Σύγκριση παρόχων ρεύματος – Αλλάξτε πάροχο για φθηνό ρεύμα!

Σκέφτεστε να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος για να μειώσετε το λογαριασμό σας; Μπορεί οι ονομαστικές χρεώσεις των εναλλακτικών παρόχων να είναι χαμηλότερες των τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά πώς θα αποφασίσετε ποιος πάροχος και ποιο πρόγραμμα σας συμφέρει;

Συγκρίνουμε τους παρόχους ρεύματος, παραθέτοντας αναλυτικά τις τιμές ρεύματος ανά εταιρεία. Επίσης δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο και πιο φθηνό πρόγραμμα και να ολοκληρώσετε την αλλαγή στη νέα εταιρεία ρεύματος.

Μπορείτε να κάνετε την αλλαγή παρόχου ρεύματος δωρεάν με το skiouraki.gr, δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας στην αντίστοιχη φόρμα κάθε προγράμματος. Ένας ενεργειακός μας σύμβουλος θα σας καλέσει για να σας ενημερώσει και να προχωρήσει τη διαδικασία αλλαγής παρόχου για εσάς. Η υπηρεσία προσφέρεται χωρίς χρέωση.

Νέα χρωματιστά τιμολόγια! Ποιο τιμολόγιο ρεύματος να διαλέξω;

Μπλε - Σταθερό
– Η τιμή κιλοβατώρας παραμένει σταθερή για την περίοδο ισχύος του συμβολαίου

– Παρέχει τη μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στο λογαριασμό ρεύματος σε σχέση με τα άλλα τιμολόγια ρεύματος

– Τα συμβόλαια είναι συνήθως 12μηνα και έχουν συνήθως ρήτρα πρόωρης αποχώρησης

Σύγκρινε σταθερά προγράμματα εδώ
Πράσινο - Ειδικό
– Η τιμή κιλοβατώρας ανακοινώνεται την 1η ημέρα κάθε μήνα. Παραμένει “κλειδωμένη” για αυτόν το μήνα

– Τον επόμενο μήνα ενδέχεται να αλλάξει η τιμή ανάλογα την τιμή χονδρικής του ρεύματος

– Έχει πάγιο έως 5€

– Χωρίς ρήτρα πρόωρης αποχώρησης

Σύγκρινε ειδικά προγράμματα εδώ
Κίτρινο - Κυμαινόμενο
– Η τιμή κιλοβατώρας είναι μεταβλητή ανάλογα με τη διακύμανση της τιμής χονδρικής του ρεύματος

– Η τιμή καθορίζεται συνήθως στο τέλος του μήνα αλλά και στην αρχή ανάλογα το πρόγραμμα

– Ίσως η πιο συμφέρουσα επιλογή σε περιόδους ηρεμίας

– Χωρίς ρήτρα πρόωρης αποχώρησης

Σύγκρινε κυμαινόμενα προγράμματα εδώ
Πορτοκαλί - Δυναμικό
– Προαπαιτείται έξυπνος μετρητής για απομακρυσμένη μέτρηση της κατανάλωσης

– Η τιμή κιλοβατώρας μεταβάλλεται ανάλογα τη χρονική ζώνη κατανάλωσης

– Συνήθως χαμηλότερη τιμή τις ώρες μη αιχμής ή υπερπαραγωγής ενέργειας

– Προς το παρόν δεν υπάρχει διαθέσιμο πορτοκαλί τιμολόγιο στην αγορά

Διαβάστε περισσότερα στοιχεία εδώ

*Λόγω των συνεχών αλλαγών στις τιμές ρεύματος ανά εταιρεία, η παρακάτω ενότητα ανανεώνεται συνεχώς. Δηλώστε ενδιαφέρον παρακάτω για να σας καλέσουμε και να σας δώσουμε ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς.

Αν θέλετε να διαβάσετε για τα νέα τιμολόγια ρεύματος από 1.1.2024 δείτε εδώ.

Περιεχόμενα οδηγού ρεύματος

1.Μάθε τα βασικά2. Υπολόγισε την ετήσια κατανάλωσή σου3.Σύγκριση παρόχων ρεύματος4. Άλλαξε πάροχο και τί να προσέξεις κατά την αλλαγήΔιάβασε αναλυτικά για όλα τα προγράμματα των παρόχωνΣυχνές ερωτήσεις

1. Τα βασικά – Χρεώσεις και τιμολόγια ρεύματος

Πριν ξεκινήσετε διαβάστε τα βασικά για τις χρεώσεις και τιμολόγια ρεύματος κάνοντας κλικ στο ‘+’ παρακάτω.

Τιμολόγιο
Το τιμολόγιο που θα κληθείτε να πληρώσετε χωρίζεται στις «ανταγωνιστικές» και «ρυθμιζόμενες» χρεώσεις. Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις περιλαμβάνουν το κόστος για την παραγωγή της ενέργειας. Συνήθως η χρέωση διαφέρει σε κάθε πάροχο και υπολογίζεται ανά κιλοβατώρα (kWh). Οι εκπτώσεις που παρέχονται από τον εκάστοτε πάροχο αναφέρονται στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες ανεξαρτήτως παρόχου. Περιλαμβάνουν το κόστος χρήσης του ηλεκτρικού δικτύου μεταφοράς και διανομής, δημοτικά και ειδικά τέλη, τέλη υπέρ τρίτων κτλ. Είτε υπολογίζονται ανά κιλοβατώρα ή είναι πάγιες. Επίσης στις χρεώσεις που παρατίθενται από τις εταιρίες δε συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.
Νυχτερινό τιμολόγιο
Εάν διαθέτετε μετρητή με χρονοχρέωση, δηλαδή ο μετρητής μετρά χωριστά την ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση, θα πρέπει να επιλέξετε νυχτερινό πρόγραμμα. Μπορεί να αποδειχθεί φθηνότερο ανάλογα με την κατανάλωση. Το νυχτερινό ωράριο για τη χειμερινή και θερινή περίοδο είναι: Χειμερινό (1 Νοεμβρίου – 30 Απριλίου): 02:00-08:00 και 15:00-17:00 Θερινό (1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου): 23:00-07:00 Για μετρητή με χρονοχρέωση, κάνετε αίτηση στο γραφείο εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ, με λογαριασμό ρεύματος, αστυνομική ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας. Η εγκατάσταση στοιχίζει 34€ συν ΦΠΑ.

Μονοφασική ή τριφασική ισχύ παροχής
Το τιμολόγιο διαμορφώνεται ανάλογα με την ισχύ παροχής στο σπίτι σας. Η ισχύς αναγράφεται στο λογαριασμό στο πεδίο “Συμφωνημένη Ισχύς Παροχής (kVA)”. Αν γράφει 8 τότε έχετε μονοφασική αλλιώς αν γράφει 25 έχετε τριφασική.

Ποσό εγγύησης/προκαταβολής
Συχνά κατά την αλλαγή παρόχου πρέπει να καταβάλλετε εγγύηση στο νέο προμηθευτή για την εξασφάλιση τυχόν μελλοντικών οφειλών. Το ποσό διαφέρει μεταξύ των παρόχων και περιλαμβάνεται στον πρώτο λογαριασμό που θα λάβετε. Επίσης θα πρέπει να σας επιστραφεί η εγγύηση που έχετε καταβάλει στον προηγούμενο προμηθευτή. Επιστρέφεται συνήθως με συμψηφισμό στον τελικό λογαριασμό.

Έναντι/Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί
Η συχνότητα καταμέτρησης καθορίζει πότε θα λαμβάνετε Εκκαθαριστικούς ή και Έναντι λογαριασμούς. Ο Έναντι λογαριασμός είναι «κατ’ εκτίμηση λογαριασμός» που υπολογίζεται με βάση ιστορικές καταναλώσεις. Ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός βασίζεται στην πραγματική κατανάλωση όπως καταμετρήθηκε από τον μετρητή σας.
Ο Εκκαθαριστικός περιλαμβάνει την αξία της κατανάλωσης όλης της περιόδου που καταμετρήθηκε, μειωμένη κατά το ποσό που ήδη χρεώθηκε στον ενδιάμεσο Έναντι λογαριασμό. Για παράδειγμα, στη ΔΕΗ οι πελάτες που είναι ενταγμένοι σε 4μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης λαμβάνουν 6 διμηνιαίους λογαριασμούς το χρόνο, 3 Έναντι και 3 Εκκαθαριστικούς. Οι πελάτες που είναι ενταγμένοι σε μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης λαμβάνουν 12 μηνιαίους Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς το χρόνο.
Κρατική επιδότηση στο ρεύμα / Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.
Τους τελευταίους μήνες το κόστος της ενέργειας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η κρατική επιδότηση για το ρεύμα είναι ένα από τα μέτρα που πάρθηκαν για να προστατεύσουν καταναλωτες. Δίνεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως παρόχου μέχρι συγκεκριμένο όριο κατανάλωσης ανά μήνα. Ισχύει για κυμαινόμενα προγράμματα. Για περισσότερα σχετικά με την επιδότηση ρεύματος εδώ.
Καθολικός πάροχος ενέργειας
Ο καθολικός πάροχος ενέργειας παρέχει ρεύμα, δια του νόμου, σε πελάτες που ο προηγούμενος πάροχος σταμάτησε να παρέχει με ρεύμα για οποιοδήποτε λόγο. Ο καθολικός πάροχος υποχρεούται να αναλάβει αυτούς τους πελάτες αλλά γίνεται συνήθως με προσαύξηση στο υπάρχον τιμολόγιο. Αυτή τη στιγμή έχουν οριστεί ως καθολικοί πάροχοι οι 5 μεγαλύτεροι πάροχοι.
Διακοπή ρεύματος - Βλάβες
Όλοι οι πάροχοι, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, για βλάβες παραπέμπουν στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (βλάβης) θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Κέντρο Βλαβών της περιοχής που ανήκει το ακίνητό σας. Δείτε περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

2. Υπολογίστε την ετήσια κατανάλωσή σας

Για να κάνετε σωστή σύγκριση στο ρεύμα και πριν επιλέξετε να κάνετε την αλλαγή σε νέο πάροχο ρεύματος, υπολογίστε πρώτα την ετήσια κατανάλωση ρεύματός σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Υπολογίστε την ετήσια κατανάλωση: Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς για να διαπιστώσετε το ποσό της ετήσιας κατανάλωσης (σε kWh). Ιδανικά, χρειάζεστε τους 3 τελευταίους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα = 12 μήνες), ώστε να λάβετε υπόψη την εποχική διακύμανση
 • Λάβετε υπόψη τη νυχτερινή κατανάλωση αν έχετε μετρητή με χρονοχρέωση
 • Λάβετε υπόψη πιθανές μελλοντικές αλλαγές στις συνήθειες σας, π.χ. μεγαλύτερη χρήση ρεύματος τη νύχτα ή πρόθεση για αύξηση/μείωση κατανάλωσης στο μέλλον.

Έχοντας υπολογίσει την ετήσια κατανάλωση μπορείτε να συγκρίνετε και να επιλέξετε το πιο συμφέρον τιμολόγιο ρεύματος για εσάς.

3. Σύγκριση παρόχων ρεύματος – τιμές ρεύματος ανά εταιρεία

Ο παρακάτω πίνακας συγκρίνει τις τιμές ρεύματος ανά εταιρεία και πρόγραμμα (χρεώσεις προμήθειας) με μια εκτίμηση της ετήσιας χρέωσης.

 • Το πάγιο είναι μηνιαίο.
 • Οι τιμές μονάδας KWh δεν περιέχουν χρέωση ΦΠΑ
 • Η ετήσια χρέωση δεν περιέχει χρέωση ΦΠΑ 6% και είναι μια εκτίμηση με βάση την τιμή κιλοβατώρας, τις πάγιες χρεώσεις και οποιεσδήποτε εκπτώσεις όπως έχουν ανακοινωθεί από τους παρόχους. Οι τιμές των κυμαινόμενων προγραμμάτων είναι κατ’εκτίμηση με βάση τα τελευταία στοιχεία των αγορών χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Προσοχή, στο λογαριασμό σας θα πρέπει να υπολογίσετε τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που είναι ίδιες για όλους τους παρόχους
 • Πάντα να διαβάζετε τους όρους συμβολαίου για τις τιμές που ισχύουν για κάθε πρόγραμμα

Παραδείγματα

 • Παράδειγμα Α Ημερήσιο: Τετραμηνιαία κατανάλωση 1250kWh – Νυχτερινό: Τετραμηνιαία κατανάλωση 1000kWh την ημέρα και 250kWh τη νύχτα
 • Παράδειγμα Β Ημερήσιο: Τετραμηνιαία κατανάλωση 2300kWh – Νυχτερινό: Τετραμηνιαία κατανάλωση 1800kWh την ημέρα και 500kWh τη νύχτα

Πατήστε στην επικεφαλίδα για να ταξινομήσετε τον πίνακα και επιλέξτε το αντίστοιχο φίλτρο αν έχετε νυχτερινό ρολόι.

ΠρόγραμμαΕίδος ΤιμολογίουΠερίοδος δέσμευσηςΠάγιο (€/μήνα)Βασική Τιμή Ημέρας €/kWh (<500kwh)Βασική Τιμή Ημέρας €/kWh (>500kwh)Βασική Τιμή Νύχτας €/kWhΈκπτωσηΤρόπος απόδοσης έκπτωσηςΔιακύμανση €/kWhΤελική Τιμή Ημέρας €/kWhΤελική Τιμή Ημέρας €/kWh (>500kwh)Τελική Τιμή Νύχτας €/kWhΠροσφοράΕτήσια χρέωση € (A)Ετήσια χρέωση € (B)Περισσότερα
elpedison Smart UpΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση4,00,0850,0850,0850%--0,0850,0850,085Καθορισμένη τιμή Μαϊου367635YesΜάθε περισσότερα
elpedison Smart UpΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση4,00,0850,085-0%--0,0850,085-Καθορισμένη τιμή Μαϊου367635NoΜάθε περισσότερα
Volton Yellow Simple ProtectΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση4,90,0830,0830,08330%Συνέπεια-0,0830,0830,083Προστασία τιμής, η τιμή δεν μπορεί να ξεπεράσει 0,083€/kWh,μέχρι τέλος Ιουλίου.370632YesΜάθε περισσότερα
Volton Yellow Simple ProtectΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση4,90,0830,083-30%Συνέπεια-0,0830,083-Προστασία τιμής, η τιμή δεν μπορεί να ξεπεράσει 0,083€/kWh,μέχρι τέλος Ιουλίου.370632NoΜάθε περισσότερα
nrg @costΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1040,1040,1040%--0,1040,1040,104Πάγιο ανάλογα με την κατανάλωση. Έκπτωση παγίου 10% με e-bill:, επιπλέον 20% με πάγια εντολή (η έκπτωση περιλαμβάνεται παραπάνω). Δωροκάρτες My market 60€.390774YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value FairΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1540,1540,15413%--0,0440,0900,0900,090-398681YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value FairΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1540,154-13%--0,0440,0900,090--398681NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value SimpleΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0910,0910,0910%--0,0910,0910,091-401687YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value SimpleΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0910,091-0%--0,0910,091--401687NoΜάθε περισσότερα
Volton Green ΕιδικόΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση4,90,1550,1550,15538%Μόνιμη & Συνέπεια0,0000,1020,1020,102Δώρο το ρεύμα και το πάγιο του 1ου μήνα (μέχρι 500 kwh).403705YesΜάθε περισσότερα
Volton Green ΕιδικόΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση4,90,1550,155-38%Μόνιμη & Συνέπεια0,0000,1020,102-Δώρο το ρεύμα και το πάγιο του 1ου μήνα (μέχρι 500 kwh).403705NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome 4AllΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1550,2110,12910%Μόνιμη-0,0330,0970,1470,073Έκπτωση 2% για πληρωμή με πάγια εντολή405692Yes
ZeniΘ Power Home MoreΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0890,0890,0895%Συνέπεια0,0250,1100,1100,11060€ δώρο τμηματικά412758YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home MoreΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0890,089-5%Συνέπεια0,0250,1100,110-60€ δώρο τμηματικά412758NoΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home GreenΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0950,0950,0950%--0,0040,0950,0950,095Δώρο 200 πόντοι ελίν up επιβράβευση κάθε μήνα!416716YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home GreenΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0950,095-0%--0,0040,0950,095-Δώρο 200 πόντοι ελίν up επιβράβευση κάθε μήνα!416716NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome 4AllΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1550,211-10%Μόνιμη-0,0330,0970,147-Έκπτωση 2% για πληρωμή με πάγια εντολή422772No
Volterra Ειδικό Τιμολόγιο (Σπίτι)Ειδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση4,50,1450,1450,14521%-0,0000,0990,0990,099-425737YesΜάθε περισσότερα
Volterra Ειδικό Τιμολόγιο (Σπίτι)Ειδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση4,50,1450,145-21%-0,0000,0990,099--425737NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ Γ1-Γ1Ν ΟικιακόΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1600,1720,12910%Μόνιμη-0,0270,1070,1170,079-439753Yes
HΡΩΝ BasicΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1150,1150,11515%Συνέπεια0,0140,1010,1010,101-439758YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ BasicΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1150,115-15%Συνέπεια0,0140,1010,101--439758NoΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home StartΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0990,0990,0990%-0,0150,1030,1030,103-445768YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home StartΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0990,099-0%-0,0150,1030,103--445768NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value SpecialΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση4,00,2200,2200,22032%Συνέπεια-0,0340,1060,1060,106-446779YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value SpecialΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση4,00,2200,220-32%Συνέπεια-0,0340,1060,106--446779NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome OnlineΣταθερό (Μπλε)12 μήνες3,50,1230,1230,1130%-0,0000,1230,1230,113Έκπτωση 50€ στον λογαριασμό για νέους πελάτες. Mόνο με e-bill446826Yes
nrg @costΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση9,70,1040,104-0%--0,1040,104-Πάγιο ανάλογα με την κατανάλωση. Έκπτωση παγίου 10% με e-bill:, επιπλέον 20% με πάγια εντολή (η έκπτωση περιλαμβάνεται παραπάνω). Δωροκάρτες My market 60€.447825NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα Maxi Home 10Κυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1130,1130,113100%Συνέπεια-0,1030,1030,103-447772YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα Maxi Home 10Κυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1130,113-100%Συνέπεια-0,1030,103--447772NoΜάθε περισσότερα
Volton Blue Fixed 6MΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,90,1100,1100,11020%Συνέπεια-0,0880,0880,088-449726YesΜάθε περισσότερα
Volton Blue Fixed 6MΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,90,1100,110-20%Συνέπεια-0,0880,088--449726NoΜάθε περισσότερα
nrg prime 4UΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση1,80,0850,0850,0850%-0,0460,1310,1310,131Έκπτωση παγίου 10% με e-bill:, επιπλέον 20% με πάγια εντολή (η έκπτωση περιλαμβάνεται παραπάνω). Δωροκάρτες My market 60€452865YesΜάθε περισσότερα
nrg prime 4UΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση1,80,0850,085-0%-0,0460,1310,131-Έκπτωση παγίου 10% με e-bill:, επιπλέον 20% με πάγια εντολή (η έκπτωση περιλαμβάνεται παραπάνω). Δωροκάρτες My market 60€452865NoΜάθε περισσότερα
elpedison Bright UpΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,90,0890,0890,0890%--0,0890,0890,089-453733YesΜάθε περισσότερα
elpedison Bright UpΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,90,0890,089-0%--0,0890,089--453733NoΜάθε περισσότερα
nrg Ειδικό ΤιμολόγιοΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση3,50,1900,1900,19032%Συνέπεια-0,0120,1100,1100,110Έκπτωση παγίου 10% με e-bill:, επιπλέον 20% με πάγια εντολή (η έκπτωση περιλαμβάνεται παραπάνω)453798YesΜάθε περισσότερα
nrg Ειδικό ΤιμολόγιοΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση3,50,1900,190-32%Συνέπεια-0,0120,1100,110-Έκπτωση παγίου 10% με e-bill:, επιπλέον 20% με πάγια εντολή (η έκπτωση περιλαμβάνεται παραπάνω)453798NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome OnlineΣταθερό (Μπλε)12 μήνες3,50,1230,123-0%-0,0000,1230,123-Έκπτωση 50€ στον λογαριασμό για νέους πελάτες. Mόνο με e-bill453841No
ZeniΘ Power Home Smart NightΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1140,1140,1045%Συνέπεια-0,1080,1080,099-459794YesΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ Γ1-Γ1Ν ΟικιακόΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1600,172-10%Μόνιμη-0,0270,1070,117--460870No
Volton Yellow SimpleΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση4,90,1250,1250,12530%Συνέπεια-0,1190,1190,119Δώρο το ρεύμα και το πάγιο του 1ου μήνα (μέχρι 500 kwh).461813YesΜάθε περισσότερα
Volton Yellow SimpleΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση4,90,1250,125-30%Συνέπεια-0,1190,119-Δώρο το ρεύμα και το πάγιο του 1ου μήνα (μέχρι 500 kwh).461813NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Solar GenerousΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,50,0940,0940,09415%Συνέπεια & Παραμονή0,0510,1310,1310,131Συνολική έκπτωση 90€ στους 6 πρώτους λογαριασμούς. Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 9 μήνες.464873YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Solar GenerousΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,50,0940,094-15%Συνέπεια & Παραμονή0,0510,1310,131-Συνολική έκπτωση 90€ στους 6 πρώτους λογαριασμούς. Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 9 μήνες.464873NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα Maxi HomeΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1130,1130,11350%Συνέπεια-0,1080,1080,108-466807YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα Maxi HomeΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1130,113-50%Συνέπεια-0,1080,108--466807NoΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home Smart NightΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1140,114-5%Συνέπεια-0,1080,108--466808NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα ΟικιακόΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0990,0990,09926%Συνέπεια0,0430,1100,1100,110-471816YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα ΟικιακόΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0990,099-26%Συνέπεια0,0430,1100,110--471816NoΜάθε περισσότερα
nrg on time 4UΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση3,50,1390,1390,13950%Συνέπεια-0,1210,1210,121Έκπτωση παγίου 10% με e-bill:, επιπλέον 20% με πάγια εντολή (η έκπτωση περιλαμβάνεται παραπάνω). Δωροκάρτα καυσίμων Shell 25€.473855YesΜάθε περισσότερα
nrg on time 4UΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση3,50,1390,139-50%Συνέπεια-0,1210,121-Έκπτωση παγίου 10% με e-bill:, επιπλέον 20% με πάγια εντολή (η έκπτωση περιλαμβάνεται παραπάνω). Δωροκάρτα καυσίμων Shell 25€.473855NoΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! HomeΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση0,00,0920,0920,0920%-0,0340,1260,1260,126Δώρο 3000 πόντοι ελίν up επιβράβευση με την εκπροσώπηση σας και 200 πόντοι για κάθε μήνα παραμονής!473871YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! HomeΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση0,00,0920,092-0%-0,0340,1260,126-Δώρο 3000 πόντοι ελίν up επιβράβευση με την εκπροσώπηση σας και 200 πόντοι για κάθε μήνα παραμονής!473871NoΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home EasyΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0760,0760,0760%-0,0340,1100,1100,110Δώρο 3000 πόντοι ελίν up επιβράβευση με την εκπροσώπηση σας και 200 πόντοι για κάθε μήνα παραμονής!474821YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! Home EasyΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0760,076-0%-0,0340,1100,110-Δώρο 3000 πόντοι ελίν up επιβράβευση με την εκπροσώπηση σας και 200 πόντοι για κάθε μήνα παραμονής!474821NoΜάθε περισσότερα
nrg fixed 4U 6MΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,90,0950,0950,0950%-0,0000,0950,0950,095-475774YesΜάθε περισσότερα
nrg fixed 4U 6MΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,90,0950,095-0%-0,0000,0950,095--475774NoΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value Safe 6MΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,90,0950,0950,0950%-0,0000,0950,0950,095-475774YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό Value Safe 6MΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,90,0950,095-0%-0,0000,0950,095--475774NoΜάθε περισσότερα
ΔΕΗ myHome EnterΣταθερό (Μπλε)12 μήνες5,00,1250,1250,1250%-0,0000,1250,1250,125Έκπτωση 2% για πληρωμή με πάγια εντολή. Έκπτωση 50€ στον λογαριασμό για νέους πελάτες479873Yes
ΔΕΗ myHome EnterΣταθερό (Μπλε)12 μήνες5,00,1250,125-0%-0,0000,1250,125-Έκπτωση 2% για πληρωμή με πάγια εντολή. Έκπτωση 50€ στον λογαριασμό για νέους πελάτες479873No
Protergia Οικιακό PlusΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση1,00,1250,1250,1250%--0,1250,1250,125-480872YesΜάθε περισσότερα
Protergia Οικιακό PlusΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση1,00,1250,125-0%--0,1250,125--480872NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Fix Genius HomeΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,50,1240,124-20%Συνέπεια0,0000,0990,099--486798NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Fix Genius HomeΣταθερό (Μπλε)6 μήνες9,50,1240,1240,12420%Συνέπεια0,0000,0990,0990,099-486798YesΜάθε περισσότερα
elpedison Ειδικό Τιμολόγιο ΟικιακόΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0890,0890,0890%-0,0280,1060,1060,106Έκπτωση 0,006€/kWh για τις πρώτες 100 kWh.492860YesΜάθε περισσότερα
elpedison Ειδικό Τιμολόγιο ΟικιακόΕιδικό (Πράσινο)Xωρίς δέσμευση5,00,0890,089-0%-0,0280,1060,106-Έκπτωση 0,006€/kWh για τις πρώτες 100 kWh.492860NoΜάθε περισσότερα
Volterra Forward για το ΣπίτιΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση0,00,1340,1340,1340%--0,1340,1340,134Επιστροφή 0,50€ σε κάθε λογαριασμό με την ενεργοποίηση e-bill.504927YesΜάθε περισσότερα
Volterra Forward για το ΣπίτιΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση0,00,1340,134-0%--0,1340,134-Επιστροφή 0,50€ σε κάθε λογαριασμό με την ενεργοποίηση e-bill.504927NoΜάθε περισσότερα
elpedison SmartΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1260,1260,1260%--0,1260,1260,12630€ δώρο τμηματικά σε 2 μήνες504902YesΜάθε περισσότερα
elpedison SmartΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,00,1260,126-0%--0,1260,126-30€ δώρο τμηματικά σε 2 μήνες504902NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Double GenerousΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,50,0990,0990,09927%Συνέπεια & Παραμονή0,0510,1240,1240,124Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 9 μήνες.525910YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Double GenerousΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,50,0990,099-27%Συνέπεια & Παραμονή0,0510,1240,124-Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 9 μήνες.525910NoΜάθε περισσότερα
elpedison Smart ZeroΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση0,00,1400,140-0%--0,1400,140--527969NoΜάθε περισσότερα
elpedison Smart ZeroΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση0,00,1400,1400,1400%--0,1400,1400,140-527969YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Generous GuaranteeΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,50,0820,0820,08210%Συνέπεια & Παραμονή0,0510,1250,1250,125Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 6 μήνες. Δυνατότητα επιλογής για προστασία τιμής κιλοβατώρας.527915YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Generous GuaranteeΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,50,0820,082-10%Συνέπεια & Παραμονή0,0510,1250,125-Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 6 μήνες. Δυνατότητα επιλογής για προστασία τιμής κιλοβατώρας.527915NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Yellow FreeΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση0,00,0840,0840,0840%Παραμονή0,0610,1450,1450,145Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 9 μήνες.541995YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Yellow FreeΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση0,00,0840,084-0%Παραμονή0,0610,1450,145-Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 9 μήνες.541995NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Home FixΣταθερό (Μπλε)12 μήνες9,50,1450,1450,14520%-0,0000,1160,1160,116-549914YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Home FixΣταθερό (Μπλε)12 μήνες9,50,1450,145-20%-0,0000,1160,116--549914NoΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Simply GenerousΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,50,0930,0930,09310%Μόνιμη & Παραμονή0,0510,1350,1350,135Έκπτωση 10% χωρίς προϋποθέσεις. Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 6 μήνες.562978YesΜάθε περισσότερα
HΡΩΝ Simply GenerousΚυμαινόμενo (Κίτρινο)Xωρίς δέσμευση5,50,0930,093-10%Μόνιμη & Παραμονή0,0510,1350,135-Έκπτωση 10% χωρίς προϋποθέσεις. Επιπλέον έκπτωση παραμονής 5% μετά από 6 μήνες.562978NoΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home DirectΣταθερό (Μπλε)12 μήνες7,00,1990,1990,19935%Συνέπεια0,0000,1290,1290,129-568974YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home DirectΣταθερό (Μπλε)12 μήνες7,00,1990,199-35%Συνέπεια0,0000,1290,129--568974NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα MAXI Home FixedΣταθερό (Μπλε)8 μήνες9,00,1230,1230,1230%-0,0000,1230,1230,123-569957YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα MAXI Home FixedΣταθερό (Μπλε)8 μήνες9,00,1230,123-0%-0,0000,1230,123--569957NoΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! BlueΣταθερό (Μπλε)12 μήνες5,00,1490,1490,1390%-0,0000,1490,1490,139Δώρο 3000 πόντοι ελίν up επιβράβευση με την εκπροσώπηση σας και 200 πόντοι για κάθε μήνα παραμονής!6111073YesΜάθε περισσότερα
ελίν Power On! BlueΣταθερό (Μπλε)12 μήνες5,00,1490,149-0%-0,0000,1490,149-Δώρο 3000 πόντοι ελίν up επιβράβευση με την εκπροσώπηση σας και 200 πόντοι για κάθε μήνα παραμονής!6191088NoΜάθε περισσότερα
Volton Blue Smart MΣταθερό (Μπλε)12 μήνες50,00,1670,1890,167---0,1670,1890,167Προαγορά 300 kwh/μήνα με το παραπάνω πάγιο (τιμή 0,167€/kwh). Δυνατότητα μεταφοράς kWh που δεν έχεις καταναλώσει σ τον επόμενο εκκαθαριστικό.6281224YesΜάθε περισσότερα
Volton Blue Smart MΣταθερό (Μπλε)12 μήνες50,00,1670,189----0,1670,189-Προαγορά 300 kwh/μήνα με το παραπάνω πάγιο (τιμή 0,167€/kwh). Δυνατότητα μεταφοράς kWh που δεν έχεις καταναλώσει σ τον επόμενο εκκαθαριστικό.6281224NoΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home Fixed SEΣταθερό (Μπλε)12 μήνες5,00,1890,1890,18915%-0,0000,1600,1600,160-6601164YesΜάθε περισσότερα
ZeniΘ Power Home Fixed SEΣταθερό (Μπλε)12 μήνες5,00,1890,189-15%-0,0000,1600,160--6601164NoΜάθε περισσότερα
Volton Blue FixedΣταθερό (Μπλε)12 μήνες5,90,1750,1750,17510%Συνέπεια-0,1580,1580,158-6611158YesΜάθε περισσότερα
Volton Blue FixedΣταθερό (Μπλε)12 μήνες5,90,1750,175-10%Συνέπεια-0,1580,158--6611158NoΜάθε περισσότερα
Volton Blue Smart SΣταθερό (Μπλε)12 μήνες25,00,1670,1890,167---0,1670,1890,167Προαγορά 150 kwh/μήνα με το παραπάνω πάγιο (τιμή 0,167€/kwh). Δυνατότητα μεταφοράς kWh που δεν έχεις καταναλώσει σ τον επόμενο εκκαθαριστικό.6691264YesΜάθε περισσότερα
Volton Blue Smart SΣταθερό (Μπλε)12 μήνες25,00,1670,189----0,1670,189-Προαγορά 150 kwh/μήνα με το παραπάνω πάγιο (τιμή 0,167€/kwh). Δυνατότητα μεταφοράς kWh που δεν έχεις καταναλώσει σ τον επόμενο εκκαθαριστικό.6691264NoΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα Home FixedΣταθερό (Μπλε)12 μήνες9,90,1990,1990,1990%-0,0000,1990,1990,199-8651492YesΜάθε περισσότερα
Φυσικό Αέριο Ρεύμα Home FixedΣταθερό (Μπλε)12 μήνες9,90,1990,199-0%-0,0000,1990,199--8651492NoΜάθε περισσότερα
Volton Blue Smart LΣταθερό (Μπλε)12 μήνες75,00,1670,1890,167---0,1670,1890,167Προαγορά 450 kwh/μήνα με το παραπάνω πάγιο (τιμή 0,167€/kwh). Δυνατότητα μεταφοράς kWh που δεν έχεις καταναλώσει σ τον επόμενο εκκαθαριστικό.9001184YesΜάθε περισσότερα
Volton Blue Smart LΣταθερό (Μπλε)12 μήνες75,00,1670,189----0,1670,189-Προαγορά 450 kwh/μήνα με το παραπάνω πάγιο (τιμή 0,167€/kwh). Δυνατότητα μεταφοράς kWh που δεν έχεις καταναλώσει σ τον επόμενο εκκαθαριστικό.9001184NoΜάθε περισσότερα
Volton Blue Smart XLΣταθερό (Μπλε)12 μήνες100,00,1670,1890,167---0,1670,1890,167Προαγορά 600 kwh/μήνα με το παραπάνω πάγιο (τιμή 0,167€/kwh). Δυνατότητα μεταφοράς kWh που δεν έχεις καταναλώσει σ τον επόμενο εκκαθαριστικό.12001200YesΜάθε περισσότερα
Volton Blue Smart XLΣταθερό (Μπλε)12 μήνες100,00,1670,189----0,1670,189-Προαγορά 600 kwh/μήνα με το παραπάνω πάγιο (τιμή 0,167€/kwh). Δυνατότητα μεταφοράς kWh που δεν έχεις καταναλώσει σ τον επόμενο εκκαθαριστικό.12001200NoΜάθε περισσότερα

4. Αίτηση αλλαγής ρεύματος και έναρξη παροχής

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι απλή, χωρίς αλλαγή στο μετρητή σας ή διακοπής του ρεύματος.

Χρειάζεται να υπογράψετε τη σύμβαση προμήθειας με τον πάροχο ρεύματος της επιλογής σας και να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό ρεύματος με απόδειξη εξόφλησης). Αν δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα κατά των έλεγχο των δικαιολογητικών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αλλαγή παρόχου ρεύματος ολοκληρώνεται εντός μιας εβδομάδας.

Τι να προσέξετε κατά την αλλαγή παρόχου ρεύματος

 • Ποσό εγγύησης/προκαταβολής: Όπως προαναφέραμε πιθανόν να σας ζητηθεί χρηματική εγγύηση η οποία μπορεί να επιστραφεί εξ’ ολοκλήρου ή τμηματικά
 • Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου: Για αλλαγή παρόχου ρεύματος αλλά και αλλαγής ονόματος στο ρολόι, αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο θα χρειαστεί πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου για την εγκατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Το κόστος ξεκινάει από 50€ και πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 χρόνια
 • Ρήτρα αποδέσμευσης και όρους ελάχιστης παραμονής που θέτει ο κάθε πάροχος: Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε πριν την συμπλήρωση της ελάχιστης παραμονής μπορεί να υπάρχει κάποιο κόστος αποδέσμευσης. Βάση νομοθεσίας, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποια ρήτρα αποδέσμευσης σε προγράμματα με κυμαινόμενη τιμή κιλοβατώρας.
 • Συμβόλαιο: Διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο και τους όρους και τη διάρκεια του πριν υπογράψετε. Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε για ότι δεν καταλαβαίνετε. Σε περίπτωση σύναψης της σύμβασης από απόσταση ή εκτός του εμπορικού καταστήματος του εκάστοτε παρόχου, δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της, χωρίς να χρειάζεται να δώσετε κάποια αιτιολογία. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και σχετικά έγγραφα υπαναχώρησης στην ιστοσελίδα κάθε παρόχου.

Μην ξεχάσετε να κοιτάξετε τις κατά καιρούς προσφορές των παρόχων.

Αναλυτικά όλα τα προγράμματα των παρόχων ρεύματος

Παρακάτω παραθέτουμε τα κύρια προγράμματα ανά πάροχο ρεύματος.

Volton

Η Volton προσφέρει προγράμματα ρεύματος με έκπτωση συνέπειας:

 • Volton Yellow Simple Protect: Το φθηνότερο κυμαινόμενο τιμολόγιο και το μοναδικό με προστασία τιμής μέχρι τον Ιούλιο (δηλαδή η τιμή δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 0,083€/kWh όσο και να ακριβύνει η χονδρική τιμή του ρεύματος)
 • Volton Blue Fixed 6M: Το φθηνότερο σταθερό πρόγραμμα της αγοράς μετά από έκπτωση συνέπειας. Το συμβόλαιο είναι για 6 μήνες
 • Volton Ειδικό Τιμολόγιο: Ειδικό τιμολόγιο με προσφορά για 1 μήνα δώρο ρεύμα και πάγιο.
 • Volton Yellow Simple: Το κυμαινόμενο πρόγραμμα της Volton με προσφορά 1 μήνα δώρο ρεύμα και πάγιο.

Σε περίπτωση συνδυασμού με το αέριο έχετε 30% έκπτωση στο φυσικό αέριο. Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

elpedison

Η elpedison προσφέρει κυμαινόμενα και σταθερά πρόγραμματα:

 • Smart Up: Πρόγραμμα με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας με καθορισμένη τιμή για τον Μάιο
 • Bright Up: Το φθηνότερο σταθερό πρόγραμμα της αγοράς χωρίς προϋπόθεση συνέπειας
 • Smart: Το κυμαινόμενο πρόγραμμα της elpedison. Δώρο 30€ για νέους πελάτες
 • Smart Zero: Το κυμαινόμενο πρόγραμμα της elpedison χωρίς πάγιο.
 • Ειδικό τιμολόγιο οικιακό: Το δεύτερο φθηνότερο ειδικό τιμολόγιο της αγοράς με έκπτωση στις πρώτες 100 κιλοβατώρες κάθε μήνα.

Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης. Επίσης αν έχετε κάρτα go4more της Εθνικής τράπεζας μπορείτε να λάβετε πόντους.

ZeniΘ

Η ZeniΘ προσφέρει τιμολόγια ρεύματος χωρίς προϋπόθεση συνέπειας:

 • Power Home More: Ένα από τα φθηνότερα κυμαινόμενα τιμολόγια με έκπτωση συνέπειας αν συνδυαστεί με την προσφορά των 60€
 • Power Home Smart Night: Κυμαινόμενο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας
 • Power Home Direct: Σταθερό πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας
 • Power Home Fixed SE: Σταθερό πρόγραμμα με χαμηλό πάγιο
 • Power Home Start: Το ειδικό τιμολόγιο της ZeniΘ

Σε όλα τα προγράμματα λαμβάνετε δωρεάν οικογενειακή κάρτα υγείας αξίας 150€. Η εγγύηση είναι χαμηλή και δεν τη χρεώνεστε με πάγια εντολή.

PROTERGIA

Η PROTERGIA προσφέρει τα εξής προγράμματα:

 • Protergia Οικιακό Value Safe: Το τρίτο φθηνότερο σταθερό (μπλε) τιμολόγιο με χαμηλό πάγιο και εξάμηνη διάρκεια
 • Protergia Οικιακό Value Fair: Kυμαινόμενο τιμολόγιο. Η τιμή “κλειδώνει” στην αρχή του μήνα και όχι στο τέλος όπως στα άλλα κίτρινα
 • Protergia Οικιακό Value Simple: Κίτρινο τιμολόγιο χωρίς έκπτωση συνέπειας. Η τιμή “κλειδώνει” στην αρχή του μήνα
 • Protergia Οικιακό Plus: Κυμαινόμενο τιμολόγιο με πολύ χαμηλό πάγιο.Η τιμή “κλειδώνει” στην αρχή του μήνα
 • Protergia Οικιακό Value Special: Το Ειδικό τιμολόγιο της Protergia με έκπτωση συνέπειας

Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

NRG

Η NRG προσφέρει τα παρακάτω προγράμματα:

 • nrg @cost: Κυμαινόμενο πρόγραμμα με πάγιο ανάλογο της κατανάλωσης
 • nrg Ειδικό Τιμολόγιο: Eιδικό τιμολόγιο με το χαμηλότερο πάγιο σε σύγκριση με τα άλλα ειδικά τιμολόγια
 • nrg on time 4U: Κίτρινο τιμολόγιο της nrg με έκπτωση συνέπειας. Δώρο 25€ για καύσιμα στη Shell
 • nrg prime 4U: Κυμαινόμενο τιμολόγιο με ένα από τα χαμηλότερα πάγια της αγοράς. Δώρο 25€ για καύσιμα στη Shell
 • nrg fixed 4U: Σταθερό τιμολόγιο με ένα από τα χαμηλότερα πάγια της αγοράς. Επιπλέον έκπτωση αν συνδυαστεί με αέριο

Σε όλα τα προγράμματα μπορείτε να μειώσετε το πάγιο αν ενεργοποιήσετε το e-bill και πάγια εντολή. Η εγγύηση είναι ίδια με του προηγούμενου παρόχου ενέργειας και επιστρέφεται έως και 30% ανάλογα με τους μήνες παραμονής στην εταιρεία. Είναι μηδενική με πάγια εντολή.

Τέλος μπορείτε να συλλέξετε πόντους Smart για να τους εξαργυρώσετε στο Smart club της Shell.

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Η εταιρεία Φυσικό αέριο προσφέρει κυμαινόμενα και σταθερά πρόγραμματα:

 • Maxi Home 10: To τέταρτο φθηνότερο κυμαινόμενο πρόγραμμα. Η έκπτωση συνέπειας δίνεται επί του περιθώριου κέρδους.
 • Maxi Home Fixed: Σταθερό πρόγραμμα με χαμηλή ρήτρα αποχώρησης
 • Maxi Home: Κυμαινόμενο πρόγραμμα και επιπλέον έκπτωση σε συνδυασμό με αέριο. Η έκπτωση συνέπειας δίνεται επί του περιθώριου κέρδους.
 • Ρεύμα οικιακό: Το ειδικό τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο

Η εγγύηση είναι μηδενική με πάγια εντολή. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα συλλογής Alpha Bonus.

ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ προσφέρει κυμαινόμενα και σταθερά πρόγραμμα:

 • Fix Genius Home: Το τέταρτο φθηνότερο σταθερό πρόγραμμα με χαμηλό πάγιο που επιτρέπει αποχώρηση χωρίς ρήτρα μετά τους πρώτους 6 μήνες
 • Yellow Free: Κυμαινόμενο πρόγραμμα με μηδενικό πάγιο
 • Generous GUARANTEE Home – Το πρώτο κυμαινόμενο πρόγραμμα με δυνατότητα επιλογής προστασίας τιμής. Έχει 10% έκπτωση συνέπειας και αν παραμείνετε για 6 μήνες στο πρόγραμμα έχετε επιπλέον 5% έκπτωση.
 • Simply Generous: Πρόγραμμα χωρίς προϋπόθεση συνέπειας. Έχει χαμηλό πάγιο και δίνει δώρο 10% της κατανάλωσης ενέργειας χωρίς προϋποθέσεις. Αν παραμείνετε για 6 μήνες στο πρόγραμμα έχετε επιπλέον 5% έκπτωση.
 • Solar Generous: Κυμαινόμενο πρόγραμμα με 15% έκπτωση συνέπειας και 90€ δώρο στους πρώτους 6 λογαριασμούς. Επιπλέον έκπτωση 5% με συμπλήρωση 9 μηνών στο πρόγραμμα.
 • Double Generous: Το πρόγραμμα με χαμηλή τιμή κιλοβατώρας σε συνδυασμό με παροχή αερίου. Προϋποθέτει να είστε συνεπείς στις πληρωμές (20% έκπτωση) και να έχετε σύμβαση φυσικού αερίου στον ΗΡΩΝ (επιπλέον 7% έκπτωση). Επιπλέον έκπτωση 5% με συμπλήρωση 9 μηνών στο πρόγραμμα.
 • Home Fix: Πρόγραμμα με σταθερή τιμή κιλοβατώρας
 • ΗΡΩΝ Basic: Ειδικό τιμολόγιο

Η εγγύηση για αλλαγή παρόχου στην ΗΡΩΝ είναι ίδια με τον προηγούμενο πάροχο. Είναι μηδενική με πάγια εντολή. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα συλλογής πόντων yellows της Τράπεζας Πειραιώς και συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της ΗΡΩΝ (Vibes) με δώρα και εκπτώσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Ελίν – electricon

Η Ελίν προσφέρει προσφέρει τιμολόγια ρεύματος χωρίς προϋπόθεση συνέπειας:

 • Power On! Blue: Σταθερό πρόγραμμα χωρίς έκπτωση συνέπειας
 • Power On! Home Easy: Το φθηνότερο πρόγραμμα της Ελίν
 • Power On! Home: Το πρόγραμμα με μηδενικό πάγιο
 • Power On! Home Green: το φθηνότερο ειδικό τιμολόγιο για το μήνα Μάιο

Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προσφέρει κυμαινόμενα και σταθερά προγράμματα:

 • myHome 4All: το κυμαινόμενο πρόγραμμα της ΔΕΗ
 • Γ1 – Γ1Ν: το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
 • myHome online: Σταθερό με προϋπόθεση e-bill
 • myHomeEnter: Σταθερή χρέωση και πάγιο

Ανάλογα με την κατανάλωση, πάνω ή κάτω από 500 kWh ανά μήνα, θα έχετε διαφορετικό και πιο ακριβό τιμολόγιο για τις κιλοβατώρες που καταναλώσατε.

VOLTERRA

Η VOLTERRA προσφέρει δύο προγράμματα:

Η ελάχιστη εγγύηση είναι χαμηλή. Χωρίς χρέωση με πάγια εντολή.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς θα βρω τη φθηνότερη τιμή ρεύματος;

Η τιμή ρεύματος ανά εταιρεία αλλάζει κάθε μήνα με βάση τη νομοθεσία. Μπες εδώ για να δεις το συνεχώς ανανεούμενο πίνακα σύγκρισης όλων των παρόχων ρεύματος και να δηλώσεις ενδιαφέρον! Το skiouraki.gr συγκρίνει για εσένα όλους τους παρόχους και προγράμματα και προτείνει το πρόγραμμα που σου ταιριάζει.

Πώς αλλάζω ρεύμα; Μπορώ να αλλάξω ρεύμα μέσα από το skiouraki.gr;

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι απλή, χωρίς αλλαγή στο μετρητή σας ή διακοπής του ρεύματος. Χρειάζεται να υπογράψετε τη σύμβαση προμήθειας με τον πάροχο ρεύματος της επιλογής σας και να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό ρεύματος με απόδειξη εξόφλησης). Μπορείτε να αλλάξετε πάροχο μέσα από το skiouraki.gr χωρίς κόστος για εσάς. Αναλαμβάνουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγής που συνήθως διαρκεί μια εβδομάδα.

Τί να προσέξω όταν αλλάζω ρεύμα;

– Ποσό εγγύησης/προκαταβολής
– Πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου
– Ρήτρα αποχώρησης και όρους ελάχιστης παραμονής που θέτει ο κάθε πάροχος
– Συμβόλαιο: Διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο και τους όρους και τη διάρκεια του πριν υπογράψετε. Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε για ότι δεν καταλαβαίνετε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!