N26 κάρτα στην Ελλάδα – σας συμφέρει;

2377
N26 Ελλάδα
N26 Ελλάδα

Η N26 κάρτα, αν κάνετε συναλλαγές με το εξωτερικό ή ασχολείστε με το χώρο της τεχνολογίας στο χρηματοοικονομικό τομέα (FinTech) θα σας είναι γνωστή, όπως και η Revolut. Παρακάτω θα αναλύσουμε την N26 στην Ελλάδα, τις χρεώσεις και τι μπορεί να σας προσφέρει σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τράπεζες.

Διαβάστε σε αυτό τον οδηγό

Τί είναι η N26;

Η N26 είναι μια από τις πρώτες ψηφιακές τράπεζες, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και τη στιγμή που γράφουμε έχει περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η Ν26 είναι πιθανόν η δεύτερη πιο δημοφιλής τραπεζα μετά τη Revolut. Ο σκοπός της είναι να απλοποιήσει τη διαχείριση των χρημάτων σας.

Η N26 προσφέρει, μέσω της smartphone εφαρμογής, δωρεάν ένα τραπεζικό λογαριασμό με όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει μια παραδοσιακή τράπεζα. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα χρήματα σας είναι προστατευμένα μέχρι €100.000 από το γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Πώς να αποκτήσετε λογαριασμό με τη N26 στην Ελλάδα;

Είναι εύκολο να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό με την N26. Πρέπει να είστε κάτοικος Ελλάδας (ή Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πάνω από 18 χρονών. Η αίτηση γίνεται γρήγορα και διαδικτυακά μόνο με το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ανοίξετε το λογαριασμό δωρεάν.

Θα ανοίξει μία φόρμα που θα πρέπει να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως χώρα κατοικίας, όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση που θα σταλεί η κάρτα.

Αν χρησιμοποιείτε ελληνική ταυτότητα θα σας ζητηθεί ημερομηνία λήξης – Οι ελληνικές ταυτότητες δεν αναγράφουν ημερομηνία λήξης αλλά θεωρητικά λήγουν σε 15 χρόνια, οπότε συμπληρώστε ανάλογα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δώσετε το email σας και ένα κωδικό για πρόσβασης για να ολοκληρώσετε το πρώτο σκέλος της διαδικασίας και να δημιουργήσετε το λογαριασμό σας.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσετε μια σύντομη διαδικασία για να επικυρώσουν τα στοιχεία σας.

Επικύρωση με διαβατήριο
Η επικύρωση γίνεται διαδικτυακά μέσω βιντεοκλήσης 5- 8 λεπτών με έναν υπάλληλο της N26. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το διαβατήριο και να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις.
Επικύρωση με ταυτότητα
Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγάλετε φωτογραφία την ταυτότητά σας (μπροστά και πίσω) και να τους στείλετε μια selfie με το πρόσωπο σας για να διασταυρώσουν ότι όντως είστε εσείς.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έχετε το δικό σας τραπεζικό λογαριασμό N26 σε ευρώ που προστατεύεται από τον γερμανικό τραπεζικό σύστημα καταθέσεων.

Τέλος μπορείτε να παραγγείλετε δωρεάν τη χρεωστική N26 κάρτα για αγορές στο διαδίκτυο και στα μαγαζιά. Η κάρτα θα αποσταλεί στη διεύθυνση σας μέσα σε 4 εργάσιμες ημέρες.

Τι προσφέρει δωρεάν η N26 και ποιες είναι οι χρεώσεις της

Ο βασικός λογαριασμός της N26 είναι δωρεάν και σας επιτρέπει:

 • Να κάνετε αγορές, διαδικτυακές και μη, σε οποιαδήποτε χώρα στη ζώνη του ευρώ
 • Να κάνετε ανάληψη μετρητών σε ευρώ, έως και 5 φορές το μήνα, από οποιοδήποτε ATM χωρίς χρεώσεις από την N26. Προσέξτε, αυτό αφορά μόνο τις χρεώσεις από τη N26 και όχι από τα ΑΤΜ των τραπεζών που χρεώνουν πια για κάθε ανάληψη από 1,5 με 3 ευρώ
 • Να στείλετε χρήματα δωρεάν σε οποιονδήποτε χρήστη της N26 οπουδήποτε στον κόσμο
 • Να στείλετε χρήματα δωρεάν σε οποιοδήποτε λογαριασμό στη ζώνη του ευρώ
 • Να στείλετε χρήματα σε λογαριασμούς σε 29 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω της Transferwise
 • Να απολαμβάνετε προστασία των καταθέσεων μέχρι €100.000 από το γερμανικό τραπεζικό σύστημα
 • Να διαχειριστείτε τα χρήματα σας πιο αποτελεσματικά θέτοντας μηνιαίο προϋπολογισμό, παρέχοντας ειδοποιήσεις για συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, κατηγοριοποίηση/ανάλυση συναλλαγών και έξυπνες λειτουργίες για αυτόματη αποταμίευση
 • Να απενεργοποιήσετε προσωρινά την κάρτα (“freeze”) μέσω της εφαρμογής για επιπλέον ασφάλεια
 • Να ενεργοποιήσετε ενημερώσεις για τις συναλλαγές σας σε πραγματικό χρόνο
 • Να κάνετε ανέπαφες συναλλαγές και να χρησιμοποιήσετε Apple Pay

Για τις παρακάτω υπηρεσίες θα έχετε κάποιες χρεώσεις:

 • Για αναλήψεις σε νόμισμα εκτός του ευρώ θα χρεωθείτε 1.7% επί του ποσού
 • Για περισσότερες από 5 αναλήψεις το μήνα θα χρεωθείτε 2 ευρώ ανά ανάληψη
 • Οι μεταφορές χρημάτων σε άλλα νομίσματα στο εξωτερικό (50 χώρες), γίνονται σε συνεργασία με την Transferwise με πολύ καλή ισοτιμία αλλά με μία μικρή χρέωση ανάλογα με το ποσό που θέλετε να στείλετε. Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό κόστος για εμβάσματα εξωτερικού είναι μικρότερο από το να στείλετε χρήματα με τις παραδοσιακές τράπεζες. 

Οι συνδρομές τις Ν26

Μερικές από τις παραπάνω χρεώσεις μπορείτε να τις αποφύγετε αν διαλέξετε μια από τις άλλες συνδρομές της N26. Δείτε παρακάτω το συγκριτικό πίνακα. Η Ν26 You δε διατίθεται στην Ελλάδα ακόμα.

Βασικός λογαριασμός Ν26N26 You
(μη διαθέσιμη στην Ελλάδα)
N26 Metal
Μηνιαία χρέωσηΔωρεάν9,90€16,90€
Δωρεάν αναλήψεις μετρητών – ευρώ
έως 5 φορές το μήνα – μετά 2€ για κάθε ανάληψη

έως 5 φορές το μήνα – μετά 2€ για κάθε ανάληψη

έως 5 φορές το μήνα – μετά 2€ για κάθε ανάληψη
Δωρεάν αναλήψεις μετρητών – σε άλλα νομίσματα
1.7% επί του ποσού
Δωρεάν αγορές σε οποιοδήποτε νόμισμα
Allianz παγκόσμια ταξιδιωτική ασφάλιση
Προσφορές και εκπτώσεις από συνεργάτες
Προτεραιότητα στην υποστήριξη πελατών
Αποκλειστική πρόσβαση στα Metal Experiences

Πώς λειτουργεί η N26 και πώς να στείλετε χρήματα στο λογαριασμό σας;

Για να στείλετε χρήματα στο λογαριασμό N26 στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνετε έμβασμα SEPA από το e-banking της τράπεζάς σας. 

Θα χρειαστείτε τον αριθμό λογαριασμού N26 που μπορείτε να βρείτε εύκολα μέσα στην εφαρμογή. Οι μεταφορές χρημάτων SEPA από την τράπεζά σας σε ευρώ κοστίζουν 1 ευρώ με την προϋπόθεση να επιλέξετε SHA στο e-banking. Τα χρήματα μπορούν να βρίσκονται στην N26 κάρτα ακόμα και μέσα σε μία εργάσιμη ημέρα.

Οι παρακάτω είναι η βασικές οθόνες της εφαρμογής.

N26 εφαρμογή
N26 εφαρμογή

Η βασική εικόνα (δεξιά) δείχνει το υπόλοιπο του λογαριασμού σας και τις τελευταίες συναλλαγές. Αν πατήσετε στο πάνω δεξιά κουμπί στην κύρια οθόνη έχετε επιλογές για την ανάλυση των κινήσεών σας όπως φαίνεται στην μεσαία οθόνη.

Στο κάτω μέρος της οθόνης έχετε ακόμα επιλογές για να δημιουργήσετε λογαριασμούς για αποταμίευση, να στείλετε χρήματα (κουμπί ‘+’), πληροφορίες για άλλα προϊόντα της N26 και τέλος (στο κουμπί με το ανθρωπάκι) να διαχειριστείτε το λογαριασμό και την κάρτα σας.

Αξίζει η N26 και ποιες είναι οι εναλλακτικές;

Η N26 απευθύνεται σε όσους θέλουν:

 • να έχουν λογαριασμό που να προστατεύει τις καταθέσεις τους
 • να κάνουν αγορές και διαδικτυακές αγορές σε οποιαδήποτε χώρα του ευρώ δωρεάν, είτε ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή κάνουν αγορές από το διαδίκτυο
 • ένα πιο έξυπνο τρόπο να διαχειριστούν τα χρήματα τους.

Για εναλλακτικές της N26 στην Ελλάδα, μπορείτε επίσης να δείτε τους οδηγούς για την κάρτα της Revolut και το λογαριασμό της Transferwise.