Wise – Γιατί συμφέρει για εμβάσματα στο εξωτερικό [2024]

Η Wise (προηγουμένως Transferwise) όχι μόνο μπορεί να είναι ο πιο φθηνός και γρήγορος τρόπο για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, αλλά σου παρέχει δωρεάν τοπικό λογαριασμό τράπεζας σε 10 νομίσματα αλλά και Wise χρεωστική κάρτα για διεθνείς αγορές χωρίς χρεώσεις.

Η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μέσω των παραδοσιακών τραπεζών μπορεί να αποδειχθεί ακριβή υπόθεση, με τις χρεώσεις των παραδοσιακών τραπεζών να είναι μεγάλες και απρόβλεπτες. Οι ευρωπαίοι πολίτες χάνουν €12,5 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο λόγο των κρυφών χρεώσεων στις διεθνείς μεταφορές χρημάτων.

Συγκεκριμένα, όταν στέλνεις ένα έμβασμα υπάρχουν οι φανερές χρεώσεις (προμήθεια τράπεζας) και οι κρυφές χρεώσεις (ισοτιμία συναλλαγής). Το αποτέλεσμα είναι η μεταφορά χρημάτων να σου στοιχίσει έως και 9 φορές ακριβότερα στις παραδοσιακές ελληνικές τράπεζες από ότι σου στοιχίζει στη Wise.

Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη Wise, πως ανοίξεις δωρεάν λογαριασμό από την Ελλάδα και να εξοικονομήσεις χρήματα.

Τί είναι η Wise;

Η Wise ιδρύθηκε το 2011 με όραμα να κάνει τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων φθηνές, δίκαιες και απλές. Οι πελάτες της να γνωρίζουν πάντα τι πληρώνουν και οι κριτικές και τα νούμερα το αποδεικνύουν. Η Wise έχει περισσότερους από 16 εκατομμύρια χρήστες που μεταφέρουν περισσότερα από 10 δις ευρώ το μήνα, εξοικονομώντας τους 1,7 δις ευρώ κάθε χρόνο. Το 55% των μεταφορών χρημάτων φτάνει άμεσα στον προορισμό του ενώ το 93% των εμβασμάτων ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα 24ώρο.

Προσφέρει τα παρακάτω προϊόντα και υπηρεσίες:

 • Διεθνείς μεταφορές χρημάτων και ανταλλαγές συναλλάγματος με πολύ χαμηλό κόστος σε περισσότερα από 80 ξένα νομίσματα. Χρησιμοποιεί τη πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία και τα εμβάσματα είναι έως και 9 φορές φθηνότερα από τις παραδοσιακές τράπεζες ή το PayPal
 • Δωρεάν διεθνή Wise λογαριασμό σε περισσότερα από 50 νομίσματα και χρεωστική κάρτα για να μπορείς να ξοδεύεις οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς χρεώσεις
 • Δωρεάν τοπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε 10 νομίσματα (EUR, USD, GBP κτλ.) για να μπορείς να πληρωθείς ή να λάβεις χρήματα στο τοπικό νόμισμα
 • Επιχειρηματικό τραπεζικό λογαριασμό Wise Business είτε διαθέτεις επιχείρηση ή είσαι freelancer

Για περισσότερα στοιχεία συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Σε ποιους απευθύνεται η Wise;

Η Wise απευθύνεται κυρίως σε:

 • Άτομα που κάνουν μεταφορές χρημάτων από και προς το εξωτερικό. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι οικονομικοί μετανάστες και οι φοιτητές/ιες και οι γονείς τους
 • Άτομα που χρειάζονται δωρεάν τοπικό λογαριασμό τράπεζας σε μια νέα χώρα χωρίς τη γραφειοκρατία πριν ακόμα φτάσουν στον προορισμό τους. Για παράδειγμα μπορεί να ετοιμάζεσαι να σπουδάσεις ή να δουλέψεις εκτός Ελλάδας
 • Άτομα που κάνουν ή θα κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό
 • Άτομα που κάνουν αγορές από ιστότοπους του εξωτερικού ή κάνουν πωλήσεις στο εξωτερικό
 • Επαγγελματίες ή επιχειρήσεις  που έχουν δοσοληψίες με το εξωτερικό και θέλουν να πληρώνονται και να πληρώνουν στο τοπικό νόμισμα

Γιατί σε συμφέρει η Wise;

Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό

Κάναμε αναφορά παραπάνω στο υψηλό κόστος μεταφοράς χρημάτων σε άλλα νομίσματα και τις κρυφές χρεώσεις των παραδοσιακών τραπεζών. Επίσης το έχουμε καλύψει εκτενέστερα εδώ.

Τί είναι το έμβασμα;
Έμβασμα είναι η μεταφορά ενός χρηματικού ποσού από ένα τραπεζικό λογαριασμό, σε κάποιο άλλο, όχι με αυτόματο τρόπο αλλά με τη διαμεσολάβηση μιας ή περισσοτέρων τραπεζών. Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει σε μεταφορές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών της ίδιας ή διαφορετικής χώρας.

Όταν στέλνεις έμβασμα στο εξωτερικό σε ξένο νόμισμα, πρέπει πάντα να εστιάζεις στο πόσα χρήματα θα φτάσουν στον προορισμό. Μην επηρεάζεσαι από προσφορές ή από υποτιθέμενες μηδενικές χρεώσεις. Η προμήθεια που πληρώνεις για το έμβασμα  είναι εξίσου σημαντική με την συναλλαγματική ισοτιμία που λαμβάνεις.

Η Wise σου προσφέρει μια από τις πιο ανταγωνιστικές ισοτιμίες της αγοράς για μετατροπές συναλλάγματος. Αυτή η ισοτιμία είναι πάντα η μέση τιμή μεταξύ της αγοράς και πώλησης συναλλάγματος, όπως καθορίζεται από πολλές ανεξάρτητες πηγές. Σε σύγκριση με τις τράπεζες και τις κλασικές εταιρείες αποστολής εμβασμάτων (Western Union, Moneygram) μπορείς να πετύχεις μέχρι και 9 φορές μικρότερες χρεώσεις. Η Wise σου δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψεις και να στείλεις συνάλλαγμα σε περισσότερα από 80 νομίσματα.

Για τη μεταφορά, θα χρεωθείς μια χαμηλή προμήθεια ανάλογα με το ποσό και το νόμισμα που στέλνεις. Η προμήθεια ξεκινάει από 0,43% (με μέσο όρο 0,65%) του ποσού εμβάσματος, η οποία είναι από τις χαμηλότερες προμήθειες της αγοράς. Σε αντίθεση με τις ελληνικές τράπεζες, πριν στείλεις χρήματα έχεις την ευκαιρία να δεις ακριβώς το ποσό που θα φτάσει στον προορισμό, την προμήθεια που θα πληρώσεις, όπως και το πότε θα φτάσουν τα χρήματα.

Συγκρίνουμε παρακάτω το ποσό που θα φτάσει στον παραλήπτη μετά από έμβασμα 1.000€ σε δολάρια και λίρες Αγγλίας την στιγμή συγγραφής του άρθρου (2023).

Δολάρια (USD)Λίρες Αγγλίας (GBP)
Wise$1.064£855
Ελληνικές τράπεζες$1.006£803
Moneygram, Western Union$1.036/1.040£838/795
Paypal$1.021£818

Όπως βλέπεις τα 1.000€ σου “αγοράζουν” περισσότερα δολάρια ή λίρες με τη Wise. Σημαντικό είναι ότι τα χρήματα θα φτάσουν στο λογαριασμό του παραλήπτη γρήγορα (στις περισσότερες περιπτώσεις εντός της ημέρας), ανάλογα το είδος της μεταφοράς που θα επιλέξεις (με το αντίστοιχο αντίτιμο).

Υπολόγισε παρακάτω τα χρήματα που θα φτάσουν στον προορισμό με βάση τις ισοτιμίες που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Επίλεξε αν θέλεις γρήγορη ή κανονική μεταφορά για το ακριβές κόστος της μεταφοράς.

Μεταφορές και εμβάσματα στο εξωτερικό χωρίς όριο

Με τη Wise μπορείς να στείλεις εμβάσματα μεγάλων ποσών χωρίς κάποιο όριο. Για παράδειγμα μπορεί να έχεις χρήματα από πώληση ακινήτου, κληρονομιά, δάνειο, επενδύσεις κτλ. Η Wise είναι ένας φθηνός, γρήγορος και ασφαλής τρόπο να τα μεταφέρεις. 

Σε σχέση με τις παραδοσιακές τράπεζες μπορείς να εξοικονομήσεις ακόμα μεγαλύτερα ποσά προμήθειας. Για παράδειγμα η μεταφορά 200.000€ μπορεί να σου στοιχίσει 725€ λιγότερα για μεταφορά σε δολάρια. Το αντίστοιχο το έμβασμα σε λίρες Αγγλίας μπορεί να στοιχίσει έως και 1065€ λιγότερο.

 Όσο μεγαλύτερο είναι το έμβασμα τόσο μεγαλύτερη έκπτωση έχεις στις προμήθειες της Wise. Όπως και στα μικρότερα ποσά μεταφορών, η μεταφορά χρημάτων από και προς το εξωτερικό αναμένεται να φτάσει μέσα σε 24 ώρες στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Για παν ενδεχόμενο η Wise προσφέρει ειδική υποστήριξη πελατών για μεταφορά μεγάλων ποσών.

Λογαριασμός σε πολλά νομίσματα (Multi Currency Account)

Τοπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί και πολλαπλά νομίσματα

Μπορεί η Wise να μην είναι τράπεζα αλλά προσφέρει δωρεάν τοπικό προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό σε Βρετανικές Λίρες (GBP), Ευρώ (EUR), Αμερικάνικα δολάρια (USD), ρουμανικά Leu (RON) και άλλα 6 νομίσματα. 

Μπορείς να ανοίξεις αυτούς τους λογαριασμούς άμεσα στο όνομά σου, με τοπικά στοιχεία π.χ. αριθμό IBAN, και να πληρωθείς στο τοπικό νόμισμα, ακριβώς όπως οι παραδοσιακές τράπεζες. Ανάλογα τη χώρα/περιοχή μπορείς να βάλεις δωρεάν πάγιες εντολές. Για παράδειγμα μπορεί να θέλεις να πληρωθείς το μισθό σου σε τοπικό νόμισμα και να πληρώσεις τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Επίσης μπορείς να μετατρέψεις, να δεχτείς και να διατηρήσεις χρήματα δωρεάν στον λογαριασμό της Wise σε 53 νομίσματα. Μπορείς να στείλετε χρήματα σε 80 νομίσματα.

Αυτά τα χρήματα μπορείς να τα μετατρέψεις και να μεταφέρεις μεταξύ όλων των λογαριασμών σου με ανταγωνιστική ισοτιμία και χαμηλή προμήθεια – συνήθως μεταξύ 0,35% και 1%.

Δωρεάν χρεωστική κάρτα για αγορές στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Η Wise σου παρέχει δωρεάν ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις άμεσα μέσα από το Google Pay ή το Apple Pay. Αν θέλεις τη φυσική Wise debit card τότε θα σου κοστίσει 7 ευρώ.

Για 2 αναλήψεις έως 200 ευρώ (ανά 30 ημέρες) δεν χρεώνεσαι. Υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση (1.75%) αν ξεπεράσεις το όριο των 200 ευρώ και 0,5 χρέωση για κάθε ανάληψη αν κάνεις πάνω από δύο αναλήψεις το μήνα.

Για αγορές με την Wise κάρτα δεν χρεώνεσαι αν υπάρχει συνάλλαγμα διαθέσιμο στο λογαριασμό σου. Οπότε μπορείς να κάνεις διαδικτυακές αγορές εύκολα ή να μη κυκλοφορείς με μεγάλα ποσά μετρητών όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικός.

Ασφάλεια

Η Wise ελέγχεται από τους κατά τόπους ελεγκτικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στις χώρες που λειτουργεί. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, ελέγχεται από την Εθνική Τράπεζα του Βελγίου στην Ευρώπη, από το UK Financial Conduct Authority στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αμερική από το Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).

Εκτός από τα παραπάνω σε προσωπικό επίπεδο σου δίνει τη δυνατότητα:

 • Να παγώσεις και ξεπαγώσεις την κάρτα Wise στην εφαρμογή
 • Να θέσεις τα όρια δαπανών κάρτας στην εφαρμογή Wise
 • Να λάβεις άμεσες ειδοποιήσεις συναλλαγών
 • Να δημιουργήσεις διαφορετικές εικονικές κάρτες για τις διάφορες συναλλαγές σου

Επιτόκιο καταθέσεων – Wise Interest

Η Wise προσφέρει τη δυνατότητα να κερδίσεις τόκο στις καταθέσεις σου σε Ευρώ (EUR), Βρετανικές Λίρες (GBP)  ή Αμερικάνικα δολάρια (USD) αρκεί να το επιλέξεις μέσα από την εφαρμογή. Ουσιαστικά, αν το επιλέξεις, τα χρήματα σου επενδύονται σε χαμηλού κινδύνου κυβερνητικά ομόλογα μέσω της BlackRock, τη μεγαλύτερη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Το επιτόκιο που λαμβάνεις για κάθε νόμισμα στο οποίο έχεις καταθέσεις είναι:

 • επιτόκιο 2,71% σε EUR
 • επιτόκιο 4,12% σε GBP
 • επιτόκιο 4,78% σε USD

Τα παραπάνω επιτόκια είναι κυμαινόμενα και είναι σωστά για το Μάιο 2023. Υπάρχει μία προμήθεια 0,29% για αυτή την υπηρεσία. Αυτή η προμήθεια έχει συνυπολογιστεί στα παραπάνω επιτόκια.

Δεν χρειάζεται να “κλειδώσεις” τα χρήματα σου σε κάποιο καταθετικό πρόγραμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως στις ελληνικές τράπεζες. Τα χρήματά σου είναι πλήρη προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή.

Πώς λειτουργεί η μεταφορά χρημάτων μέσω της Wise;

Η μεταφορά χρημάτων μέσω Wise γίνεται διαδικτυακά και είναι αρκετά απλή. Μπορείς να μεταφέρεις χρήματα σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό (δικό σας ή τρίτου) μέσα σε μερικά λεπτά.

 1. Για να ξεκινήσεις πήγαινε στον ιστότοπο της Wise. Χρησιμοποίησε τον υπολογιστή μεταφοράς διαλέγοντας τη χώρα που θέλεις να στείλεις χρήματα και τον τύπο μεταφοράς (αποστολή χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό σου ή από χρεωστική/πιστωτική κάρτα)
 2. Πάτα “Get started” όταν είσαι έτοιμος/έτοιμη
 3. Αυτόματα θα κληθείς να δημιουργήσεις νέο λογαριασμό Wise  αν δεν έχεις. Δώσε το email σου και έναν ασφαλή κωδικό
 4. Πριν προχωρήσεις θα πρέπει να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία και ποσό της μεταφοράς
 5. Αφότου το κάνεις, θα σου ζητηθούν τα προσωπικά σου στοιχεία. Ανάλογα το ποσό αποστολής μπορεί να χρειαστεί πιστοποίηση της ταυτότητας σου πριν από την συναλλαγή
 6. Αφού επιβεβαιώσεις τα στοιχεία σου  θα σου ζητηθούν τα στοιχεία του παραλήπτη. Επίλεξε τον προορισμό των χρημάτων (στον εαυτό σου, σε άλλο φυσικό πρόσωπο ή άλλο οργανισμό) και δώσε τα τραπεζικά στοιχεία
 7. Αφού τα συμπληρώσεις, η Wise θα σου δείξει την περίληψη της συναλλαγής και θα “κλειδώσει” την ισοτιμία που σου δόθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως 24 ώρες)
 8. Το τελευταίο βήμα είναι να μεταφέρεις τα χρήματα για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Μπορείς να στείλεις τα χρήματα με τραπεζικό έμβασμα μέσω e-banking στο λογαριασμό που θα σου δώσει η Wise. Εναλλακτικά μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας (ανάλογα τον τύπο που διαλέξατε στο βήμα 1.

Σε περίπτωση που σου ζητηθεί πιστοποίηση ταυτότητας, η Wise θα σε καθοδηγήσει στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και γίνεται ηλεκτρονικά. Θα χρειαστεί να ανεβάσεις στον ιστότοπο της Wise μια φωτογραφία από την ταυτότητα, το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης και ένα λογαριασμό κοινής ωφέλειας, Επαλήθευσε την ταυτότητά σου για να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή σου, αλλιώς θα ακυρωθεί.

Άνοιγμα δωρεάν λογαριασμού Wise και χρεωστική κάρτα

Με το Multi Currency account, η Wise σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις το δικό σου λογαριασμό σε πάνω από 50 νομίσματα. Μπορείς να κάνεις και να λάβεις πληρωμές στο λογαριασμό σου και να εκδώσεις δωρεάν contactless χρεωστική κάρτα για χρήση οπουδήποτε στον κόσμο.

Για να ανοίξεις λογαριασμό Multi Currency account, ακολούθα τα παρακάτω βήματα:

 1. Άνοιξε λογαριασμό στην Wise. Μπορεί να σου ζητηθεί η πιστοποίηση της ταυτότητας σου. Όπως παραπάνω, η πιστοποίηση γίνεται ηλεκτρονικά και η Wise θα σε καθοδηγήσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
 2. Διάλεξε το νόμισμα που θέλεις να ανοίξεις το λογαριασμό – Μην ανησυχείς, μπορείς να βάλεις και άλλα νομίσματα αργότερα
 3. Στείλε χρήματα στο λογαριασμό σου μέσω τραπεζικής εντολής, ή μοιράσου τα στοιχεία του λογαριασμού σου για να δεχτείς πληρωμές
 4. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα είναι διαθέσιμη για χρήση άμεσα. Μπορείς να τη βάλεις στο ApplePay ή στο Google Pay
 5. Τέλος, μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό με το πάτημα ενός κουμπιού σε περισσότερα από 50 νομίσματα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης την εφαρμογή της Wise για κινητά για τη διαχείριση των λογαριασμών σου και αποστολή χρημάτων.

Wise – λογαριασμός για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Η Wise εκτός από λογαριασμούς για προσωπική χρήση προσφέρει και επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς λογαριασμούς. 

Αν συνεργάζεσαι με διεθνείς πελάτες και χρειάζεται να λάβεις χρήματα από το εξωτερικό ή να πληρώσεις τους συνεργάτες σου, τότε η Wise μπορεί να σε βοηθήσει. Με τον λογαριασμό πολλαπλών νομισμάτων λαμβάνεις δωρεάν στοιχεία τοπικού τραπεζικού λογαριασμού στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μεταξύ άλλων. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για αποστολή και λήψη χρήματα διεθνώς με χαμηλές χρεώσεις — πολύ φθηνότερα και γρηγορότερα από τη χρήση της τράπεζάς σου. Όσο μεγαλύτερη είναι η συναλλαγή τόσο μεγαλύτερη έκπτωση έχεις στις χρεώσεις της Wise.

Για να ανοίξεις λογαριασμό θα χρεωθείς το εφάπαξ ποσό των 50€.

 • Λάβε πληρωμές εύκολα και άμεσα σε Euro, GBP, USD χωρίς χρέωση και ως και 19 φορές φθηνότερα από το Paypal. Η Wise συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες e-commerce πλατφόρμες (Amazon, ebay, Stripe κτλ.) για να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο απρόσκοπτη.
 • Μπορείς να δώσεις πρόσβαση σε περισσότερα από ένα άτομο στο Business λογαριασμό της Wise.
 • Μπορείς να προγραμματίσεις αυτόματες πληρωμές σε έως και 1.000 λογαριασμούς με ένα κλικ όπως και να θέσεις πάγιες εντολές
 • Μπορείς να βγάλεις κάρτες στους υπαλλήλους σου για τα έξοδά τους και να τα διαχειριστείς κεντρικά
 • Αποταμίευσε και λάβε τόκους για τα χρήματα που διατηρείς σε EUR, USD και GBP

Πρέπει να προσέξεις:

 • Για εμβάσματα τύπου wire σε USD, χρεώνεστε $7,5 για κάθε μεταφορά. Τα μη wire εμβάσματα USD είναι δωρεάν
 • Κάθε φυσική κάρτα χρεώνεται 4€

Ετυμηγορία και εναλλακτικές

Η Wise είναι η ιδανική εταιρεία για μεταφορές χρημάτων σε 50+ διαφορετικά νομίσματα. Είναι έως και 9 φορές φθηνότερη από τις παραδοσιακές τράπεζες και υπηρεσίες τύπου Western Union. Δεν υπάρχει όριο στα χρηματικά ποσά που μεταφέρεις (όσο μεγαλύτερα είναι τα ποσά, τόσο μεγαλύτερη έκπτωση στις προμήθειες), γνωρίζεις εκ των προτέρων την προμήθεια και το πότε θα φτάσουν τα χρήματα.

Εκτός αυτού μπορείς να ανοίξεις δωρεάν λογαριασμό Wise, στο όνομά σου και με τοπικά στοιχεία ΙΒΑΝ, ο οποίος σου επιτρέπει να πληρωθείς και αποταμιεύσεις σε 10 νομίσματα μεταξύ αυτών USD, GBP και Euro. Επίσης σου προσφέρει δωρεάν ψηφιακή χρεωστική κάρτα για όλες τις αγορές σου χωρίς επιπλέον χρέωση.

Μια εναλλακτική της Wise είναι η Revolut (οδηγός εδώ) η οποία επίσης προσφέρει χαμηλές χρεώσεις για μετατροπή και μεταφορά συναλλάγματος. Η Revolut δεν υποστηρίζει τόσα πολλά νομίσματα στο multi currency λογαριασμό (28 έναντι 50+ στη Wise). Επίσης η Wise ίσως να έχει το πλεονέκτημα στην απλότητα μεταφοράς χρημάτων και όταν θέλεις να μεταφέρεις μεγαλύτερα ποσά π.χ. για αγορά/πώληση ακινήτου. Το μειονέκτημά της είναι ότι δεν έχει τραπεζική άδεια όπως η Revolut ή η N26.

Και οι δύο σου προσφέρουν δωρεάν ψηφιακές χρεωστικές κάρτες χωρίς χρεώσεις για αγορές. Αν όμως ψάχνεις απλά για να κάνεις φθηνές αγορές περιστασιακά τότε ίσως η κάρτα της Curve να σε ενδιαφέρει.

Συχνές ερωτήσεις

Τί είναι η Wise (προηγουμένως Transferwise);

Η Wise είναι μια διαδικτυακή εταιρεία που προσφέρει μεταφορές χρημάτων και ανταλλαγές σε ξένα νομίσματα χωρίς όρια, με πολύ χαμηλό κόστος έως και 9 φορές φθηνότερα από τις παραδοσιακές τράπεζες. Επίσης σου προσφέρει δωρεάν λογαριασμό με χρεωστική κάρτα σε ξένα νομίσματα και ευρώ. Έχει περισσότερους από 16 εκατομμύρια χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της να μεταφέρουν περισσότερα από 10 δις ευρώ το μήνα με πολύ καλές κριτικές.

Γιατί με συμφέρει η Wise για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό ή πίσω στην Ελλάδα;

Η Wise σου προσφέρει μια από τις πιο ανταγωνιστικές ισοτιμίες της αγοράς για μετατροπές συναλλάγματος. Σε σύγκριση με τις τράπεζες και τις κλασικές εταιρείες αποστολής εμβασμάτων (Western Union, Moneygram) μπορείς να επιτύχεις μέχρι και 9 φορές χαμηλότερες χρεώσεις. Μπορείς να μετατρέψεις και να στείλεις συνάλλαγμα σε περισσότερα από 50 νομίσματα.

Μπορώ να ανοίξω δωρεάν λογαριασμό με τη Wise;

Με το Multi Currency account, η Wise σου δίνει τη δυνατότητα να ανοίξεις το δικό σου λογαριασμό σε πάνω από 50 νομίσματα. Επίσης, η Wise προσφέρει δωρεάν τοπικό προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό σε Βρετανικές Λίρες (GBP) , Ευρώ (EUR), Αμερικάνικα δολάρια (USD) και άλλα 7 νομίσματα. Μπορείς να ανοίξεις αυτούς τους λογαριασμούς άμεσα και στο όνομά σου, ακριβώς όπως οι παραδοσιακές τράπεζες και να πληρωθείς π.χ. το μισθό σου.

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!