Γυμναστήριο: πώς να μειώσεις το κόστος!

Όλοι έχουμε βρεθεί στην ίδια θέση, να γραφτούμε σε ένα γυμναστήριο (φθηνό ή μη) με καλές προθέσεις με βάση τους στόχους μιας νέας χρονιάς. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε να μην πηγαίνουμε, πληρώνοντας συνδρομή χωρίς αντίκρισμα.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν πρέπει να πληρώσετε για συνδρομή σε γυμναστήριο, και αν το κάνετε, πώς να μειώσετε το κόστος με διάφορες προσφορές των γυμναστηρίων και τι να προσέξετε πριν εγγραφείτε. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε και εναλλακτικές επιλογές εκτός γυμναστηρίου που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Μη δεσμεύεστε αν δε σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε

Καθώς μπαίνουμε στο νέο έτος, πολλοί θα αισθανθούν την ανάγκη να γραφτούν σε ένα γυμναστήριο. Ωστόσο, όσο ο ενθουσιασμός της Πρωτοχρονιάς εξασθενεί, οι μισοί ενδέχεται να μη συνεχίσουν μετά από μερικούς μήνες.

Μη σκέφτεστε τη συνδρομή γυμναστηρίου σαν μηνιαίο κόστος, αλλά ως μία ετήσια δαπάνη. Για παράδειγμα, μια συνδρομή 30 ευρώ / μήνα θα σας στοιχίσει 360 ευρώ για όλο το χρόνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνει έξοδα εγγραφής κτλ.

Οπότε αν δεν χρησιμοποιείτε τη συνδρομή σας και είστε εκτός συμβολαίου, ακυρώστε τη, πριν ξοδέψετε ακόμα περισσότερα χρήματα άσκοπα.

Βρείτε το γυμναστήριο που σας ταιριάζει

Πριν επιλέξετε, εξετάστε τι ζητάτε από το γυμναστήριο σας. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα εξαρτήματα και μόνο, να έχετε πρόσβαση σε εκπαιδευτές, σε διάφορα προγράμματα γυμναστικής, πισίνα, σάουνες και τζακούζι; Θέλετε το γυμναστήριο να μην είναι γεμάτο τις ώρες που σκοπεύετε να γυμναστείτε; Φυσικό είναι όσα περισσότερα ζητάτε και όσο πολυτελείς οι εγκαταστάσεις, τόσο ακριβότερη να είναι η συνδρομή.

Επίσης εξετάστε τη φυσική πρόσβαση στο γυμναστήριο, δηλαδή χρειάζεται να δαπανήσετε επιπλέον χρόνο και χρήμα για να πάτε στο γυμναστήριο; Για παράδειγμα αν πρέπει να πληρώσετε πάρκινγκ τότε αυτό είναι έξτρα κόστος που πρέπει να συνυπολογιστεί.

Δοκιμάστε το γυμναστήριο πριν γραφτείτε

Πριν γραφτείτε στο γυμναστήριο, ζητήστε μία δωρεάν δοκιμή για να ελέγξετε αν το γυμναστήριο είναι για εσάς. Αυτή είναι μια συνήθης τακτική για τα γυμναστήρια. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε ένα φίλο σας αν μπορεί να σας προσκαλέσει στο γυμναστήριό του δωρεάν για μια δοκιμή.

Όσο είστε στο γυμναστήριο μπορείτε να ρωτήσετε τους άλλους αν είναι ευχαριστημένοι με το προσωπικό και τις υπηρεσίες του.

Μειώστε το κόστος συνδρομής γυμναστηρίου

Αν τελικά αποφασίσατε ότι θέλετε να συνεχίσετε με το γυμναστήριο τότε διαβάστε παρακάτω για να πληρώσετε όσο το δυνατόν λιγότερο.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι συνδρομές γυμναστηρίου διαφέρουν αρκετά ανάλογα το τι και πως το προσφέρουν. Στα αστικά κέντρα, η συνδρομή είναι περίπου 20 – 30€ ανά μήνα για ετήσια σύμβαση. Αν επιλέξετε μηνιαία σύμβαση τότε το κόστος μπορεί και να φτάσει τα 60€.

Βρείτε προσφορές για νέα μέλη

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και τα γυμναστήρια προσφέρουν συχνά προσφορές για νέα μέλη. Η αρχή του χρόνου είναι μία καλή ευκαιρία να τις εκμεταλλευτείτε για να βρείτε ένα φθηνό γυμναστήριο και να ρίξετε τη συνδρομή κάτω από τα 10€ ανά μήνα. Δείτε τους παρακάτω συνδέσμους για διάφορες προσφορές:

Συνδρομές μικρότερης διάρκειας

Οι μεγαλύτερης διάρκειας συνδρομές, συνήθως 1 έτους, είναι φθηνότερες ανά μήνα. Αυτό όμως ισχύει στην περίπτωση που θα συνεχίσετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο για όλο το χρόνο. Αν δεν είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε για όλο το χρόνο, μπορείτε να ζητήσετε μικρότερης διάρκειας σύμβαση έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να σταματήσετε ή να πάτε αλλού χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να αγοράσετε ημερήσια πάσα ώστε να πληρώνετε μόνο όταν χρησιμοποιείτε το γυμναστήριο. Το πλεονέκτημα αυτού του τρόπου είναι ότι σας δίνει την ευελιξία να αλλάξετε ή να σταματήσετε άμεσα ή και να μειώσετε το συνολικό κόστος της συνδρομής σας αν σκοπεύετε να πάτε λίγες φορές κάθε μήνα.

Ελέγξτε αν έχετε έκπτωση από τον εργοδότης σας ή από κάποιον φίλο σας

Κάποιοι εργοδότες μπορεί να επιδοτούν τη συνδρομή σας ή να έχουν διαπραγματευτεί έκπτωση με αλυσίδα γυμναστηρίων.

Επίσης κάποια γυμναστήρια προσφέρουν εκπτώσεις αν κάποιο μέλος τους συστήσει νέα μέλη. Οπότε πριν υπογράψετε τη συμβαση δείτε αν γνωρίζετε κάποιον που είναι μέλος.

Πηγαίνετε ώρες μη αιχμής

Πολλά γυμναστήρια παρέχουν φθηνότερη συνδρομή όταν πάτε σε ώρες μη αιχμής. Ρωτήστε αν υπάρχει ειδική τιμή σε περίπτωση που μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε.

Παζαρέψτε για καλύτερη τιμή

Πολλά γυμναστήρια δίνουν κίνητρα στις ομάδες τους να εγγράψουν περισσότερο κόσμο, δηλαδή να κάνουν περισσότερες πωλήσεις. Δε χάνετε τίποτα να διαπραγματευτείτε για καλύτερη τιμή ή κάποια έξτρα προνόμια, όπως επιπλέον δωρεάν προγράμματα ή πρόσβαση σε εγκαταστάσεις. Το τέλος του μήνα είναι συνήθως η καλύτερη στιγμή να διαπραγματευτείτε αφού οι πωλητές συνδρομών θα προσπαθούν να κλείσουν θετικά πριν το τέλος του μήνα.

Τί να προσέξετε στα συμβόλαια

Αν είστε έτοιμος/έτοιμη να υπογράψετε σύμβαση με το γυμναστήριο αξίζει να λάβετε τα παρακάτω υπόψιν σας:

  • Έχετε δικαίωμα υπαναχώρησης ή καταγγελίας της σύμβασης και τί χρεώσεις θα πρέπει να πληρώσετε; Το δικαίωμα υπαναχώρησης συνήθως δίνεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο γυμναστήριο. Σε αυτή τη περίπτωση θα μπορείτε να πάρετε τα χρήματα σας πίσω. Η καταγγελία της σύμβασης σας δίνει το δικαίωμα να διακόψετε τη συνδρομή πρόωρα αλλά συνήθως δε θα σας επιστραφούν χρήματα για ότι υπηρεσίες έχετε καταναλώσει και θα κληθείτε να πληρώσετε μέρος των μελλοντικών υπηρεσιών βάσει της διάρκειας του συμβολαίου σας. Επίσης ρωτήστε πόσες μέρες νωρίτερα θα πρέπει να ειδοποιήσετε το γυμναστήριο για να διακόψετε τη συνδρομή,
  • Ρωτήστε τι γίνεται σε περίπτωση που οι περιστάσεις αλλάξουν, π.χ. αν τραυματιστείτε, μείνετε έγκυος ή μετακομίσετε, ποιές είναι οι προϋποθέσεις και αν χρειάζεστε δικαιολογητικά. Πολλά γυμναστήρια θα σας επιτρέψουν να «παγώσετε» τη συνδρομή, να τη μεταφέρετε σε άλλον ή και να μετεγραφείτε σε άλλο γυμναστήριο της αλυσίδας.
  • Ρωτήστε αν η συνδρομή ισχύει για πρόσβαση ένα συγκεκριμένο γυμναστήριο ή και για άλλα γυμναστήρια της αλυσίδας
  • Ρωτήστε αν το συμβόλαιο ανανεώνεται αυτόματα και σε ποια ημερομηνία

Δε χρειάζεται το γυμναστήριο για να αθληθείτε

Μπορείτε να αθληθείτε χωρίς να ξοδέψετε σε συνδρομές γυμναστηρίου. Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω:

Δωρεάν εφαρμογές και βίντεο στο διαδίκτυο

Με μία αναζήτηση στο youtube ή στο κινητό σας μπορείτε να βρείτε δωρεάν βίντεο και εφαρμογές με προγράμματα γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε στο δικό σας χώρο.

Κάντε τη γυμναστική σας έξω

Αντί να είστε κλεισμένοι μέσα στο γυμναστήριο μπορείτε να βάλετε τα αθλητικά σας και να πάτε για τρέξιμο ή μπασκετ στη γειτονιά σας.

Αγοράστε τα δικά σας βάρη και εξοπλισμό

Αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε βάρη και έχετε χώρο διαθέσιμο, μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας εξοπλισμό. Όχι μόνο θα γλιτώσετε λεφτά από τη συνδρομή αλλά θα έχετε και την ευχέρεια να γυμναστείτε όποτε θέλετε.

Δείτε προσφορές για αθλητικά είδη και είδη γυμναστηρίου στη σελίδα προσφορών του skiouraki.gr!

Φθηνά Smartwatch/Activity trackers

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την πρόοδο σας με ένα smartwatch ή activity tracker μπορείτε να κοιτάξετε στα Public. Για μεγαλύτερες όμως εκπτώσεις στα πιο επιθυμητά smartwatch της αγοράς ψάξτε εκτός Ελλάδας, ενδεικτικά:

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο κοστίζει η συνδρομή γυμναστηρίου;

Οι συνδρομές γυμναστηρίου διαφέρουν αρκετά ανάλογα το τι και πως το προσφέρουν. Στα αστικά κέντρα, η συνδρομή είναι περίπου 20 – 30€ ανά μήνα για ετήσια σύμβαση. Αν επιλέξετε μηνιαία σύμβαση τότε το κόστος μπορεί και να φτάσει τα 60€.

Πώς να βρω φθηνή συνδρομή γυμναστηρίου;

1. Δες τις προσφορές για νέα μέλη στη λίστα προσφορών του skiouraki.gr
2. Κανε συνδρομές μικρότερης διάρκειας αν γνωρίζεις πόσο χρόνο θα το χρησιμοποιήσεις. Μη ξεχνάς να διαβάσεις το συμβόλαιο.
3. Έλεγξε αν έχεις έκπτωση από τον εργοδότης σου ή από κάποιον φίλο
4. Πήγαινε ώρες μη αιχμής – η συνδρομή σου μπορεί να είναι μειωμένη
5. Παζάρεψε για καλύτερη τιμή

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!