Freedom24: οδηγός και δωρεάν μετοχή μέχρι $1000! [2024]

Η Freedom24 είναι η επενδυτική πλατφόρμα της Freedom Finance για αγοραπωλησία μετοχών, ETF και ομολόγων στα παγκόσμια χρηματιστήρια, με μηδενικές χρεώσεις για τους κατοικους της Ελλάδας.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Freedom24 είναι η δυνατότητα να επενδύσετε απευθείας σε IPO (αρχική δημόσια προσφορά μετοχών) νέων και ανερχόμενων εταιρειών. Οι IPO είναι συνήθως προσβάσιμες μόνο για θεσμικούς επενδυτές. Επίσης σας δίνει καταθετικό λογαριασμό με επιτόκιο ως 3% και μια απολύτως δωρεάν μετοχή (αξίας μέχρι $1000) για κάθε άνοιγμα νέου λογαριασμού από το link του skiouraki.gr!

Η Freedom Finance ιδρύθηκε το 2008, έχει γραφεία σε περισσότερες από 7 χώρες. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και της Ελλάδας το οποίο άνοιξε το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα. Διαχειρίζεται περισσότερα από 1,5 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών και η μετοχή της διαπραγματεύεται στο NASDAQ. Η Freedom24, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι η επενδυτική πλατφόρμα από τη Freedom Finance.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τους λόγους να χρησιμοποιήσετε τη Freedom24 για τις επενδύσεις σας, τι να προσέξετε, την ετυμηγορία μας και πώς συγκρίνεται η Freedom24 με τις άλλες επενδυτικές πλατφόρμες.

Γιατί να χρησιμοποιήσω τη Freedom24 για τις επενδύσεις μου;

Μηδενικές χρεώσεις για αγοραπωλησίες επενδυτικών προϊόντων

Οι χρεώσεις για αγοραπωλησίες σε περισσότερα από 1.000.000 χρηματοοικονομικά προϊόντα, είναι μηδενικές για τους κατοίκους Ελλάδας για όσο διατηρούν λογαριασμό στην Freedom24. Ακολουθήστε τους συνδέσμους μας για να πάρετε την προσφορά.

Για τους υπόλοιπους, οι χρεώσεις ξεκινούν από 0,02 €/$ ανά μετοχή (ελάχιστο 2 €/$ ανά συναλλαγή) για το βασικό πρόγραμμα συνδρομής και μειώνονται αν αλλάξετε σε κάποιο πρόγραμμα με συνδρομή. Αν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να μεταβείτε στο δωρεάν λογαριασμό, και αντίστροφα, μπορείτε να το κάνετε όποτε θέλετε.

Τι να προσέξω: Οι (μηδενικές) χρεώσεις παραπάνω αφορούν μόνο την προμήθεια για αγοραπωλησίες. Ανάλογα τη χρήση της πλατφόρμας και το χρηματοοικονομικό προϊόν που διαπραγματεύεστε ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες επιπλέον χρεώσεις.

Κερδίστε μία δωρεάν μετοχή έως $1000

Για κάθε νέο λογαριασμό Freedom24 με τη χρήση αυτού του συνδέσμου μπορείτε να κερδίσετε αυτόματα μια μετοχή απολύτως δωρεάν αξίας έως και $1000.

Η μετοχή της εταιρείας επιλέγεται τυχαία από τη λίστα των διαθέσιμων εταιρειών π.χ. Tesla, Netflix, Pfizer, Coca Cola, Nike, Microsoft, McDonald’s, Intel και άλλων. Η αξία της μετοχής που θα κερδίσετε κυμαίνεται από $20 έως $1000 και ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση στο χρηματιστήριο. Υπάρχει πιθανότητα 95% να λάβετε ένα μετοχή αξίας περίπου $30.

Η μετοχή είναι δική σας να την κάνετε ότι θέλετε, μπορείτε να την κρατήσετε ή να την πουλήσετε αμέσως.

Τι να προσέξω: Θα πρέπει να ακολουθήσετε τους συνδέσμους που σας δίνουμε για να πάρετε την προσφορά της δωρεάν μετοχής όπως και να είστε πολίτης και να διαμένετε στη Ευρωπαϊκή Ένωση και να είστε 25 ετών και άνω. Για αναλυτικές οδηγίες δείτε παρακάτω στην κριτική.

Συμμετοχή σε IPOs (αρχική δημόσια προσφορά μετοχών)

Αν ενδιαφέρεστε να επενδύσετε σε IPO τότε η Freedom24 είναι ίσως μονόδρομος για το μικρό επενδυτή που μπορεί να διαθέσει από $2000 και άνω. Μερικές από τις IPO που θα μπορούσατε να συμμετέχετε μέσω της Freedom24 είναι των airbnb, Coinbase, deliveroo και άλλων επιχειρήσεων.

Τι είναι η IPO και πώς μπορώ να κερδίσω χρήματα;
Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) είναι η αρχική προσφορά μετοχών μιας ιδιωτικής εταιρείας στο κοινό, μετά την οποία οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται ελεύθερα στο χρηματιστήριο. Οι ευκαιρίες για επενδύσεις σε IPO συζητούνται ενεργά σε όλο τον κόσμο: κατά μέσο όρο, η απόδοση συμμετοχής σε IPO είναι πολύ υψηλότερη από τη συνηθισμένη επένδυση σε τίτλους. Για πολλούς επενδυτές, η IPO είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για γρήγορα κέρδη. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι μια αρχική δημόσια προσφορά μπορεί να αποφέρει σημαντικές αποδόσεις αλλά και απογοήτευση στους νέους μετόχους. Εξαρτάται από τη ζήτηση για τη μετοχή το αρχικό χρονικό διάστημα της διαπραγμάτευσης της μετοχής.

Οι αναλυτές της Freedom24 επιλέγουν υποσχόμενα IPO προς επένδυση και ενημερώνουν τους επενδυτές με αναλυτικό υλικό και συμβουλές. Στη συνέχεια, έχετε λίγες μέρες για να υποβάλετε την αίτησή σας για συμμετοχή στο IPO. Όταν γίνει η IPO θα σας αποδοθούν οι αντίστοιχες μετοχές.

Μερικές επερχόμενες IPO, τη στιγμή σύνταξης του άρθρου, είναι του TikTok, Reddit και της Klarna.

Τι να προσέξω: Το ποσό συμμετοχής σας στην IPO εξαρτάται από τη γενική ζήτηση για τη μετοχή αλλά και από το πόσο ενεργά χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα της Freedom24. Ο κάθε επενδυτής βαθμολογείται με βάση τη χρήση της Freedom24 για τις επενδύσεις του και ανάλογα του δίνεται προτεραιότητα για να επενδύσει στις IPO. Οπότε θα πρέπει να χτίσετε κάποια “ιστορία” για να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες συμμετοχής.

Τέλος ανάλογα με το ποσό που θα επενδύσετε η Freedom24 θα κρατήσει μία προμήθεια επί του ποσού από 5% έως 3% (όσο πιο μεγάλο το ποσό τόσο μικρότερη προμήθεια).

Freedom24 D Account – καταθετικός λογαριασμός ως 3% επιτόκιο

Με κάθε νέο επενδυτικό λογαριασμό η Freedom24 σας ανοίγει αυτόματα και ένα καταθετικό λογαριασμό που αποφέρει ετήσιο επιτόκιο στα χρήματα που κρατάτε σε αυτό το λογαριασμό. Ο επενδυτικός και ο καταθετικός λογαριασμός είναι ξεχωριστοί.

Έχετε την επιλογή για επιτόκιο 3% αν επιλέξετε τον λογαριασμό σε δολάρια ή για 2,5% αν επιλέξετε το λογαριασμό σε ευρώ. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο κατάθεσης.

Η απόδοση του τόκου γίνεται καθημερινά και μπορείτε να μεταφέρετε τα χρήματά σας από/προς τον επενδυτικό λογαριασμό άμεσα. Τα χρήματά σας προστατεύονται μέχρι 20.000 ευρώ.

Τι να προσέξω: Ο Freedom24 D Account σε δολάρια έχει το ρίσκο ισοτιμίας. Το ετήσιο επιτόκιο του επιτυγχάνεται μέσω currency swaps (συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων) τα οποία αποφέρουν αυτό το σταθερό εισόδημα.

Επένδυσε στο ελληνικό χρηματιστήριο (ATHEX)

Η Freedom24 πέραν από τη πρόσβαση στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου, σας προσφέρει και τη δυνατότητα να επενδύσετε στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

Είναι μία από τις λίγες διαδικτυακές επενδυτικές πλατφόρμες που το κάνει αυτό.

InvestIdeas – ανάλυση και προτάσεις για επενδύσεις

Η Freedom24 και οι οικονομικοί αναλυτές της, σας προσφέρουν δωρεάν ανάλυση και προτάσεις για επενδύσεις σε μετοχές, ETFs ή κλάδους μετοχών. Η ανάλυση σας δίνει τα βασικά οικονομικά χαρακτηριστικά της μετοχής και παρουσιάζει αναλυτικά τους λόγους για να επενδύσετε.

Ευκολία χρήσης, γρήγορο άνοιγμα λογαριασμού (με ελληνική ταυτότητα) και δοκιμαστικός λογαριασμός

Είναι πολύ εύκολο να ανοίξετε λογαριασμό και να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα της Freedom24 στον υπολογιστή ή στο κινητό. Ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της είναι η δυνατότητα να ανοίξετε επενδυτικό λογαριασμό με την ελληνική σας ταυτότητα.

Μπορείτε να εξετάσετε την ευχρηστία και τη λειτουργικότητα της Freedom24 πριν καταθέσετε τα χρήματά σας. Ανοίξτε ένα Demo λογαριασμό με εικονικά χρήματα και αποκτήστε πρόσβασή σε όλες τις λειτουργίες της Freedom24.

Ευκολία κατάθεσης/ανάληψης χρημάτων χωρίς ελάχιστο ποσό

Μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας (δέχεται και κάρτα Revolut) και τραπεζικού λογαριασμού. Η μεταφορά γίνεται άμεσα μέσω κάρτας ενώ η μεταφορά μέσω τράπεζας μπορεί να πάρει 2-3 εργάσιμες.

Δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης, το οποία είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η Freedom24 σας χρεώνει 7€ ή 7$ για ανάληψη χρημάτων ανάλογα σε ποιο νόμισμα είναι ο λογαριασμός σας.

Τι να προσέξω: Η Freedom24 σας χρεώνει 2% για καταθέσεις μέσω κάρτας. Αν κάνετε μεταφορά μέσω τράπεζας, η τράπεζά σας μπορεί να σας χρεώσει.

Ασφάλεια συναλλαγών και επενδύσεων

Πολλοί ρωτούν αν η Freedom24 είναι απάτη. Τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Freedom24 δεν είναι απάτη.

Ένας δείκτης αξιοπιστίας της Freedom Finance είναι ότι λειτουργεί από το 2008, με γραφεία σε 7 χώρες, σύνολο των ιδίων κεφαλαίων είναι 142 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το συνολικό ποσό των περιουσιακών στοιχείων πελατών υπό διαχείριση είναι 523 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης είναι εισηγμένη στο NASDAQ, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο τεχνολογίας στον κόσμο.

Εκτός αυτού, η Freedom Finance Europe Ltd ρυθμίζεται από τρεις αρχές: την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC), την Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Γερμανίας (BaFin) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Αυτό σημαίνει ότι αν είστε κάτοικος ΕΕ, οι επενδύσεις σας προστατεύονται μέχρι 20.000 ευρώ από το Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών της Ευρωπαϊκής Αρχής Ελέγχου των χρηματαγορών σε περίπτωση χρεοκοπίας της εταιρείας.

Ελληνική υποστήριξη πελατών

Για πολλούς αυτό μπορεί να είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα της Freedom24 έναντι των ανταγωνιστών της. Η Freedom24 σας προσφέρει υποστήριξη μέσω email και τηλεφώνου στα ελληνικά με ικανοποιητικούς χρόνους επίλυσης των ερωτημάτων.

Πώς ανοίγω λογαριασμό Freedom24 στην Ελλάδα;

Η εγγραφή στη Freedom24 γίνεται ψηφιακά και γρήγορα σε λιγότερο από 10 λεπτά. Όπως αναφέραμε παραπάνω μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό χωρίς ελάχιστη κατάθεση μέσα σε λίγα λεπτά.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δημιουργήσετε δωρεάν λογαριασμό στη Freedom24, με δωρεάν συναλλαγές και να κερδίσετε αυτόματα μία μετοχή αξίας έως και $1000!

  1. Αφού ακολουθήσετε το σύνδεσμο παραπάνω, θα μεταφερθείτε στη σελίδα εγγραφής.
  2. Συμπληρώστε το email, και επιθυμητό κωδικό πρόσβασης
  3. Μόλις πατήσετε Next θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Με το που επιβεβαιώσετε το email σας θα σας ζητηθούν τα κάποια προσωπικά σας στοιχεία όπως όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και ημερομηνία γέννησης
  4. Στη συνέχεια θα σας γίνουν κάποιες ερωτήσεις για το επενδυτικό σας προφίλ, το ρίσκο που προτίθεστε να αναλάβετε κτλ. Δεν είναι κάποιου είδους εξέταση. Απαντήστε τις ερωτήσεις όσο καλύτερα μπορείτε με βάση την πραγματική σας κατάσταση, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
  5. Εφόσον απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις, θα σας ζητηθεί να βάλετε τη χώρα από την οποία θα πιστώνεται ο λογαριασμός σας και κάποια στοιχεία για το οικογενειακό περιβάλλον μας
  6. Μετά θα σας ζητηθεί να βάλετε τον ΑΦΜ σας και να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης της πλατφόρμας καθώς και επιβεβαίωση του κινητού σας
  7. Τέλος θα χρειαστείτε την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας και να βγάλετε μια selfie για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία πιστοποίησης του λογαριασμού.
  8. Είστε έτοιμοι!

Πως θα πάρω τη δωρεάν μετοχή;

Αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό, πρέπει να πάτε στο member area (μενού “Requests/Αναθέσεις”) του website ή αν βρίσκεστε στο κινητό να πάτε στο menu και να πατήσετε “get the share/gift”. Όπως αναφέραμε παραπάνω, η μετοχή είναι δική σας να την κάνετε ότι θέλετε, μπορείτε να την κρατήσετε ή να την πουλήσετε αμέσως.

Τι να προσέξω: Για να λάβεις την δωρεάν μετοχή θα πρέπει να είσαι πολίτης και να διαμένεις στη Ευρωπαϊκή Ένωση και να είσαι 25 ετών και άνω.

Πως ξεκινάω τις συναλλαγές στη Freedom24;

Αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό μπορείτε να κάνετε την πρώτη σας κατάθεση και να ξεκινήσετε τις επενδύσεις. Όπως αναφέραμε παραπάνω μπορείτε να κάνετε κατάθεση μέσω τραπεζικής εντολής ή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία πατήστε “Deposit” ή αλλιώς κατάθεση για να μεταφέρετε τα χρήματά σας και επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μεταφέρετε τα χρήματά σας.

Εφόσον έχετε χρήματα στο λογαριασμό σας μπορείτε να κάνετε συναλλαγές πηγαίνοντας στο “Web Terminal” ή “τερματικό Web” όπου μπορείτε να επιλέξετε τη μετοχή που θέλετε να επενδύσετε και να κάνετε την αγορά σας.

Ετυμηγορία

Η Freedom Finance και η επενδυτική της πλατφόρμα Freedom24 είναι μια εδραιωμένη χρηματιστηριακή εταιρεία που ρυθμίζεται σε πολλές δικαιοδοσίες. Προσφέρει μια ποικιλία χρηματοοικονομικών προϊόντων προς επένδυση με χαμηλές χρεώσεις (χωρίς καμία χρέωση για 30 ημέρες), χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις λειτουργίες μέσω του Demo account για να δείτε αν σας καλύπτουν οι δυνατότητες της πλατφόρμας.

Η Freedom24 έχει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: τη δυνατότητα να επενδύσετε σε IPO αλλά και να καταθέσετε τα χρήματά σας στο D account με ετήσιο επιτόκιο 3%. Επίσης σας δίνονται δωρεάν ιδέες για επένδυση από τους επαγγελματίες αναλυτές της πλατφόρμας. Τέλος σας προσφέρει υποστήριξη στην ελληνική γλώσσα.

Και μην ξεχνάτε ότι με κάθε νέο λογαριασμό κερδίζετε αυτόματα μια μετοχή αξίας εώς και $1000 για να την κάνετε ότι θέλετε. Τέλος για τους Έλληνες πολίτες και κατοίκους δεν υπάρχει χρέωση για αγοραπωλησία μετοχών, ETF και ομολόγων. Μόνο και μόνο για αυτό το λόγο αξίζει να ανοίξετε λογαριασμό με τη Freedom24.

Αν πιστεύετε ότι η Freedom24 δεν είναι για εσάς και θέλετε να δείτε εναλλακτικές πλατφόρμες δείτε στον πίνακα παρακάτω.

Επενδυτική πλατφόρμαΓιατί να τη χρησιμοποιήσεις;
etorohttps://www.skiouraki.gr/wp-content/uploads/2021/02/etoro-e1613311860796.pngΠροσφέρει απεριόριστες αγορές ή πωλήσεις μετοχών σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια αν είσαι κάτοικος της ΕΕ, μηδενική χρέωση διατήρησης χαρτοφυλακίου (υπό προϋποθέσεις), βασική ανάλυση μετοχών και social trading (συζητήσεις με άλλους χρήστες της πλατφόρμας για μετοχές και δυνατότητα να αντιγράψεις τις στρατηγικές άλλων). Επίσης έχεις προσβαση σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια.Το κεφάλαιό είναι σε κίνδυνο. Ισχύουν άλλες χρεώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το etoro.com/trading/fees.Άνοιξε λογαριασμό!Διάβασε το review!
DEGIROhttps://www.skiouraki.gr/wp-content/uploads/2021/02/Degiro.pngΙδανική για επενδυτές με μακροχρόνια ορίζοντα. Προσφέρει πολύ xαμηλές χρεώσεις για αγοραπωλησίες μετοχών στο ελληνικό και στα διεθνή χρηματιστήρια, δεν χρεώνει τέλη ανοίγματος λογαριασμού, ακινησίας ή ανάληψης και δεν έχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης. Προσφέρει δωρεάν μηνιαίες συναλλαγές σε μία λίστα δημοφιλών ETFs. Bonus εγγραφής - επιστροφή χρεώσεων μέχρι €100 - ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.Άνοιξε λογαριασμό!Διάβασε το review!
Freedom24https://www.skiouraki.gr/wp-content/uploads/2021/06/f24logo.pngΠροσφέρει μια ποικιλία χρηματοοικονομικών προϊόντων προς επένδυση με μηδενικές χρεώσεις, χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης. Έχει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: τη δυνατότητα να επενδύσετε σε IPO αλλά και να καταθέσετε τα χρήματά σας στο D account με ετήσιο επιτόκιο 3%. Επίσης σας δίνονται δωρεάν ιδέες για επένδυση από τους επαγγελματίες αναλυτές της πλατφόρμας. Τέλος σας προσφέρει υποστήριξη στην ελληνική γλώσσα.Προσφορά για νέους λογαριασμούς μέσα από το link μας: Δωρεάν μετοχή αξίας έως και $1000!Άνοιξε λογαριασμό!Διάβασε το review!

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να χρησιμοποιήσω τη Freedom24 για τις επενδύσεις μου;

– Μηδενικές χρεώσεις για αγοραπωλησίες επενδυτικών προϊόντων (για Έλληνες πολίτες)
– Κερδίστε μία δωρεάν μετοχή έως $1000 – για νέο λογαριασμό με αυτό το σύνδεσμο
– Συμμετοχή σε IPOs
– D Account – καταθετικός λογαριασμός σε δολάρια ή ευρώ ως 3% επιτόκιο
– Επένδυσε στο ελληνικό χρηματιστήριο (ATHEX)
– InvestIdeas – ανάλυση και προτάσεις για επενδύσεις
– Ελληνική υποστήριξη πελατών

Πως να πάρω την δωρεάν μετοχή (αξίας έως $1000);

Για κάθε νέο λογαριασμό Freedom24 με τη χρήση αυτού του συνδέσμου μπορείτε να κερδίσετε αυτόματα μια μετοχή απολύτως δωρεάν αξίας έως και $1000. Η μετοχή της εταιρείας επιλέγεται τυχαία από τη λίστα των διαθέσιμων εταιρειών π.χ. Tesla, Netflix, Pfizer, Coca Cola, Nike, Microsoft, McDonald’s, Intel και άλλων. Η μετοχή είναι δική σας να την κάνετε ότι θέλετε, μπορείτε να την κρατήσετε ή να την πουλήσετε αμέσως.

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!