Όλες οι χρεώσεις των τραπεζών και πώς να τις αποφύγετε!

Περισσότερο συχνά από ότι στο παρελθόν, οι τράπεζες αλλάζουν ή εισάγουν νέες χρεώσεις για συναλλαγές και χρήση άλλων υπηρεσιών. Μόλις τον Ιούνιο του 2019 άρχισαν να χρεώνουν για αναλήψεις μετρητών σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας. Τον Οκτώβριο προσπάθησαν να εισάγουν χρεώσεις ακόμα και για την ενημέρωση κινήσεων του λογαριασμού από ΑΤΜ.

Οι χρεώσεις των τραπεζών μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά α) αν τις δείτε ως ποσοστό του ποσού συναλλαγής μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, β) αν κάνετε αρκετές συναλλαγές τότε το απόλυτο κόστος μαζεύεται. Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρεώσεις των τραπεζών και τους τρόπους που μπορείτε να αποφύγετε ή να μειώσετε αυτές τις χρεώσεις.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε τις χρεώσεις των τραπεζών για βασικές συναλλαγές.

Συναλλαγές με χρεωστική κάρτα

Οι αγορές με χρεωστική κάρτα στην Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ είναι δωρεάν. Όταν όμως ξοδεύετε σε ξένα νομίσματα τότε θα υποστείτε χρεώσεις της τάξης του 2%-2.5%. Για να αποφύγετε τις χρεώσεις μπορείτε να βγάλετε μία από τις κάρτες των fintech εταιρειών που προσφέρουν δωρεάν αγορές σε άλλα νομίσματα με ανταγωνιστικές ισοτιμίες, όπως η Revolut.  Μία ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η χρήση της κάρτας Curve για αγορές αφού μετράει για το αφορολόγητο αν τη συνδέσετε με ελληνική κάρτα, με παράλληλο πλεονέκτημα των χαμηλών ισοτιμιών.

Αν χρειαστεί να αντικαταστήσετε την κάρτα σας πριν λήξει, σε όλες τις περιπτώσεις θα κληθείτε να πληρώσετε. Δυστυχώς δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτό το κόστος.

Συναλλαγές στο κατάστημα ΑΤΜ

Γενικά μπορείτε να κάνετε τις βασικές συναλλαγές στα ΑΤΜs της τράπεζάς σας δωρεάν. Για εντολές πληρωμής λογαριασμών θα πρέπει να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο. Όταν όμως κάνετε αναλήψεις και συναλλαγές από ΑΤΜ άλλων τραπεζών, στο εσωτερικό ή εξωτερικό, τοτε ξεκινούν οι χρεώσεις. Οι χρεώσεις γίνονται ακόμα μεγαλύτερες για αναλήψεις εκτός ζώνης του ευρώ. Όπως παραπάνω, για να αποφύγετε τις περισσότερες χρεώσεις μπορείτε να βγάλετε μία από τις κάρτες των fintech εταιρειών που προσφέρουν δωρεάν αναλήψεις (μέχρι ενός ορίου και ανάλογα το πακέτο) σε όλα τα ΑΤΜ και άλλα νομίσματα με ανταγωνιστικές ισοτιμίες.  Διαβάστε τους οδηγούς μας – RevolutCurve για να διαλέξετε ποια σας συμφέρει.

Προσοχή όμως, οι τράπεζες που λειτουργούν τα ΑΤΜ μπορεί να έχουν τις δικές τους χρεώσεις. Αυτές δε μπορείτε να αποφύγετε αν χρησιμοποιείτε κάρτες από άλλη τράπεζα. Ειδικά στην Ελλάδα, οι τράπεζες εισήγαγαν χρεώσεις (2,50€ – 3€) για χρήση των ΑΤΜ τους με κάρτα άλλης τράπεζας . Όποτε χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ΑΤΜ άλλης τράπεζας προσπαθήστε να βρείτε αυτές με τις χαμηλότερες χρεώσεις.

Υπάρχει μία εξαίρεση σε αυτό το κανόνα. Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες κατήργησαν τις χρεώσεις για ανάληψη σε περιοχές που δεν διατηρούν δικό τους ΑΤΜ. Συνήθως είναι οι απομακρυσμένες και νησιώτικες περιοχές.

Πληρωμές για λογαριασμούς

Οι πληρωμές λογαριασμών (ΕΦΚΑ, ηλεκτρικό, ασφάλειες κτλ.) μπορεί να είναι δωρεάν ή με χρέωση ανάλογα τη συμφωνία που έχει η τράπεζα με τις εκάστοτε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για να μειώσετε το κόστος, ο κανόνας είναι να αποφύγετε τις πληρωμές στα καταστήματα των τραπεζών και να προτιμάτε τις ηλεκτρονικές πληρωμές ή τις πάγιες εντολές πληρωμής. Γενικά οι πάγιες εντολές πληρωμής μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε σωστά τον προϋπολογισμό σας ή και να εκμεταλλευτείτε κάποιες προσφορές, π.χ. τις προσφορές παρόχων ενέργειας.

Αν χρειάζεται να κάνετε τις συναλλαγές σας στο κατάστημα, προτιμήστε το ΑΤΜ ή τα ΚΑΣ (Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών) που συνήθως έχουν χαμηλότερες χρεώσεις από το γκισέ.

Επίσης αξίζει να εξετάσετε αν μπορείτε να πληρώσετε απευθείας στους οργανισμούς ή επιχειρήσεις αφού μπορεί να αποφύγετε τις χρεώσεις των τραπεζών εντελώς.

Εισερχόμενα εμβάσματα

Όλες οι ελληνικές τράπεζες θα σας χρεώσουν για εισερχόμενα εμβάσματα στο λογαριασμό σας για ποσά άνω των 5€-20€. Οι χρεώσεις εξαρτώνται από το ύψος του ποσού και το νόμισμα αποστολής. Ιδιαίτερα, αν λαμβάνετε χρήματα στο λογαριασμό σας σε άλλο νόμισμα εκτός του ευρώ θα πρέπει να πληρώσετε προμήθεια μετατροπής και να χρησιμοποιήσετε την ισοτιμία της τράπεζας η οποία δεν είναι και η πιο συμφέρουσα της αγοράς.

Ένας τρόπος να αποφύγετε τις χρεώσεις είναι αν ζητήσετε από τον αποστολέα να αναλάβει όλα τα έξοδα. Θα πρέπει να κάνει την κατάλληλη επιλογή στην τράπεζα του κατά την αποστολή. Επίσης αν σας στέλνουν χρήματα σε άλλο νόμισμα θα μπορούσατε να εξετάσετε την ηλεκτρονικές υπηρεσίες αποστολής, όπως Transferwise ή Revolut, για να μειώσετε το κόστος αποστολής και να πάρετε τις καλύτερες ισοτιμίες. Διαβάστε τον οδηγό μας για την Transferwise για περισσότερες πληροφορίες.

Αποστολή εμβασμάτων

Όλες οι τράπεζες σας χρεώνουν για αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς άλλης τράπεζας από το πρώτο ευρώ και αναλογικά με το ποσό που θέλετε να στείλετε. Αν στέλνετε ευρώ στο εσωτερικό ή στη ζώνη του ευρώ τότε οι χρεώσεις ξεκινούν από 1€ συνήθως για τις πρώτες 5.000€ – 15.000€. Προϋπόθεση για χαμηλές χρεώσεις είναι να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά μέσα (e-banking) για αυτές τις συναλλαγές. Αν κάνετε την συναλλαγή στο κατάστημα, ετοιμαστείτε να πληρώσετε πολλαπλάσια ποσά.

Για εμβάσματα εκτός ζώνη του ευρώ ή σε άλλο νόμισμα οι χρεώσεις είναι μεγαλύτερες. Θα έχετε και το επιπρόσθετο κόστος της προμήθειας και μη συμφέρουσας ισοτιμίας για μετατροπή σε άλλο νόμισμα. Διαβάστε αναλυτικά εδώ για το πώς οι τράπεζες σας χρεώνουν για συνάλλαγμα. Όπως για τα εμβάσματα εσωτερικού, είναι πολύ φθηνότερο αν προτιμήσετε τα ηλεκτρονικά μέσα (e-banking) από το κατάστημα. 

Σε όλες τις παραπάνω συναλλαγές μπορεί να χρεωθείτε επιπλέον αν θέλετε να στείλετε τα χρήματα άμεσα ή και να εισάγετε μήνυμα για τον παραλήπτη.

Όμως υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, επιλέγοντας να στείλετε χρήματα χρησιμοποιώντας τις διαδικτυακές εταιρείες και τράπεζες. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν μεταφορές που προσφέρει η Curve ή η Revolut μεταξύ των μελών της ή να στείλετε χρήματα απευθείας με τη Transferwise σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς με μικρό αντίτιμο. Τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα όταν θέλετε να στείλετε χρήματα σε άλλα νομίσματα αφού αυτές οι εταιρίες σας προσφέρουν πολύ καλές/μηδενικές ισοτιμίες και χαμηλές/μηδενικές προμήθειες.

Χρεώσεις τραπεζών – Συγκριτικός πίνακας

Ο παρακάτω πίνακας σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε τις χρεώσεις για τις κύριες συναλλαγές. Οδηγίες:

  • Ο πίνακας παρουσιάζει την τράπεζα, το είδος συναλλαγής, το μέσο που θα χρησιμοποιήσετε για τη συναλλαγή και τη χρέωση. Μπορείτε να φιλτράρετε τον πίνακα ανά τράπεζα, συναλλαγή και μέσο συναλλαγής για να συγκρίνετε τις διάφορες χρεώσεις.
  • Για κάποιες συναλλαγές υπάρχουν όρια στα ποσά (ελάχιστο/μέγιστο ποσό) και άλλα στοιχεία που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε (επιπλέον σχόλια).
  • Ο πίνακας χρησιμοποιεί δημόσιες πληροφορίες όπως παρουσιάζονται στις ιστοσελίδες των τραπεζών. Υπάρχει περίπτωση οι πραγματικές χρεώσεις και τα όρια να διαφέρουν. Πριν κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή σας συμβουλεύουμε να επιβεβαιώσετε με την τράπεζά σας για το ακριβές ποσό χρέωσης.
  • Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να έχετε επιπλέον χρεώσεις, για παράδειγμα αν θέλετε έκτακτο έμβασμα, να μην έχει έξοδα ο δικαιούχος, να πρέπει να διαμεσολαβήσει άλλη τράπεζα για να τη μεταφορά κτλ.

Επεξήγηση όρων:

  • Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ): Αποτελείται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιπλέον τις Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία. 
  • Εξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ): έμβασμα σε ευρώ προς άλλη τράπεζα εντός ΕΟΧ με κοινά έξοδα και με δήλωση λογαριασμού παραλήπτη σε μορφή ΙΒΑΝ και Swift BIC (SEPA)
  • Εξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα): έμβασμα με e-banking προς άλλη τράπεζα εξωτερικού εκτός ΕΟΧ με κοινά έξοδα και δήλωση Swift BIC της τράπεζας του παραλήπτη. Σε περίπτωση που μεσολαβεί ενδιάμεση τράπεζα ο παραλήπτης πληρώνει επιπλέον έξοδα.
  • Εισερχόμενο έμβασμα: εισερχόμενο έμβασμα στον λογαριασμό σας σε ευρώ από οποιαδήποτε πηγή (Ελλάδα, εξωτερικο)
  • ΔΙΑΣ: ΔΙΑτραπεζικά Συστήματα πληρωμών εντός της Ελλάδας
TράπεζαΣυναλλαγήΜέσο συναλλαγήςXρέωσηEλάχιστο ποσό (€)Μέγιστο ποσό (€)Eπιπλέον σχόλια
Εθνική ΤράπεζαΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρτα2%Eλάχιστη χρεώση 1€
Τράπεζα ΠειραιώςΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρτα2,5%Eλάχιστη χρεώση 1€. Mέγιστη χρέωση 30€
Alpha bankΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρτα2,50%
EurobankΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρτα2%Eλάχιστη χρεώση 1€
RevolutΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρταΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΑλλαγή ή απεμπλοκή PIN - (ΔΙΑΣ και εξωτερικό)ΑΤΜΔωρεάν
Τράπεζα ΠειραιώςΑλλαγή ή απεμπλοκή PIN - (ΔΙΑΣ και εξωτερικό)ΑΤΜΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ4€ + 2%Eλάχιστη χρεώση 5€
Τράπεζα ΠειραιώςΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ4€ + 2,5%Eλάχιστη χρεώση 5€. Mέγιστη χρέωση 34€
Alpha bankΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ1%Eλάχιστη χρεώση 4,40€
EurobankΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ1,05%Επιπλέον 2,50€ για ΑΤΜ εκτός δικτύου ΔΙΑΣ
RevolutΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜΔωρεάνΔωρεάν μέχρι 200€ για απλή συνδρομή. Μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις από τις τοπικές τράπεζες
Εθνική ΤράπεζαΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ1,30€150
Εθνική ΤράπεζαΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ1,40€150250
Εθνική ΤράπεζαΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ1,60€250
Τράπεζα ΠειραιώςΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,60€
Alpha bankΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,75€
EurobankΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,75€Επιπλέον 2,50€ για ΑΤΜ εκτός δικτύου ΔΙΑΣ
RevolutΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜΔωρεάνΔωρεάν μέχρι 200€ για απλή συνδρομή. Μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις από τις τοπικές τράπεζες
Εθνική ΤράπεζαΑνάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζαΑΤΜ2,60€
Τράπεζα ΠειραιώςΑνάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζαΑΤΜ3€Αφορά σε αναλήψεις μετρητών που πραγματοποιούνται με Χρεωστικές, Προπληρωμένες και Πιστωτικές Κάρτες
Alpha bankΑνάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζαΑΤΜ2,50€
EurobankΑνάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζαΑΤΜ2,50€
Εθνική ΤράπεζαΑντίγραφο κίνησης λογαριασμούΚατάστημα5€ έως 45€Εξαρτάται από την περίοδο κίνησης
Τράπεζα ΠειραιώςΑντίγραφο κίνησης λογαριασμούΚατάστημα1,50€ έως 10€Εξαρτάται από την περίοδο κίνησης
EurobankΑντίγραφο κίνησης λογαριασμούΚατάστημα2€
Εθνική ΤράπεζαΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα6€
Τράπεζα ΠειραιώςΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα6€
Alpha bankΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα5€
EurobankΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα6€
RevolutΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα6€
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν15
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου3€155.000
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου4€5.00012.500
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου7€12.50050.000
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου10€50.000
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν15
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου4€1512.500
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου6€12.50050.000
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου10€50.000
Alpha bankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν5
Alpha bankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου3€512.500
Alpha bankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου5€12.50050.000
Alpha bankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου8€50.000
EurobankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν20
EurobankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου3,50€2012.500
EurobankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου5€12.50050.000
EurobankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου8€50.000
RevolutΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚατάστημαΔωρεάν έως 3€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΑΤΜΔωρεάν έως 1€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚέντρο Αυτόματων ΣυναλλαγώνΔωρεάν έως 1€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίe-banking/ τηλέφωνο / mobileΔωρεάν έως 0,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίe-banking / mobileΔωρεάν έως 0,60€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΤηλέφωνοΔωρεάν έως 2,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚατάστημαΔωρεάν έως 3€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚέντρο Αυτόματων ΣυναλλαγώνΔωρεάν έως 1,00€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΑΤΜΔωρεάν έως 0,80€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίe-banking/ τηλέφωνο / mobileΔωρεάν έως 0,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚατάστημαΔωρεάν έως 2€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚέντρο Αυτόματων ΣυναλλαγώνΔωρεάν έως 1€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΑΤΜΔωρεάν ή 0,80€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίe-banking / mobileΔωρεάν έως 1€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΤηλέφωνοΔωρεάν έως 1,60€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοί (Μετρητά)ΚατάστημαΔωρεάν έως 2,80€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοί (Χρέωση λογαριασμού)ΚατάστημαΔωρεάν έως 1,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα10€1.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα20€1.0005.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα30€5.00012.500
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα15€ + 0.025%12.50050.000Eλάχιστη χρεώση 30€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα15€ + 0.025%50.000Eλάχιστη χρεώση 125€. Mέγιστη χρέωση 300€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking/ τηλέφωνο / mobile10€12.500
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα15€150
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα20€15012.500
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα0,30%12.500Ελάχιστο χρέωση 37,5€ και μέγιστη 300€
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking3€150Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking10€15012.500Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking0,15%12.50050.000Eλάχιστη χρεώση 18,75€. Mέγιστη χρέωση 75€. Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking0,15%50.000150.000Eλάχιστη χρεώση 75€. Mέγιστη χρέωση 80€. Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking150€150.000Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Τηλέφωνο6€150Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Τηλέφωνο10€15012.500Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Τηλέφωνο0,15%12.50050.000Eλάχιστη χρεώση 18,75€. Mέγιστη χρέωση 75€. Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Τηλέφωνο0,15%50.000150.000Eλάχιστη χρεώση 75€. Mέγιστη χρέωση 80€. Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα19€5.000Επιπλέον 0,15% για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα0,20%5.00050.000Eλάχιστη χρεώση 20€. Mέγιστη χρέωση 100€. Επιπλέον 0,15% για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα0,25%50.000Eλάχιστη χρεώση 125€. Mέγιστη χρέωση 300€. Επιπλέον 0,15% για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking/ τηλέφωνο / mobile10€15.000
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα0,30%12.500Eλάχιστη χρεώση 37€. Mέγιστη χρέωση 312€. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες χρεώσεις
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking17€12.500Επιπλέον 20€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking30€12.50050.000Επιπλέον 20€-50€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
RevolutΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)MobileΔωρεάν με προϋποθέσεις1 δωρεάν μετάφορα κάθε μήνα , 0.50€ μετά. Δωρεάν μεταφορές χωρίς όριο με τη Premium συνδρομή
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα8€1.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα17€1.0005.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα25€5.00012.500
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα8€ + 0.020%12.50050.000Eλάχιστη χρεώση 25€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα8€ + 0.025%50.000Eλάχιστη χρεώση 125€. Mέγιστη χρέωση 300€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile1€12.500
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile5€12.50050.000Μόνο εντός Eλλάδος
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile5€50.000150.000Μόνο εντός Eλλάδος
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα11€5.000
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα12€5.00012.500
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα0,20%12.500Ελάχιστο χρέωση 25€ και μέγιστη 300€
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking1€15.000Επιπλέον χρέωση 1,5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking6€15.000150.000Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking15€150.000Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Τηλέφωνο6€15.000Επιπλέον χρέωση 1,5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Τηλέφωνο10€15.000150.000Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα12€5.000
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα0,15%5.00050.000Eλάχιστη χρεώση 15€. Mέγιστη χρέωση 75€
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα0,20%50.000Eλάχιστη χρεώση 100€. Mέγιστη χρέωση 250€
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile1€5.000
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile3€5.00050.000
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile5€50.000150.000Μόνο εντός Eλλάδος
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile25€150.000Μόνο εντός Eλλάδος
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα15€12.500Επιπλέον 1,15€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα40€12.50050.000Επιπλέον 5€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα90€50.000Επιπλέον 15€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Τηλέφωνο6€12.50050.000Επιπλέον 5€ ή 20€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking1,20€12.500
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking4€12.50050.000
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking6€50.000150.000Μόνο εντός Eλλάδος
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking10€150.000Μόνο εντός Eλλάδος
RevolutΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)MobileΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Κατάστημα2€Μόνο εντός Eλλάδος. Επιπλέον χρέωση
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking/ τηλέφωνο1€Μόνο εντός Eλλάδος. Επιπλέον χρέωση
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking2,50€12.500Μόνο εντός Eλλάδος. Επιπλέον χρέωση
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Κατάστημα1€Μόνο εντός Eλλάδος
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking/ τηλέφωνο / mobile1€Μόνο εντός Eλλάδος
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking1€Μόνο εντός Eλλάδος. Επιπλέον χρέωση
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα σε καταστήματα ΕθνικήςΚατάστημα5€1.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα σε καταστήματα ΕθνικήςΚατάστημα0,125%1.000Eλάχιστη χρεώση 10€. Mέγιστη χρέωση 300€
Εθνική ΤράπεζαΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν3€ με συστημένη αλληλογραφία
Alpha bankΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν3,50€ με συστημένη αλληλογραφία
EurobankΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν
RevolutΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΕρώτηση κίνησης λογαριασμούΑΤΜΔωρεάν
Τράπεζα ΠειραιώςΕρώτηση κίνησης λογαριασμούΑΤΜΔωρεάν
Alpha bankΕρώτηση κίνησης λογαριασμούΑΤΜΔωρεάν
EurobankΕρώτηση κίνησης λογαριασμούΑΤΜΔωρεάν
RevolutΕρώτηση κίνησης λογαριασμούMobileΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΕρώτηση υπολοίπου (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ0,30€
Τράπεζα ΠειραιώςΕρώτηση υπολοίπου (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ1€
Alpha bankΕρώτηση υπολοίπου (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ0,18€
Εθνική ΤράπεζαΕρώτηση υπολοίπου (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,20€
Τράπεζα ΠειραιώςΕρώτηση υπολοίπου (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜΔωρεάν
Alpha bankΕρώτηση υπολοίπου (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,18€
EurobankΕρώτηση υπολοίπου (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,20€
Τράπεζα ΠειραιώςΠάγιες εντολές πληρωμής - ενέργεια και λοιποί λογαριασμοίΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν έως 0,40€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΠάγιες εντολές πληρωμής - ενέργεια και λοιποί λογαριασμοίΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν έως 0,35€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΠάγιες εντολές πληρωμής - ενέργεια και λοιποί λογαριασμοίΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν έως 0,5€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςΚατάστημα3€
Εθνική ΤράπεζαΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςe-banking/ τηλέφωνο / mobile0,90€
Τράπεζα ΠειραιώςΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςe-banking1€
Τράπεζα ΠειραιώςΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςΤηλέφωνο6€
Alpha bankΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςΚατάστημα3€5€ για πληρωμή με μετρητά
Alpha bankΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςe-banking/ τηλέφωνο / mobile1€
Alpha bankΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςΚέντρο Αυτόματων Συναλλαγών1€
EurobankΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςe-banking1,20€
Εθνική ΤράπεζαΣυναλλαγές σε ΑΤΜs με χρήση καρτών εκδόσεως της τράπεζαςΑΤΜΔωρεάν
Τράπεζα ΠειραιώςΣυναλλαγές σε ΑΤΜs με χρήση καρτών εκδόσεως της τράπεζαςΑΤΜΔωρεάν
Alpha bankΣυναλλαγές σε ΑΤΜs με χρήση καρτών εκδόσεως της τράπεζαςΑΤΜΔωρεάν
EurobankΣυναλλαγές σε ΑΤΜs με χρήση καρτών εκδόσεως της τράπεζαςΑΤΜΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-banking/ τηλέφωνο / mobileΔωρεάν
Τράπεζα ΠειραιώςΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-bankingΔωρεάν
Alpha bankΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-banking/ τηλέφωνο / mobile8€Εφάπαξ
EurobankΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-bankingΔωρεάν (με προϋποθέσεις)με 1,5€ μηνιαία συνδρομή έχετε δωρεάν e-συναλλαγές
Εθνική ΤράπεζαAνανέωση κάρταςΧρεωστική κάρτα6€ανά 5 έτη
Τράπεζα ΠειραιώςAνανέωση κάρταςΧρεωστική κάρτα6€ανά 5 έτη. Δωρεάν για κάποιες κάρτες με συνδρομή
Alpha bankAνανέωση κάρταςΧρεωστική κάρτα5€ανά 5 έτη. Για κάρτες χωρίς συνδρομή
EurobankAνανέωση κάρταςΧρεωστική κάρτα6€ανά 5 έτη
Εθνική ΤράπεζαMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνΑνεξαρτήτως μέσου0,30%Ελάχιστο κόστος 17€
Τράπεζα ΠειραιώςMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνΑνεξαρτήτως μέσου0,10%Ελάχιστο κόστος 3€ και μέγιστο 30€
Alpha bankMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνΑνεξαρτήτως μέσου0,10%Ελάχιστο κόστος 7€ και μέγιστο 30€
EurobankMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνΑνεξαρτήτως μέσου0,10%Ελάχιστο κόστος 6€ και μέγιστο 30€
RevolutMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνMobileΔωρεάν0.5% - 1% αν ξεπεράσετε το όριο του πακέτου σας ή κάνετε συνάλλαγμα το σαββατοκύριακο

Επίσης διαβάστε:

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

1,336ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
243ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!
Μοιράσου με ένα φίλο/η!