N26 κάρτα στην Ελλάδα (2020) – συμφέρει;

Η N26 κάρτα, αν κάνετε συναλλαγές με το εξωτερικό ή ασχολείστε με το χώρο της τεχνολογίας στο χρηματοοικονομικό τομέα (FinTech) θα σας είναι γνωστή. Παρακάτω θα αναλύσουμε την N26 στην Ελλάδα, τις χρεώσεις και τι μπορεί να σας προσφέρει σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τράπεζες.

Διαβάστε σε αυτό τον οδηγό

Τί είναι η N26;

Η N26 είναι μια από τις πρώτες ψηφιακές τράπεζες. Ιδρύθηκε το 2013 και τη στιγμή που γράφουμε έχει περισσότερους από 5 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η Ν26 είναι πιθανόν η δεύτερη πιο δημοφιλής τραπεζα μετά τη Revolut. Ο σκοπός της είναι να απλοποιήσει τη διαχείριση των χρημάτων σας.

Η N26 προσφέρει, μέσω της smartphone εφαρμογής, δωρεάν ένα τραπεζικό λογαριασμό με όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει μια παραδοσιακή τράπεζα. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα χρήματα σας είναι προστατευμένα μέχρι €100.000 από το γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Τι προσφέρει δωρεάν η N26 και ποιες είναι οι χρεώσεις της

Τα παρακάτω παρέχονται δωρεάν από το βασικό λογαριασμός της N26 εκτός και αν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά.

Αγορές, αναλήψεις και μεταφορές χρημάτων σε ευρώ και στο εξωτερικό χωρίς χρεώσεις

  • Κάντε αγορές, διαδικτυακές και μη, σε οποιαδήποτε χώρα στη ζώνη του ευρώ χωρίς χρέωση
  • Κάντε ανάληψη μετρητών σε ευρώ, έως και 5 φορές το μήνα, από οποιοδήποτε ATM χωρίς χρεώσεις από την N26. Προσέξτε, αυτό αφορά μόνο τις χρεώσεις από τη N26 και όχι από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Τα ΑΤΜ των τραπεζών στην Ελλάδα χρεώνουν πια για κάθε ανάληψη από 1,5 με 3 ευρώ. Για περισσότερες από 5 αναλήψεις το μήνα θα χρεωθείτε 2 ευρώ ανά ανάληψη
  • Για αναλήψεις σε νόμισμα εκτός του ευρώ θα χρεωθείτε 1.7% επί του ποσού. Με τα πακέτα Ν26 You και N26 Metal οι αναλήψεις σε νόμισμα εκτός του ευρώ είναι δωρεάν
  • Να στείλετε χρήματα δωρεάν σε οποιονδήποτε χρήστη της N26 οπουδήποτε στον κόσμο
  • Να στείλετε χρήματα δωρεάν σε οποιοδήποτε λογαριασμό στη ζώνη του ευρώ
  • Να στείλετε χρήματα σε λογαριασμούς σε 29 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω της Transferwise. Οι μεταφορές χρημάτων σε άλλα νομίσματα στο εξωτερικό (50 χώρες), γίνονται σε συνεργασία με την Transferwise με πολύ καλή ισοτιμία αλλά με μία μικρή χρέωση ανάλογα με το ποσό που θέλετε να στείλετε. Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό κόστος για εμβάσματα εξωτερικού είναι μικρότερο από το να στείλετε χρήματα με τις παραδοσιακές τράπεζες.

Ασφάλεια και προστασία καταθέσεων έως 100.000€

Η Ν26 σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε προστασία των καταθέσεων μέχρι €100.000 από το γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Επίσης μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την κάρτα (“freeze”) μέσω της εφαρμογής για επιπλέον ασφάλεια, όπως και να ενεργοποιήσετε ενημερώσεις για τις συναλλαγές σας σε πραγματικό χρόνο.

Πληρωμές με Apple Pay και Google Pay

Μπορείτε να κάνετε ανέπαφες συναλλαγές και να χρησιμοποιήσετε Apple Pay και Google Pay (To Google Pay δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ελλάδα).

Εργαλεία για διαχείριση των οικονομικών σας

Μπορείτε να διαχειριστείτε τα χρήματα σας πιο αποτελεσματικά θέτοντας μηνιαίο προϋπολογισμό, παρέχοντας ειδοποιήσεις για συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, κατηγοριοποίηση/ανάλυση συναλλαγών και έξυπνες λειτουργίες για αυτόματη αποταμίευση.

Επίσης εκτός της εφαρμογής για κινητό η N26 έχει και ebanking, δηλαδή μπορείτε να διαχειριστείτε το λογαριασμό σας από τον υπολογιστή. Αυτή τη λειτουργία την παρέχει μόνο η Ν26 από τις ψηφιακές τράπεζες.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση και προσβαση σε προσφορές

Με τα πακέτα Ν26 You και N26 Metal έχετε δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση. Η ταξιδιωτική ασφάλιση της Ν26 σας προσφέρει έκτακτη ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι 1.000.000 ευρώ (καλύπτει χειμερινά sport), αποζημίωση για χαμένες ή καθυστερημένες αποσκευές (έως 2.000 ευρώ) και κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού.

Ειδικά αν έχετε τη Ν26 Metal έχετε ασφάλιση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και για απώλεια ή ζημιά στο κινητό σας.

Τέλος σας δίνεται πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και εκπτώσεις με τα πακέτα Ν26 You και N26 Metal.

Οι συνδρομές τις Ν26

Δείτε το συγκριτικό πίνακα για όλες τις χρεώσεις. Μπορείτε να τις αποφύγετε αν διαλέξετε μια από τις άλλες συνδρομές της N26.

Βασικός λογαριασμός Ν26N26 YouN26 Metal
Μηνιαία χρέωσηΔωρεάν9,90€16,90€
Δωρεάν αναλήψεις μετρητών – ευρώ
έως 5 φορές το μήνα – μετά 2€ για κάθε ανάληψη

έως 5 φορές το μήνα – μετά 2€ για κάθε ανάληψη

έως 5 φορές το μήνα – μετά 2€ για κάθε ανάληψη
Δωρεάν αναλήψεις μετρητών – σε άλλα νομίσματα
1.7% επί του ποσού
Δωρεάν αγορές σε οποιοδήποτε νόμισμα
Allianz παγκόσμια ταξιδιωτική ασφάλιση
Ασφάλιση για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο
Ασφάλιση για απώλεια/ζημιά κινητού
Προσφορές και εκπτώσεις από συνεργάτες
(+Metal experiences)
Προτεραιότητα στην υποστήριξη πελατών

Πώς να αποκτήσετε δωρεάν λογαριασμό με τη N26 στην Ελλάδα;

Είναι εύκολο να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό με την N26. Πρέπει να είστε κάτοικος Ελλάδας (ή Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πάνω από 18 χρονών. Η αίτηση γίνεται γρήγορα και διαδικτυακά μόνο με το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ανοίξετε το λογαριασμό δωρεάν.

Θα ανοίξει μία φόρμα που θα πρέπει να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως χώρα κατοικίας, όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης και διεύθυνση που θα σταλεί η κάρτα.

Αν χρησιμοποιείτε ελληνική ταυτότητα θα σας ζητηθεί ημερομηνία λήξης – Οι ελληνικές ταυτότητες δεν αναγράφουν ημερομηνία λήξης αλλά θεωρητικά λήγουν σε 15 χρόνια, οπότε συμπληρώστε ανάλογα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δώσετε το email σας και ένα κωδικό για πρόσβασης για να ολοκληρώσετε το πρώτο σκέλος της διαδικασίας και να δημιουργήσετε το λογαριασμό σας.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσετε μια σύντομη διαδικασία για να επικυρώσουν τα στοιχεία σας.

Επικύρωση με διαβατήριο
Η επικύρωση γίνεται διαδικτυακά μέσω βιντεοκλήσης 5- 8 λεπτών με έναν υπάλληλο της N26. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το διαβατήριο και να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις.
Επικύρωση με ταυτότητα
Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγάλετε φωτογραφία την ταυτότητά σας (μπροστά και πίσω) και να τους στείλετε μια selfie με το πρόσωπο σας για να διασταυρώσουν ότι όντως είστε εσείς.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έχετε το δικό σας τραπεζικό λογαριασμό Ν26 σε ευρώ που προστατεύεται από τον γερμανικό τραπεζικό σύστημα καταθέσεων.

Τέλος μπορείτε να παραγγείλετε δωρεάν τη χρεωστική N26 κάρτα για αγορές στο διαδίκτυο και στα μαγαζιά. Η κάρτα θα αποσταλεί στη διεύθυνση σας μέσα σε 4 εργάσιμες ημέρες.

Πώς λειτουργεί η N26 και πώς να στείλετε χρήματα στο λογαριασμό σας;

Για να στείλετε χρήματα στο λογαριασμό N26 στην Ελλάδα θα πρέπει να κάνετε έμβασμα SEPA από το e-banking της τράπεζάς σας. 

Θα χρειαστείτε τον αριθμό λογαριασμού N26 που μπορείτε να βρείτε εύκολα μέσα στην εφαρμογή. Οι μεταφορές χρημάτων SEPA από την τράπεζά σας σε ευρώ κοστίζουν 1 ευρώ με την προϋπόθεση να επιλέξετε SHA στο e-banking. Τα χρήματα μπορούν να βρίσκονται στην Ν26 κάρτα ακόμα και μέσα σε μία εργάσιμη ημέρα.

Οι παρακάτω είναι η βασικές οθόνες της εφαρμογής.

N26 εφαρμογή
N26 εφαρμογή

Η βασική εικόνα (δεξιά) δείχνει το υπόλοιπο του λογαριασμού σας και τις τελευταίες συναλλαγές. Αν πατήσετε στο πάνω δεξιά κουμπί στην κύρια οθόνη έχετε επιλογές για την ανάλυση των κινήσεών σας όπως φαίνεται στην μεσαία οθόνη.

Στο κάτω μέρος της οθόνης έχετε ακόμα επιλογές για να δημιουργήσετε λογαριασμούς για αποταμίευση, να στείλετε χρήματα (κουμπί ‘+’), πληροφορίες για άλλα προϊόντα της N26 και τέλος (στο κουμπί με το ανθρωπάκι) να διαχειριστείτε το λογαριασμό και την κάρτα σας.

Αξίζει η N26 και ποιες είναι οι εναλλακτικές;

Η N26 απευθύνεται σε όσους θέλουν:

  • να έχουν λογαριασμό που να προστατεύει τις καταθέσεις τους
  • να κάνουν αγορές και διαδικτυακές αγορές σε οποιαδήποτε χώρα του ευρώ δωρεάν, είτε ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή κάνουν αγορές από το διαδίκτυο
  • ένα πιο έξυπνο τρόπο να διαχειριστούν τα χρήματα τους.

Για εναλλακτικές της N26 στην Ελλάδα, μπορείτε επίσης να δείτε τους οδηγούς για την κάρτα της Curve και το λογαριασμό της Transferwise.

Συχνές ερωτήσεις

Τί είναι η Ν26; Μπορώ να ανοίξω λογαριασμό στην Ελλάδα;

Η N26 είναι μια από τις πρώτες ψηφιακές τράπεζες με περισσότερους από 5 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η N26 προσφέρει, μέσω της smartphone εφαρμογής, δωρεάν τραπεζικό λογαριασμό σε ευρώ. Με την N26 μπορείς να κάνεις αγορές, αναλήψεις και μεταφορές χρημάτων σε ευρώ ή άλλα νομίσματα χωρίς ή με μικρές χρεώσεις. Τα χρήματα σου είναι προστατευμένα μέχρι €100.000 από το γερμανικό τραπεζικό σύστημα. Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό N26 στην Ελλάδα ή οπουδήποτε βρίσκεσαι στον κόσμο σε λίγα μόνο λεπτά.

Γιατί με συμφέρει η N26;

– Τραπεζικός λογαριασμός σε ευρώ. Τα χρήματα σου είναι προστατευμένα μέχρι €100.000 από το γερμανικό τραπεζικό σύστημα.
– Δωρεάν αγορές και αναλήψεις σε ευρώ ή σε συνάλλαγμα (με κάποιες προϋποθέσεις)
– Ανταγωνιστικές ισοτιμίες για συνάλλαγμα, σε αντίθεση με τις ελληνικές τράπεζες
– Δωρεάν και απευθείας μεταφορές χρημάτων μέσω της εφαρμογής
– Ταξιδιωτική ασφάλεια με τις συνδρομές N26 You και N26 Metal
– Έξυπνη διαχείριση του λογαριασμού σας και της κάρτας σας
– Υποστηρίζει Apple Pay, Google Pay και ανέπαφες συναλλαγές.

Πώς βγάζω δωρεάν λογαριασμό Ν26 και κάρτα;

Μπορείς να διαβάσεις τον οδηγό μας που θα σε αναλυτικές οδηγίες για το πώς να ανοίξεις λογαριασμό N26 και να αποκτήσεις την κάρτα δωρεάν. Παίρνει μόνο μερικά λεπτά μέσω του smartphone σου και θα έχεις την κάρτα σπίτι σου σε 4-5 εργάσιμες ημέρες.

Προσφατα αρθρα

Ανατοκισμός: Μετέτρεψε 1€ σε 10€!

Ο ανατοκισμός είναι μια από τις πιο σημαντικές έννοιες που πρέπει να κατανοήσεις για τη σωστή διαχείριση των οικονομικών...

Πώς να επιλέξεις ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η ασφάλεια είναι ένα από τα κύρια κόστη για τους κατόχους αυτοκινήτου. Πολλοί αγοράζουν ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς να γνωρίζουν τις διαφορές...

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

1,159ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
64ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Φοιτητικό σπίτι – ο απόλυτος οδηγός 2020

Η αναζήτηση για το φοιτητικό σπίτι έχει δυσκολέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Οι τιμές ενοικίων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν...

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Πώς να αποφύγετε τις παγίδες

Είστε έτοιμοι για διακοπές και σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο; Αν και η αρχική τιμή ενοικίασης μπορεί να είναι χαμηλή, το κόστος μπορεί να φτάσει...

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2020: Οδηγός και προσφορές

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις για το 2020 ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και λήγουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε...

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

Curve κάρτα στην Ελλάδα 2020: ο απόλυτος οδηγός, 5€ δώρο

Η κάρτα Curve επανήλθε στην Ελλάδα μετά την κατάργηση των capital controls. Η Curve είναι μία διαδικτυακή fintech εταιρεία, με έτος...

Μάθε τα πάντα για τη ρήτρα ΟΤΣ (Οριακή τιμή συστήματος)!

Η αναζήτηση για φθηνότερο ρεύμα μπορεί να σε έφερε στο σημείο να θέλεις να μάθεις για τη ρήτρα ΟΤΣ (Οριακή Τιμή...

Αλλάξτε πάροχο για φθηνό ρεύμα! (09/2020)

Σκέφτεστε να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος για να μειώσετε το λογαριασμό σας; Μπορεί οι ονομαστικές χρεώσεις των εναλλακτικών παρόχων να είναι...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Curve κάρτα στην Ελλάδα 2020: ο απόλυτος οδηγός, 5€ δώρο

Η κάρτα Curve επανήλθε στην Ελλάδα μετά την κατάργηση των capital controls. Η Curve είναι μία διαδικτυακή fintech εταιρεία, με έτος...

Προγράμματα επιβράβευσης τραπεζών, ποιο σας συμφέρει; (2020)

Τα προγράμματα επιβράβευσης είναι αρκετά δημοφιλή και δίνουν την ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα για τις αγορές σας, καθημερινές και μη. Όλες...

ATH.ENA κάρτα και εισιτήριο – Τί σας συμφέρει;

Ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να  αντικαταστήσει τα χάρτινα εισιτήρια για το μετρό και τα λεωφορεία της Αθήνας με τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια...

Monese κάρτα (2020)

Η Monese είναι μία εναλλακτική τραπεζική εφαρμογή και κάρτα για το κινητό σου. Μπορείς να βγάλεις λογαριασμό σε Euro ή GBP...

Κάνε ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο!

Όσο ποτέ άλλοτε και λόγω του κορονοϊού COVID-19, θα χρειαστεί να κάνουμε τις αγορές μας διαδικτυακά. Οι διαδικτυακές αγορές για προϊόντα...

Όλες οι χρεώσεις των τραπεζών και πώς να τις αποφύγετε!

Περισσότερο συχνά από ότι στο παρελθόν, οι τράπεζες αλλάζουν ή εισάγουν νέες χρεώσεις για συναλλαγές και χρήση άλλων υπηρεσιών. Μόλις τον...

Μετανάστευση – πραγματικό κόστος ζωής στο εξωτερικό

Αν σκέφτεστε τη μετανάστευση, η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη. Τι πρέπει να προσέξετε για το κόστος ζωής και τους άλλους οικονομικούς παράγοντες!

Κάρτα Revolut: Συμφέρει; Πώς να την αποκτήσεις (2020)

Αν θέλετε να μεταφέρετε χρήματα στο εξωτερικό, ταξιδεύετε συχνά ή ασχολείστε με το χώρο της τεχνολογίας στο χρηματοοικονομικό τομέα (FinTech) μπορεί...
error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!
Μοιράσου με ένα φίλο/η!