Αλλάξτε πάροχο για φθηνό ρεύμα!

Σκέφτεστε να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος για να μειώσετε το λογαριασμό σας; Μπορεί οι ονομαστικές χρεώσεις των εναλλακτικών παρόχων να είναι χαμηλότερες των τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά πώς θα αποφασίσετε ποιος πάροχος και ποιο πρόγραμμα σας συμφέρει;

Ο οδηγός συγκρίνει τα κύρια χαρακτηριστικά των προγραμμάτων, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα και να ολοκληρώσετε την αλλαγή στη νέα εταιρεία ρεύματος.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε πάροχο με το skiouraki.gr δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας στην αντίστοιχη φόρμα κάθε προγράμματος.

Περιεχόμενα οδηγού

1.Μάθε τα βασικά2. Υπολόγισε την ετήσια κατανάλωσή σου3. Βρες τα φθηνότερα προγράμματα με μια ματιά και δες τους πίνακες σύγκρισης4. Άλλαξε πάροχο και τί να προσέξεις κατά την αλλαγήΔιάβασε αναλυτικά για όλα τα προγράμματα των παρόχωνΣυχνές ερωτήσεις

1. Τα βασικά – Χρεώσεις και τιμολόγια ρεύματος

Πριν ξεκινήσετε διαβάστε τα βασικά για τις χρεώσεις και τιμολόγια ρεύματος κάνοντας κλικ στο ‘+’ παρακάτω. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) αφού μπορεί να επηρεάσει το λογαριασμό σας.

Τιμολόγιο
Το τιμολόγιο που θα κληθείτε να πληρώσετε χωρίζεται στις «ανταγωνιστικές» και «ρυθμιζόμενες» χρεώσεις. Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις περιλαμβάνουν το κόστος για την παραγωγή της ενέργειας. Συνήθως η χρέωση διαφέρει σε κάθε πάροχο και υπολογίζεται ανά κιλοβατώρα (kWh). Οι εκπτώσεις που παρέχονται από τον εκάστοτε πάροχο αναφέρονται στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες ανεξαρτήτως παρόχου. Περιλαμβάνουν το κόστος χρήσης του ηλεκτρικού δικτύου μεταφοράς και διανομής, δημοτικά και ειδικά τέλη, τέλη υπέρ τρίτων κτλ. Είτε υπολογίζονται ανά κιλοβατώρα ή είναι πάγιες. Επίσης στις χρεώσεις που παρατίθενται από τις εταιρίες δε συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Νυχτερινό τιμολόγιο
Εάν διαθέτετε μετρητή με χρονοχρέωση, δηλαδή ο μετρητής μετρά χωριστά την ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση, θα πρέπει να επιλέξετε νυχτερινό πρόγραμμα. Μπορεί να αποδειχθεί φθηνότερο ανάλογα με την κατανάλωση. Το νυχτερινό ωράριο για τη χειμερινή και θερινή περίοδο είναι: Χειμερινό (1 Νοεμβρίου – 30 Απριλίου): 02:00-08:00 και 15:00-17:00 Θερινό (1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου): 23:00-07:00 Για μετρητή με χρονοχρέωση, κάνετε αίτηση στο γραφείο εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ, με λογαριασμό ρεύματος, αστυνομική ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας. Η εγκατάσταση στοιχίζει 34€ συν ΦΠΑ.

Μονοφασική ή τριφασική ισχύ παροχής
Το τιμολόγιο διαμορφώνεται ανάλογα με την ισχύ παροχής στο σπίτι σας. Η ισχύς αναγράφεται στο λογαριασμό στο πεδίο “Συμφωνημένη Ισχύς Παροχής (kVA)”. Αν γράφει 8 τότε έχετε μονοφασική αλλιώς αν γράφει 25 έχετε τριφασική που είναι πιο ακριβή.

Ποσό εγγύησης/προκαταβολής
Συχνά κατά την αλλαγή παρόχου πρέπει να καταβάλλετε εγγύηση στο νέο προμηθευτή για την εξασφάλιση τυχόν μελλοντικών οφειλών. Το ποσό διαφέρει μεταξύ των παρόχων και περιλαμβάνεται στον πρώτο λογαριασμό που θα λάβετε. Επίσης θα πρέπει να σας επιστραφεί η εγγύηση που έχετε καταβάλει στον προηγούμενο προμηθευτή. Επιστρέφεται συνήθως με συμψηφισμό στον τελικό λογαριασμό.

Έναντι/Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί
Η συχνότητα καταμέτρησης καθορίζει πότε θα λαμβάνετε Εκκαθαριστικούς ή και Έναντι λογαριασμούς. Ο Έναντι λογαριασμός είναι «κατ’ εκτίμηση λογαριασμός» που υπολογίζεται με βάση ιστορικές καταναλώσεις. Ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός βασίζεται στην πραγματική κατανάλωση όπως καταμετρήθηκε από τον μετρητή σας. Ο Εκκαθαριστικός περιλαμβάνει την αξία της κατανάλωσης όλης της περιόδου που καταμετρήθηκε, μειωμένη κατά το ποσό που ήδη χρεώθηκε στον ενδιάμεσο Έναντι λογαριασμό. Για παράδειγμα, στη ΔΕΗ οι πελάτες που είναι ενταγμένοι σε 4μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης λαμβάνουν 6 διμηνιαίους λογαριασμούς το χρόνο, 3 Έναντι και 3 Εκκαθαριστικούς. Οι πελάτες που είναι ενταγμένοι σε μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης λαμβάνουν 12 μηνιαίους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς το χρόνο.

Οριακή τιμή συστήματος
Στις συμβάσεις με τους εναλλακτικούς παρόχους μπορεί να διαβάσετε για την Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ). Η ΟΤΣ αναφέρεται στην τιμή χονδρικής στην οποία οι πάροχοι αγοράζουν το ρεύμα. Αν η ΟΤΣ ξεπεράσει το πάνω όριο μιας ουδέτερης ζώνης τιμών που καθορίζεται στη σύμβαση, ο πάροχος επιβαρύνει τον καταναλωτή, ενώ αν είναι μικρότερη από το κάτω όριο, ο πάροχος πιστώνει τον καταναλωτή. Για παράδειγμα, αν ο πάροχος έχει ΟΤΣ μεταξύ 45-55 €/MWh και η μέση τιμή τριμήνου για αγορά ενέργειας είναι 59 €/MWh τότε θα έχετε επιπλέον χρέωση 59-55= 4€/MWh για την κατανάλωση σας. Οπότε αν έχετε κατανάλωση τετραμήνου 1.200KWh (1,2MWh) τότε η επιπλέον χρέωση που θα κληθείτε να πληρώσετε είναι 4€ Χ 1,2MWh=4,8€ για αυτό το τετράμηνο. Αναλυτικό άρθρο εδώ.

Κρατική επιδότηση στο ρεύμα
Τους τελευταίους μήνες το κόστος της ενέργειας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η κρατική επιδότηση για το ρεύμα είναι ένα από τα μέτρα που πάρθηκαν για να προστατεύσουν καταναλωτες. Δίνεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως παρόχου μέχρι συγκεκριμένο όριο κατανάλωσης ανά μήνα. Για περισσότερα σχετικά με την επιδότηση ρεύματος εδώ.

Καθολικός πάροχος ενέργειας
Ο καθολικός πάροχος ενέργειας παρέχει ρεύμα, δια του νόμου, σε πελάτες που ο προηγούμενος πάροχος σταμάτησε να παρέχει με ρεύμα για οποιοδήποτε λόγο. Ο καθολικός πάροχος υποχρεούται να αναλάβει αυτούς τους πελάτες αλλά γίνεται συνήθως με προσαύξηση στο υπάρχον τιμολόγιο. Αυτή τη στιγμή η Elpedison έχει οριστεί ως καθολικός πάροχος και η προσαύξηση στην τιμή είναι 12% παραπάνω από το βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Διακοπή ρεύματος - Βλάβες
Όλοι οι πάροχοι, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, για βλάβες παραπέμπουν στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (βλάβης) θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Κέντρο Βλαβών της περιοχής που ανήκει το ακίνητό σας. Δείτε περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

2. Υπολογίστε την ετήσια κατανάλωσή σας

Πριν επιλέξετε νέο πάροχο και πρόγραμμα υπολογίστε πρώτα την ετήσια κατανάλωση ρεύματός σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Υπολογίστε την ετήσια κατανάλωση: Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (παράδειγμα λογαριασμού) για να διαπιστώσετε το ποσό της ετήσιας κατανάλωσης (σε kWh). Ιδανικά, χρειάζεστε τους 3 τελευταίους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα = 12 μήνες), ώστε να λάβετε υπόψη την εποχική διακύμανση
 • Λάβετε υπόψιν τη νυχτερινή κατανάλωση αν έχετε μετρητή με χρονοχρέωση
 • Λάβετε υπόψιν πιθανές μελλοντικές αλλαγές στις συνήθειες σας, π.χ. μεγαλύτερη χρήση ρεύματος τη νύχτα ή πρόθεση για αύξηση/μείωση κατανάλωσης στο μέλλον.

Έχοντας υπολογίσει την ετήσια κατανάλωση μπορείτε να συγκρίνετε και να επιλέξετε τα πιο συμφέροντα προγράμματα για εσάς.

3. Συγκρίνετε προγράμματα και παρόχους

Με μια ματιά – τα φθηνότερα προγράμματα βάσει τιμής κιλοβατώρας

ΠρόγραμμαΗμερήσιo - Διαφορά με ΔΕΗΝυχτερινό - Διαφορά με ΔΕΗΕτήσιο πάγιοΟΤΣΔιάρκεια σύμβασης
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi 5051% - 54%50%€43,2030-4024 μήνεςΆλλαξε και εξοικονόμησε!
Volton Unique Flexi Plus Promo 2M (1&13 Μήνας δώρο)50% - 54%50%€43,2030-4524 μήνεςΆλλαξε και εξοικονόμησε!
Ελιν - Οn! 24/748% - 52%28%€34,8042-5224 μήνεςΆλλαξε και εξοικονόμησε!
Volterra 360 Ξεγνοιασιά48% - 52%28%€42,0040-5024 μήνεςΆλλαξε και εξοικονόμησε!
ZeniΘ POWER HOME STAR47% - 51%45%€66,0035-4524 μήνεςΆλλαξε και εξοικονόμησε!
ΗΡΩΝ Up Home45% - 49%45%€34,8040-50Xωρίς δέσμευσηΆλλαξε και εξοικονόμησε!

Όλα τα προγράμματα έχουν αρκετά υψηλό πάγιο οπότε όσο μεγαλύτερη η κατανάλωσή σας τόσο περισσότερο σας συμφέρει.

Προσοχή το χαμηλό τιμολόγιο προϋποθέτει συνέπεια στις πληρωμές σας. Σε αντίθετη περίπτωση, χάνετε την έκπτωση και η διαφορά τιμής κιλοβατώρας με τη ΔΕΗ είναι μικρότερη. Δείτε τους πίνακες παρακάτω για τις τιμές χωρίς συνέπεια.

Τέλος θα πρέπει να εξετάσετε αν θέλετε να δεσμευτείτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή θέλετε την ευχέρεια να αλλάξετε πάροχο όποτε θέλετε χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης.

Σύγκριση προγραμμάτων παρόχων

Οι παρακάτω πίνακες συγκρίνουν το ανταγωνιστικό κομμάτι των χρεώσεων για τα βασικά προγράμματά τους (ημερήσια/νυχτερινά) και παραθέτουν ενδεικτικά ετήσια ποσά εξοικονόμησης σε σύγκριση με το αντίστοιχο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

 • Ο πίνακας δε λαμβάνει υπόψη του τις κατά καιρούς προσφορές. Δείτε εδώ για τις πιο πρόσφατες
 • Το πάγιο είναι ετήσιο. Σε περιπτώσεις που το πάγιο είναι κυμαινόμενο στον πίνακα αναγράφεται η μέγιστη τιμή αλλά το παράδειγμα ετήσιας χρέωσης υπολογίζεται με βάση την αντίστοιχη τιμή παγίου
 • 1Φ αναφέρεται στη μονοφασική σύνδεση και 3Φ στην τριφασική σε περίπτωση που το πάγιο διαφέρει
 • Το εύρος της τιμή ΟΤΣ είναι σε €/ΜWh
 • Οι τιμές μονάδας KWh δεν περιέχουν χρέωση ΦΠΑ
 • Η ετήσια χρέωση σε € περιέχει χρέωση ΦΠΑ 6% και υπολογίζεται με βάση την τιμή κιλοβατώρας και το πάγιο
 • Προσοχή στο λογαριασμό σας θα πρέπει να υπολογίσετε τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που είναι ίδιες για όλους τους παρόχους
 • Πάντα να διαβάζετε τους όρους συμβολαίου για τις τιμές που ισχύουν για κάθε πρόγραμμα. Οι παρακάτω πίνακες μπορεί να μην είναι ανανεωμένοι με τις τελευταίες τιμές

Ημερήσια μόνο προγράμματα

 • Παράδειγμα Α: Πελάτης με τετραμηνιαία κατανάλωση 1250kWh με μονοφασική παροχή
 • Παράδειγμα Β: Πελάτης με τετραμηνιαία κατανάλωση 2600kWh με τριφασική παροχή
 • Πατήστε στην επικεφαλίδα για να ταξινομήσετε τον πίνακα
 • Διαλέξτε αν θέλετε να δείτε τις τιμές με την έκπτωση συνέπειας ή όχι
ΠρόγραμμαΟΤΣ€/ΜWhΕτήσιο ΠάγιοΧρέωση € / kWh (κατανάλωση έως 2000 kWh)Χρέωση € / kWh (κατανάλωση άνω των 2000 kWh)Ετήσια χρέωση ΑΕτήσια χρέωση B
Volton Unique Flexi Plus Promo 2M (1&13)30-4543,20,0550,055 € 246 € 463Yes
ZeniΘ POWER HOME STAR35-45660,0590520,059052 € 255 € 508Yes
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi 5030-4043,20,05450,0545 € 262 € 496Yes
Ελίν Οn! 24/742-5234,80,0570,057 € 263 € 508No
Ελίν Οn! 24/742-5234,80,0570,057 € 263 € 508Yes
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi30-4031,20,058850,05885 € 267 € 520Yes
Protergia MVP Οικιακό40-5047,40,055140,05637 € 269 € 508Yes
Volterra 360 Ξεγνοιασιά40-50420,05750,0575 € 273 € 520No
Volterra 360 Ξεγνοιασιά40-50420,05750,0575 € 273 € 520Yes
ELPEDISON ΣΥΝΕΠΕΙΑ 50%30-40540,05450,0545 € 274 € 508Yes
WV Home Low 235-4511,880,0660,066 € 275 € 558Yes
ΗΡΩΝ UP Home40-5034,80,06050,0605 € 277 € 537Yes
Ελίν Smart! HOME42-52360,0610,061 € 280 € 542No
Ελίν Smart! HOME42-52360,06090,0609 € 280 € 542Yes
ELPEDISON FREE30-4049,90,0580,058 € 283 € 532Yes
WV Liberty Choice Home 335-4549,90,0580,058 € 283 € 532Yes
Smart nrg42-5234,80,06190,0619 € 284 € 549Yes
WV Home Low 135-4523,880,0660,066 € 288 € 571Yes
WE Blue30-45330,0650,065 € 293 € 572Yes
WV Liberty Choice Home 235-4559,90,0580,058 € 294 € 543Yes
ΗΡΩΝ Up 4 ALL40-5057,60,05940,0594 € 297 € 578No
ΗΡΩΝ Up 4 ALL40-5057,60,05940,0594 € 297 € 578Yes
ZeniΘ POWER HOME MAX35-4540,50,06420,0642 € 298 € 574Yes
ΔΕΗ Γ140-504.8165 (1Φ) 15.162 (3Φ)0,07353570,0793744 € 298 € 635Yes
WV Liberty Choice Home 135-4564,90,0580,058 € 299 € 548Yes
Volton Unique Flexi30-45480,062730,06273 € 300 € 570Yes
Ελίν Οn! Οικιακό48-5800,0760,076 € 302 € 628No
Ελίν Οn! Οικιακό48-5800,0760,076 € 302 € 628Yes
ELPEDISON ElectricityHome Day30-4000,0760750,076075 € 302 € 629Yes
WE Green30-45450,0650,065 € 306 € 585Yes
ELPEDISON 24 Ώρες Νυχτερινό30-4052,80,06390,0639 € 310 € 584No
ELPEDISON 24 Ώρες Νυχτερινό30-4052,80,06390,0639 € 310 € 584Yes
ΔΕΗ Γ140-505.07 (1Φ) 15.96 (3Φ)0,0774060,083552 € 313 € 669No
ELPEDISON ElectricityHome Protect Day30-4010,20,076160,07616 € 314 € 641Yes
Φυσικό Αέριο Οικιακό40-554.56 (1Φ) 14.4 (3Φ)0,07842950,0784295 € 317 € 664Yes
Φυσικό Αέριο 24/7 Νυχτερινό40-55540,06590,0659 € 319 € 602No
Φυσικό Αέριο 24/7 Νυχτερινό40-55540,06590,0659 € 319 € 602Yes
ELPEDISON 24 Ώρες Νυχτερινό Protect30-4064,80,063950,06395 € 323 € 597No
ELPEDISON 24 Ώρες Νυχτερινό Protect30-4064,80,063950,06395 € 323 € 597Yes
nrg Electricity 4U42-52660,06380,0638 € 324 € 610Yes
ELPEDISON FREE30-4049,90,068240,06824 € 324 € 617No
WV Home One35-4582,80,0630,063 € 325 € 621No
WV Home One35-4582,80,0630,063 € 325 € 621Yes
WV Home Ultra35-4570,80,06050,0605 € 328 € 601Yes
ZeniΘ POWER HOME35-4512 (1Φ) 36 (3Φ)0,080370,08037 € 332 € 703Yes
nrg BASIC42-524.3095 (1Φ) 13.566 (3Φ)0,08330,0833 € 336 € 703Yes
ΗΡΩΝ Νυχτερινή Χρέωση 24/740-5022,80,07850,0785 € 336 € 673No
ΗΡΩΝ Νυχτερινή Χρέωση 24/740-5022,80,07850,0785 € 336 € 673Yes
ELPEDISON MAX30-40360,0750,075 € 336 € 658No
ELPEDISON MAX30-40360,0750,075 € 336 € 658Yes
ΗΡΩΝ Home 140-5000,0850,092 € 338 € 716No
ΗΡΩΝ Home 140-5000,0850,092 € 338 € 716Yes
Ελίν Next! Οικιακό60-7022,80,08190,0789 € 349 € 688No
Ελίν Next! Οικιακό60-7022,80,08190,0789 € 349 € 688Yes
ELPEDISON ElectricityHome Day30-4000,08950,0895 € 356 € 740No
Protergia MVP Οικιακό40-5047,40,07720,07892 € 357 € 692No
ZeniΘ POWER HOME MAX35-4540,50,08140,0814 € 366 € 716No
ELPEDISON ElectricityHome Protect Day30-40120,08960,0896 € 369 € 754No
Φυσικό Αέριο Οικιακό40-554.56 (1Φ) 14.4 (3Φ)0,092270,09227 € 372 € 778No
WV Home Standard35-454.56 (1Φ) 14.4 (3Φ)0,0940,094 € 378 € 792Yes
WV Liberty Choice Home 335-4549,90,0820,082 € 379 € 731No
WV Liberty Choice Home 235-4559,90,0820,082 € 389 € 741No
ZeniΘ POWER HOME STAR35-45660,09350,0935 € 392 € 793No
WV Liberty Choice Home 135-4564,90,0820,082 € 395 € 747No
nrg BASIC42-525.07 (1Φ) 15.96 (3Φ)0,0980,098 € 395 € 827No
Protergia Οικιακό Benefit40-504.563 (1Φ) 14.364 (3Φ)0,0992520,101466 € 399 € 840Yes
Protergia Οικιακό40-504.563 (1Φ) 14.364 (3Φ)0,0992520,101466 € 399 € 840Yes
WE Blue30-45330,09250,0925 € 403 € 800No
WV Home Low 235-4511,880,0990,099 € 406 € 831No
Volton Unique Flexi30-45480,089620,08962 € 407 € 792No
WE Green30-45450,09250,0925 € 415 € 812No
ZeniΘ POWER HOME35-4512 (1Φ) 36 (3Φ)0,101810,10181 € 417 € 880No
WV Home Low 135-4523,880,0990,099 € 419 € 844No
WV Home Standard35-454.56 (1Φ) 14.4 (3Φ)0,110,11 € 442 € 925No
Protergia Οικιακό Benefit40-505.07 (1Φ) 15.96 (3Φ)0,110280,11274 € 444 € 933No
Protergia Οικιακό40-505.07 (1Φ) 15.96 (3Φ)0,110280,11274 € 444 € 933No
Volton Unique Flexi Plus Promo 2M (1&13)30-4543,20,110,11 € 447 € 879No
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi30-4031,20,1070,107 € 458 € 918No
nrg Electricity 4U42-52660,098150,09815 € 460 € 894No
ΗΡΩΝ UP Home40-5034,80,110,11 € 474 € 946No
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi 5030-4043,20,1090,109 € 479 € 947No
WV Home Ultra35-4570,80,0990,099 € 481 € 919No
ELPEDISON ΣΥΝΕΠΕΙΑ 50%30-40540,109000,10900 € 491 € 958No
Smart nrg42-5234,80,114630,11463 € 493 € 985No
ΔΕΗ myHome OnlineΔεν ισχύει120,170,17 € 688 € 1.418No
ΔΕΗ myHome OnlineΔεν ισχύει120,170,17 € 688 € 1.418Yes
ΔΕΗ myHome EnterΔεν ισχύει34,20,1710,171 € 716 € 1.450Yes
ΔΕΗ myHome Enter+Δεν ισχύει47,0250,1710,171 € 730 € 1.464Yes
Volton Smart 300Δεν ισχύει658,80,22390,2239 € 734 € 1.695Yes
ΔΕΗ myHome EnterΔεν ισχύει360,180,18 € 754 € 1.526No
ΔΕΗ myHome Enter+Δεν ισχύει49,50,180,18 € 768 € 1.541No
nrg Fixed 4UΔεν ισχύει196,80,1480,148 € 797 € 1.496Yes
Volton Smart 300Δεν ισχύει7320,24880,2488 € 815 € 1.884No
Volton Smart 150Δεν ισχύει334,80,22390,2239 € 818 € 1.779Yes
ZeniΘ POWER FREEΔεν ισχύει590,19950,1995 € 856 € 1.712No
ZeniΘ POWER FREEΔεν ισχύει590,19950,1995 € 856 € 1.712Yes
Volton Unique FreeXωρίς δέσμευση590,20,2 € 858 € 1.716No
Volton Unique FreeXωρίς δέσμευση590,20,2 € 858 € 1.716Yes
Volton Unique FlatΔεν ισχύει178,80,170,17 € 865 € 1.595No
Volton Unique FlatΔεν ισχύει178,80,170000,17000 € 865 € 1.595Yes
WV Home FixedΔεν ισχύει1080,189050,18905 € 866 € 1.678Yes
WV Home FixedΔεν ισχύει1080,1990,199 € 906 € 1.760No
Volton Smart 150Δεν ισχύει3720,24880,2488 € 909 € 1.977No
Volterra 360 ΟικιακόΔεν ισχύει120,2340,234 € 943 € 1.947Yes
nrg Fixed 4UΔεν ισχύει196,80,1850,185 € 944 € 1.802No
WE YellowΔεν ισχύει118,80,210,21 € 961 € 1.862No
WE YellowΔεν ισχύει118,80,210,21 € 961 € 1.862Yes
ΗΡΩΝ Home FIXΔεν ισχύει2100,2050,205 € 1.037 € 2.140No
ΗΡΩΝ Home FIXΔεν ισχύει2100,2050,205 € 1.037 € 2.140Yes
ELPEDISON ElectricityHome FixedΔεν ισχύει1200,230,23 € 1.041 € 2.029No
ELPEDISON ElectricityHome FixedΔεν ισχύει1200,230,23 € 1.041 € 2.029Yes
Volton Smart 450Δεν ισχύει982,80,22390,2239 € 1.042 € 1.611Yes
Volterra 360 ΟικιακόΔεν ισχύει120,260,26 € 1.046 € 2.162No
Volton Smart 450Δεν ισχύει10920,24880,2488 € 1.158 € 1.790No
ZeniΘ POWER HOME Pack SΔεν ισχύει7200,32820,3282 € 1.233 € 2.642No
ZeniΘ POWER HOME Pack SΔεν ισχύει7200,32820,3282 € 1.233 € 2.642Yes
ZeniΘ POWER HOME Pack MΔεν ισχύει12000,32820,3282 € 1.272 € 2.420No
ZeniΘ POWER HOME Pack MΔεν ισχύει12000,32820,3282 € 1.272 € 2.420Yes
Volton Smart 600Δεν ισχύει1306,80,22390,2239 € 1.385 € 1.528Yes
Protergia Οικιακό ΣταθερόΔεν ισχύει1200,350,35 € 1.518 € 3.021Yes
Volton Smart 600Δεν ισχύει14520,24880,2488 € 1.539 € 1.697No
ZeniΘ POWER HOME Pack LΔεν ισχύει18000,32820,3282 € 1.908 € 2.325No
ZeniΘ POWER HOME Pack LΔεν ισχύει18000,32820,3282 € 1.908 € 2.325Yes
Protergia Οικιακό ΣταθερόΔεν ισχύει1200,50,5 € 2.115 € 4.261No
ZeniΘ POWER HOME Pack XLΔεν ισχύει26400,32820,3282 € 2.798 € 2.798No
ZeniΘ POWER HOME Pack XLΔεν ισχύει26400,32820,3282 € 2.798 € 2.798Yes
ZeniΘ POWER HOME Pack XXLΔεν ισχύει43200,32820,3282 € 4.579 € 4.579No
ZeniΘ POWER HOME Pack XXLΔεν ισχύει43200,32820,3282 € 4.579 € 4.579Yes

Προγράμματα με νυχτερινή κατανάλωση

 • Παράδειγμα Α(ν): Πελάτης με τετραμηνιαία κατανάλωση 1000kWh την ημέρα και 250kWh τη νύχτα με μονοφασική παροχή
 • Παράδειγμα Β(ν): Πελάτης με τετραμηνιαία κατανάλωση 2400kWh την ημέρα και 360kWh τη νύχτα με τριφασική παροχή
 • Πατήστε στην επικεφαλίδα για να ταξινομήσετε τον πίνακα
 • Διαλέξτε αν θέλετε να δείτε τις τιμές με την έκπτωση συνέπειας ή όχι
ΠρόγραμμαΟΤΣ€/ΜWhΕτήσιο ΠάγιοΧρέωση € / kWh (κατανάλωση έως 2000 kWh)Χρέωση € / kWh (κατανάλωση άνω των 2000 kWh)Νυχτερινή χρέωση € / kWhΕτήσια χρέωση ΑΕτήσια χρέωση B
Volton Unique Flexi Plus Promo 2M (1&13)30-4543,20,0550,0550,03939 € 235 € 472Yes
ZeniΘ POWER HOME STAR35-45660,059050,059050,04308 € 242 € 520Yes
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi 5030-4011.20,054500,054500,03925 € 250 € 507Yes
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi30-4031,20,0590,0590,04316 € 255 € 532Yes
Protergia MVP Οικιακό40-5047,40,0550,0560,03949 € 257 € 518Yes
WV Home Low 235-4511,880,0660,0660,047 € 260 € 571Yes
ELPEDISON ΣΥΝΕΠΕΙΑ 50%30-40540,0550,0550,03925 € 262 € 518Yes
Ελίν Οn! 24/742-5234,80,0570,0570,057 € 263 € 537No
Ελίν Οn! 24/742-5234,80,05700,05700,05700 € 263 € 537Yes
ΗΡΩΝ UP Home40-5034,80,0610,0610,04317 € 264 € 548Yes
WV Liberty Choice Home 335-4549,90,0580,0580,043 € 272 € 545Yes
Volterra 360 Ξεγνοιασιά40-50420,0580,0580,05750 € 273 € 549No
Volterra 360 Ξεγνοιασιά40-50420,05750,05750,0575 € 273 € 549Yes
WV Home Low 135-4523,880,06600,06600,0474 € 274 € 583Yes
Ελίν Smart! HOME42-52360,0610,0610,061 € 280 € 573No
Ελίν Smart! HOME42-52360,06090,06090,0609 € 280 € 573Yes
WV Liberty Choice Home 235-4559,90,058000,058000,04300 € 282 € 555Yes
Smart nrg42-5234,80,0620,0620,062 € 283 € 580Yes
ELPEDISON FREE30-4049,90,0580,0580,058 € 283 € 562Yes
ΔΕΗ Γ1 Ν40-5011.1435 (1Φ) 21.489 (3Φ)0,07350,07940,0525 € 287 € 652Yes
WV Liberty Choice Home 135-4564,90,058000,058000,04300 € 287 € 561Yes
ELPEDISON ElectricityHome Night30-4000,073020,073020,07302 € 290 € 641Yes
Volton Unique Flexi N30-45480,0630,0630,054 € 293 € 591Yes
WE Blue30-45330,0650,0650,0650 € 293 € 605Yes
Ελίν Οn! Οικιακό Νυχτερινό48-5830.120,0760,0760,0661 € 294 € 656No
Ελίν Οn! Οικιακό Νυχτερινό48-5830.120,07600,07600,0661 € 294 € 656Yes
ΗΡΩΝ Up 4 ALL40-5057,60,05940,05940,0594 € 297 € 608No
ΗΡΩΝ Up 4 ALL40-5057,60,05940,05940,05940 € 297 € 608Yes
ELPEDISON ElectricityHome Protect Night30-4010,20,07620,07620,0562 € 298 € 656Yes
ZeniΘ POWER HOME MAX35-4540,50,06420,06420,0642 € 298 € 606Yes
ELPEDISON ElectricityHome Protect Simple30-4010,20,07310,07310,0731 € 301 € 652Yes
ΔΕΗ Γ1 Ν40-5011.73 (1Φ) 22.62 (3Φ)0,07740,08360,0553 € 303 € 686No
Φυσικό Αέριο Οικιακό Νυχτερινό40-5510.56 (1Φ) 20.4 (3Φ)0,07840,07840,0562 € 305 € 685Yes
WE Green30-45450,06500,06500,06500 € 306 € 618Yes
ELPEDISON 24 Ώρες Νυχτερινό30-4052,80,06390,06390,06390 € 310 € 617No
ELPEDISON 24 Ώρες Νυχτερινό30-4052,80,0640,0640,064 € 310 € 617Yes
WV Home Ultra35-4570,80,06050,06050,0430 € 314 € 624Yes
Φυσικό Αέριο 24/7 Νυχτερινό40-55540,06590,06590,0659 € 319 € 636No
Φυσικό Αέριο 24/7 Νυχτερινό40-55540,06590,06590,0659 € 319 € 636Yes
ΗΡΩΝ Home 1N40-5000,08500,09200,0661 € 323 € 733No
ΗΡΩΝ Home 1N40-5000,0850,0920,0661 € 323 € 733Yes
ELPEDISON 24 Ώρες Νυχτερινό Protect30-4064,80,0640,0640,0640 € 323 € 630No
ELPEDISON 24 Ώρες Νυχτερινό Protect30-4064,80,06400,06400,06395 € 323 € 630Yes
nrg Electricity 4U42-52660,06380,06380,06380 € 324 € 643Yes
ELPEDISON FREE30-4049,90,06820,06820,0682 € 324 € 652No
ZeniΘ POWER HOME NIGHT35-4512 (1Φ) 36 (3Φ)0,08040,08040,07502 € 328 € 737Yes
nrg BASIC N42-529.96 (1Φ) 19.176 (3Φ)0,08330,08330,06712 € 329 € 733Yes
ΗΡΩΝ Νυχτερινή Χρέωση 24/740-5022,80,07850,07850,07850 € 336 € 713No
ΗΡΩΝ Νυχτερινή Χρέωση 24/740-5022,80,07850,07850,0785 € 336 € 713Yes
ELPEDISON MAX30-40360,07500,07500,0750 € 336 € 696No
ELPEDISON MAX30-40360,07500,07500,075 € 336 € 696Yes
ELPEDISON ElectricityHome Night30-4000,08950,08950,066 € 337 € 759No
WV Home One35-4582,80,06300,06300,0630 € 338 € 641No
WV Home One35-4582,80,06300,06300,063 € 338 € 641Yes
Protergia MVP Οικιακό40-5047,40,07720,07890,055 € 340 € 705No
Ελίν Next! Οικιακό Νυχτερινό60-7022,80,08190,07890,0789 € 347 € 728No
Ελίν Next! Οικιακό Νυχτερινό60-7022,80,08190,07890,079 € 347 € 728Yes
ELPEDISON ElectricityHome Protect Night30-40120,08960,08960,0661 € 350 € 772No
ELPEDISON ElectricityHome Protect Simple30-40120,08600,08600,0860 € 355 € 768No
Φυσικό Αέριο Οικιακό Νυχτερινό40-5510.56 (1Φ) 20.4 (3Φ)0,09230,09230,066 € 357 € 801No
ZeniΘ POWER HOME MAX35-4540,50,08140,08140,081 € 366 € 757No
ZeniΘ POWER HOME STAR35-45660,09350,09350,06821 € 372 € 812No
WV Home Standard35-4510.56 (1Φ) 20.4 (3Φ)0,09400,09400,07897 € 373 € 829Yes
WV Liberty Choice Home 335-4549,90,08200,08200,07897 € 376 € 769No
Protergia Οικιακό N40-5010.557 (1Φ) 20.358 (3Φ)0,09930,10150,07107 € 383 € 863Yes
Protergia Οικιακό Ν Benefit40-5010.557 (1Φ) 20.358 (3Φ)0,09930,10150,07107 € 383 € 863Yes
nrg BASIC N42-5211.73 (1Φ) 22.56 (3Φ)0,09800,09800,07897 € 387 € 862No
WV Liberty Choice Home 235-4559,90,08200,08200,07897 € 387 € 780No
WV Home Low 235-4511,880,09900,09900,07897 € 390 € 859No
WV Liberty Choice Home 135-4564,90,08200,08200,07897 € 392 € 785No
ZeniΘ POWER HOME NIGHT35-4512 (1Φ) 36 (3Φ)0,10180,10180,07502 € 396 € 901No
Volton Unique Flexi N30-45480,08960,08960,07694 € 397 € 823No
WE Blue30-45330,09250,09250,0925 € 403 € 847No
WV Home Low 135-4523,880,09900,09900,07897 € 403 € 871No
WE Green30-45450,09250,09250,09250 € 415 € 860No
WV Home Standard35-4510.56 (1Φ) 20.4 (3Φ)0,11000,11000,0790 € 424 € 952No
Volton Unique Flexi Plus Promo 2M (1&13)30-4543,20,11000,11000,07878 € 424 € 898No
Protergia Οικιακό N40-5011.73 (1Φ) 22.62 (3Φ)0,11030,11270,07897 € 426 € 959No
Protergia Οικιακό Ν Benefit40-5011.73 (1Φ) 22.62 (3Φ)0,11030,11270,07897 € 426 € 959No
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi30-4031,20,10700,10700,07848 € 436 € 940No
ΗΡΩΝ UP Home40-5034,80,11000,11000,07850 € 449 € 966No
Φυσικό αέριο Οικιακό Maxi 5030-4043,20,10900,10900,07850 € 455 € 968No
nrg Electricity 4U42-52660,09820,09820,09815 € 460 € 944No
WV Home Ultra35-4570,80,09900,09900,07897 € 465 € 959No
ELPEDISON ΣΥΝΕΠΕΙΑ 50%30-40540,10900,10900,0785 € 466 € 979No
Smart nrg42-5234,80,11460,11460,11463 € 493 € 1.043No
ΔΕΗ myHome OnlineΔεν ισχύει11.10,17000,17000,13000 € 657 € 1.459No
ΔΕΗ myHome OnlineΔεν ισχύει120,17000,17000,13000 € 657 € 1.459Yes
ΔΕΗ myHome EnterΔεν ισχύει34,20,17100,17100,1235 € 678 € 1.483Yes
ΔΕΗ myHome Enter+Δεν ισχύει47,0250,17100,17100,1235 € 692 € 1.496Yes
ΔΕΗ myHome EnterΔεν ισχύει360,18000,18000,13000 € 714 € 1.561No
ΔΕΗ myHome Enter+Δεν ισχύει49,50,18000,18000,13000 € 728 € 1.575No
Volton Smart 300Δεν ισχύει658,80,22390,22390,2239 € 734 € 1.695Yes
nrg Fixed 4UΔεν ισχύει196,80,14800,14800,15 € 797 € 1.571Yes
Volton Smart 300Δεν ισχύει7320,24880,24880,25 € 815 € 1.884No
Volton Smart 150Δεν ισχύει334,80,22390,22390,224 € 818 € 1.779Yes
Volton Unique FreeXωρίς δέσμευση590,20000,20000,170 € 834 € 1.784No
Volton Unique FreeXωρίς δέσμευση590,20000,20000,17000 € 834 € 1.784Yes
ZeniΘ POWER FREEΔεν ισχύει590,19950,19950,19950 € 856 € 1.814No
ZeniΘ POWER FREEΔεν ισχύει590,19950,19950,19950 € 856 € 1.814Yes
Volton Unique FlatΔεν ισχύει178,80,17000,17000,17000 € 865 € 1.682No
Volton Unique FlatΔεν ισχύει178,80,17000,17000,17000 € 865 € 1.682Yes
WV Home FixedΔεν ισχύει1080,18910,18910,19 € 866 € 1.774Yes
WV Home FixedΔεν ισχύει1080,19900,19900,20 € 906 € 1.861No
Volton Smart 150Δεν ισχύει3720,24880,24880,249 € 909 € 1.977No
Volterra 360 ΟικιακόΔεν ισχύει120,23400,23400,23 € 943 € 2.066Yes
nrg Fixed 4UΔεν ισχύει196,80,18500,18500,1850 € 944 € 1.832No
WE YellowΔεν ισχύει118,80,21000,21000,210 € 961 € 1.969No
WE YellowΔεν ισχύει118,80,210,210,21 € 961 € 1.969Yes
ΗΡΩΝ Home FIXΔεν ισχύει2100,2050,2050,205 € 1.037 € 2.244No
ΗΡΩΝ Home FIXΔεν ισχύει2100,2050,2050,205 € 1.037 € 2.244Yes
Volton Smart 450Δεν ισχύει982,80,22390,22390,2239 € 1.042 € 1.611Yes
Volterra 360 ΟικιακόΔεν ισχύει120,260,260,26 € 1.046 € 2.295No
ELPEDISON ElectricityHome FixedΔεν ισχύει1440,230,230,21 € 1.051 € 2.148No
ELPEDISON ElectricityHome FixedΔεν ισχύει1440,230,230,21 € 1.051 € 2.148Yes
Volton Smart 450Δεν ισχύει10920,24880,24880,2488 € 1.158 € 1.790No
ZeniΘ POWER HOME Pack SΔεν ισχύει7200,32820,32820,3282 € 1.233 € 2.642No
ZeniΘ POWER HOME Pack SΔεν ισχύει7200,32820,32820,3282 € 1.233 € 2.642Yes
ZeniΘ POWER HOME Pack MΔεν ισχύει12000,32820,32820,3282 € 1.272 € 2.420No
ZeniΘ POWER HOME Pack MΔεν ισχύει12000,32820,32820,3282 € 1.272 € 2.420Yes
Volton Smart 600Δεν ισχύει1306,80,22390,22390,2239 € 1.385 € 1.528Yes
Protergia Οικιακό ΣταθερόΔεν ισχύει1200,350,350,35 € 1.518 € 3.199Yes
Volton Smart 600Δεν ισχύει14520,24880,24880,2488 € 1.539 € 1.697No
ZeniΘ POWER HOME Pack LΔεν ισχύει18000,32820,32820,3282 € 1.908 € 2.325No
ZeniΘ POWER HOME Pack LΔεν ισχύει18000,32820,32820,3282 € 1.908 € 2.325Yes
Protergia Οικιακό ΣταθερόΔεν ισχύει1200,50,50,5 € 2.115 € 4.516No
ZeniΘ POWER HOME Pack XLΔεν ισχύει26400,32820,32820,3282 € 2.798 € 2.798No
ZeniΘ POWER HOME Pack XLΔεν ισχύει26400,32820,32820,3282 € 2.798 € 2.798Yes
ZeniΘ POWER HOME Pack XXLΔεν ισχύει43200,32820,32820,3282 € 4.579 € 4.579No
ZeniΘ POWER HOME Pack XXLΔεν ισχύει43200,32820,32820,3282 € 4.579 € 4.579Yes

4. Αίτηση αλλαγής ρεύματος και έναρξη παροχής

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι απλή, χωρίς αλλαγή στο μετρητή σας ή διακοπής του ρεύματος.

Χρειάζεται να υπογράψετε τη σύμβαση προμήθειας με τον πάροχο ρεύματος της επιλογής σας και να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό ρεύματος με απόδειξη εξόφλησης). Μπορείτε να βρείτε τη σύμβαση προμήθειας στον ιστότοπο του εκάστοτε προμηθευτή ή να κάνετε την αίτηση διαδικτυακά. Ο προμηθευτής αναλαμβάνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Οι περισσότεροι πάροχοι δεσμεύονται να ολοκληρώσουν τη διαδικασίας εντός μιας εβδομάδας.

Τι να προσέξετε κατά την αλλαγή παρόχου ρεύματος

 • Ποσό εγγύησης/προκαταβολής: Όπως προαναφέραμε πιθανόν να σας ζητηθεί χρηματική εγγύηση η οποία μπορεί να επιστραφεί εξ’ ολοκλήρου ή τμηματικά
 • Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου: Για αλλαγή παρόχου ρεύματος αλλά και αλλαγής ονόματος στο ρολόι, αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο θα χρειαστεί πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Το κόστος ξεκινάει περίπου από 30€ και πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 χρόνια
 • Ρήτρα διακοπής και όρους ελάχιστης παραμονής που θέτει ο κάθε πάροχος: Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε πριν την συμπλήρωση της ελάχιστης παραμονής μπορεί να υπάρχει κάποιο κόστος αποδέσμευσης.
 • Συμβόλαιο: Διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο και τους όρους και τη διάρκεια του πριν υπογράψετε. Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε για ότι δεν καταλαβαίνετε. Σε περίπτωση σύναψης της σύμβασης από απόσταση ή εκτός του εμπορικού καταστήματος του εκάστοτε παρόχου, δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της, χωρίς να χρειάζεται να δώσετε κάποια αιτιολογία. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και σχετικά έγγραφα υπαναχώρησης στην ιστοσελίδα κάθε παρόχου.

Μην ξεχάσετε να κοιτάξετε τις κατά καιρούς προσφορές των παρόχων.

Αναλυτικά τα προγράμματα παρόχων

Παρακάτω παραθέτουμε τα κύρια προγράμματα ανά πάροχο ρεύματος.

ZeniΘ

Η ZeniΘ προσφέρει τέσσερις κατηγορίες προγραμμάτων (με εύρος ΟΤΣ 35-45 €/ΜWh) και μία σειρά πακέτων με προκαθορισμένη κατανάλωση:

 • Power HOME STARη χαμηλότερη χρέωση της αγοράς για συνεπείς πελάτες με 24μηνη σύμβαση – ισχύει με δεύτερη παροχή (ρεύματος ή αερίου) στη Zeniθ
 • Power HOME MAX – με υψηλό πάγιο και σταθερή χρέωση ημέρα και νύχτα
 • Πακέτα Power HOME FREE με ετήσια συνδρομή και μειωμένη χρέωση. Χωρίς ρήτρας αναπροσαρμογής ΟΤΣ
 • Power HOME και Power HOME Night – τα βασικά προγράμματα της ZeniΘ
 • Πακέτα Power HOME pack με προκαθορισμένη κατανάλωση

Σε σχέση με τη ΔΕΗ,το Power HOME STAR είναι μέχρι και 55% φθηνότερο και ενδείκνυται για μεγάλες καταναλώσεις. Αν έχετε μικρότερες καταναλώσεις το Power HOME MAX είναι φθηνότερο έως 50% για καλοπληρωτές σε σχέση με τη ΔΕΗ. Το Power Home Free είναι μια καλή εναλλακτική για αυτούς που θέλουν να ξέρουν τη πληρώνουν αφού δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής.

Επιπλέον η ZeniΘ επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με έκπτωση 20%. Όλα τα προγράμματα τηςZeniΘ συνδυάζονται με φυσικό αέριο.

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Η εταιρεία Φυσικό αέριο προσφέρει τέσσερα βασικά προγράμματα με εύρος ΟΤΣ 40-55 €/ΜWh:

 • Οικιακό Maxi 50η δεύτερη χαμηλότερη χρέωση της αγοράς για συνεπείς πελάτες με 24μηνη σύμβαση (εύρος ΟΤΣ 30-40 €/ΜWh)
 • Οικιακό Maxi – με μια από τις χαμηλότερες χρεώσεις της αγοράς για συνεπείς πελάτες με 24μηνη σύμβαση (εύρος ΟΤΣ 30-40 €/ΜWh)
 • Οικιακό νυχτερινό – με ή χωρίς νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο
 • Οικιακό 24/7 Νυχτερινό – με υψηλό πάγιο και σταθερή χρέωση

Σε σχέση με τη ΔΕΗ, για τα βασικά προγράμματα, η Φυσικό αέριο είναι έως 34% φθηνότερη ανάλογα την κατανάλωση. Το Οικιακό Maxi 50 είναι φθηνότερο 51% με 54%, που είναι μια η χαμηλότερη χρέωση της αγοράς. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα συλλογής Alpha Bonus.

Επιπλέον η Φυσικό αέριο επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με έκπτωση 15% για τα βασικά προγράμματα μόνο. Η Φυσικό αέριο είναι από τους λίγους παρόχους που προσφέρουν έκπτωση συνέπειας από τον πρώτο λογαριασμό (αντίστροφη έκπτωση συνέπειας). Σε περίπτωση που προμηθεύεστε και αέριο από τη Φυσικό αέριο έχετε επιπλέον έκπτωση 10% στο ρεύμα μόνο για τα βασικά προγράμματα.

Volton

Η Volton προσφέρει τρία βασικά προγράμματα με εύρος ΟΤΣ είναι 30-45 €/ΜWh:

 • Volton Unique Flexi Plusμε την τρίτη χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας στην αγορά για τους καλοπληρωτές και 24μηνη σύμβαση
 • Volton Unique Flexi – με χαμηλές χρεώσεις για καλοπληρωτές και 24μηνη σύμβαση
 • Volton Unique Flat – χωρίς ρήτρα προσαρμογής ΟΤΣ με 24μηνη σύμβαση
 • Volton Unique Free – χωρίς ρήτρα προσαρμογής ΟΤΣ και χωρίς χρονική δεύσμευση
 • Volton Smart 150Smart 300Smart 450Smart 600 – Πακέτα με σταθερή χρέωση (χωρίς ρήτρα προσαρμογής ΟΤΣ) και προπληρωμένες κιλοβατώρες όπως τα προγράμματα καρτοκινητής

Το Unique Flexi και το Flexi Plus έχουν φθηνότερες χρεώσεις 43-47% και 50-55% αντίστοιχα σε σχέση με το βασικό πρόγραμμα της ΔΕΗ και προϋποθέτουν συνέπεια στις πληρωμές. Η Volton είναι από τους λίγους παρόχους που προσφέρουν έκπτωση συνέπειας από τον πρώτο λογαριασμό (αντίστροφη έκπτωση συνέπειας).

Επιπλέον προσφέρονται δύο μήνες δωρεάν ρεύμα με το Volton Unique Flexi Plus Promo (1&13).

VOLTERRA

Η VOLTERRA προσφέρει τα εξής προγράμματα με εύρος ΟΤΣ 40-50 €/ΜWh:

 • Volterra 360 Ξεγνοιασιά – με υψηλό πάγιο και χαμηλή ενιαία χρέωση (τρίτη χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας – έως 54% χαμηλότερη τιμή από τη ΔΕΗ)
 • Volterra 360 Οικιακό – με ή χωρίς νυχτερινό τιμολόγιο, χωρίς αναπροσαρμογή ΟΤΣ
 • Volterra 360 Νυχτερινό – με ενιαίο τιμολόγιο και σταθερή τιμή χωρίς συνέπεια

Η τιμή ημερήσιας κατανάλωσης είναι ενιαία ανεξαρτήτως κατανάλωσης ενέργειας. Σε σύγκριση με τη ΔΕΗ, για τα βασικά προγράμματα, είναι 19-25% φθηνότερη ανάλογα με την κατανάλωση.

Παρέχεται 50% έκπτωση στην εγγύηση του προηγούμενου παρόχου σας (100% έκπτωση σε περίπτωση ενεργοποίησης πάγιας εντολής εξόφλησης λογαριασμών).

Ελίν

Η Ελίν προσφέρει τρία πακέτα προγραμμάτων με εκπτώσεις ανεξαρτήτως συνέπειας:

 • Οn! 24/7Το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας που δεν προϋποθέτει συνέπεια πληρωμών. 24μηνη σύμβαση
 • Οn! Οικιακό και Οn! Οικιακό Νυχτερινό – τα βασικά προγράμματα της Ελίν
 • Smart Home – με ενιαίες χαμηλές χρεώσεις έως 48% και ετήσια συνδρομή
 • Next! Οικιακό – με εύρος ΟΤΣ 60-70 και μικρότερη τιμή κιλοβατώρας για κατανάλωση μεγαλύτερη από 300kwh/μήνα

Σε σύγκριση με τη ΔΕΗ, τα οικιακά πακέτα είναι 31-36% φθηνότερα ανάλογα με την κατανάλωση. Το πακέτο 24/7 είναι έως και 52% φθηνότερο από τη ΔΕΗ. Σε περίπτωση που δεν είστε συνεπείς στις πληρωμές σας (εκτός του Smart Home πακέτου), θα χρεωθείτε τιμή κιλοβατώρας που είναι 14-20% φθηνότερη από τη βασική τιμή της ΔΕΗ.

Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

ΗΡΩΝ

O ΗΡΩΝ προσφέρει τέσσερις σειρές προγραμμάτων με εύρος ΟΤΣ είναι 40-50:

 • UP – με υψηλό πάγιο, αλλά με μια από τις χαμηλότερες ενιαίες χρεώσεις της αγοράς αν είστε συνεπείς. Χωρίς χρονική δέσμευση και επιστροφή 20€ για κάθε χρόνο παραμονής
 • Νυχτερινή Χρέωση 24/7 με υψηλό πάγιο, αλλά χαμηλή σταθερή χρέωση
 • FIX – με κυμαινόμενο πάγιο, χωρίς ρήτρα ΟΤΣ και με 24μηνη σύμβαση.
 • Home 1 και Home 1N χωρίς πάγιο και τιμή ημερήσιας κατανάλωσης 23% φθηνότερη από τη ΔΕΗ
 • Up 4 ALLΤο μόνο πρόγραμμα με τη χαμηλή τιμή κιλοβατώρας που δεν προϋποθέτει συνέπεια πληρωμών και δεν έχει χρονική δέσμευση. Επιστροφή 20€ για κάθε χρόνο παραμονής

Αν είστε συνεπείς, ο τιμοκατάλογος της ΗΡΩΝ για το UP είναι 45%-49% φθηνότερος από τα αντίστοιχα προγράμματα της ΔΕΗ. Είναι από τις χαμηλότερες χρεώσεις κιλοβατώρας της αγοράς. Το Νυχτερινή Χρέωση 24/7 έχει χαμηλότερο πάγιο από το UP, δεν προϋποθέτει συνέπεια στις πληρωμές αλλά και η διαφορά τιμής με τη ΔΕΗ είναι μικρότερη (29% – 34%).

Κερδίζετε 20€ για κάθε χρόνο παραμονής στα συμβόλαια αορίστου χρόνου.

PROTERGIA

Η PROTERGIA προσφέρει τα εξής προγράμματα:

Αν είστε συνεπείς, το Protergia MVP Οικιακό είναι 50% φθηνότερο από τα αντίστοιχα προγράμματα της ΔΕΗ. Αυτή είναι από τις χαμηλότερες χρεώσεις κιλοβατώρας της αγοράς αλλά έχει κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή δεν είστε συνεπείς, η διαφορά τιμής κιλοβατώρας είναι πολύ μικρότερη αλλά το πάγιο είναι υψηλότερο.

Οι καλοπληρωτές λαμβάνουν 10% έκπτωση για τα βασικά προγράμματα.

ELPEDISON

Η ELPEDISON προσφέρει τρεις σειρές προγραμμάτων με εύρος ΟΤΣ 30-45 €/ΜWh:

 • ElectricityHome – χωρίς πάγιο. Το πρόγραμμα χωρίζεται: i) στο ημερήσιο (Day), αν δεν έχετε μετρητή με χρονοχρέωση ii) στο νυχτερινό (Night) και iii) στο απλό (Simple) με ενιαία χρέωση για ημέρα και νύχτα. Η χρέωση είναι φθηνότερη από τα αντίστοιχα προγράμματα της ΔΕΗ κατά 5%-16% ανάλογα με το πρόγραμμα.
 • 24 Ώρες Νυχτερινό – έχει ως 46% χαμηλότερη τιμή, σε σχέση με τη ΔΕΗ χωρίς επιπλέον έκπτωση συνέπειας. Θα πρέπει να προσέξετε το υψηλότερο πάγιο όμως το οποίο συμφέρει για μεγάλες καταναλώσεις. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 24 μήνες.
 • Συνέπεια 50 Day και Συνέπεια 50 Night – ακόμα χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρες σε σχέση με το 24 Ώρες Νυχτερινό αλλά με προϋπόθεση συνέπειας

Οι σειρές προγραμμάτων προσφέρονται με τη δυνατότητα κάλυψη εξόφλησης του λογαριασμού στις περιπτώσεις ανεργίας, ασθένειας ή ατυχήματος (ElectricityHome Protect και 24 Ώρες Νυχτερινό Protect). Για τα προγράμματα Protect πληρώνετε πάγιο 1 ευρώ/μήνα και λίγο υψηλότερη τιμή ανά kWh.

Για να απολαμβάνετε σταθερές χρεώσεις στη σειρά προϊόντων ElectricityHome, χωρίς αναπροσαρμογές, για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου σας, προσθέστε την Add-on Υπηρεσία “Fixed”.

WATT + VOLT

Η WATT + VOLT προσφέρει πέντε προγράμματα με εύρος ΟΤΣ 35-45 €/ΜWh:

 • Liberty Choice Home – μια από τις χαμηλότερες χρέωσεις κιλοβατώρας της αγοράς (για συνεπείς πελάτες) και ετήσια συνδρομή ανάλογα με τη περίοδο δέσμευσης
 • Home Ultra – με χαμηλή χρέωση αν είστε συνεπείς και πάγιο ανάλογα της κατανάλωσης (≤1.000kWh: 3,90,>1.000 και ≤2.000kWh: 5,90, >2.000kWh: 7,90)
 • Home One – με υψηλό πάγιο αλλά χαμηλή τιμή κιλοβατώρας χωρίς προϋπόθεση συνέπειας
 • Home Energy Fixed – με ενιαία ημερήσια χρέωση, πάγιο αλλά χωρίς ΟΤΣ
 • Home Standard – Το βασικό πρόγραμμα της Watt + Volt

Αν είστε συνεπείς, το Liberty Choice Home είναι 48%-51% φθηνότερο από τα αντίστοιχα προγράμματα της ΔΕΗ. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή δεν είστε συνεπείς, η διαφορά τιμής κιλοβατώρας είναι πολύ μικρότερη αλλά το πάγιο είναι υψηλότερο. Επίσης έχετε την επιλογή για το πρόγραμμα Fixed χωρίς ΟΤΣ.

Η WATT + VOLT επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με 20% έκπτωση. Εάν προσκαλέσετε φίλους σας στην WATT + VOLT κερδίζετε 20€ έκπτωση στο λογαριασμό σου για κάθε φίλο που αλλάζει πάροχο.

NRG

Η NRG προσφέρει 3 προγράμματα με εύρος ΟΤΣ 42-52 €/ΜWh.:

 • BASIC και BASIC N – τα βασικά προγράμματα
 • 4U – Έκπτωση 30% για συμβόλαια διάρκειας 24 μηνών χωρίς εγγύηση. Το πάγιο εξαρτάται από την 4-μηνιαία κατανάλωση (<800kWh/4μηνο – 3,5€/μήνα, 801kWh – 1000kWh/4μηνο – 4,80€/μήνα, , 1001kWh – 2000kWh/4μηνο – 5,50€/μήνα,>2000 kWh/4μηνο – 6,50€/μήνα).
 • Smart nrg – με υψηλό πάγιο, αλλά χαμηλή σταθερή χρέωση
 • nrg Fixed – με υψηλό πάγιο ανάλογα με την κατανάλωση, χωρίς ρήτρα ΟΤΣ και με 24μηνη σύμβαση

Η τιμή ημερήσιας κατανάλωσης είναι ενιαία ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προγράμματα της ΔΕΗ, η NRG είναι 25% φθηνότερη για κατανάλωση έως και 2.000 kWh ανά τετράμηνο και 30% φθηνότερη για πάνω από 2.000 kWh. Το πρόγραμμα 4U είναι έως και 47% φθηνότερο από τη ΔΕΗ αλλά με κυμαινόμενο πάγιο ανάλογα με την κατανάλωση.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΤΑ

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΤΑ προσφέρει δύο προγράμματα:

 • ΕΛΤΑ ΟΙΚΙΑ – χωρίς νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο χαμηλότερο της ΔΕΗ
 • ΕΛΤΑ ΟΙΚΙΑ-Ν – με νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο χαμηλότερο της ΔΕΗ

Σε σχέση με τη ΔΕΗ τα πακέτα είναι από 22% έως 30% φθηνότερα ανάλογα την κατανάλωση ρεύματος και το πακέτο. Το εύρος ΟΤΣ είναι 55-65 €/ΜWh.

Επιπλέον η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΤΑ επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με έκπτωση 10%. Για όλους τους καταναλωτές απαιτείται εγγύηση 50€ που χρεώνεται στον πρώτο λογαριασμό.

We Energy

Η We Energy προσφέρει τρία προγράμματα χωρίς δέσμευση και εύρος ΟΤΣ 30-45 €/ΜWh:

 • WE Blue και WE Green- πρόγραμμα με ενιαία τιμή, πάγιο και χαμηλές χρεώσεις με έκπτωση συνέπειας
 • WE Yellow – πρόγραμμα με υψηλό πάγιο και χωρίς ρήτρα ΟΤΣ

Σε σύγκριση με τη ΔΕΗ, η τιμή κιλοβατώρας για το WE Blue είναι 41-46% φθηνότερα ανάλογα με την κατανάλωση αλλά με αρκετά υψηλότερο πάγιο.

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προσφέρει δύο βασικά προγράμματα με την ακριβότερη χρέωση της αγοράς, αλλά πρόσφατα πρόσθεσε νέα προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ από τον Αύγουστο 2021 θα ξεκίνησε να χρεώνει ρήτρα αναπροσαρμογής με βάση την ΟΤΣ, όπως οι υπόλοιποι πάροχοι.

Ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση, πάνω ή κάτω από 2.000 kWh ανά τετράμηνο, η διαφορά των τιμών είναι έως και 55% μεγαλύτερη σε σχέση με το φθηνότερο πάροχο. Παρατηρούνται διαφορές και στη χρέωση νυχτερινής κατανάλωσης για συγκεκριμένα προγράμματα. Η ΟΤΣ δεν εφαρμόζεται σε μερικά προγράμματα οπότε μπορεί η προβλεψιμότητα στους λογαριασμούς να είναι ελκυστική για κάποιους καταναλωτές.

Το πρόγραμμα myHome online είναι ένα νέο πρόγραμμα που ουσιαστικά ωφελεί τις υψηλές καταναλώσεις αφού η τιμή κιλοβατώρας είναι 7% χαμηλότερη από τα βασικά προγράμματα της ΔΕΗ για καταναλώσεις πάνω από 2.000 kWh ανά τετράμηνο. Το πρόγραμμα myHomeEnter είναι αυτή τη στιγμή το φθηνότερο της ΔΕΗ (10%-16%) σε αντίθεση με τα βασικά.

Επιπλέον, η ΔΕΗ προσφέρει έκπτωση για συνέπεια πληρωμών 5%.

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο φθηνότερη είναι η τιμή κιλοβατώρας στους νέους παρόχους ρεύματος;

Η τιμή της κιλοβατώρας στους νέους παρόχους ρεύματος μπορεί να είναι έως και 55% φθηνότερη σε σχέση με τις χρεώσεις της ΔΕΗ. Αυτό εξαρτάται από την κατανάλωση ρεύματος που κάνετε και, σε μερικές περιπτώσεις, αν είστε συνεπείς στις πληρωμές σας. Το skiouraki.gr συγκρίνει για εσάς όλους τους παρόχους και προγράμματα και προτείνει το πρόγραμμα που σας ταιριάζει!

Τί είναι η ρήτρα ΟΤΣ (Οριακή Τιμή Συστήματος) και πώς επηρεάζει το λογαριασμό μου;

Η ΟΤΣ αναφέρεται στην τιμή χονδρικής στην οποία οι πάροχοι αγοράζουν το ρεύμα. Αν η ΟΤΣ ξεπεράσει το πάνω όριο μιας ουδέτερης ζώνης τιμών που καθορίζεται στη σύμβαση, ο πάροχος επιβαρύνει τον καταναλωτή, ενώ αν είναι μικρότερη από το κάτω όριο, ο πάροχος πιστώνει τον καταναλωτή. Όσο μικρότερο είναι το εύρος τιμών ΟΤΣ τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα ο λογαριασμός σας να διαφέρει (αρνητικά ή θετικά) από όσο υπολογίζεται.

Πώς αλλάζω ρεύμα; Μπορώ να αλλάξω ρεύμα μέσα από το skiouraki.gr;

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι απλή, χωρίς αλλαγή στο μετρητή σας ή διακοπής του ρεύματος. Χρειάζεται να υπογράψετε τη σύμβαση προμήθειας με τον πάροχο ρεύματος της επιλογής σας και να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό ρεύματος με απόδειξη εξόφλησης). Μπορείτε να αλλάξετε πάροχο μέσα από το skiouraki.gr χωρίς κόστος για εσάς. Αναλαμβάνουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγής που συνήθως διαρκεί μια εβδομάδα.

Τί να προσέξω όταν αλλάζω ρεύμα;

– Ποσό εγγύησης/προκαταβολής
– Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου
– Ρήτρα διακοπής και όρους ελάχιστης παραμονής που θέτει ο κάθε πάροχος
– Συμβόλαιο: Διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο και τους όρους και τη διάρκεια του πριν υπογράψετε. Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε για ότι δεν καταλαβαίνετε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!
Μοιράσου με ένα φίλο/η!