Η Monese είναι μία εναλλακτική τραπεζική εφαρμογή και κάρτα για το κινητό σου. Μπορείς να βγάλεις λογαριασμό σε Euro ή GBP (Λίρες Αγγλίας) χωρίς διεύθυνση, οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι στην Ευρώπη.

Ο οδηγός μας για τη Monese στην Ελλάδα καλύπτει τα βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, τις χρεώσεις και τι άλλο να προσέξετε.

Τί είναι η Monese; Μπορώ να βγάλω την κάρτα στην Ελλάδα;

Η Monese είναι μια τραπεζική εφαρμογή για το κινητό σου. Ξεκίνησε το 2015 και σου παρέχει τις βασικές υπηρεσίες (λογαριασμός, χρεωστική κάρτα, μεταφορές χρημάτων) σε ευρώ ή λίρες Αγγλίας.

Γιατί να βγάλω τη Monese;

Λογαριασμός και κάρτα – άμεσα – χωρίς απόδειξη διεύθυνσης

Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά τη Monese μοναδική: η δυνατότητα για οποιονδήποτε να ανοίξει λογαριασμό οπουδήποτε στην Ευρώπη ή στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ελληνική του διεύθυνση. Aν μετακομίσεις σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ή το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Monese λογαριασμό σου για πληρωμές, συναλλαγές, μισθοδοσία κτλ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας τη χρεωστική κάρτα της Monese με Google Pay ή Apple Pay. Αν θέλεις μπορείς να παραγγείλεις τη χρεωστική κάρτα Mastercard με δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών.

Δωρεάν πληρωμές και αναλήψεις μετρητών

Η Monese σου προσφέρει δωρεάν αναλήψεις μέχρι 200€ το μήνα. Θα χρεωθείς 2% επί του ποσού αν ξεπεράσεις αυτό το όριο. Μπορείς να αυξήσεις το όριο με την Κλασική και Premium συνδρομή.

Αυτό αφορά μόνο τις χρεώσεις από τη Monese και όχι από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Τα ΑΤΜ των τραπεζών στην Ελλάδα χρεώνουν πια για κάθε ανάληψη από 1,5 με 3 ευρώ.

Εκτός του ότι μπορείς να κάνεις αγορές δωρεάν σε ευρώ και λίρες (GBP), δεν χρεώνεσαι επιπλέον ούτε για τις αγορές σε άλλα νομίσματα. Η Monese χρησιμοποιεί την πραγματική διατραπεζική ισοτιμία για την μετατροπή του συναλλάγματος, το οποίο σημαίνει ότι κερδίζεις ακόμα περισσότερο συγκριτικά με το αν έκανες την αγορά μέσω της ελληνικής κάρτας και τράπεζας.

Μεταφορές και εμβάσματα σε ξένο νόμισμα

Μπορείς να στείλεις χρημάτων σε περισσότερα από 17 νομίσματα. Για τις συναλλαγές εκτός EUR και GBP θα χρησιμοποιηθεί η διατραπεζική ισοτιμία. Δηλαδή το συνολικό κόστος για εμβάσματα εξωτερικού είναι μικρότερο από το να στείλετε χρήματα με τις παραδοσιακές τράπεζες που μπορεί να χρεώνουν προμήθεια και να έχουν μη ανταγωνιστικές ισοτιμίες.

Εάν ο παραλήπτης έχει λογαριασμό Monese, τότε η μεταφορά γίνεται χωρίς προμήθεια.

Σε άλλη περίπτωση, υπάρχει 2% χρέωση στο ποσό αποστολής (το ελάχιστο είναι 2 €/GBP) εκτός και αν έχεις κάποια από τις συνδρομές επί πληρωμή.

Ασφάλεια

Η Monese κρατά τα μετρητά σου σε ξεχωριστό, από τα δικά της οικονομικά, λογαριασμό τραπέζης. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα προστατεύονται και η Monese δε μπορεί να τα ακουμπήσει ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Η εφαρμογή προστατεύεται από κωδικό και μπορείς να παγώσεις/ξεπαγώσεις την κάρτα όποτε θέλεις. Επίσης λαμβάνεις άμεσες ειδοποιήσεις στο κινητό σου για κάθε συναλλαγή που κάνεις και μπορείς να δείς το PIN μέσα από την εφαρμογή της Monese.

Πώς ανοίγω λογαριασμό στη Monese;

Μπορείς να κάνεις λογαριασμό στη Monese σε μερικά λεπτά.

Ακολούθησε τις οδηγίες παρακάτω για να ανοίξεις το λογαριασμό:

 1. Ακολούθησε το αυτό το σύνδεσμο μέσω του smartphone σου και κατέβασε την εφαρμογή της Monese
 2. Άνοιξε την εφαρμογή και συμπλήρωσε το e-mail σου, τη χώρα διαμονής
 3. Συμπλήρωσε τα στοιχεία της διεύθυνσης σου (μπορεί να χρειαστεί ένα παραπάνω βήμα για να επιβεβαιώσεις το κινητό σου
 4. Διάλεξε το βασικό σου λογαριασμό EUR ή GBP, ανάλογα με το τι θέλεις. Ότι και να διαλέξεις μπορείς να ανοίξεις το δεύτερο λογαριασμό αργότερα μέσα από την εφαρμογή σε λίγα δευτερόλεπτα
 5. Αφού τελειώσεις με την δημιουργία του λογαριασμού θα πρέπει να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία σου για να ενεργοποιηθεί. Η διαδικασία είναι γρήγορη. Απλά χρειάζεται να βγάλεις φωτογραφία ένα από τα παρακάτω έγγραφα (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης ή Άδεια Παραμονής).
 6. Με το που επικυρωθεί η ταυτότητα σου θα σου ζητηθεί να βγάλεις ένα selfie και μετά είσαι έτοιμος/ή
 7. Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή συνδρομής. Μπορείς να επιλέξεις τη δωρεάν συνδρομή αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα και να αλλάξεις αργότερα
 8.  Το τελικό βήμα είναι η παραγγελία της κάρτας Mastercard με ανέπαφες συναλλαγές. Πήγαινε στο μενού Card και παρήγγειλε την κάρτα. Αν έχεις Apple Pay ή Google Pay (το Google Pay δεν διατίθεται στην Ελλάδα) τότε μπορείς να βάλεις την κάρτα άμεσα στο κινητό σου και να τη χρησιμοποιήσεις.

Διάβασε παρακάτω πώς θα βάλεις χρήματα στο λογαριασμό σου.

Πώς λειτουργεί η Monese;

Η Monese λειτουργεί ακριβώς σαν την τράπεζα σου αλλά με πολύ πιο απλοποιημένες διαδικασίες. Όλα τα διαχειρίζεσαι μέσω της εφαρμογής από τις διάφορες ενότητες στο κάτω μέρος της οθόνης του κινητού σου:

 • Home – Βασική οθόνη: Περιέχει τα βασικά στοιχεία του λογαριασμού σου, το υπόλοιπο, τις συναλλαγές και επιλογές για να προσθέσεις μετρητά ή να ανοίξεις αποταμιευτικό λογαριασμό
 • Card – Χρεωστική κάρτα:  Παρήγγειλε, διαχειρίσου και κλείδωσε τη φυσική ή άυλη χρεωστική κάρτα
 • Pay – Πληρωμές: Μετέφερε χρήματα μεταξύ των λογαριασμών σου, σε φίλους σου ή σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό στον κόσμο

Αν κάνεις κλικ πάνω αριστερά (στο ανθρωπάκι) έχεις επιπλέον επιλογές όπως: να ανοίξεις λογαριασμό σε EUR ή GBP, να αλλάξεις συνδρομητικό πλάνο, να πάρεις βοήθεια και άλλες επιλογές.

Πώς να βάλω χρήματα στη κάρτα Monese

Μπορείς να βάλεις χρήματα στο λογαριασμό σου με τους εξής τρόπους:

 • τραπεζική μεταφορά SEPA με τη χρήση του ΙΒΑΝ του λογαριασμού Monese. Τα χρήματα θα βρίσκονται στο λογαριασμό σου σε 1 έως 2 εργάσιμες μέρες
 • άμεσα με χρεωστική κάρτα απλά βάζοντας τα στοιχεία της κάρτας. Υπάρχει ο περιορισμός των 2 φορτίσεων την ημέρα με μέγιστο ποσό τα 300€

Οι συνδρομές Monese

Έχεις τρεις επιλογές συνδρομής: Απλή, Κλασική και Premium. Δες τα κόστη και τα χαρακτηριστικά της κάθε συνδρομής Monese στον πίνακα παρακάτω.

ΣυνδρομήΜηνιαίο κόστοςΠληρωμές με κάρτα στο εξωτερικόATM αναλήψειςΜεταφορά χρημάτων
Απλή Simple0€Δωρεάν μέχρι 2.000€ το μήνα (2% έπειτα)Δωρεάν μέχρι 200€ το μήνα (2% έπειτα)2% (Δωρεάν μεταξύ λογαριασμών Monese)
Κλασική Classic5.95€Δωρεάν μέχρι 9.000€ το μήνα (2% έπειτα)Δωρεάν μέχρι 900€ το μήνα (2% έπειτα)0.5% (Δωρεάν μεταξύ λογαριασμών Monese)
Premium14.95€Δωρεάν χωρίς όριοΔωρεάνΔωρεάν

Η ετυμηγορία

Η Monese είναι ιδανική για άτομα που ταξιδεύουν ή διαμένουν στις χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης ή στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλουν να βγάλουν άμεσα ένα λογαριασμό με τις βασικές λειτουργίες μιας τράπεζας. Αν δε θέλεις άλλον ένα λογαριασμό αλλά θέλεις όλες τις κάρτες σου σε μία τότε δες την Curve.

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!