Wise – Γιατί συμφέρει για εμβάσματα στο εξωτερικό

Η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, σε ξένο νόμισμα, μπορεί να αποδειχθεί ακριβή υπόθεση, με τις χρεώσεις των παραδοσιακών τραπεζών να είναι μεγάλες και απρόβλεπτες. Η τεχνολογία είναι σύμμαχός σας σε αυτή την περίπτωση. Η Wise (προηγουμένως Transferwise) είναι μία από τις πρώτες εταιρείες του χώρου, που όχι μόνο μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα για εμβάσματα στο εξωτερικό, αλλά σας παρέχει τραπεζικό λογαριασμό και κάρτα σε όλα τα κύρια νομίσματα.

Παρακάτω θα αναλύσουμε όσα πρέπει να ξέρετε για την Wise και πώς να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες της.

Τί είναι η Wise;

Η Wise είναι μια διαδικτυακή εταιρεία που προσφέρει μεταφορές χρημάτων και ανταλλαγές σε ξένο νόμισμα με πολύ χαμηλό κόστος. Επίσης σας προσφέρει δωρεάν τραπεζικό λογαριασμό με τραπεζική κάρτα σε ξένα νομίσματα και ευρώ. Έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της να μεταφέρουν 6 δις δολάρια το μήνα με πολύ καλές κριτικές.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας ή να κάνετε μία απλή μεταφορά μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής της Wise.

Η διαφάνεια στο κόστος μεταφοράς είναι κύριος γνώμονας της Wise, ώστε οι πελάτες της να γνωρίζουν πάντα τι πληρώνουν. Οι κριτικές που έχουν λάβει από τους πελάτες τους το αποδεικνύουν.

Σε ποιους απευθύνεται η Wise;

Η Wise απευθύνεται κυρίως σε:

 • Άτομα που κάνουν συχνές μεταφορές χρημάτων και εμβάσματα στο εξωτερικό ή πίσω στην Ελλάδα, όπως φοιτητές και τους γονείς τους
 • Άτομα που κάνουν ή θα κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό
 • Μετανάστες ή άτομα που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν αφού μπορούν να έχουν λογαριασμό σε τοπικό νόμισμα πριν ακόμα φτάσουν στον προορισμό τους
 • ‘Ατομα που κάνουν αγορές από ιστότοπους του εξωτερικού ή κάνουν πωλήσεις στο εξωτερικό
 • Επαγγελματίες που έχουν δοσοληψίες με το εξωτερικό

Γιατί σας συμφέρει η Wise;

Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό

Το υψηλό κόστος μεταφοράς χρημάτων σε άλλα νομίσματα και τις κρυφές χρεώσεις των παραδοσιακών τραπεζών το έχουμε καλύψει εκτενέστερα εδώ.

Συνοπτικά, όταν στέλνετε έμβασμα στο εξωτερικό σε ξένο νόμισμα, πρέπει πάντα να συγκρίνετε πόσα χρήματα θα φτάσουν στον τελικό προορισμό και να μην επηρεάζεστε από προσφορές ή από υποτιθέμενες μηδενικές χρεώσεις. Η προμήθεια που πληρώνετε είναι εξίσου σημαντική με την ισοτιμία που λαμβάνετε.

Η Wise σας προσφέρει μια από τις πιο ανταγωνιστικές ισοτιμίες της αγοράς για μετατροπές συναλλάγματος. Αυτή η ισοτιμία είναι πάντα η μέση τιμή μεταξύ της αγοράς και πώλησης συναλλάγματος, όπως την παρουσιάζει και η Google. Σε σύγκριση με τις τράπεζες και τις κλασικές εταιρείες αποστολής εμβασμάτων (Western Union, Moneygram) μπορείτε να επιτύχετε μέχρι και 10 φορές μικρότερες χρεώσεις. Μπορείτε να μετατρέψετε και να στείλετε συνάλλαγμα σε περισσότερα από 50 νομίσματα.

Για τη μεταφορά, θα χρεωθείτε προμήθεια ανάλογα με το ποσό και το νόμισμα που στέλνετε, συνήθως 0,35%, που είναι από τις χαμηλότερες της αγοράς. Σε αντίθεση με τις ελληνικές τράπεζες, πριν στείλετε χρήματα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ακριβώς τι ποσό θα φτάσει στον τελικό προορισμό και την προμήθεια που θα πρέπει να πληρώσετε.

Τα χρήματα θα φτάσουν στο λογαριασμό του παραλήπτη μέσα σε λίγες ώρες ή μερικές ημέρες, ανάλογα το είδος της μεταφοράς που θα επιλέξετε (με το αντίστοιχο αντίτιμο).

Τραπεζικός λογαριασμός (Borderless Account)

 • Η Wise προσφέρει δωρεάν τοπικό προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό για Βρετανικές Λίρες, Ευρώ, Αμερικάνικα και Αυστραλιανά δολάρια και άλλα 6 νομίσματα. Μπορείτε να ανοίξετε αυτούς τους λογαριασμούς άμεσα και στο όνομά σας, ακριβώς όπως οι παραδοσιακές τράπεζες
 • Μπορείτε να μετατρέψετε και να κρατήσετε χρήματα στον λογαριασμό της Wise σε 56 νομίσματα
 • Μπορείτε να μετατρέψετε και να μεταφέρετε χρήματα μεταξύ όλων των λογαριασμών σας με ανταγωνιστική ισοτιμία και χαμηλή προμήθεια – συνήθως μεταξύ 0,35% και 1%.
 • Μπορείτε να δεχτείτε χρήματα δωρεάν σε οποιοδήποτε από τα 56 υποστηριζόμενα νομίσματα
 • Σας παρέχεται χρεωστική κάρτα. Οι αναλήψεις έως 200 ευρώ (ανά 30 ημέρες) είναι δωρεάν. Θα έχετε μια μικρή επιβάρυνση (1.75%) αν ξεπεράσετε το όριο.
 • Για αγορές δε χρεώνεστε αν έχετε συνάλλαγμα διαθέσιμο στο λογαριασμό σας. Οπότε μπορείτε να κάνετε διαδικτυακές αγορές εύκολα ή να μη κυκλοφορείτε με μεγάλα ποσά μετρητών όταν ταξιδεύετε
 • Η Wise έχει τραπεζική άδεια, οπότε οι καταθέσεις σας προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι ενός συγκεκριμένου ορίου (100.000 ευρώ)

Πώς λειτουργεί η Wise;

Πώς λειτουργεί η μεταφορά χρημάτων μέσω της Wise

Η μεταφορά χρημάτων μέσω Wise γίνεται διαδικτυακά και είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό (δικό σας ή τρίτου).

 1. Για να ξεκινήσετε πηγαίνετε στον ιστότοπο της Wise. Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή μεταφοράς διαλέγοντας τη χώρα που θέλετε να στείλετε χρήματα και πατήσετε “Get started”
 2. Αυτόματα θα κληθείτε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό αν δεν έχετε. Δώστε το email σας και έναν ασφαλή κωδικό
 3. Πριν προχωρήσετε θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία και ποσό της μεταφοράς σας
 4. Αφότου το κάνετε, θα σας ζητηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία. Ανάλογα το ποσό που στέλνετε μπορεί να χρειαστεί πιστοποίηση της ταυτότητας σας πριν από την συναλλαγή
 5. Αφού επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας θα σας ζητηθούν τα στοιχεία του παραλήπτη. Επιλέξτε που στέλνετε χρήματα (στον εαυτό σας, σε άλλο φυσικό πρόσωπο ή άλλο οργανισμό) και δώστε τα τραπεζικά τους στοιχεία
 6. Αφού τα συμπληρώσετε, η Wise θα σας δείξει την περίληψη της συναλλαγής και θα “κλειδώσει” την ισοτιμία που σας δόθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως 24 ώρες)
 7. Το τελευταίο βήμα είναι να μεταφέρετε τα χρήματα για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Μπορείτε να στείλετε τα χρήματα με τραπεζικό έμβασμα μέσω e-banking στο λογαριασμό που θα σας δώσει η Wise

Σε περίπτωση που στέλνετε 1000 ευρώ και πάνω, θα σας ζητηθεί η πιστοποίηση της ταυτότητας σας πριν από την πρώτη μεταφορά. Η Wise θα σας καθοδηγήσει στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και γίνεται ηλεκτρονικά. Θα χρειαστείτε να ανεβάσετε στον ιστότοπο της Wise μια φωτογραφία από την ταυτότητα, το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης και ένα λογαριασμό κοινής ωφέλειας, Επαληθεύστε την ταυτότητά σας για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας, αλλιώς θα ακυρωθεί.

Πώς θα αποκτήσετε τραπεζικό λογαριασμό και χρεωστική κάρτα

Με το Borderless account, η Wise σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε το δικό σας λογαριασμό σε πάνω απο 56 νομίσματα. Μπορείτε να κάνετε και να λάβετε πληρωμές στο λογαριασμό σας και να εκδώσετε δωρεάν contactless (ανέπαφες συναλλαγές) χρεωστική κάρτα για χρήση οπουδήποτε στον κόσμο.

Για να ανοίξετε λογαριασμό Borderless, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ανοίξτε λογαριασμό στην Wise. Μπορεί να σας ζητηθεί η πιστοποίηση της ταυτότητας σας. Όπως παραπάνω, η πιστοποίηση γίνεται ηλεκτρονικά και η Wise θα σας καθοδηγήσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
 2. Διαλέξτε το νόμισμα που θέλετε να ανοίξετε το λογαριασμό σας
 3. Στείλτε χρήματα στο λογαριασμό σας μέσω τραπεζικής εντολής, ή μοιραστείτε τα στοιχεία του λογαριασμου σας για να δεχτείτε πληρωμές
 4. Η χρεωστική κάρτα θα ταχυδρομηθεί στη διεύθυνση σας δωρεάν
 5. Μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό με το πάτημα ενός κουμπιού σε 56 νομίσματα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης την εφαρμογή της Wise για κινητά για τη διαχείριση των λογαριασμών σας και αποστολή χρημάτων.

Άλλα σχετικά άρθρα

Συχνές ερωτήσεις

Τί είναι η Wise (προηγουμένως Transferwise);

Η Wise είναι μια διαδικτυακή εταιρεία που προσφέρει μεταφορές χρημάτων και ανταλλαγές σε ξένα νομίσματα με πολύ χαμηλό κόστος. Επίσης σας προσφέρει δωρεάν τραπεζικό λογαριασμό με τραπεζική κάρτα σε ξένα νομίσματα και ευρώ. Έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της να μεταφέρουν 6 δις δολάρια το μήνα με πολύ καλές κριτικές.

Γιατί με συμφέρει η Wise για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό ή πίσω στην Ελλάδα;

Η Wise σας προσφέρει μια από τις πιο ανταγωνιστικές ισοτιμίες της αγοράς για μετατροπές συναλλάγματος. Σε σύγκριση με τις τράπεζες και τις κλασικές εταιρείες αποστολής εμβασμάτων (Western Union, Moneygram) μπορείτε να επιτύχετε μέχρι και 10 φορές μικρότερες χρεώσεις. Μπορείτε να μετατρέψετε και να στείλετε συνάλλαγμα σε περισσότερα από 50 νομίσματα.

Μπορώ να ανοίξω δωρεάν τραπεζικό λογαριασμό με τη Wise;

Με το Borderless account, η Wise σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε το δικό σας λογαριασμό σε πάνω απο 56 νομίσματα. Επίσης, η Wise προσφέρει δωρεάν τοπικό προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό σε Βρετανικές Λίρες, Ευρώ, Αμερικάνικα δολάρια και άλλα 7 νομίσματα. Μπορείτε να ανοίξετε αυτούς τους λογαριασμούς άμεσα και στο όνομά σας, ακριβώς όπως οι παραδοσιακές τράπεζες και να πληρωθείτε π.χ. τον μισθό σας.

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!
Μοιράσου με ένα φίλο/η!