Πετάς; 5 κανόνες για να αποφύγεις τις «κρυφές» χρεώσεις!

Για πολλούς από εμάς και μόνο η σκέψη της πτήσης μας κάνει νευρικούς. Πόσο μάλλον όταν φτάνουμε στο αεροδρόμιο και πρέπει να πληρώσουμε επιπρόσθετα στην τιμή του εισιτηρίου για να πετάξουμε. Αντί να χαλαρώσουμε εκνευριζόμαστε περισσότερο και την ίδια στιγμή χάνουμε χρήματα από την τσέπη μας.

Και δεν είναι μόνο οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που πρέπει να προσέξουμε για πρόσθετες και «κρυφές» χρεώσεις, αλλά και οι πιο παραδοσιακές εταιρίες του χώρου του ακολουθούν παρόμοια τακτική.

Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και θα σας μείνουν περισσότερα χρήματα να ξοδέψετε όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Εισιτήρια μόνο με χειραποσκευή

Όταν κλείνεις το εισιτήριο στο διαδίκτυο έλεγξε προσεκτικά ότι έχεις διαλέξει το κατάλληλο τύπο. Συνήθως το φθηνότερο εισιτήριο είναι και αυτό που περιλαμβάνει μόνο την χειραποσκευή. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν κλείνεις από ιστότοπο τρίτων και όχι της αεροπορικής εταιρίας μια και επιλογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες.

Εάν καταλάθος έκλεισες εισιτήριο μόνο με χειραποσκευή ή άλλαξες γνώμη και θέλεις αποσκευή μην το αφήσεις για την τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο. Αγόρασε την αποσκευή μέσω διαδίκτυου στον ιστότοπο της εταιρείας και θα γλιτώσεις από €15 με €30 ανάλογα με την πτήση και εποχή.

Μην ξεπερνάς το όριο βάρους και διαστάσεων των αποσκευών

Σε περίπτωση που ξεπεράσεις το όριο βάρους έχεις το ρίσκο να πληρώσεις επιπλέον χρέωση, τυπικά €10 για κάθε επιπλέον κιλό.

Μην ξεχάσεις να ελέγξεις και τις επιτρεπόμενες διαστάσεις των αποσκευών στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας. Μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την πτήση σας, το ναύλο και τη θέση (οικονομική/business) στην οποία ταξιδεύετε.

Κάνε check-in μέσω υπολογιστή/κινητού και εκτύπωσε το εισιτήριο

Κάποιες χαμηλού κόστους αεροπορικές, π.χ. Ryanair, χρεώνουν ένα υψηλό ποσό εάν θέλεις να κάνεις check-in στο αεροδρόμιο ή θέλεις να εκτυπώσεις την κάρτα επιβίβασης στο αεροδρόμιο. Σε αυτή την περίπτωση η συνολική χρέωση μπορεί να φτάσει τα €60.

Μην πληρώνεις για επιλογή θέσης και προτεραιότητα επιβίβασης

Ειδικά για κοντινές πτήσεις δεν αξίζει να πληρώσεις επιπλέον για επιλογή θέσης εκτός ιδιαιτέρων περιπτώσεων. Έτσι ή αλλιώς οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες βάζουν μαζί τα άτομα που κλείνουν μαζί τα εισιτήρια.

Απέφυγε την χρέωση για προτεραιότητα επιβίβασης και μπορείς να εξοικονομήσεις περίπου €20-€30 για πτήση μετ’ επιστροφής. Αντί για την προτεραιότητα απλά φτάσε στην θύρα επιβίβασης νωρίς.

Προσοχή στα στοιχεία της πτήσης και του επιβάτη κατά την κράτηση

Έλεγξε τα στοιχεία της πτήσης (ημερομηνία/προορισμός) και το όνομα του επιβάτη όταν κλείνεις τα εισιτήρια. Οι χρεώσεις ποικίλουν με το είδος του ναύλου. Με βάση το φθηνότερο εισιτήριο, η αλλαγή πτήσης μπορεί να χρεωθεί από €30-€90 επιπλέον της διαφοράς τιμής του ναύλου. Η αλλαγή ονόματος μπορεί να φτάσει και τα €110 εάν γίνει διαδικτυακά ή €160 στο αεροδρόμιο. Σε περίπτωση που το εισιτήριο είναι κλεισμένο μέσω τρίτου ταξιδιωτικού γραφείου επιπλέον χρέωση μπορεί να υπάρξει για την υπηρεσία αλλαγής.

Όπως συμπεραίνετε οι επιπλέον χρεώσεις ποικίλουν και μπορούν να φέρουν την τιμή ενός φθηνού εισιτηρίου στα ύψη. Το καλύτερο είναι να κάνετε μια έρευνα αγοράς για το συνολικό κόστος του αεροπορικού ταξιδιού πριν κλείσετε τα εισιτήρια σας.

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!