10+1 τρόποι να μειώσεις την ασφάλεια σου!

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι νομοτελειακή ανάγκη. Δια νόμου όποιος/α οδηγεί πρέπει να έχει ασφάλεια για το όχημά του.

Είναι γνωστό ότι παράγοντες όπως η ηλικία σας, το ιστορικό ατυχημάτων και το μοντέλο αυτοκινήτου καθορίζουν την τιμή που πληρώνετε για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι, όχι και τόσο γνωστοί παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό ασφάλιστρο.

Γνωρίζοντας αυτούς τους παράγοντες και κάνοντας τις σωστές επιλογές για εσάς, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς μειώσετε την ποιότητα της ασφαλιστικής κάλυψης. Διαβάστε παρακάτω 10+1 τρόπους για να αποκτήσετε οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου.

1. Σύγκρινε ασφάλειες αυτοκινήτων πριν ανανεώσεις

Μπορεί να είναι βολικό να ανανεώνετε αυτόματα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σας όταν λήγει. Δυστυχώς η αφοσίωσή σας δεν θα ανταμειφθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Έτσι μπορείτε να χάσετε ευκαιρίες εξοικονόμησης έως και 40%.

Πριν λήξει η ασφάλεια σας, κάντε μια έρευνα αγοράς. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν καλύτερες τιμές σε νέους πελάτες. Επίσης ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και το είδος πελάτη που θέλουν να προσελκύσουν, οι τιμές του ασφαλιστηρίου μπορεί να έχουν μεγάλες διαφορές ακόμα και για τις ίδιες καλύψεις.

Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος να συγκρίνεις ασφάλειες είναι μέσω του www.insurance.skiouraki.gr. Μπορείς να συγκρίνεις σε 1’ τα ασφαλιστικά προγράμματα περισσότερων από 25 ασφαλιστικών εταιρειών, όπως Εθνική Ασφαλιστική, Hellas Direct, Interamerican, anytime και άλλες, και να βρεις την πιο οικονομική ασφάλεια για σένα.

2. Μην πληρώνεις για ό, τι δεν χρειάζεσαι

Εξετάστε τις καλύψεις που προσφέρει η ασφάλειά σας. Θέλετε μικτή ασφάλεια ή μόνο πυρός/κλοπής; Θέλετε κάλυψη για θραύση κρυστάλλων, για φυσικά φαινόμενα ή οδική βοήθεια; Όλες αυτές οι καλύψεις, όπως και το ύψος της κάλυψης, προσθέτουν στο κόστος του ασφαλίστρου οπότε αν δεν τα χρειάζεστε μπορείτε να μειώσετε το κόστος της ασφάλειας. 

>> Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα είδη των καλύψεων και πως να επιλέξετε εδώ

Βέβαια, μειώνοντας τις καλύψεις μπορεί μερικές φορές να σας βγει πιο ακριβό αν βρεθείτε σε ανάγκη. Για παράδειγμα, η κάλυψη για ζημιά από ανασφάλιστο όχημα μπορεί και να είναι μονόδρομος λόγω των πολλών ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Αυτό θα σας γλιτώσει αρκετά χρήματα σε περίπτωση που έχετε κάποιο ατύχημα με ανασφάλιστο οδηγό.

Στο insurance.skiouraki.gr μπορείτε να δείτε την κάθε κάλυψη με λεπτομέρεια, να την επιλέξετε ή  να την καταργήσετε με ένα κλίκ.

3. Ανέβασε το ποσό απαλλαγής αποζημίωσης

Αν επιλέξεις μεγαλύτερο ποσό απαλλαγής στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορείς να μειώσεις το κόστος του ασφαλίστρου που πολλές φορές μπορεί να φτάνει και 30% χαμηλότερα. 

Προφανώς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να καλύψετε το ποσό απαλλαγής σε περίπτωση ατυχήματος, αλλιώς αυτό το τέχνασμα είναι άσκοπο.

Τι είναι η απαλλαγή αποζημίωσης;
Η απαλλαγή στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου αφορά την ασφαλιστική εταιρεία η οποία απαλλάσσεται από την καταβολή αποζημίωσης μέχρι ενός ποσού, το οποίο καλείται ο ασφαλισμένος να «βάλει από την τσέπη του». Το ποσό της απαλλαγής ποικίλει ανά εταιρεία και ανά πρόγραμμα και εύλογα έχει αντιστρόφως ανάλογη σχέση με τα ασφάλιστρα της κάλυψης (π.χ. υψηλότερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερα ασφάλιστρα). Παραδείγματα για ποσό απαλλαγής 300 €: Α) Σε ζημιά μικτής 1.000 €, ο ασφαλισμένος θα λάβει αποζημίωση 700 €. Β) Σε ζημιά μικρότερη ή ίση των 300 €, δεν θα αποζημιωθεί. Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές, ο λόγος ύπαρξης ποσού απαλλαγής σχετίζεται με την αυξημένη προσοχή που θα δείξει ο ασφαλισμένος, εφόσον θα συμμετέχει και ο ίδιος στην αποκατάσταση της ζημιάς και στη μείωση του «ηθικού κινδύνου» δηλαδή των δόλιων απαιτήσεων.

4. Αξιολόγησε με ακρίβεια την αξία του αυτοκινήτου σου

Το ανώτατο ποσό που θα λάβετε ως αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς, κλοπής κτλ., θα είναι βασισμένο στην τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματός σας.

Αν η ασφαλιζόμενη αξία είναι μεγαλύτερη της τρέχουσας (υπερασφάλιση), θα έχετε αυξημένα ασφάλιστρα ενώ σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική εταιρεία θα σας αποζημιώσει μόνο στην τρέχουσα εμπορική αξία. Αντίστροφα, εάν η ασφαλιζόμενη αξία είναι μικρότερη της τρέχουσας εμπορικής (υπασφάλιση), θα αποζημιωθείτε μερικώς αναλογικά.

Κατά την εισαγωγή των στοιχείων σας στο insurance.skiouraki.gr γίνεται αυτόματα μια εκτίμηση της αξίας του οχήματός σας με βάση το μοντέλο.

5. Διάλεξε το σωστό επάγγελμα

Γνωρίζετε ότι το επάγγελμά σας μπορεί να επηρεάσει το κόστος του συμβολαίου σας; 

Συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρείες βασίζουν τις τιμές τους σε προηγούμενα δεδομένα αποζημιώσεων για οδηγούς διαφορετικών επαγγελμάτων, οπότε μερικά επαγγέλματα μπορεί να έχουν μικρότερο ρίσκο αποζημίωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερα ασφάλιστρα για αυτούς τους οδηγούς.

Κάποια επαγγέλματα που έχουν εκπτώσεις έως και 25% στα ασφαλιστήρια είναι οι ένστολοι, δημόσιοι υπάλληλοι κτλ. Ακόμα και αν είστε άνεργος/η μπορείτε να έχετε έκπτωση έως 10% σε ορισμένες εταιρείες. Προσοχή μην επιλέξετε λάθος επάγγελμα, θα σας ζητηθεί να αποδείξετε ότι ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία.

6. Επέλεξε μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίου

Όσο μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίου επιλέξετε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας τόσο καλύτερη τιμή μπορείτε να πετύχετε για τις ίδιες καλύψεις. Στο insurance.skiouraki.gr μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 40% με ετήσιο συμβόλαιο.

Αν δεν έχετε διαθέσιμα χρήματα για να αγοράσετε ετήσια ασφάλιση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την προσφορά του insurance.skiouraki.gr για πληρωμή σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

7. Ενημέρωσε για τυχόν αλλαγές

Το ποσό που πληρώνετε για την ασφάλεια εξαρτάται από την περιοχή που διαμένετε. Κάποιες περιοχές μπορεί να μειώνουν τα ασφάλιστρα σας, π.χ. αραιοκατοικημένες περιοχές, οπότε αν μετακομίσετε μη ξεχάσετε να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας.

Επίσης μπορεί να έχετε κάποια επασφάλιστρα π.χ νέου οδηγού, που να ανεβάζουν την τιμή του ασφαλιστηρίου. Αν αλλάξουν οι περιστάσεις σας καλό είναι να το δηλώσετε στην ασφαλιστική γιατί μερικές ασφαλιστικές μπορεί να μην αφαιρούν το επασφάλιστρο αυτόματα.

Τί είναι το επασφάλιστρο νέου οδηγού;
Επασφάλιστρο νέου οδηγού λέγεται το πρόσθετο έξοδο που επιβαρύνει το ασφαλιστήριο όταν ο οδηγός είναι νέος σε ηλικία ή/και σε εμπειρία. Ο λόγος που υπάρχει το επασφάλιστρο είναι η αυξημένη στατιστικά πιθανότητα που έχουν οι νέοι οδηγοί να εμπλακούν σε ατύχημα.

8. Εκμεταλλεύσου τυχόν εκπτώσεις και προσφορές

Μερικές ασφαλιστικές μπορεί να κάνουν ειδικές εκπτώσεις και προσφορές περιοδικά. Στο insurance.skiouraki.gr μπορείς να συγκρίνεις 25+ ασφαλιστικές και τις ειδικές εκπτώσεις τους. Για παράδειγμα, προσφέρουμε επιπλέον 5% έκπτωση στην Eurolife FFH εάν είσαι πελάτης της Vodafone ή στην Interasco αν είσαι πελάτης NOVA!

9. Να είσαι προσεκτικός/ή στην οδήγηση

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ένα σύστημα αξιολόγησης (Bonus malus) προκειμένου να εκτιμήσουν το ρίσκο που αναλαμβάνουν με την κάλυψη ενός οδηγού, βάσει του ιστορικού ζημιών του. Με απλά λόγια: όσο περισσότερα ατυχήματα έχετε στο ενεργητικό σας, τόσο πιο ακριβά θα κοστίζει η ασφάλεια σας, ενώ αντίθετα, όσο λιγότερα ατυχήματα έχετε στο ενεργητικό σας, τόσο θα μειώνεται το κόστος της ασφάλισης σας.

10. Διάλεξε ή άλλαξε το αυτοκίνητό σου

Ίσως είναι αυτονόητο, αλλά φθηνότερα και λιγότερο επιθυμητά αυτοκίνητα συνήθως στοιχίζουν λιγότερο για να ασφαλιστούν. Όσο πιο ακριβό ή επιθυμητό είναι το αυτοκίνητό σας τόσο μεγαλύτερο ρίσκο έχει η ασφαλιστική να πληρώσει σε περίπτωση ατυχήματος ή κλοπής. Όπως καταλαβαίνετε η τιμολόγηση του ασφάλιστρού σας θα είναι ανάλογη.

10+1. Επικοινώνησε με τους ειδικούς

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του insurance.skiouraki.gr είναι δίπλα σου για να σε καθοδηγήσουν να επιλέξεις κατάλληλη και οικονομικές ασφάλιση με βάση τις ανάγκες σου. Κάλεστέ μας στο 2102208367 ή σύγκρινε προσφορές online και αγοράστε αυτή που σας συμφέρει περισσότερο!

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!