Όλες οι χρεώσεις των τραπεζών και πώς να τις αποφύγετε!

Περισσότερο συχνά από ότι στο παρελθόν, οι τράπεζες αλλάζουν ή εισάγουν νέες χρεώσεις για συναλλαγές και χρήση άλλων υπηρεσιών. Για παράδειγμα χρεώνουν για αναλήψεις μετρητών σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας αλλά και για το άνοιγμα λογαριασμού ebanking που πλέον είναι αναγκαίο.

Οι χρεώσεις των τραπεζών μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά α) αν τις δείτε ως ποσοστό του ποσού συναλλαγής μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, β) αν κάνετε αρκετές συναλλαγές τότε το απόλυτο κόστος μαζεύεται.

Αναλογιστείτε, το 2022, λιγότεροι από τους μισούς καταναλωτές (46%) χρησιμοποίησαν μετρητά σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το 67% δηλώσε ότι χρησιμοποιεί περισσότερο το κινητό για πληρωμές σήμερα σε σύγκριση με δύο έτη νωρίτερα. Επίσης, οι διατραπεζικές συναλλαγές που διενεργούνται μέσω των συστημάτων της ΔΙΑΣ ενισχύθηκαν κατά 17% το 2021 έναντι του 2020.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρεώσεις των τραπεζών και τους τρόπους που μπορείτε να αποφύγετε ή να μειώσετε αυτές τις χρεώσεις.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε τις χρεώσεις των τραπεζών για βασικές συναλλαγές.

Συναλλαγές με χρεωστική κάρτα

Οι αγορές με χρεωστική κάρτα στην Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ είναι δωρεάν. Όταν όμως ξοδεύετε σε ξένα νομίσματα θα υποστείτε χρεώσεις της τάξης του 2%-2,5%. Για να αποφύγετε τις χρεώσεις μπορείτε να βγάλετε μία από τις κάρτες των fintech εταιρειών/τραπεζών που προσφέρουν δωρεάν αγορές σε άλλα νομίσματα με ανταγωνιστικές ισοτιμίες, όπως η Revolut ή η Wise.  Μία ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η χρήση της κάρτας Curve για αγορές αφού μετράει για το αφορολόγητο αν τη συνδέσετε με ελληνική κάρτα, με παράλληλο πλεονέκτημα των χαμηλών ισοτιμιών.

Αν χρειαστεί να αντικαταστήσετε την κάρτα σας πριν λήξει, σε όλες τις περιπτώσεις θα κληθείτε να πληρώσετε. Δυστυχώς δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτό το κόστος.

Συναλλαγές στο κατάστημα ΑΤΜ

Γενικά μπορείτε να κάνετε τις βασικές συναλλαγές στα ΑΤΜs της τράπεζάς σας δωρεάν. Για εντολές πληρωμής λογαριασμών θα πρέπει να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο. Όταν όμως κάνετε αναλήψεις και συναλλαγές από ΑΤΜ άλλων τραπεζών, στο εσωτερικό ή εξωτερικό, τότε ξεκινούν οι χρεώσεις. Οι χρεώσεις γίνονται ακόμα μεγαλύτερες για αναλήψεις εκτός ζώνης του ευρώ. Όπως παραπάνω, για να αποφύγετε τις περισσότερες χρεώσεις μπορείτε να βγάλετε μία από τις κάρτες των fintech εταιρειών που προσφέρουν δωρεάν αναλήψεις (μέχρι ενός ορίου και ανάλογα το πακέτο) σε όλα τα ΑΤΜ και άλλα νομίσματα με ανταγωνιστικές ισοτιμίες.  Διαβάστε τους οδηγούς μας – RevolutWiseCurve για να διαλέξετε ποια σας συμφέρει.

Προσοχή όμως, οι τράπεζες που λειτουργούν τα ΑΤΜ μπορεί να έχουν τις δικές τους χρεώσεις. Αυτές δε μπορείτε να αποφύγετε αν χρησιμοποιείτε κάρτες από άλλη τράπεζα. Ειδικά στην Ελλάδα, οι τράπεζες εισήγαγαν χρεώσεις (2,50€ – 3€) για χρήση των ΑΤΜ τους με κάρτα άλλης τράπεζας . Όποτε χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ΑΤΜ άλλης τράπεζας προσπαθήστε να βρείτε αυτές με τις χαμηλότερες χρεώσεις.

Υπάρχει μία εξαίρεση σε αυτό το κανόνα. Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες κατήργησαν τις χρεώσεις για ανάληψη σε περιοχές που δεν διατηρούν δικό τους ΑΤΜ. Συνήθως είναι οι απομακρυσμένες και νησιώτικες περιοχές.

Πληρωμές για λογαριασμούς

Οι πληρωμές λογαριασμών (ΕΦΚΑ, ηλεκτρικό, ασφάλειες κτλ.) μπορεί να είναι δωρεάν ή με χρέωση ανάλογα τη συμφωνία που έχει η τράπεζα με τις εκάστοτε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Για να μειώσετε το κόστος, ο κανόνας είναι να αποφύγετε τις πληρωμές στα καταστήματα των τραπεζών και να προτιμάτε τις ηλεκτρονικές πληρωμές ή τις πάγιες εντολές πληρωμής. Γενικά οι πάγιες εντολές πληρωμής μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε σωστά τον προϋπολογισμό σας ή και να εκμεταλλευτείτε κάποιες προσφορές, π.χ. τις προσφορές παρόχων ενέργειας.

Αν χρειάζεται να κάνετε τις συναλλαγές σας στο κατάστημα, προτιμήστε το ΑΤΜ ή τα ΚΑΣ (Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών) που συνήθως έχουν χαμηλότερες χρεώσεις από το γκισέ.

Επίσης οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει να προωθούν πακέτα συναλλαγών με μηνιαία χρέωση. Δηλαδή με ένα μηνιαίο πάγιο κόστος σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε κάποιες συναλλαγές χωρίς επιπλέον κόστος. Αυτά τα πακέτα αξίζουν αν ούτως ή άλλως κάνετε αυτές τις συναλλαγές κάθε μήνα, τότε θα εξοικονομήσετε χρήματα

 • Εθνική Τράπεζα: προσφέρει τρία τραπεζικά πακέτα τα οποία κοστίζουν από 2 έως 5 ευρώ μηνιαίως. Ενδεικτικά, έναντι μηνιαίου κόστους 5 ευρώ, ο πελάτης μπορεί να κάνει δωρεάν πληρωμή έως 5 λογαριασμών/μήνα με πάγια εντολή, αποστολή και λήψη χρημάτων εντός Ελλάδας, πληρωμή 1 πιστωτικής κάρτας σε άλλη τράπεζα και αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας με ευνοϊκή τιμολόγηση, καθώς και δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.
 • Eurobank:Το αντίστοιχο πακέτο (αξίας 5 ευρώ) που προσφέρει η Eurobank παρέχει έως 7 δωρεάν συναλλαγές μηνιαίως, απεριόριστες πάγιες εντολές, δωρεάν έκδοση πιστωτικής κάρτας χωρίς ετήσια συνδρομή και εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Η τράπεζα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία πακέτα συναλλαγών αξίας από 2 έως 10 ευρώ/μήνα και, όπως ενημερώνει τους πελάτες της, ενδέχεται να δικαιούνται έκπτωση έως και 50% στη συνδρομή των πακέτων “ανάλογα με τη σχέση τους με την τράπεζα”.
 • Τράπεζα Πειραιώς: Με ετήσιο κόστος που ξεκινά από μόλις € 10,00 έχετε τη δυνατότητα να εξοφλείτε για έναν χρόνο ανέξοδα όλους τους λογαριασμούς του νοικοκυριού σας σε Οργανισμούς Ενέργειας, Ύδρευσης, Τηλεπικοινωνιών και ιδιωτικών Ασφαλειών.

Τέλος, αξίζει να εξετάσετε αν μπορείτε να πληρώσετε απευθείας στους οργανισμούς ή επιχειρήσεις αφού μπορεί να αποφύγετε τις χρεώσεις των τραπεζών εντελώς.

Εισερχόμενα εμβάσματα

Όλες οι ελληνικές τράπεζες θα σας χρεώσουν για εισερχόμενα εμβάσματα στο λογαριασμό σας για ποσά άνω των 5€-20€. Οι χρεώσεις εξαρτώνται από το ύψος του ποσού και το νόμισμα αποστολής. Ιδιαίτερα, αν λαμβάνετε χρήματα στο λογαριασμό σας σε άλλο νόμισμα εκτός του ευρώ θα πρέπει να πληρώσετε προμήθεια μετατροπής και να χρησιμοποιήσετε την ισοτιμία της τράπεζας η οποία δεν είναι και η πιο συμφέρουσα της αγοράς. Εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αποτελούν οι πληρωμές μέσω συστήματος IRIS εντός Ελλάδας για μικρά ποσά και σε μερικές τράπεζες.

Ένας τρόπος να αποφύγετε τις χρεώσεις είναι αν ζητήσετε από τον αποστολέα να αναλάβει όλα τα έξοδα. Θα πρέπει να κάνει την κατάλληλη επιλογή στην τράπεζα του κατά την αποστολή. Επίσης αν σας στέλνουν χρήματα σε άλλο νόμισμα θα μπορούσατε να εξετάσετε την ηλεκτρονικές υπηρεσίες αποστολής, όπως Revolut ή Wise, για να μειώσετε το κόστος αποστολής και να πάρετε τις καλύτερες ισοτιμίες. Διαβάστε τους οδηγούς μας (Revolut οδηγός, Wise οδηγός) για περισσότερες πληροφορίες.

Αποστολή εμβασμάτων

Όλες οι τράπεζες σας χρεώνουν για αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς άλλης τράπεζας από το πρώτο ευρώ και αναλογικά με το ποσό που θέλετε να στείλετε. Αν στέλνετε ευρώ στο εσωτερικό ή στη ζώνη του ευρώ τότε οι χρεώσεις ξεκινούν από 1€ συνήθως για τις πρώτες 5.000€ – 15.000€. Προϋπόθεση για χαμηλές χρεώσεις είναι να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά μέσα (e-banking) για αυτές τις συναλλαγές όπως επίσης και το σύστημα πληρωμών SEPA. Αν κάνετε την συναλλαγή στο κατάστημα, ετοιμαστείτε να πληρώσετε πολλαπλάσια ποσά. Εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αποτελούν οι πληρωμές μέσω συστήματος IRIS εντός Ελλάδας για μικρά ποσά.

Για εμβάσματα εκτός ζώνης του ευρώ ή σε άλλο νόμισμα οι χρεώσεις είναι μεγαλύτερες. Θα έχετε και το επιπρόσθετο κόστος της προμήθειας και μη συμφέρουσας ισοτιμίας για μετατροπή σε άλλο νόμισμα. Διαβάστε αναλυτικά εδώ για το πώς οι τράπεζες σας χρεώνουν για συνάλλαγμα. Όπως για τα εμβάσματα εσωτερικού, είναι πολύ φθηνότερο αν προτιμήσετε τα ηλεκτρονικά μέσα (e-banking) από το κατάστημα.

Σε όλες τις παραπάνω συναλλαγές μπορεί να χρεωθείτε επιπλέον αν θέλετε να στείλετε τα χρήματα άμεσα ή και να εισάγετε μήνυμα για τον παραλήπτη.

Όμως υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, επιλέγοντας να στείλετε χρήματα χρησιμοποιώντας τις διαδικτυακές εταιρείες και τράπεζες. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν μεταφορές που προσφέρει η Revolut μεταξύ των μελών της ή να στείλετε χρήματα απευθείας με τη Wise σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς με μικρό αντίτιμο. Τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα όταν θέλετε να στείλετε χρήματα σε άλλα νομίσματα αφού αυτές οι εταιρίες σας προσφέρουν πολύ καλές/μηδενικές ισοτιμίες και χαμηλές/μηδενικές προμήθειες.

Χρεώσεις τραπεζών – Συγκριτικός πίνακας

Ο παρακάτω πίνακας σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε τις χρεώσεις για τις κύριες συναλλαγές. Οδηγίες:

 • Ο πίνακας παρουσιάζει την τράπεζα, το είδος συναλλαγής, το μέσο που θα χρησιμοποιήσετε για τη συναλλαγή και τη χρέωση. Μπορείτε να φιλτράρετε τον πίνακα ανά τράπεζα, συναλλαγή και μέσο συναλλαγής για να συγκρίνετε τις διάφορες χρεώσεις.
 • Για κάποιες συναλλαγές υπάρχουν όρια στα ποσά (ελάχιστο/μέγιστο ποσό) και άλλα στοιχεία που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε (επιπλέον σχόλια).
 • Ο πίνακας χρησιμοποιεί δημόσιες πληροφορίες όπως παρουσιάζονται στις ιστοσελίδες των τραπεζών. Υπάρχει περίπτωση οι πραγματικές χρεώσεις και τα όρια να διαφέρουν. Πριν κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή σας συμβουλεύουμε να επιβεβαιώσετε με την τράπεζά σας για το ακριβές ποσό χρέωσης.
 • Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να έχετε επιπλέον χρεώσεις, για παράδειγμα αν θέλετε έκτακτο έμβασμα, να μην έχει έξοδα ο δικαιούχος, να πρέπει να διαμεσολαβήσει άλλη τράπεζα για να τη μεταφορά κτλ.
TράπεζαΣυναλλαγήΜέσο συναλλαγήςXρέωσηEλάχιστο ποσό (€)Μέγιστο ποσό (€)Eπιπλέον σχόλια
Alpha bankAνανέωση κάρταςΧρεωστική κάρτα5€ανά 5 έτη. Για κάρτες χωρίς συνδρομή
EurobankAνανέωση κάρταςΧρεωστική κάρτα6€ανά 5 έτη
Εθνική ΤράπεζαAνανέωση κάρταςΧρεωστική κάρτα6€ανά 5 έτη
Τράπεζα ΠειραιώςAνανέωση κάρταςΧρεωστική κάρτα6€ανά 5 έτη. Δωρεάν για κάποιες κάρτες με συνδρομή
RevolutMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνMobileΔωρεάν0.5% - 1% αν ξεπεράσετε το όριο του πακέτου σας ή κάνετε συνάλλαγμα το σαββατοκύριακο
WiseMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνe-banking / mobileαπό 0.41%
Alpha bankMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνΑνεξαρτήτως μέσου0,10%Ελάχιστο κόστος 7€ και μέγιστο 30€
EurobankMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνΑνεξαρτήτως μέσου0,10%Ελάχιστο κόστος 6€ και μέγιστο 30€
Εθνική ΤράπεζαMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνΑνεξαρτήτως μέσου0,01%Eλάχιστη χρεώση 5€. Mέγιστη χρέωση 30€
Τράπεζα ΠειραιώςMετατροπή συναλλάγματος για κινήσεις κεφαλαίωνΑνεξαρτήτως μέσου0,10%Ελάχιστο κόστος 5€ και μέγιστο 30€
N26Αγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρταΔωρεάν
RevolutΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρταΔωρεάν
WiseΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρταΔωρεάν
Alpha bankΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρτα2,50%
EurobankΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρτα2%1
Εθνική ΤράπεζαΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρτα2%Eλάχιστη χρεώση 1€
Τράπεζα ΠειραιώςΑγορές με κάρτα (ξένα νομίσματα)Χρεωστική κάρτα2,5%
Εθνική ΤράπεζαΑλλαγή ή απεμπλοκή PIN - (ΔΙΑΣ και εξωτερικό)ΑΤΜΔωρεάν
Τράπεζα ΠειραιώςΑλλαγή ή απεμπλοκή PIN - (ΔΙΑΣ και εξωτερικό)ΑΤΜΔωρεάν
N26Ανάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ1,70%Δωρεάν για τα πακέτα συνδρομής
RevolutΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜΔωρεάνΔωρεάν μέχρι 200€ ανά μήνα για απλή συνδρομή. Μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις από τις τοπικές τράπεζες
WiseΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜΔωρεάνΔωρεάν μέχρι 200€ και 2 αναλήψεις ανά μήνα. Μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις από τις τοπικές τράπεζες
Alpha bankΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ1%Eλάχιστη χρεώση 4,40€
EurobankΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ1,05%Επιπλέον 2,50€ για ΑΤΜ εκτός δικτύου ΔΙΑΣ
Εθνική ΤράπεζαΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ4€ + 2%Eλάχιστη χρεώση 1€
Τράπεζα ΠειραιώςΑνάληψη (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ4€ + 2,5%
N26Ανάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜΔωρεάνΔωρεάν μέχρι 3 αναλήψεις το μήνα. 2€ για κάθε επιπλέον ανάληψη
RevolutΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜΔωρεάνΔωρεάν μέχρι 200€ ανά μήνα για απλή συνδρομή. Μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις από τις τοπικές τράπεζες
WiseΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜΔωρεάνΔωρεάν μέχρι 200€ και 2 αναλήψεις ανά μήνα. Μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις από τις τοπικές τράπεζες
Alpha bankΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,75€
EurobankΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,75€Επιπλέον 2,50€ για ΑΤΜ εκτός δικτύου ΔΙΑΣ
Εθνική ΤράπεζαΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,75€
Τράπεζα ΠειραιώςΑνάληψη (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,60€
Alpha bankΑνάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζαΑΤΜ2,50€
EurobankΑνάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζαΑΤΜ2,50€
Εθνική ΤράπεζαΑνάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζαΑΤΜ2€
Τράπεζα ΠειραιώςΑνάληψη με κάρτα από άλλη τράπεζαΑΤΜ3€Αφορά σε αναλήψεις μετρητών που πραγματοποιούνται με Χρεωστικές, Προπληρωμένες και Πιστωτικές Κάρτες
EurobankΑντίγραφο κίνησης λογαριασμούΚατάστημαΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΑντίγραφο κίνησης λογαριασμούΚατάστημα5€ έως 45€Εξαρτάται από την περίοδο κίνησης
Τράπεζα ΠειραιώςΑντίγραφο κίνησης λογαριασμούΚατάστημα1,50€ έως 10€Εξαρτάται από την περίοδο κίνησης
N26Αντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα10€
RevolutΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα6€
WiseΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα4,00 €Δωρεάν αντικατάσταση λόγω λήξης κάρτας
Alpha bankΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα5€
EurobankΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα6€
Εθνική ΤράπεζαΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα6€
Τράπεζα ΠειραιώςΑντικατάσταση Κάρτας / Επανέκδοση λόγω απώλειας/κλοπής/φθοράςΧρεωστική κάρτα6€
N26Εισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν
RevolutΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάνΔωρεάν σε πολλαπλές ισοτιμίες
WiseΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάνΔωρεάν σε πολλαπλές ισοτιμίες
Alpha bankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν5
Alpha bankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου3€512.500
Alpha bankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου5€12.50050.000
Alpha bankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου8€50.000
EurobankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν20
EurobankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου3,50€2012.500
EurobankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου5€12.50050.000
EurobankΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου8€50.000
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν15
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου3€155.000
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου4€5.00012.500
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου7€12.50050.000
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου10€50.000
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν15
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου4€1512.500
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου6€12.50050.000
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμαΑνεξαρτήτως μέσου10€50.000
EurobankΕισερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Ανεξαρτήτως μέσουΔωρεάν500Προσωπική χρήση
EurobankΕισερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Ανεξαρτήτως μέσουΔωρεάν500Επαγελματική χρήση.Ελάχιστη χρέωση 0,01€ και μέγιστη 5€
Εθνική ΤράπεζαΕισερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking/ mobileΔωρεάνΜόνο εντός Eλλάδος
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Ανεξαρτήτως μέσουΔωρεάν500Προσωπική χρήση
Τράπεζα ΠειραιώςΕισερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Ανεξαρτήτως μέσου1,00%500Επαγελματική χρήση.Ελάχιστη χρέωση 0,01€ και μέγιστη 5€
WiseΈκδοση ΚάρταςΧρεωστική κάρτα7,00€
Alpha bankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚατάστημαΔωρεάν έως 3€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚέντρο Αυτόματων ΣυναλλαγώνΔωρεάν έως 1,00€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΑΤΜΔωρεάν έως 0,80€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίe-banking/ τηλέφωνο / mobileΔωρεάν έως 0,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚατάστημαΔωρεάν έως 2€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚέντρο Αυτόματων ΣυναλλαγώνΔωρεάν έως 1,30€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΑΤΜΔωρεάν έως 0,80€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίe-banking / mobileΔωρεάν έως 1€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΤηλέφωνοΔωρεάν έως 1,60€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚατάστημαΔωρεάν έως 3€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΑΤΜΔωρεάν έως 1€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΚέντρο Αυτόματων ΣυναλλαγώνΔωρεάν έως 2€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Εθνική ΤράπεζαΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίe-banking/ τηλέφωνο / mobileΔωρεάν έως 0,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίe-banking / mobileΔωρεάν έως 0,60€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοίΤηλέφωνοΔωρεάν έως 2,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοί (Μετρητά)ΚατάστημαΔωρεάν έως 1,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΕντολές πληρωμής - ενέργεια κ λοιποί λογαριασμοί (Χρέωση λογαριασμού)ΚατάστημαΔωρεάν έως 1,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Κατάστημα1,50 €12.500Μόνο εντός Eλλάδος
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Κατάστημα5€12.50050.000
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking/ τηλέφωνο / mobile1,50 €12.500Μόνο εντός Eλλάδος
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking/ τηλέφωνο / mobile5€12.50050.000
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)ΜobileΔωρεάν500Μόνο εντός Eλλάδος
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking / mobileΔωρεάν500Επαγγελματική χρήση
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking2,00 €12.500Μόνο εντός Eλλάδος. Επιπλέον χρέωση
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Κατάστημα10€12.500Μόνο εντός Eλλάδος. Επιπλέον χρέωση
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)Κατάστημα0.01%12.500100.000Mέγιστη χρέωση 25€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking/ mobileΔωρεάνΜόνο εντός Eλλάδος
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking2,50€500Μόνο εντός Eλλάδος
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)ΜobileΔωρεάν500Μόνο εντός Eλλάδος
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (IRIS ONLINE - άμεση μεταφορά)e-banking / mobileΔωρεάν500Επαγγελματική χρήση
RevolutΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Mobile0,3% ή Δωρεάν1 δωρεάν μετάφορα κάθε μήνα με τη Premium συνδρομή. Δωρεάν για μεταφορές σε χρήστες Revolut.
WiseΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking / mobileAπό 0.44€Δωρεάν για μεταφορές σε χρήστες Wise.
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα19€5.000Επιπλέον 0,15% για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα0,20%5.00050.000Eλάχιστη χρεώση 20€. Mέγιστη χρέωση 100€. Επιπλέον 0,15% για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα0,25%50.000Eλάχιστη χρεώση 125€. Mέγιστη χρέωση 300€. Επιπλέον 0,15% για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking/ τηλέφωνο / mobile10€15.000
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα0,30%Eλάχιστη χρεώση 37€. Mέγιστη χρέωση 312€. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες χρεώσεις
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking17€12.500Επιπλέον 20€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking30€12.50050.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα30€5.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα30€5.00012.500
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα15€ + 0.035%12.50050.000Eλάχιστη χρεώση 30€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα15€ + 0.035%50.000Mέγιστη χρέωση 340€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking/ τηλέφωνο / mobile17€12.500
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking/ τηλέφωνο / mobile15€ + 0.015%12.500Eλάχιστη χρεώση 25€. Mέγιστη χρέωση 150€
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα12€150
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα15€15012.500
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Κατάστημα0,25%12.500Ελάχιστη χρέωση 31,25€ και μέγιστη 350€
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking3€150Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking10€15012.500Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking0,15%12.50050.000Eλάχιστη χρεώση 18,75€. Mέγιστη χρέωση 75€. Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking0,15%50.000150.000Eλάχιστη χρεώση 75€. Mέγιστη χρέωση 80€. Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)e-banking150€150.000Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Τηλέφωνο6€150Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Τηλέφωνο10€15012.500Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Τηλέφωνο0,15%12.50050.000Eλάχιστη χρεώση 18,75€. Mέγιστη χρέωση 75€. Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα)Τηλέφωνο0,15%50.000150.000Eλάχιστη χρεώση 75€. Mέγιστη χρέωση 80€. Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
N26Εξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Mobile0,99€Δωρεάν για μεταφορές σε χρήστες Wise.
RevolutΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)MobileΔωρεάνΔωρεάν για μεταφορές σε χρήστες Revolut.
WiseΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking / mobile0,37€Δωρεάν για μεταφορές σε χρήστες Wise.
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα12€5.000
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα0,15%5.00050.000Eλάχιστη χρεώση 15€. Mέγιστη χρέωση 75€
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα0,20%50.000Eλάχιστη χρεώση 100€. Mέγιστη χρέωση 250€
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile1€5.000SEPA
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile3€5.00050.000SEPA
Alpha bankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile5€50.000SEPA
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα15€12.500Επιπλέον 1,15€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα40€12.50050.000Επιπλέον 5€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα90€50.000Επιπλέον 15€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Τηλέφωνο6€12.50050.000Επιπλέον 5€ για να λάβει ο παραλήπτης ακέραιο το έμβασμα
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking6€50.000150.000Μόνο εντός Eλλάδος
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking10€150.000Μόνο εντός Eλλάδος
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking1,20€12.500
EurobankΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking2,5€12.50050.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα15€1.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα17€1.0005.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα25€5.00012.500
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα8€ + 0.020%12.50050.000Eλάχιστη χρεώση 25€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα8€ + 0.025%50.000Eλάχιστη χρεώση 125€. Mέγιστη χρέωση 300€
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile1€12.500
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile5€12.50015.000Μόνο εντός Eλλάδος
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking/ τηλέφωνο / mobile20€150.000Μόνο εντός Eλλάδος
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα12€12.500
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Κατάστημα0,25%12.500Ελάχιστη χρέωση 31,25€ και μέγιστη 350€
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking1,40 €15.000Επιπλέον χρέωση 1,5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking4€15.000150.000Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)e-banking15€150.000Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Τηλέφωνο6€15.000Επιπλέον χρέωση 1,5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Τράπεζα ΠειραιώςΕξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ)Τηλέφωνο10€15.000150.000Επιπλέον χρέωση 5€ για εκτέλεση εντολής την ίδια μέρα
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα σε καταστήματα ΕθνικήςΚατάστημα5€1.000
Εθνική ΤράπεζαΕξερχόμενο έμβασμα σε καταστήματα ΕθνικήςΚατάστημα0,125%1.000Eλάχιστη χρεώση 10€. Mέγιστη χρέωση 300€
RevolutΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν
WiseΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν
Alpha bankΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν3,50€ με συστημένη αλληλογραφία
EurobankΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΕπανέκδοση PINΧρεωστική κάρταΔωρεάν
N26Ερώτηση κίνησης λογαριασμούMobileΔωρεάν
RevolutΕρώτηση κίνησης λογαριασμούMobileΔωρεάν
WiseΕρώτηση κίνησης λογαριασμούe-banking / mobileΔωρεάν
Alpha bankΕρώτηση κίνησης λογαριασμούΑΤΜΔωρεάν
EurobankΕρώτηση κίνησης λογαριασμούΑΤΜΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΕρώτηση κίνησης λογαριασμούΑΤΜΔωρεάν
Τράπεζα ΠειραιώςΕρώτηση κίνησης λογαριασμούΑΤΜΔωρεάν
Alpha bankΕρώτηση υπολοίπου (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ0,18€
Εθνική ΤράπεζαΕρώτηση υπολοίπου (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ0,30€
Τράπεζα ΠειραιώςΕρώτηση υπολοίπου (εκτός ζώνης ΕΥΡΩ)ΑΤΜ1€
Alpha bankΕρώτηση υπολοίπου (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,18€
EurobankΕρώτηση υπολοίπου (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,20€
Εθνική ΤράπεζαΕρώτηση υπολοίπου (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜ0,20€
Τράπεζα ΠειραιώςΕρώτηση υπολοίπου (εντός ζώνης ΕΥΡΩ) - ΔΙΑΣ και εξωτερικόΑΤΜΔωρεάν
Alpha bankΠάγιες εντολές πληρωμής - ενέργεια και λοιποί λογαριασμοίΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν έως 0,35€Εξαρτάται από την επιχείρηση
EurobankΠάγιες εντολές πληρωμής - ενέργεια και λοιποί λογαριασμοίΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν έως 0,50€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Τράπεζα ΠειραιώςΠάγιες εντολές πληρωμής - ενέργεια και λοιποί λογαριασμοίΑνεξαρτήτως μέσουΔωρεάν έως 0,30€Εξαρτάται από την επιχείρηση
Alpha bankΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςΚατάστημα3€5€ για πληρωμή με μετρητά
Alpha bankΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςe-banking/ τηλέφωνο / mobile1€
Alpha bankΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςΚέντρο Αυτόματων Συναλλαγών1€
EurobankΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςe-banking1,20€
Εθνική ΤράπεζαΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςΚατάστημα4€12.500
Εθνική ΤράπεζαΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςe-banking/ τηλέφωνο / mobile1€12.500
Τράπεζα ΠειραιώςΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςe-banking2€
Τράπεζα ΠειραιώςΠληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζαςΤηλέφωνο6€
Alpha bankΣυναλλαγές σε ΑΤΜs με χρήση καρτών εκδόσεως της τράπεζαςΑΤΜΔωρεάν
EurobankΣυναλλαγές σε ΑΤΜs με χρήση καρτών εκδόσεως της τράπεζαςΑΤΜΔωρεάν
Εθνική ΤράπεζαΣυναλλαγές σε ΑΤΜs με χρήση καρτών εκδόσεως της τράπεζαςΑΤΜΔωρεάν
Τράπεζα ΠειραιώςΣυναλλαγές σε ΑΤΜs με χρήση καρτών εκδόσεως της τράπεζαςΑΤΜΔωρεάν
N26Σύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-bankingΔωρεάν
RevolutΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-bankingΔωρεάν
WiseΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-banking / mobileΔωρεάν
Alpha bankΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-banking/ τηλέφωνο / mobile8€Εφάπαξ
EurobankΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-bankingΔωρεάν (με προϋποθέσεις)με 1€ μηνιαία συνδρομή έχετε δωρεάν e-συναλλαγές
Εθνική ΤράπεζαΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-banking/ τηλέφωνο / mobileΔωρεάν
Τράπεζα ΠειραιώςΣύνδεση ebanking + κωδικοί πρόσβασηςe-banking10€

Επεξήγηση όρων:

 • Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ): Αποτελείται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιπλέον τις Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία. 
 • Εξερχόμενο έμβασμα (ΕΟΧ): έμβασμα σε ευρώ προς άλλη τράπεζα εντός ΕΟΧ με κοινά έξοδα και με δήλωση λογαριασμού παραλήπτη σε μορφή ΙΒΑΝ και Swift BIC (SEPA)
 • Εξερχόμενο έμβασμα (εκτός ΕΟΧ και ξένα νομίσματα): έμβασμα με e-banking προς άλλη τράπεζα εξωτερικού εκτός ΕΟΧ με κοινά έξοδα και δήλωση Swift BIC της τράπεζας του παραλήπτη. Σε περίπτωση που μεσολαβεί ενδιάμεση τράπεζα ο παραλήπτης πληρώνει επιπλέον έξοδα.
 • Εισερχόμενο έμβασμα: εισερχόμενο έμβασμα στον λογαριασμό σας σε ευρώ από οποιαδήποτε πηγή (Ελλάδα, εξωτερικο)
 • ΔΙΑΣ: ΔΙΑτραπεζικά Συστήματα πληρωμών εντός της Ελλάδας

Επίσης διαβάστε:

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!