Σύγκριση παρόχων ρεύματος – Αλλάξτε πάροχο για φθηνό ρεύμα!

Σκέφτεστε να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος για να μειώσετε το λογαριασμό σας; Μπορεί οι ονομαστικές χρεώσεις των εναλλακτικών παρόχων να είναι χαμηλότερες των τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά πώς θα αποφασίσετε ποιος πάροχος και ποιο πρόγραμμα σας συμφέρει;

Συγκρίνουμε τους παρόχους ρεύματος, παραθέτοντας αναλυτικά τις τιμές ρεύματος ανά εταιρεία. Επίσης δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο και πιο φθηνό πρόγραμμα και να ολοκληρώσετε την αλλαγή στη νέα εταιρεία ρεύματος.

Μπορείτε να κάνετε την αλλαγή παρόχου ρεύματος δωρεάν με το skiouraki.gr, δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας στην αντίστοιχη φόρμα κάθε προγράμματος. Ένας ενεργειακός μας σύμβουλος θα σας καλέσει για να σας ενημερώσει και να προχωρήσει τη διαδικασία αλλαγής παρόχου για εσάς. Η υπηρεσία προσφέρεται χωρίς χρέωση.

Περιεχόμενα οδηγού

1.Μάθε τα βασικά2. Υπολόγισε την ετήσια κατανάλωσή σου3.Σύγκριση παρόχων ρεύματος4. Άλλαξε πάροχο και τί να προσέξεις κατά την αλλαγήΔιάβασε αναλυτικά για όλα τα προγράμματα των παρόχωνΣυχνές ερωτήσεις

1. Τα βασικά – Χρεώσεις και τιμολόγια ρεύματος

Πριν ξεκινήσετε διαβάστε τα βασικά για τις χρεώσεις και τιμολόγια ρεύματος κάνοντας κλικ στο ‘+’ παρακάτω.

Τιμολόγιο
Το τιμολόγιο που θα κληθείτε να πληρώσετε χωρίζεται στις «ανταγωνιστικές» και «ρυθμιζόμενες» χρεώσεις. Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις περιλαμβάνουν το κόστος για την παραγωγή της ενέργειας. Συνήθως η χρέωση διαφέρει σε κάθε πάροχο και υπολογίζεται ανά κιλοβατώρα (kWh). Οι εκπτώσεις που παρέχονται από τον εκάστοτε πάροχο αναφέρονται στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες ανεξαρτήτως παρόχου. Περιλαμβάνουν το κόστος χρήσης του ηλεκτρικού δικτύου μεταφοράς και διανομής, δημοτικά και ειδικά τέλη, τέλη υπέρ τρίτων κτλ. Είτε υπολογίζονται ανά κιλοβατώρα ή είναι πάγιες. Επίσης στις χρεώσεις που παρατίθενται από τις εταιρίες δε συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Νυχτερινό τιμολόγιο
Εάν διαθέτετε μετρητή με χρονοχρέωση, δηλαδή ο μετρητής μετρά χωριστά την ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση, θα πρέπει να επιλέξετε νυχτερινό πρόγραμμα. Μπορεί να αποδειχθεί φθηνότερο ανάλογα με την κατανάλωση. Το νυχτερινό ωράριο για τη χειμερινή και θερινή περίοδο είναι: Χειμερινό (1 Νοεμβρίου – 30 Απριλίου): 02:00-08:00 και 15:00-17:00 Θερινό (1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου): 23:00-07:00 Για μετρητή με χρονοχρέωση, κάνετε αίτηση στο γραφείο εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ, με λογαριασμό ρεύματος, αστυνομική ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας. Η εγκατάσταση στοιχίζει 34€ συν ΦΠΑ.

Μονοφασική ή τριφασική ισχύ παροχής
Το τιμολόγιο διαμορφώνεται ανάλογα με την ισχύ παροχής στο σπίτι σας. Η ισχύς αναγράφεται στο λογαριασμό στο πεδίο “Συμφωνημένη Ισχύς Παροχής (kVA)”. Αν γράφει 8 τότε έχετε μονοφασική αλλιώς αν γράφει 25 έχετε τριφασική.

Ποσό εγγύησης/προκαταβολής
Συχνά κατά την αλλαγή παρόχου πρέπει να καταβάλλετε εγγύηση στο νέο προμηθευτή για την εξασφάλιση τυχόν μελλοντικών οφειλών. Το ποσό διαφέρει μεταξύ των παρόχων και περιλαμβάνεται στον πρώτο λογαριασμό που θα λάβετε. Επίσης θα πρέπει να σας επιστραφεί η εγγύηση που έχετε καταβάλει στον προηγούμενο προμηθευτή. Επιστρέφεται συνήθως με συμψηφισμό στον τελικό λογαριασμό.

Έναντι/Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί
Η συχνότητα καταμέτρησης καθορίζει πότε θα λαμβάνετε Εκκαθαριστικούς ή και Έναντι λογαριασμούς. Ο Έναντι λογαριασμός είναι «κατ’ εκτίμηση λογαριασμός» που υπολογίζεται με βάση ιστορικές καταναλώσεις. Ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός βασίζεται στην πραγματική κατανάλωση όπως καταμετρήθηκε από τον μετρητή σας.
Ο Εκκαθαριστικός περιλαμβάνει την αξία της κατανάλωσης όλης της περιόδου που καταμετρήθηκε, μειωμένη κατά το ποσό που ήδη χρεώθηκε στον ενδιάμεσο Έναντι λογαριασμό. Για παράδειγμα, στη ΔΕΗ οι πελάτες που είναι ενταγμένοι σε 4μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης λαμβάνουν 6 διμηνιαίους λογαριασμούς το χρόνο, 3 Έναντι και 3 Εκκαθαριστικούς. Οι πελάτες που είναι ενταγμένοι σε μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης λαμβάνουν 12 μηνιαίους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς το χρόνο.
Οριακή τιμή συστήματος (σε αναστολή από 1/8/22)
Στις συμβάσεις με τους εναλλακτικούς παρόχους μπορεί να διαβάσετε για την Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ). Η ΟΤΣ αναφέρεται στην τιμή χονδρικής στην οποία οι πάροχοι αγοράζουν το ρεύμα. Αν η ΟΤΣ ξεπεράσει το πάνω όριο μιας ουδέτερης ζώνης τιμών που καθορίζεται στη σύμβαση, ο πάροχος επιβαρύνει τον καταναλωτή, ενώ αν είναι μικρότερη από το κάτω όριο, ο πάροχος πιστώνει τον καταναλωτή.

Για παράδειγμα, αν ο πάροχος έχει ΟΤΣ μεταξύ 45-55 €/MWh και η μέση τιμή τριμήνου για αγορά ενέργειας είναι 59 €/MWh τότε θα έχετε επιπλέον χρέωση 59-55= 4€/MWh για την κατανάλωση σας. Οπότε αν έχετε κατανάλωση τετραμήνου 1.200KWh (1,2MWh) τότε η επιπλέον χρέωση που θα κληθείτε να πληρώσετε είναι 4€ Χ 1,2MWh=4,8€ για αυτό το τετράμηνο. Αναλυτικό άρθρο εδώ.

Η οριακή τιμή συστήματος είναι σε αναστολή από 1/8/22. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταργήθηκε αλλά ότι οι πάροχοι τη λαμβάνουν υπόψη πριν ανακοινώσουν τα τιμολόγιά τους κάθε μήνα.

Κρατική επιδότηση στο ρεύμα / Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.
Τους τελευταίους μήνες το κόστος της ενέργειας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η κρατική επιδότηση για το ρεύμα είναι ένα από τα μέτρα που πάρθηκαν για να προστατεύσουν καταναλωτες. Δίνεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως παρόχου μέχρι συγκεκριμένο όριο κατανάλωσης ανά μήνα. Ισχύει για κυμαινόμενα προγράμματα. Για περισσότερα σχετικά με την επιδότηση ρεύματος εδώ.
Καθολικός πάροχος ενέργειας
Ο καθολικός πάροχος ενέργειας παρέχει ρεύμα, δια του νόμου, σε πελάτες που ο προηγούμενος πάροχος σταμάτησε να παρέχει με ρεύμα για οποιοδήποτε λόγο. Ο καθολικός πάροχος υποχρεούται να αναλάβει αυτούς τους πελάτες αλλά γίνεται συνήθως με προσαύξηση στο υπάρχον τιμολόγιο. Αυτή τη στιγμή έχουν οριστεί ως καθολικοί πάροχοι οι 5 μεγαλύτεροι πάροχοι.
Διακοπή ρεύματος - Βλάβες
Όλοι οι πάροχοι, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, για βλάβες παραπέμπουν στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (βλάβης) θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Κέντρο Βλαβών της περιοχής που ανήκει το ακίνητό σας. Δείτε περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

2. Υπολογίστε την ετήσια κατανάλωσή σας

Για να κάνετε σωστή σύγκριση στο ρεύμα και πριν επιλέξετε να κάνετε την αλλαγή σε νέο πάροχο ρεύματος, υπολογίστε πρώτα την ετήσια κατανάλωση ρεύματός σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Υπολογίστε την ετήσια κατανάλωση: Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς για να διαπιστώσετε το ποσό της ετήσιας κατανάλωσης (σε kWh). Ιδανικά, χρειάζεστε τους 3 τελευταίους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα = 12 μήνες), ώστε να λάβετε υπόψη την εποχική διακύμανση
 • Λάβετε υπόψη τη νυχτερινή κατανάλωση αν έχετε μετρητή με χρονοχρέωση
 • Λάβετε υπόψη πιθανές μελλοντικές αλλαγές στις συνήθειες σας, π.χ. μεγαλύτερη χρήση ρεύματος τη νύχτα ή πρόθεση για αύξηση/μείωση κατανάλωσης στο μέλλον.

Έχοντας υπολογίσει την ετήσια κατανάλωση μπορείτε να συγκρίνετε και να επιλέξετε το πιο συμφέρον τιμολόγιο ρεύματος για εσάς.

3. Σύγκριση παρόχων ρεύματος – τιμές ρεύματος ανά εταιρεία

Με μια ματιά – τα φθηνότερα προγράμματα βάσει τιμής κιλοβατώρας (τιμές Σεπτεμβρίου & Οκτωβρίου 2023)

ΠάροχοςΤιμή κιλοβατώρας (€) Σεπτεμβρίου - Με επιδότησηΤιμή κιλοβατώρας (€) Οκτωβρίου - χωρίς επιδότησηΕτήσιο πάγιο
Φυσικό αέριο0,0930,0780,0830,09360,0Δήλωσε ενδιαφέρον
Protergia0,0950,0800,0790,08930,0Δήλωσε ενδιαφέρον
WATT+VOLT0,0950,0800,0790,08930,0Δήλωσε ενδιαφέρον
Volton0,0950,0800,0850,09542,0Δήλωσε ενδιαφέρον
efa Energy0,0950,0800,0850,09542,0Δήλωσε ενδιαφέρον
nrg0,0960,0810,0950,10524,0Δήλωσε ενδιαφέρον
ZeniΘ0,0990,0840,0690,07960,0Δήλωσε ενδιαφέρον
ελίν0,1050,0900,0880,09860,0Δήλωσε ενδιαφέρον
HΡΩΝ0,1130,0980,1030,11342,0Δήλωσε ενδιαφέρον
Volterra0,1400,1250,1300,14054,0Δήλωσε ενδιαφέρον
ΔΕΗμέχρι 500kwh: 0,155 - πάνω από 500kwh: 0,167μέχρι 500kwh: 0,140 - πάνω από 500kwh: 0,152μέχρι 500kwh: 0,145 - πάνω από 500kwh: 0,157μέχρι 500kwh: 0,155 - πάνω από 500kwh: 0,16742,0Δήλωσε ενδιαφέρον

Τα παραπάνω προγράμματα είναι τα φθηνότερα ανά συνεργαζόμενη εταιρεία με βάση την τιμή κιλοβατώρας, όπως έχουν ανακοινωθεί για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Οι τιμές Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν την κρατική επιδότηση των 0,015€/kwh. Η επιδότηση Οκτωβρίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Είναι όλα προγράμματα με κυλιόμενη σταθερή τιμή (δηλαδή κάθε μήνα θα αλλάζει η τιμή) και βάση νομοθεσίας δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης. Δεν έχουν κάποια επιπλέον χρέωση και όλα τα προγράμματα επιδέχονται την (ίδια) κρατική επιδότηση. Περισσότερα σχετικά με την επιδότηση ρεύματος εδώ.

Σύγκριση τιμών ρεύματος*

*Λόγω των συνεχών αλλαγών στις τιμές ρεύματος ανά εταιρεία, η παρακάτω ενότητα ανανεώνεται συνεχώς. Δηλώστε ενδιαφέρον παρακάτω για να σας καλέσουμε και να σας δώσουμε ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς.

Ο παρακάτω πίνακας συγκρίνει τις τιμές ρεύματος ανά εταιρεία και πρόγραμμα (χρεώσεις προμήθειας) με μια εκτίμηση της ετήσιας χρέωσης.

 • Το πάγιο είναι μηνιαίο. Σε περιπτώσεις που το πάγιο είναι κυμαινόμενο στον πίνακα αναγράφεται η προβλεπόμενη τιμή αλλά το παράδειγμα ετήσιας χρέωσης υπολογίζεται με βάση την αντίστοιχη τιμή παγίου
 • Οι τιμές μονάδας KWh δεν περιέχουν χρέωση ΦΠΑ
 • Η ετήσια χρέωση δεν περιέχει χρέωση ΦΠΑ 6% και είναι μια εκτίμηση με βάση την τιμή κιλοβατώρας, τις πάγιες χρεώσεις και οποιεσδήποτε εκπτώσεις όπως έχουν ανακοινωθεί από τους παρόχους
 • Επίσης στην ετήσια χρέωση των κυμαινόμενων τιμολογίων έχει υπολογιστεί η μέση κρατική επιδότηση
 • Προσοχή, στο λογαριασμό σας θα πρέπει να υπολογίσετε τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που είναι ίδιες για όλους τους παρόχους
 • Πάντα να διαβάζετε τους όρους συμβολαίου για τις τιμές που ισχύουν για κάθε πρόγραμμα
 • Τέλος εκτός από την τιμή του τρέχοντος μήνα σας παραθέτουμε και τον μέσο όρο των μηνιαίων τιμών του κάθε προγράμματος από 1/8. Αυτό είναι μια ένδειξη για τη σταθερότητα των τιμών που ανακοινώνει ο κάθε πάροχος από μήνα σε μήνα.

Παραδείγματα

 • Παράδειγμα Α Ημερήσιο: Τετραμηνιαία κατανάλωση 1250kWh – Νυχτερινό: Τετραμηνιαία κατανάλωση 1000kWh την ημέρα και 250kWh τη νύχτα – υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο τιμών από 1/8 (για τον υπολογισμό με βάση την τιμή του τρέχοντος μήνα πατήστε το +)
 • Παράδειγμα Β Ημερήσιο: Τετραμηνιαία κατανάλωση 2300kWh – Νυχτερινό: Τετραμηνιαία κατανάλωση 1800kWh την ημέρα και 500kWh τη νύχτα – υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο τιμών από 1/8 (για τον υπολογισμό με βάση την τιμή του τρέχοντος μήνα πατήστε το +)

Πατήστε στην επικεφαλίδα για να ταξινομήσετε τον πίνακα και επιλέξτε το αντίστοιχο φίλτρο αν έχετε νυχτερινό ρολόι.

ΠρόγραμμαΕίδος ΤιμολογίουΕτήσια Συνδρομή (€)Μηνιαίο Πάγιο (€)Τρέχων μήνας - Χρέωση €/kWh (με συνέπεια)Τρέχων μήνας - Νυχτερινή χρέωση €/kWh (με συνέπεια)Μέσος όρος - Χρέωση €/kWh (με συνέπεια)Μέσος όρος - Νυχτερινή χρέωση €/kWh (με συνέπεια)Εφαρμογή κρατικής επιδότησηςΠεριλαμβάνει έκπτωση συνέπειαςΤρέχων μήνας - Ετήσια χρέωση Α (€)Τρέχων μήνας - Ετήσια χρέωση Β (€)Μέσος όρος - Eτήσια χρέωση Α (€)Μέσος όρος - Eτήσια χρέωση Β (€)Περισσότερα
HΡΩΝ Solar GenerousΚυμαινόμενo0,005,000,1440,1440,2730,273ΝαιΝαι445 €857 €329 €690 €YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Solar GenerousΚυμαινόμενo0,005,000,144-0,2730,273ΝαιΝαι445 €857 €329 €690 €NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Simply GenerousΚυμαινόμενo0,003,500,1130,1130,2630,263ΝαιΝαι396 €707 €364 €695 €YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Simply GenerousΚυμαινόμενo0,003,500,113-0,2630,263ΝαιΝαι396 €707 €364 €695 €NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Double GenerousΚυμαινόμενo0,003,000,1450,1450,2670,267ΝαιΝαι512 €926 €371 €713 €YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Double GenerousΚυμαινόμενo0,003,000,145-0,2670,267ΝαιΝαι512 €926 €371 €713 €NoΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home Bonus -Κυμαινόμενo0,00-1,000,1350,1350,2850,285ΝαιΝαι438 €830 €393 €794 €YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home Bonus -Κυμαινόμενo0,00-1,000,135-0,2850,285ΝαιΝαι438 €830 €393 €794 €NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Οικιακό Maxi Free+Κυμαινόμενo0,005,000,0930,0930,2680,268ΝαιΝαι353 €612 €399 €743 €YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Οικιακό Maxi Free+Κυμαινόμενo0,005,000,093-0,2680,268ΝαιΝαι353 €612 €399 €743 €NoΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home Bonus +Κυμαινόμενo0,005,000,1050,1050,2770,277ΝαιΝαι398 €695 €435 €811 €YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home Bonus +Κυμαινόμενo0,005,000,105-0,2770,277ΝαιΝαι398 €695 €435 €811 €NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ GenerousΚυμαινόμενo0,003,000,1570,1570,2850,285ΝαιΝαι559 €1.011 €438 €837 €YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ GenerousΚυμαινόμενo0,003,000,157-0,2850,285ΝαιΝαι559 €1.011 €438 €837 €NoΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home Day & NightΚυμαινόμενo0,005,000,1350,1150,2830,263ΝαιΌχι495 €872 €443 €824 €YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home Day & NightΚυμαινόμενo0,005,000,135-0,2830,263ΝαιΌχι510 €902 €458 €854 €NoΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home ComfortΚυμαινόμενo0,004,900,1390,1390,2870,287ΝαιΌχι524 €928 €469 €873 €YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home ComfortΚυμαινόμενo0,004,900,139-0,2870,287ΝαιΌχι524 €928 €469 €873 €NoΜάθε περισσότερα
nrg simpleΚυμαινόμενo0,002,000,1120,1120,2960,296ΝαιΌχι388 €707 €469 €903 €YesΜάθε περισσότερα
nrg simpleΚυμαινόμενo0,002,000,112-0,2960,296ΝαιΌχι388 €707 €469 €903 €NoΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home For AllΚυμαινόμενo0,005,000,0990,0790,2890,277ΝαιΌχι360 €623 €469 €872 €YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home For AllΚυμαινόμενo0,005,000,099-0,2890,277ΝαιΌχι375 €653 €478 €889 €NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό MVP RewardΚυμαινόμενo0,005,000,123-0,2900,290ΝαιΝαι464 €817 €484 €901 €NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό MVP RewardΚυμαινόμενo0,005,000,1230,1230,2900,290ΝαιΝαι464 €817 €484 €901 €YesΜάθε περισσότερα
Volton Home PlusΚυμαινόμενo0,005,000,1480,1450,3190,311ΝαιΝαι457 €887 €485 €986 €YesΜάθε περισσότερα
efa Energy Restart Power Home PlusΚυμαινόμενo0,005,000,1480,1450,3190,311ΝαιΝαι457 €887 €485 €986 €YesΜάθε περισσότερα
Volton Energy Control HomeΚυμαινόμενo0,003,500,0950,0950,2980,291ΝαιΝαι340 €604 €490 €926 €YesΜάθε περισσότερα
efa Energy On time Power HomeΚυμαινόμενo0,003,500,0950,0950,2980,291ΝαιΝαι340 €604 €490 €926 €YesΜάθε περισσότερα
Volton Home PlusΚυμαινόμενo0,005,000,148-0,3190,311ΝαιΝαι460 €893 €492 €999 €NoΜάθε περισσότερα
efa Energy Restart Power Home PlusΚυμαινόμενo0,005,000,148-0,3190,311ΝαιΝαι460 €893 €492 €999 €NoΜάθε περισσότερα
Volton Energy Control HomeΚυμαινόμενo0,003,500,095-0,2980,291ΝαιΝαι340 €604 €495 €936 €NoΜάθε περισσότερα
efa Energy On time Power HomeΚυμαινόμενo0,003,500,095-0,2980,291ΝαιΝαι340 €604 €495 €936 €NoΜάθε περισσότερα
elpedison EconomyΚυμαινόμενo0,000,000,1200,1200,3100,305ΝαιΌχι394 €738 €495 €971 €YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! HomeΚυμαινόμενo0,001,000,1590,1590,3060,306ΝαιΌχι552 €1.019 €496 €963 €YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! HomeΚυμαινόμενo0,001,000,159-0,3060,306ΝαιΌχι552 €1.019 €496 €963 €NoΜάθε περισσότερα
elpedison Green EconomyΚυμαινόμενo0,003,500,0800,0800,3000,295ΝαιΌχι286 €504 €497 €940 €YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home NowΚυμαινόμενo0,005,000,1430,1430,2940,294ΝαιΌχι540 €957 €498 €926 €YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home NowΚυμαινόμενo0,005,000,143-0,2940,294ΝαιΌχι540 €957 €498 €926 €NoΜάθε περισσότερα
elpedison EconomyΚυμαινόμενo0,000,000,120-0,3100,305ΝαιΌχι394 €738 €499 €978 €NoΜάθε περισσότερα
elpedison Green EconomyΚυμαινόμενo0,003,500,080-0,3000,295ΝαιΌχι286 €504 €501 €947 €NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Οικιακό Maxi Free BasicΚυμαινόμενo0,005,000,1480,1480,3000,300ΝαιΝαι559 €991 €520 €967 €YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Οικιακό Maxi Free BasicΚυμαινόμενo0,005,000,148-0,3000,300ΝαιΝαι559 €991 €520 €967 €NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value+Κυμαινόμενo0,002,500,0950,0950,3090,308ΝαιΌχι329 €593 €523 €997 €YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value+Κυμαινόμενo0,002,500,095-0,3090,308ΝαιΌχι329 €593 €523 €998 €NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome 4AllΚυμαινόμενo0,003,500,1500,1100,3170,277ΝαιΌχι503 €900 €537 €1.009 €YesΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ Γ1-Γ1ΝΚυμαινόμενo0,003,50μέχρι 500kwh/μήνα - 0,155πάνω από 500kwh/μήνα - 0,1670,1140,3200,279ΝαιΌχι536 €1.025 €545 €1.023 €YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό SpitiMouΚυμαινόμενo0,005,000,1280,1280,3210,321ΝαιΌχι432 €800 €550 €1.065 €YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό SpitiMouΚυμαινόμενo0,005,000,128-0,3210,321ΝαιΌχι432 €800 €551 €1.066 €NoΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT Value+Κυμαινόμενo0,002,500,0950,0950,3170,317ΝαιΌχι329 €593 €556 €1.058 €YesΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT Value+Κυμαινόμενo0,002,500,095-0,3170,317ΝαιΌχι329 €593 €556 €1.058 €NoΜάθε περισσότερα
nrg primeΚυμαινόμενo0,002,000,1950,1950,3210,321ΝαιΌχι699 €1.280 €564 €1.078 €YesΜάθε περισσότερα
nrg primeΚυμαινόμενo0,002,000,195-0,3210,321ΝαιΌχι699 €1.280 €564 €1.078 €NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome 4AllΚυμαινόμενo0,003,500,150-0,3170,277ΝαιΌχι533 €1.007 €568 €1.069 €NoΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT ValueΚυμαινόμενo0,003,000,1230,1230,3190,319ΝαιΌχι440 €793 €569 €1.078 €YesΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT ValueΚυμαινόμενo0,003,000,123-0,3190,319ΝαιΌχι440 €793 €569 €1.078 €NoΜάθε περισσότερα
elpedison ΣΥΝΕΠΕΙΑΚυμαινόμενo0,005,000,1580,1510,3320,324ΝαιΝαι525 €983 €570 €1.112 €YesΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ Γ1-Γ1ΝΚυμαινόμενo0,003,50μέχρι 500kwh/μήνα - 0,155πάνω από 500kwh/μήνα - 0,167-0,3200,279ΝαιΌχι567 €1.104 €576 €1.084 €NoΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home BasicΚυμαινόμενo0,003,75μέχρι 270kwh/μήνα - 0,184πάνω από 270kwh/μήνα - 0,194μέχρι 270kwh/μήνα - 0,184πάνω από 270kwh/μήνα - 0,1940,3190,319ΝαιΌχι716 €1.294 €576 €1.082 €YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home BasicΚυμαινόμενo0,003,75μέχρι 270kwh/μήνα - 0,184πάνω από 270kwh/μήνα - 0,194-0,3190,319ΝαιΌχι716 €1.294 €576 €1.082 €NoΜάθε περισσότερα
elpedison ΣΥΝΕΠΕΙΑΚυμαινόμενo0,005,000,158-0,3320,324ΝαιΝαι530 €993 €576 €1.125 €NoΜάθε περισσότερα
Volton HomeΚυμαινόμενo0,005,000,1480,1450,3190,311ΝαιΝαι557 €987 €585 €1.086 €YesΜάθε περισσότερα
efa Energy Restart Power HomeΚυμαινόμενo0,005,000,1480,1450,3190,311ΝαιΝαι557 €987 €585 €1.086 €YesΜάθε περισσότερα
Volton HomeΚυμαινόμενo0,005,000,148-0,3190,311ΝαιΝαι560 €993 €592 €1.099 €NoΜάθε περισσότερα
efa Energy Restart Power HomeΚυμαινόμενo0,005,000,148-0,3190,311ΝαιΝαι560 €993 €592 €1.099 €NoΜάθε περισσότερα
nrg adaptΚυμαινόμενo0,001,800,1890,1890,3370,337ΝαιΝαι649 €1.211 €597 €1.161 €YesΜάθε περισσότερα
nrg adaptΚυμαινόμενo0,001,800,189-0,3370,337ΝαιΝαι649 €1.211 €597 €1.161 €NoΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT RewardΚυμαινόμενo0,005,000,1230,1230,3220,322ΝαιΝαι464 €817 €602 €1.117 €YesΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT RewardΚυμαινόμενo0,005,000,123-0,3220,322ΝαιΝαι464 €817 €602 €1.117 €NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Οικιακό Maxi Free Super+Κυμαινόμενo0,005,000,1060,1060,2750,275ΝαιΝαι395 €750 €602 €1.179 €YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Οικιακό Maxi Free Super+Κυμαινόμενo0,005,000,106-0,2750,275ΝαιΝαι395 €750 €602 €1.179 €NoΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home Basic (ΣΥΝ)Κυμαινόμενo29,003,750,1840,1840,3190,319ΝαιΌχι708 €1.254 €605 €1.111 €YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home Basic (ΣΥΝ)Κυμαινόμενo29,003,750,184-0,3190,319ΝαιΌχι708 €1.254 €605 €1.111 €NoΜάθε περισσότερα
elpedison Electricity HomeΚυμαινόμενo0,000,000,1850,1780,3590,350ΝαιΌχι567 €1.111 €610 €1.237 €YesΜάθε περισσότερα
elpedison Electricity HomeΚυμαινόμενo0,000,000,185-0,3590,350ΝαιΌχι573 €1.122 €617 €1.250 €NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό MVP Plus GreenΚυμαινόμενo0,005,000,1880,1880,3390,339ΝαιΌχι667 €1.224 €626 €1.196 €YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό MVP Plus GreenΚυμαινόμενo0,005,000,188-0,3390,339ΝαιΌχι667 €1.224 €627 €1.197 €NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Protect HomeΚυμαινόμενo0,003,000,1860,1860,3380,338ΝαιΌχι677 €1.229 €637 €1.202 €YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Protect HomeΚυμαινόμενo0,003,000,186-0,3380,338ΝαιΌχι677 €1.229 €637 €1.202 €NoΜάθε περισσότερα
nrg on timeΚυμαινόμενo0,001,800,096-0,2770,277ΝαιΝαι475 €869 €641 €1.222 €NoΜάθε περισσότερα
nrg on timeΚυμαινόμενo0,001,800,0960,0960,2770,277ΝαιΝαι475 €869 €641 €1.222 €YesΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT zerO+Κυμαινόμενo0,000,000,1980,1980,3520,352ΝαιΌχι686 €1.277 €654 €1.264 €YesΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT zerO+Κυμαινόμενo0,000,000,198-0,3520,352ΝαιΌχι686 €1.277 €654 €1.264 €NoΜάθε περισσότερα
Volterra ΟικιακόΚυμαινόμενo0,004,500,1400,1400,3440,344ΝαιΌχι522 €929 €680 €1.266 €YesΜάθε περισσότερα
Volterra ΟικιακόΚυμαινόμενo0,004,500,140-0,3440,344ΝαιΌχι522 €929 €680 €1.266 €NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό PlusΚυμαινόμενo0,001,000,2050,2050,3570,356ΝαιΌχι726 €1.339 €685 €1.311 €YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό PlusΚυμαινόμενo0,001,000,205-0,3570,356ΝαιΌχι726 €1.339 €686 €1.313 €NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό ΣΤΑΘΕΡΟ 30%Σταθερό0,0010,000,3500,3500,3500,350ΌχιΝαι1.409 €2.492 €1.433 €2.535 €YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό ΣΤΑΘΕΡΟ 30%Σταθερό0,0010,000,350-0,3500,350ΌχιΝαι1.409 €2.492 €1.433 €2.535 €NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome OnlineΣταθερό0,001,000,2800,2400,4470,394ΌχιΌχι1.032 €1.884 €1.647 €3.015 €YesΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome EnterΣταθερό0,003,000,2800,2470,4430,384ΌχιΝαι1.062 €1.920 €1.652 €3.003 €YesΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome OnlineΣταθερό0,001,000,280-0,4470,394ΌχιΌχι1.062 €1.944 €1.686 €3.093 €NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome EnterΣταθερό0,003,000,280-0,4430,384ΌχιΝαι1.087 €1.970 €1.696 €3.090 €NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Home FixΣταθερό0,005,000,1600,1600,4900,490ΌχιΌχι660 €1.164 €1.898 €3.441 €YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Home FixΣταθερό0,005,000,160-0,4900,490ΌχιΌχι660 €1.164 €1.898 €3.441 €NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα Οικιακό FixedΣταθερό0,0010,000,6000,6000,6000,600ΌχιΌχι2.370 €4.260 €2.370 €4.260 €YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα Οικιακό FixedΣταθερό0,0010,000,600-0,6000,600ΌχιΌχι2.370 €4.260 €2.370 €4.260 €NoΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT Home FixedΣταθερό0,000,000,689-0,6890,689ΌχιΌχι2.584 €4.754 €2.584 €4.754 €NoΜάθε περισσότερα
WATT+VOLT Home FixedΣταθερό0,000,000,6890,6890,6890,689ΌχιΌχι2.584 €4.754 €2.584 €4.754 €YesΜάθε περισσότερα

4. Αίτηση αλλαγής ρεύματος και έναρξη παροχής

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι απλή, χωρίς αλλαγή στο μετρητή σας ή διακοπής του ρεύματος.

Χρειάζεται να υπογράψετε τη σύμβαση προμήθειας με τον πάροχο ρεύματος της επιλογής σας και να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό ρεύματος με απόδειξη εξόφλησης). Αν δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα κατά των έλεγχο των δικαιολογητικών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αλλαγή παρόχου ρεύματος ολοκληρώνεται εντός μιας εβδομάδας.

Τι να προσέξετε κατά την αλλαγή παρόχου ρεύματος

 • Ποσό εγγύησης/προκαταβολής: Όπως προαναφέραμε πιθανόν να σας ζητηθεί χρηματική εγγύηση η οποία μπορεί να επιστραφεί εξ’ ολοκλήρου ή τμηματικά
 • Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου: Για αλλαγή παρόχου ρεύματος αλλά και αλλαγής ονόματος στο ρολόι, αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο θα χρειαστεί πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Το κόστος ξεκινάει από 50€ και πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 χρόνια
 • Ρήτρα αποδέσμευσης και όρους ελάχιστης παραμονής που θέτει ο κάθε πάροχος: Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε πριν την συμπλήρωση της ελάχιστης παραμονής μπορεί να υπάρχει κάποιο κόστος αποδέσμευσης. Βάση νομοθεσίας, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποια ρήτρα αποδέσμευσης σε προγράμματα με κυμαινόμενη τιμή κιλοβατώρας.
 • Συμβόλαιο: Διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο και τους όρους και τη διάρκεια του πριν υπογράψετε. Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε για ότι δεν καταλαβαίνετε. Σε περίπτωση σύναψης της σύμβασης από απόσταση ή εκτός του εμπορικού καταστήματος του εκάστοτε παρόχου, δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της, χωρίς να χρειάζεται να δώσετε κάποια αιτιολογία. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και σχετικά έγγραφα υπαναχώρησης στην ιστοσελίδα κάθε παρόχου.

Μην ξεχάσετε να κοιτάξετε τις κατά καιρούς προσφορές των παρόχων.

Αναλυτικά όλα τα προγράμματα των παρόχων ρεύματος

Παρακάτω παραθέτουμε τα κύρια προγράμματα ανά πάροχο ρεύματος.

ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ προσφέρει κυμαινόμενα και σταθερά πρόγραμμα:

 • Simply GenerousΗ φθηνότερη τιμή κιλοβατώρας τον Ιούλιο και το φθηνότερο χωρίς προϋπόθεση συνέπειας. Έχει χαμηλό πάγιο και δίνει δώρο 10% της κατανάλωσης ενέργειας χωρίς προϋποθέσεις. Αν παραμείνετε για 6 μήνες στο πρόγραμμα έχετε επιπλέον 5% έκπτωση.
 • Solar Generous – Πρόγραμμα με 15% έκπτωση συνέπειας και 90€ δώρο. Έχει τη χαμηλότερη μέση τιμή κιλοβατώρας το τελευταίο 12μηνο. Επιπλέον έκπτωση 5% με συμπλήρωση 9 μηνών στο πρόγραμμα.
 • Double GenerousΤο πρόγραμμα με τη χαμηλότερη μέση τιμή κιλοβατώρας το τελευταίο 12μηνο σε συνδυασμό με παροχή αερίου. Προϋποθέτει να είστε συνεπείς στις πληρωμές (20% έκπτωση) και να έχετε σύμβαση φυσικού αερίου στον ΗΡΩΝ (επιπλέον 7% έκπτωση). Επιπλέον έκπτωση 5% με συμπλήρωση 9 μηνών στο πρόγραμμα.
 • GenerousΤο βασικό πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας. Η τιμή είναι ενιαία για ημέρα και νύχτα και προϋποθέτει συνέπεια πληρωμών. Επιπλέον έκπτωση 5% με συμπλήρωση 9 μηνών στο πρόγραμμα.
 • Protect – Το βασικό πρόγραμμα της ΉΡΩΝ. Επιπλέον έκπτωση 5% με συμπλήρωση 9 μηνών στο πρόγραμμα.
 • Home FixΤο φθηνότερο πρόγραμμα στην αγορά με σταθερή τιμή κιλοβατώρας.

Η εγγύηση για αλλαγή παρόχου στην ΗΡΩΝ είναι ίδια με τον προηγούμενο πάροχο. Είναι μηδενική με πάγια εντολή. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα συλλογής πόντων yellows της Τράπεζας Πειραιώς.

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Η εταιρεία Φυσικό αέριο προσφέρει κυμαινόμενα και σταθερά πρόγραμματα:

 • Maxi Free + – Το πρόγραμμα με τη δευτερη χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας τον Ιούλιο αν έχετε συνέπεια πληρωμών
 • Maxi Free Super+πρόγραμμα με χαμηλή τιμή και προσφορά ΑΒ πόντους αξίας 6€ κάθε μήνα για 24 μήνες
 • Maxi Free Basic – Το βασικό πρόγραμμα της Φυσικό Αέριο
 • Οικιακό Fixed – πρόγραμμα με σταθερή τιμή κιλοβατώρας

Η εγγύηση είναι από τις πιο χαμηλές της αγοράς. Είναι μηδενική με πάγια εντολή. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα συλλογής Alpha Bonus.

NRG

Η NRG προσφέρει τέσσερα κυμαινόμενα προγράμματα:

 • nrg on timeΗ δεύτερη φθηνότερη τιμή κιλοβατώρας για τον Ιούλιο. Με έκπτωση συνέπειας 30% τους 2 πρώτους μήνες κατανάλωσης και στη συνέχεια 10%. Προσφέρει δωρεάν Πρόγραμμα Υγείας, για ένα άτομο, κάλυψης 2 ετών
 • nrg simpleτο δεύτερο φθηνότερο πρόγραμμα τον Ιούλιο χωρίς προϋπόθεση συνέπειας πληρωμών
 • nrg prime – το βασικό πρόγραμμα της nrg. Έχετε την ίδια τιμή είτε υπάρχει συνέπεια πληρωμών ή όχι. Επίσης προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα υγείας, για 2 έτη
 • nrg adapt – πρόγραμμα χωρίς συνδρομή και με δώρο 25€ για καύσιμα στη Shell

Σε όλα τα προγράμματα μπορείτε να μειώσετε το πάγιο κάτω από τα επίπεδα της ΔΕΗ αν ενεργοποιήσετε το e-bill και πάγια εντολή. Η εγγύηση είναι ίδια με του προηγούμενου παρόχου ενέργειας και επιστρέφεται έως και 30% ανάλογα με τους μήνες παραμονής στην εταιρεία. Είναι μηδενική με πάγια εντολή.

Τέλος μπορείτε να συλλέξετε πόντους Smart για να τους εξαργυρώσετε στο Smart club της Shell.

Volton

Η Volton προσφέρει προγράμματα ρεύματος με έκπτωση συνέπειας:

 • Volton Energy Control – Η τρίτη χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με έκπτωση συνέπειας 25% και χαμηλό πάγιο
 • Volton Home Plus – Τιμή κιλοβατώρας χαμηλότερη από τη ΔΕΗ με έκπτωση συνέπειας. Επιστροφή 10€ στους 10 πρώτους λογαριασμούς.
 • Volton Home – Τιμή κιλοβατώρας χαμηλότερη από τη ΔΕΗ με έκπτωση συνέπειας.

Σε περίπτωση συνδυασμού με το αέριο έχετε 30% έκπτωση στο φυσικό αέριο. Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

ZeniΘ

Η ZeniΘ προσφέρει δύο τιμολόγια ρεύματος:

 • Power Home Day & Night – Πρόγραμμα με διαφορετική τιμή κιλοβατώρας για ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση. Έχει τη δεύτερη χαμηλότερη ημερήσια τιμή χωρίς συνέπεια πληρωμών και τη φθηνότερη νυχτερινή τιμή ρεύματος για τον Ιούλιο
 • Power Home Now – Πρόγραμμα με κυμαινόμενη τιμή κιλοβατώρας.
 • Power Home Basic – κυμαινόμενο πρόγραμμα με τιμή κιλοβατώρας ανάλογα την κατανάλωση σας. Με μία εφάπαξ πληρωμή έχετε την ίδια τιμή ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Δείτε εδώ. Το πάγιο μειώνεται όσο παραμένετε με τη ZeniΘ.

Αν κάνετε συνδυασμό ρεύματος και αερίου τότε θα έχετε επιπλέον έκπτωση 45% στο φυσικό αέριο και έκπτωση στο πάγιο του λογαριασμού ρεύματος. Η εγγύηση είναι χαμηλή και δεν τη χρεώνεστε με πάγια εντολή.

PROTERGIA

Η PROTERGIA προσφέρει τα εξής προγράμματα με διαφορετική τιμή για ημέρα και νύχτα:

 • Protergia Οικιακό Value – Πρόγραμμα με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας χωρίς ανάγκη συνέπειας στις πληρωμές. Το φθηνότερο πρόγραμμα της εταιρείας με χαμηλό πάγιο
 • Protergia MVP Reward – Πρόγραμμα με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας με συνέπεια στις πληρωμές.
 • Protergia MVP Οικιακό Plus – Πρόγραμμα χωρίς προϋπόθεση συνέπειας για την τιμή της κιλοβατώρας. Σε περίπτωση που είστε συνεπείς λαμβάνετε χρήματα στο λογαριασμό σας
 • Protergia Οικιακό Spitimou – Πρόγραμμα με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας χωρίς έκπτωση συνέπειας στις πληρωμές.
 • Protergia Οικιακό Plus – το βασικό τιμολόγιο με χαμηλό πάγιο

Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

Ελίν – electricon

Η Ελίν προσφέρει δύο πακέτα προγραμμάτων ανεξαρτήτως συνέπειας:

 • PowerOn! Home Bonus + – Το φθηνότερο πρόγραμμα της Ελίν
 • PowerOn! Home Bonus – – Πρόγραμμα με αρνητικό πάγιο (επιστρέφει 1 ευρώ κάθε μήνα) και χαμηλή τιμή κιλοβατώρας με προϋπόθεση συνέπειας
 • PowerOn! Home Comfort – Το πρόγραμμα με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας χωρίς προϋπόθεση συνέπειας
 • PowerOn! Οικιακό – τα βασικά προγράμματα της Ελίν με χαμηλό πάγιο

Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

WATT + VOLT

Η WATT + VOLT προσφέρει δύο προγράμματα:

 • Value – Πρόγραμμα με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας χωρίς ανάγκη συνέπεια στις πληρωμές. Το φθηνότερο πρόγραμμα της εταιρείας με χαμηλό πάγιο
 • Reward – Το δεύτερο φθηνότερο πρόγραμμα της εταιρείας αλλά με προϋπόθεση συνέπειας πληρωμών
 • Zero+ – Πρόγραμμα με μηδενικό πάγιο.
 • Home fixed – πρόγραμμα με σταθερή τιμή

Μπορείτε να πληρώσετε την εγγύηση σε 2 δόσεις. Είναι μηδενική με πάγια εντολή. Εάν προσκαλέσετε φίλους σας στην WATT + VOLT κερδίζετε 20€ έκπτωση στο λογαριασμό σας για κάθε φίλο που αλλάζει πάροχο.

efa ENERGY

Η efa Energy προσφέρει προγράμματα ρεύματος με έκπτωση συνέπειας:

 • Efa Energy on time: Η τρίτη χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας τον Ιούλιο με έκπτωση συνέπειας 25% και χαμηλό πάγιο
 • efa Energy Restart Power Home Plus – Τιμή κιλοβατώρας χαμηλότερη από τη ΔΕΗ με έκπτωση συνέπειας. Επιστροφή 10€ στους 10 πρώτους λογαριασμούς.
 • efa Energy Restart Power Home – Τιμή κιλοβατώρας χαμηλότερη από τη ΔΕΗ με έκπτωση συνέπειας.

Σε περίπτωση συνδυασμού με το αέριο έχετε 30% έκπτωση στο φυσικό αέριο. Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προσφέρει κυμαινόμενα και σταθερά προγράμματα:

Ανάλογα με την κατανάλωση, πάνω ή κάτω από 500 kWh ανά μήνα, θα έχετε διαφορετικό και πιο ακριβό τιμολόγιο για τις κιλοβατώρες που καταναλώσατε.

ELPEDISON

Η ELPEDISON προσφέρει αρκετά προγράμματα με την υψηλότερη τιμή κιλοβατώρας στην αγορά με επιστροφή χρημάτων:

 • Green Economy – το φθηνότερο πρόγραμμα της Elpedison
 • Economy – πρόγραμμα με μηδενικό πάγιο αλλά σχετικά υψηλή τιμή χωρίς προϋπόθεση συνέπειας
 • ElectricityHome – χωρίς πάγιο.
 • Συνέπεια – πρόγραμμα με προϋπόθεση συνέπειας

Επίσης χρειάζεται προσοχή στο ποσό εγγύησης που χρεώνει η ELPEDISON αφού εξαρτάται από το ύψος του 1ου λογαριασμού.

VOLTERRA

Η VOLTERRA προσφέρει ένα πρόγραμμα:

 • Volterra Οικιακό – με υψηλή τιμή κιλοβατώρας σε σύγκριση με τους άλλους παρόχους ρεύματος

Η ελάχιστη εγγύηση είναι χαμηλή. Χωρίς χρέωση με πάγια εντολή.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς θα βρω τη φθηνότερη τιμή ρεύματος;

Η τιμή ρεύματος ανά εταιρεία αλλάζει κάθε μήνα με βάση τη νομοθεσία. Μπες εδώ για να δεις το συνεχώς ανανεούμενο πίνακα σύγκρισης όλων των παρόχων ρεύματος και να δηλώσεις ενδιαφέρον! Το skiouraki.gr συγκρίνει για εσένα όλους τους παρόχους και προγράμματα και προτείνει το πρόγραμμα που σου ταιριάζει.

Πώς αλλάζω ρεύμα; Μπορώ να αλλάξω ρεύμα μέσα από το skiouraki.gr;

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι απλή, χωρίς αλλαγή στο μετρητή σας ή διακοπής του ρεύματος. Χρειάζεται να υπογράψετε τη σύμβαση προμήθειας με τον πάροχο ρεύματος της επιλογής σας και να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό ρεύματος με απόδειξη εξόφλησης). Μπορείτε να αλλάξετε πάροχο μέσα από το skiouraki.gr χωρίς κόστος για εσάς. Αναλαμβάνουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγής που συνήθως διαρκεί μια εβδομάδα.

Τί να προσέξω όταν αλλάζω ρεύμα;

– Ποσό εγγύησης/προκαταβολής
– Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου
– Ρήτρα αποχώρησης και όρους ελάχιστης παραμονής που θέτει ο κάθε πάροχος
– Συμβόλαιο: Διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο και τους όρους και τη διάρκεια του πριν υπογράψετε. Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε για ότι δεν καταλαβαίνετε.

Τί είναι η ρήτρα ΟΤΣ (Οριακή Τιμή Συστήματος) και πώς επηρεάζει το λογαριασμό μου;

Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι σε αναστολή από 1/8/2022. Η ΟΤΣ αναφέρεται στην τιμή χονδρικής στην οποία οι πάροχοι αγοράζουν το ρεύμα. Αν η ΟΤΣ ξεπεράσει το πάνω όριο μιας ουδέτερης ζώνης τιμών που καθορίζεται στη σύμβαση, ο πάροχος επιβαρύνει τον καταναλωτή, ενώ αν είναι μικρότερη από το κάτω όριο, ο πάροχος πιστώνει τον καταναλωτή. Όσο μικρότερο είναι το εύρος τιμών ΟΤΣ τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα ο λογαριασμός σας να διαφέρει (αρνητικά ή θετικά) από όσο υπολογίζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!