Συμφέρει το leasing αυτοκινήτου; Αναλυτικός οδηγός

Η χρονομίσθωση (leasing) αυτοκινήτου έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς που θέλουν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέσουν ένα μεγάλο ποσό για αγορά. Στο leasing, αντί να αγοράσετε το αυτοκίνητο, το “νοικιάζετε” πληρώνοντας μηνιαίες δόσεις μέχρι τη λύση του συμβολαίου.

Τόσο η απευθείας αγορά όσο και το leasing αυτοκινήτου έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τις επιλογές σας, τα κόστη, τις ειδικές περιπτώσεις, για να κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Τί είναι το leasing ή χρονομίσθωση και πώς λειτουργεί;

Η χρονομίσθωση είναι ένας τύπος χρηματοδότησης που σας επιτρέπει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για μια συγκεκριμένη περίοδο. Η διάρκεια μίσθωσης κυμαίνεται συνήθως από δύο έως τέσσερα χρόνια, αλλά μπορείτε να διαπραγματευτείτε τη διάρκεια με την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Κατά τη διάρκεια της μίσθωσης πληρώνετε μηνιαίες δόσεις στην εταιρεία leasing. Στο τέλος της περιόδου μίσθωσης συνήθως επιστρέφετε το αυτοκίνητο χωρίς κάποια επιπλέον πληρωμή. Αντί αυτού μπορείτε να συμφωνήσετε να το εξαγοράζετε έναντι ενός προκαθορισμένου ποσού.

Το αυτοκίνητο δεν σας ανήκει κατά τη διάρκεια της μίσθωσης. Επίσης υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί όπως τα χιλιόμετρα που μπορείτε να κάνετε ανά έτος.

Πώς λειτουργεί το leasing και ποια η διαφορά με την εξαγορά;

Έστω ότι θέλετε να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 23.000€. Στην περίπτωση της απευθείας αγοράς μπορείτε είτε να διαθέσετε εφάπαξ 23.000€ από τις αποταμιεύσεις σας για να το αγοράσετε ή να δώσετε μια προκαταβολή (πχ. 4.500€)  και να δανειστείτε τα υπόλοιπα χρήματα (18.500€) από την τράπεζα. Και στις δύο περιπτώσεις το αυτοκίνητο είναι δικό σας.

Αν θέλετε να αποκτήσετε το ίδιο αυτοκίνητο με leasing για 48 μήνες τότε: i) θα πρέπει να δώσετε κάποια προκαταβολή ή και όχι ανάλογα το αμάξι και τη συμφωνία και ii) θα πρέπει να πληρώσετε 48 δόσεις για τη μίσθωση. Στο καθορισμό του ποσού των δόσεων η εταιρεία leasing λαμβάνει υπόψη και την υπολογιζόμενη αξία μεταπώλησης (διαβάστε παρακάτω για τη σύγκριση κόστους).

Στο τέλος της περιόδου χρονομίσθωσης μπορεί να επιλέξετε να εξαγοράσετε το αυτοκίνητο στην τιμή μεταπώλησης που ισχύει εκείνη τη στιγμή στην αγορά ή απλά να μην κάνετε τίποτα και να παραδώσετε το αυτοκίνητο.

Πλεονεκτήματα του leasing αυτοκινήτου

Χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρονομίσθωσης είναι ότι προσφέρει χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις σε σύγκριση με την αγορά αυτοκινήτου μέσω δανείου. Ουσιαστικά πληρώνετε για την απόσβεση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της μίσθωσης (αρχική αξία μείον αξία μεταπώλησης), και όχι για ολόκληρο το κόστος του αυτοκινήτου, όπως αναλύσαμε στο παράδειγμα παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να οδηγείτε ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο με χαμηλότερη μηνιαία δόση.

Περιλαμβάνεται η συντήρηση, τα τέλη και άλλες δαπάνες

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η συντήρηση, η ασφάλιση και άλλες δαπάνες περιλαμβάνονται στο κόστος του leasing. Συνήθως σας παρέχονται δωρεάν service και επισκευές, αλλαγή ελαστικών, τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, οδική βοήθεια όπως και δυνατότητα χρήσης προσωρινού αυτοκινήτου. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κόστος ή τον πληθωρισμό αφού όλα περιλαμβάνονται στη σταθερή δόση μίσθωσης. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τη σύμβαση μίσθωσης για να κατανοήσετε τι καλύπτεται και τι όχι.

Ευελιξία – μη μακροπρόθεσμη δέσμευση

Στο τέλος του συμβολαίου μίσθωσης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραδώσετε το αυτοκίνητο πίσω χωρίς άλλες χρεώσεις (υπό την προϋπόθεση ότι έχετε τηρήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις – περισσότερα για αυτό στα μειονεκτήματα) ή να το εξαγοράσετε.

Πρόσβαση σε νεότερα και ετοιμοπαράδοτα οχήματα

Η μίσθωση αυτοκινήτου σας επιτρέπει να οδηγείτε ένα νεότερο αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται να το αγοράσετε. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και τεχνολογία που μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε παλαιότερα μοντέλα. Για παράδειγμα να αποκτήσετε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Επιπλέον, δεδομένου ότι επιστρέφετε το αυτοκίνητο στο τέλος της περιόδου μίσθωσης, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα νεότερο αυτοκίνητο κάθε λίγα χρόνια χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την πώληση του τρέχοντος αυτοκινήτου σας.

Τέλος, τα τελευταία έτη ο χρόνος παράδοσης νέων αυτοκινήτων από τις αντιπροσωπείες έχει αυξηθεί κατά πολλούς μήνες. Έτσι πολλοί καταφεύγουν στο leasing για να να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο άμεσα.

Καμία ταλαιπωρία μεταπώλησης

Όταν μισθώνετε ένα αυτοκίνητο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και να ταλαιπωρηθείτε για την μεταπώλησή του. Επιστρέφετε το αυτοκίνητο στην εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης στο τέλος της περιόδου μίσθωσης. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα αφού δεν χρειάζεται να το διαφημίσετε και να το πουλήσετε μόνοι σας.

Σε αυτό να σημειώσουμε και το ρίσκο να χάσει το αυτοκίνητο την αξία μεταπώλησής του λόγω ατυχήματος, αλλαγής της τεχνολογίας ή απλά τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Αυτό το ρίσκο το αποφεύγετε με το leasing.

Μειονεκτήματα του leasing αυτοκινήτου

Περιορισμός στα χιλιόμετρα και άλλες χρεώσεις

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της χρονομίσθωσης είναι ότι υπάρχουν περιορισμοί στα χιλιόμετρα που μπορείτε να κάνετε. Αν ξεπεράσετε αυτά τα χιλιόμετρα τότε θα πληρώσετε κάποιο ποσό ως ένα είδος ποινής. 

Συνήθως μπορείτε να καθορίσετε το όριο των χιλιομέτρων ανά έτος (15.000, 20.000 και 25.000χλμ.) κατά την υπογραφή της σύμβασης. Αν υπερβείτε το όριο χιλιομέτρων του μισθωμένου αυτοκινήτου σας, το πρόσθετο κόστος θα υπολογιστεί και θα προστεθεί στην τελική πληρωμή μίσθωσης. Συνήθως, το κόστος ανά πλεονάζον χιλιόμετρο κυμαίνεται από 0,08€ έως 0,20€.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα χιλιόμετρα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης για να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις στο τέλος της μίσθωσης. Επίσης σημαντικό είναι να κατανοήσετε τυχόν άλλες χρεώσεις πριν υπογράψετε τη σύμβαση.

Δεν σας ανήκει το αυτοκίνητο

Ακριβώς όπως με την ενοικίαση ενός σπιτιού αντί να το αγοράσετε, δεν θα είστε ιδιοκτήτης του μισθωμένου αυτοκινήτου σας. Οι δόσεις είναι χαμηλότερες για κάποιο λόγο: δίνετε πίσω το αυτοκίνητο στο τέλος της συμφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το τροποποιήσετε ή να το πουλήσετε χωρίς την άδεια της εταιρείας leasing.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν μπορείτε να το οδηγήσετε όπως επιθυμείτε και χωρίς περιορισμούς. Η εταιρεία χρονομίσθωσης θα αναμένει ότι το αυτοκίνητο θα επιστραφεί σε καλή κατάσταση και εντός των ορίων χιλιομέτρων που ορίζονται στο συμβόλαιο. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις.

Ποιο είναι το κόστος του leasing και σύγκριση με την απευθείας εξαγορά;

Χρησιμοποιώντας το προηγούμενο παράδειγμα για το όχημα των 23.000€ συγκρίνουμε τα κόστη για την αγορά ενός αυτοκινήτου με δάνειο 48 μηνών και για την μίσθωση leasing για 48 μήνες.

Κόστος αγοράς αυτοκινήτου με δάνειο

Σε αυτό το παράδειγμα δίνετε μια προκαταβολή 4.500€ και δανείζεστε τα υπόλοιπα 19.500€ από την τράπεζα με επιτόκιο 8,99% για 48 μήνες. Η μηνιαία δόση είναι 460€ το μήνα. Στο τέλος των 48 μηνών κρατάτε το αυτοκίνητο.

Είδος κόστουςΚόστος
Προκαταβολή4.500€
Συνολικό κόστος δόσεων δανείου22.093€
Συνολικό κόστος συντήρησης, ασφάλισης, τέλη4.500€
Αξία μεταπώλησης-8.000
Τελικό κόστος τετραετίας23.093€

Κόστος leasing αυτοκινήτου

Σε αυτό το παράδειγμα δίνετε την ίδια προκαταβολή και πληρώνετε 48 δόσεις leasing στα 320€ για κάλυψη έως 20.000 χλμ ανά έτος. Στο τέλος των 48 μηνών δίνετε πίσω το αυτοκίνητο.

Είδος κόστουςΚόστος
Προκαταβολή4.500€
Συνολικό κόστος δόσεων leasing15.360€
Συνολικό κόστος συντήρησης, ασφάλισης, τέλη
Αξία μεταπώλησης
Τελικό κόστος τετραετίας19.860€

Όπως βλέπετε στην περίπτωση του leasing η μηνιαία δόση και το τελικό κόστος τετραετίας βγαίνει φθηνότερο. το επιστρέφετε και επιλέγετε καινούργιο αν θέλετε.

Βέβαια με την αγορά μέσω δανείου σε περίπτωση που ο οδηγός επιλέξει να κρατήσει το όχημα και με δεδομένο ότι έχει εξοφλήσει το τίμημα της αγοράς, το ετήσιο κόστος θα περιορίζεται πλέον στη συντήρηση, την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας. Δεν θα υπάρχει πια η μηνιαία δόση. Όποτε το κόστος από την τετραετία και μετά πέφτει κατακόρυφα.

Τα παραπάνω αφορούν την περίπτωση leasing από ιδιώτη. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες περιπτώσεις που αλλάζουν τα δεδομένα.

Ειδικές περιπτώσεις χρονομίσθωσης

Τι συμβαίνει με τα εταιρικά leasing;

Είναι πολύ συνηθισμένο τη σύμβαση leasing να τη συνάπτει η εταιρεία-εργοδότης για λογαριασμό του εργαζομένου. Αυτό, με βάση τη φορολογική νομοθεσία, συνιστά «παροχή σε είδος» και φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτή εργασία στο όνομα του εργαζομένου. 

Ακόμη και η εταιρεία να είχε αγοράσει το όχημα, δεν θα άλλαζε κάτι. Ο εργαζόμενος απολαμβάνει μια παροχής για την οποία πρέπει να φορολογηθεί. Η φορολογική επιβάρυνση υπολογίζεται βάσει της τιμής λιανικής προ φόρων (ΛΤΠΦ) του οχήματος, αλλά και της παλαιότητάς του (Ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος, η αξία της παραχώρησής του μειώνεται κατά 10% έως 50%). Όσο μεγαλύτερη η αξία του οχήματος, τόσο μεγαλύτερη και η φορολογική επιβάρυνση.

Για παράδειγμα για αυτοκίνητο με λιανική τιμή προ φόρων 17.000€ η αξία παραχώρησης είναι 1.160€. Αυτό υπολογίζεται  ως εισόδημα για τον εργαζόμενο. 

Κλίμακες φορολογίας - αξία παραχώρησης
ΛΤΠΦ έως 14.000 ευρώ συντελεστής 4% της ΛΤΠΦ ως επιπλέον ετήσιο εισόδημα, από 14.001 έως 17.000 ευρώ συντελεστής 20%, από 17.001 έως 20.000 ευρώ συντελεστής 33%, 20.001 έως 25.000 ευρώ συντελεστής 35%, από 25.001 έως 30.000 ευρώ συντελεστής 37%, πλέον των 30.001 ευρώ, συντελεστής 20%. 

Υπάρχουν και εξαιρέσεις: η παραχώρηση του εταιρικού οχήματος απαλλάσσεται από τη φορολογία εφόσον παραχωρείται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς και η τιμή λιανικής προ φόρων δεν υπερβαίνει τα 17.000 ευρώ. Χρήση για επαγγελματικό σκοπό εκτιμάται ότι κάνει ο πωλητής ή ο τεχνικός μιας εταιρείας. Το διευθυντικό στέλεχος, από την άλλη, φορολογείται κανονικά.

Τι συμβαίνει με leasing ατομικής επιχείρησης;

Ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει ένα επιπλέον κίνητρο να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης με ένα μισθωμένο όχημα. Η δαπάνη για τη χρονομίσθωση εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα, μειώνοντας τον φόρο εισοδήματος. Προσοχή δεν αναγνωρίζεται ως δαπάνη ο ΦΠΑ που αναλογεί, παρά μόνο η καθαρή αξία, εφόσον το αυτοκίνητο παραχωρείται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας που κάνει μια σύμβαση leasing, σε αντίθεση με έναν υπάλληλο εταιρείας που του παραχωρείται ένα όχημα, δεν φορολογείται με “παροχή σε είδος” όπως στην παραπάνω περίπτωση.

Πώς να αποφασίσετε εάν το leasing αυτοκινήτου είναι κατάλληλο για εσάς;

Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε αν η μίσθωση αυτοκινήτου είναι κατάλληλη για εσάς:

 • Ο προϋπολογισμός σας: Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τις μηνιαίες πληρωμές και τις όποιες πρόσθετες χρεώσεις που σχετίζονται με τη μίσθωση αυτοκινήτου;
 • Οι συνήθειές σας στην οδήγηση: Κάνετε συχνά οδικά ταξίδια με πολλά χιλιόμετρα; Αν ναι, πρέπει να λάβετε υπόψη τους περιορισμούς σε χιλιόμετρα και τις επιπλέον χρεώσεις αν τα υπερβείτε.
 • Οι προτιμήσεις σας: Σας αρέσει να αναβαθμίζετε ή να εξατομικεύετε το αυτοκίνητό σας; Εάν ναι, η μίσθωση αυτοκινήτου μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς δεν μπορείτε να τροποποιήσετε το αυτοκίνητο χωρίς την άδεια της εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης.
 • Τα μελλοντικά σας σχέδια: Σκοπεύετε να κρατήσετε το αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να αναβαθμίζετε σε νεότερο αυτοκίνητο κάθε λίγα χρόνια; Εάν θέλετε να διατηρήσετε το αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αγορά ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι τελικά θα είστε ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.
 • Οι αλλαγές στην τεχνολογία: Βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Ίσως να μην θέλετε να ξεμείνετε με ένα αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας σε μερικά χρόνια με χαμηλή αξία μεταπώλησης. Το leasing μπορεί να σας δώσει μια διέξοδο σε αυτό.

Πώς να μειώσω το κόστος του leasing;

Αν αποφασίσετε να μισθώσετε ένα αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να διαπραγματευτείτε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε το κόστος της μίσθωσης αυτοκινήτων:

 • Διαπραγματευτείτε την τιμή αγοράς: Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή αγοράς του αυτοκινήτου, τόσο χαμηλότερες είναι οι πληρωμές μίσθωσης. Διαπραγματευτείτε με την αντιπροσωπεία για να λάβετε την καλύτερη δυνατή τιμή.
 • Επιλέξτε υψηλότερη προκαταβολή: Μια μεγαλύτερη προκαταβολή μπορεί να μειώσει τις μηνιαίες πληρωμές μισθωμάτων μειώνοντας το ποσό της μίσθωσης που πρέπει να χρηματοδοτηθεί.
 • Επιλέξτε ένα αυτοκίνητο με υψηλή αξία μεταπώλησης: Η αξία μεταπώλησης είναι η εκτιμώμενη αξία του αυτοκινήτου στο τέλος της περιόδου μίσθωσης. Όσο υψηλότερη είναι, τόσο χαμηλότερες είναι οι μηνιαίες πληρωμές.
 • Σκεφτείτε μια βραχύτερη διάρκεια μίσθωσης: Οι βραχύτεροι όροι μίσθωσης έχουν γενικά ως αποτέλεσμα χαμηλότερες μηνιαίες πληρωμές, καθώς οι αποσβέσεις και τα χρηματοοικονομικά έξοδα κατανέμονται σε μικρότερη περίοδο.
 • Προσέξτε για ειδικές προσφορές μίσθωσης: Οι αντιπροσωπείες και οι εταιρείες leasing προσφέρουν συχνά ειδικές προσφορές μίσθωσης με χαμηλότερες μηνιαίες πληρωμές ή μειωμένες προκαταβολές. Ίσως να θέλουν να φτάσουν τους στόχους στο τέλος του τριμήνου/ έτους ή να “ξεφορτωθώ” το παλιό απόθεμα για τα νέα μοντέλα.  Έχετε το νου σας για αυτές τις προσφορές και επωφεληθείτε από αυτές εάν έχουν νόημα εσάς.
 • Αποφύγετε τα υπερβολικά χιλιόμετρα: Οι περισσότερες μισθώσεις συνοδεύονται από περιορισμούς χιλιομέτρων. Πριν υπογράψετε, επιλέξτε τον κατάλληλο περιορισμό που ταιριάζει στο προφίλ χρήσης που θα κάνετε. Πχ. επιλέγοντας 15.000 αντί για 20.000 χλμ ως όριο μπορείτε να ρίξετε το κόστος της μίσθωσης. Εάν υπερβείτε το όριο χιλιομέτρων, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον τέλη στο τέλος της περιόδου μίσθωσης. Προσέξτε τα χιλιόμετρα σας και προσπαθήστε να παραμείνετε εντός των ορίων.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορεί να μειώσουν το κόστος της χρονομίσθωσης. Είναι σημαντικό σημαίνει να κάνετε την έρευνά σας εκ των προτέρων, να κατανοήσετε την αγορά και να είστε πρόθυμοι να απομακρυνθείτε εάν οι όροι δεν είναι ευνοϊκοί.

Η μίσθωση αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για μερικούς ανθρώπους που θέλουν να οδηγήσουν ένα νεότερο αυτοκίνητο για χαμηλότερες μηνιαίες πληρωμές και δεν θέλουν να ανησυχούν για τη μεταπώλησή του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μίσθωσης αυτοκινήτων πριν λάβετε μια απόφαση. Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τη σύμβαση μίσθωσης και να κατανοήσετε όλες τις χρεώσεις και τους περιορισμούς πριν υπογράψετε. 

Συχνές ερωτήσεις

Είναι η μίσθωση αυτοκινήτου πιο ακριβή από την αγορά αυτοκινήτου;

Εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάστασή σας και παράγοντες όπως η αξία του αυτοκινήτου, η πιστωτική σας ικανότητα και τους όρους μίσθωσης. Δείτε το παράδειγμα σύγκρισης. Φροντίστε να συγκρίνετε το κόστος της μίσθωσης αυτοκινήτου και της αγοράς ενός αυτοκινήτου πριν λάβετε μια απόφαση.

Μπορώ να διαπραγματευτώ τους όρους μίσθωσης με την εταιρεία leasing;

Ναι, μπορείτε να διαπραγματευτείτε τους όρους μίσθωσης με την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης, όπως τη διάρκεια μίσθωσης, το όριο χιλιομέτρων και τη μηνιαία πληρωμή.

Μπορώ να αγοράσω το αυτοκίνητο στο τέλος της περιόδου μίσθωσης;

Ναι, μπορεί να έχετε την επιλογή να αγοράσετε το αυτοκίνητο στο τέλος της περιόδου μίσθωσης, αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη οικονομική απόφαση.

Τι θα συμβεί αν υπερβώ το όριο χιλιομέτρων;

Εάν υπερβείτε το όριο χιλιομέτρων, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον χρέωση για τα χιλιόμετρα που διανύσατε, η οποία μπορεί να είναι δαπανηρή.

Μπορώ να επιστρέψω το αυτοκίνητο πριν από τη λήξη της περιόδου μίσθωσης;

Ναι, μπορείτε να επιστρέψετε το αυτοκίνητο πριν από τη λήξη της περιόδου μίσθωσης, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις και κυρώσεις. Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τη σύμβαση μίσθωσης για να κατανοήσετε τα τέλη πρόωρης καταγγελίας.

Τι αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα για leasing;

Μπορείτε να μισθώσετε σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Οι εταιρείες leasing προσφέρουν από καινούργια, μεταχειρισμένα, υβριδικά εώς και ηλεκτρικά αυτοκίνητα για χρονομίσθωση. Επίσης σας δίνουν τη δυνατότητα για διαφορετικές περιόδους μίσθωσης, αλλαγής αυτοκινήτου εν μέσω της μίσθωσης, πληρωμή ή όχι προκαταβολής και άλλων διευκολύνσεων που μπορεί να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!