Προγράμματα επιβράβευσης τραπεζών, ποιο σας συμφέρει; (2023)

Τα προγράμματα επιβράβευσης είναι αρκετά δημοφιλή και δίνουν την ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα για τις αγορές σας, καθημερινές και μη. Όλες οι μεγάλες τράπεζες έχουν από ένα πρόγραμμα επιβράβευσης.

Συγκρίνουμε και βαθμολογούμε τα κύρια χαρακτηριστικά των τραπεζικών προγραμμάτων επιβράβευσης για να επιλέξετε ποιο σας συμφέρει.

Πριν όμως προχωρήσουμε στη σύγκριση θα αναλύσουμε τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε. Επίσης, στο τέλος του άρθρου θα παραθέσουμε μερικές στρατηγικές για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη από τη χρήση των προγραμμάτων επιβράβευσης.

Γρήγορη περιήγηση: 

Τα βασικά των προγραμμάτων επιβράβευσης

Πώς ανταμείβεστε;

Τα προγράμματα επιβράβευσης σας ανταμείβουν με διάφορους τρόπους. Πρέπει να εξετάσετε αν το είδος τη ανταμοιβής είναι κατάλληλο για εσάς. Αναρωτηθείτε αν ταιριάζει στον τρόπο που ξοδεύετε, αν τα οφέλη θα είναι πραγματικά ή απλά θα αφιερώσετε χρόνο και κόπο χωρίς αντίκρισμα.

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι ανταμοιβής είναι:

 • Εξαργύρωση πόντων: Μαζεύετε πόντους μέσω συναλλαγών/αγορών στο δίκτυο της εταιρείας ή των συνεργαζόμενων εταιρειών. Οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν για άλλα προϊόντα, υπηρεσίες ή εκπτώσεις για μελλοντικές αγορές. Αλλά μην πέσετε στην παγίδα και νομίζετε ότι λαμβάνετε περισσότερα από ότι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, για εξαργύρωση 100 πόντων για ένα προϊόν 1 ευρώ ο κάθε πόντος αξίζει 1/100=0.01 ευρώ, ενώ για εξαργύρωση 4000 πόντων για 20 ευρώ ο κάθε πόντος αξίζει το μισό (20/5000=0.005 ευρώ) σε σχέση με το πρώτο παράδειγμα. Μόνο αν κάνετε αυτό τον υπολογισμό μπορείτε να ξέρετε με ακρίβεια τι όφελος έχετε.
 • Ανταμοιβή με μετρητά: Με κάθε συναλλαγή στο δίκτυο της εταιρείας ή των συνεργαζόμενων εταιρειών μαζεύετε μετρητά τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μελλοντικές αγορές. Το πλεονέκτημα αυτών των προγραμμάτων είναι ότι βλέπετε ακριβώς τι όφελος έχετε χωρίς να κάνετε τους παραπάνω υπολογισμούς.
 • Παροχή ειδικών προνομίων ή προσφορών για τα μέλη του προγράμματος: Τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης λαμβάνουν ειδικές προσφορές και προνόμια συνήθως ανάλογα με τη διαβάθμιση του μέλους. Η αξία τους εξαρτάται από το κατά πόσο χρησιμοποιεί ο καθένας αυτά τα προνόμια. Τα προγράμματα αυτά συνήθως συνδυαστούν με οποιοδήποτε από τους πρώτους δύο τρόπους επιβράβευσης. Για παράδειγμα μερικές κάρτες μπορεί να σας προσφέρουν πόντους για αγορές αλλά και αεροπορικά μίλια για αξιοποίηση σε πτήσεις με συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία.

Πόσο συχνά ανταμείβεστε;

Η συχνότητα με την οποία ανταμείβεστε εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα. Για παράδειγμα αν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο σουπερμάρκετ ή κάρτα για τις αγορές σας θα μαζέψετε πόντους και να τους εξαργυρώσετε σχετικά γρήγορα. Αν όμως δεν είστε τόσο συχνός χρήστης μπορεί να μην αξίζει τον κόπο να γραφτείτε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβράβευσης. 

Επίσης η συχνότητα ανταμοιβής εξαρτάται από τους όρους του προγράμματος και πόσο εύκολα μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους, μετρητά και προνόμια. Κάποια προγράμματα σας επιτρέπουν εξαργύρωση μόνο έναντι συγκεκριμένων προϊόντων ή σε συγκεκριμένα καταστήματα/δίκτυα εταιρειών. Εννοείται πως αυτά τα προγράμματα σας περιορίζουν περισσότερο σε σχέση με ένα πρόγραμμα που εξαργυρώνετε έναντι οποιουδήποτε προϊόντος ή σε οποιοδήποτε κατάστημα.

3 απαράβατοι κανόνες για την επιβράβευση

1. Μην ξοδεύεις μόνο και μόνο για μεγαλύτερη επιβράβευση

Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε περισσότερα για να λάβετε μεγαλύτερη επιβράβευση. Αυτό από μόνο του είναι ενάντια στην προσπάθειά σας να εξοικονομήσετε χρήματα.

2. Η ευκολία συλλογής πόντων/ευρώ μετράει όσο η αξία της επιβράβευσης

Ένα πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει υψηλή ονομαστική αξία επιβράβευσης αλλά αν δε μπορείτε να συγκεντρώσετε πόντους/ευρώ γρήγορα και εύκολα τότε θα έχει μικρή έως και καθόλου αξία. Για να επιλέξετε πρόγραμμα συνυπολογίστε τον τρόπο που ξοδεύετε για να δείτε κάθε πότε και πόσο μπορείτε να λάβετε την επιβράβευση.

3. Λάβε υπόψη το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα

Μπορεί να υπάρχουν κάποια κρυμμένα κόστη για τη συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε πιστωτική και δεν ξεπληρώσετε το υπόλοιπο στο τέλος του μήνα, το όφελος από την επιβράβευση θα είναι πολύ μικρότερο από τον τόκο που θα κληθείτε να πληρώσετε. Επίσης στην περίπτωση της πιστωτικής συνήθως ο πρώτος χρόνος προσφέρεται χωρίς συνδρομή. Για το δεύτερο χρόνο μπορεί να κληθείτε να πληρώσετε ετήσια συνδρομή (20-30 ευρώ ανάλογα με την κάρτα). Αυτό το κόστος πρέπει να συμπεριληφθεί στους υπολογισμούς σας, όπως και άλλα οφέλη.

Eurobank – €πιστροφή

Το πρόγραμμα €πιστροφή είναι για όσους θέλουν να γνωρίζουν κάθε στιγμή το πόσο εξοικονομούν με κάθε συναλλαγή. Είναι το μόνο πρόγραμμα επιβράβευσης που σας ανταμείβει με μετρητά.

Συλλογή ευρώ επιστροφής

Συλλέγετε ευρώ επιστροφής μέσω των αγορών σας με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες της Eurobank. Ενδεικτικά το μέσο ποσοστό επιστροφής για κάθε μία από της κατηγορίες:

 • Σουπερμάρκετ: 1% – 2%
 • Πρατήρια: 1%
 • Ενέργεια: 3%
 • Διάφορες αγορές: 1% – 5%
 • Καλλυντικά: 1%
 • Διασκέδαση: 1% – 5%

Οι κύριοι συνεργάτες είναι: Aegean, IKEA, Attica, EKO, Elpedison, Σκλαβενίτης, Πλαίσιο, MediaMarkt, Public, Marks & Spencer, Cosmote, Γερμανός, Intersport, Hondos Center, Jumbo και 8.500 ακόμα συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης μπορείτε να κερδίσετε επιστροφή με συγκεκριμένες προθεσμιακές καταθέσεις και προϊόντα ασφάλισης. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα η Eurobank κάνει προσφορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες/εταιρίες οπότε μπορείτε να συλλέξετε επιπλέον επιστροφή από το προκαθορισμένο ποσοστό.

Υπολογίστε εδώ τους πόντους μπορείτε να συλλέξετε με το €πιστροφή. Κατεβάστε το €πιστροφή app για να δείτε τους πόντους, τις προσφορές και να βρείτε τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις κοντά σας.

Αξία επιβράβευσης και εξαργύρωση ευρώ επιστροφής

Η αξία επιβράβευσης είναι πολύ απλά τα ευρώ επιστροφής που έχετε συλλέξει. Η ευκολία εξαργύρωσης είναι υψηλή αφού μπορείτε να τα εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σας σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Αν θέλετε να εξαργυρώσετε με διαδικτυακές αγορές τότε ο αριθμός διαθέσιμων επιχειρήσεων είναι μικρότερος.

Τι να προσέξετε:

 • Πρέπει να έχετε συγκεντρώσει τουλάχιστον €10 για να γίνει η εξαργύρωση
 • Το ετήσιο όριο εξαργύρωσης ανέρχεται σε €1.000
 • Τα ευρώ έχουν ισχύ 1 έτος από την ημερομηνία συλλογής τους. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για να δείτε τα ευρώ επιστροφής που λήγουν στις επόμενες 90 ημέρες
 • Μπορείτε να συλλέξετε πόντους με όλες τις χρεωστικές κάρτες της Eurobank και με συγκεκριμένες πιστωτικές
 • Βεβαιωθείτε ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω των τερματικών (POS) της τράπεζας

Αξιολόγηση για καθημερινή χρήση (χωρίς αρχικά bonus)

Ευκολία συλλογής πόντων
60%
Επιλογές και ευκολία εξαργύρωσης
75%
Αξία επιβράβευσης - καθημερινή χρήση
90%

Alpha Bank – Alpha Bank Bonus

Το Alpha Bank Bonus είναι ένα από τα πρώτα προγράμματα επιβράβευσης στην αγορά. Είναι για όσους θέλουν να μαζεύουν πόντους όχι μόνο μέσω των αγορών τους με τους συνεργάτες της Alpha Bank αλλά και με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση.

Συλλογή πόντων

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις κάρτες Bonus για αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό κερδίζετε πόντους. Ενδεικτικά, η αναλογία επιστροφής είναι:

 • 4 πόντοι για κάθε 1 € αγορών όταν κάνετε τις αγορές σας στους μεγάλους συνεργάτες του προγράμματος (ΑΒ Βασιλόπουλος, Aegean, ΒΡ, Vodafone, Attica, Hertz, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, AXA Ασφαλιστική, Hondos Center, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, Φυσικό αέριο)
 • 2 πόντοι για κάθε 1 € αγορών στις λοιπές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, όπως Pharm24.gr και All-About-Sneakers. Πάνω από 4.000 εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα συμμετέχουν
 • 1 πόντος Bonus για κάθε ένα 1 ευρώ αγορών σε άλλες εταιρείες

Υπολογίστε εδώ τους πόντους μπορείτε να συλλέξετε με το Alpha Bonus. Κατεβάστε τη Bonus εφαρμογή για να δείτε τους πόντους, τις προσφορές και να βρείτε τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις κοντά σας.

Επίσης μπορείτε να κερδίσετε επιστροφή με συγκεκριμένες προθεσμιακές καταθέσεις. 

Αξία επιβράβευσης και εξαργύρωση πόντων

Η εξαργύρωση των πόντων γίνεται σε μία από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με βάση τις προσφορές που ισχύουν εκείνη την χρονική στιγμή τόσο σε συγκεκριμένα προϊόντα όσο και σε έκπτωση επί της τιμής αγοράς.

Η αξία του κάθε πόντου κυμαίνεται ανάλογα με τη προσφορά που θα επιλέξετε, συνήθως στα 0,002/0,003 ευρώ ή 1 ευρώ αντιστοιχεί μεταξύ 300 – 500 πόντων. Μπορείτε όμως να βρείτε ακόμα πιο συμφέρουσες προσφορές που ανεβάζουν την αξία κάθε πόντου.

Επίσης με συγκεκριμένες κάρτες (συνήθως με υψηλή συνδρομή) έχετε πρόσβαση σε επιπλέον αποκλειστικές επιβραβεύσεις. Δείτε εδώ για το bonus Exclusive

Τι να προσέξετε:

 • Θα πρέπει να πληρώσετε ετήσια συνδρομή για τις κάρτες Bonus. Κάποιες από τις κάρτες δίνουν δωρεάν τη συνδρομή του πρώτου χρόνου ή τους πρώτους 6 μήνες
 • Μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους που κερδίσατε από την έκδοση της κάρτας σας μέσα σε ένα έτος
 • Οι πόντοι που συγκεντρώσατε από τις αγορές σας έχουν διάρκεια ισχύος δύο έτη
 • Βεβαιωθείτε ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω των τερματικών (POS) της τράπεζας

Αξιολόγηση για καθημερινή χρήση (χωρίς αρχικά bonus)

Ευκολία συλλογής πόντων
85%
Επιλογές και ευκολία εξαργύρωσης
70%
Αξία επιβράβευσης - καθημερινή χρήση
55%

Εθνική Τράπεζα – go4more

Το go4more είναι για όσους χρησιμοποιούν την ευρύτερη γκάμα των προϊόντων της Εθνικής πέρα των καρτών για τις καθημερινές αγορές τους.

Συλλογή πόντων

Συλλέγετε πόντους με τις αγορές σας με τις κάρτες της Εθνικής Τράπεζας αλλά και τις άλλες τραπεζικές σας συναλλαγές. Για παράδειγμα, συγκεντρώνετε πόντους εξοφλώντας λογαριασμούς ρεύματος, στέλνοντας ένα έμβασμα μέσω internet banking, ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας, πληρώνοντας τη δόση του δανείου σας κτλ. Ενδεικτικά:

 • Συναλλαγή μέσω χρεωστικής κάρτας – 1 πόντος ανά €10 αξίας συναλλαγής
 • Συναλλαγή μέσω πιστωτικής κάρτας – 1 πόντος ανά €5 αξίας συναλλαγής
 • Συναλλαγή μέσω προπληρωμένης κάρτας – 1 πόντος ανά €10 αξίας συναλλαγής
 • Πληρωμή οφειλών/λογαριασμών μέσω Internet – 10 πόντοι ανά πληρωμή
 • Αγορά/ανανέωση ασφάλειας οχημάτων – 2 πόντοι ανά €1 ασφαλίστρου
 • Μπορείτε να συλλέξετε καλύτερες αποδόσεις πόντων με συναλλαγές με τους κύριους συνεργάτες του προγράμματος. Μερικοί από τους κύριους συνεργάτες είναι: EKO, Shell, Σκλαβενίτης, e-Fresh.gr, Intersport, ΙΚΕΑ, Hondos Center, MediaMarkt, Public, Κωτσόβολος, Attica.

Κατά τακτά χρονικά διαστήματα η Εθνική κάνει προσφορές σε συγκεκριμένες εταιρείες οπότε μπορείτε να συλλέξετε επιπλέον πόντους.

Υπολογίστε εδώ τους πόντους μπορείτε να συλλέξετε με το go4more. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για να διαχειριστείτε το πρόγραμμα.

Αξία επιβράβευσης και εξαργύρωση πόντων

Μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους έναντι των αγορών σας στο δίκτυο των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το οποίο δεν είναι τόσο ευρύ όπως τα άλλα προγράμματα.

Η αξία κάθε πόντου είναι σταθερή στα 0.0025 ευρώ ή 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 400 πόντους. Αυτό το κατατάσσει το go4more στο λίγο χαμηλότερα από τη μέση αξία πόντου του προγράμματος της Alpha Bank και υψηλότερα από το αντίστοιχο της Πειραιώς.

Τι να προσέξετε:

 • Προσέξτε το μηνιαίο περιορισμό στους πόντους go4more που μπορείτε να συγκεντρώσετε ανά κατηγορία
 • Για τη συλλογή πόντων πρέπει να μην έχετε καθυστέρηση πληρωμής στις δανειακές σας υποχρεώσεις μεγαλύτερη των 60 ημερών. Εφόσον τακτοποιηθούν μπορείτε να συνεχίσετε να συλλέγετε
 • O ελάχιστος αριθμός πόντων για κάθε εξαργύρωση είναι οι 2.000 πόντοι
 • Οι πόντοι έχουν διάρκεια ενός έτους από την ημερομηνία συλλογής τους
 • Υπάρχει μέγιστο όριο πόντων που μπορείτε να συλλέξετε για κάθε είδος συναλλαγής
 • Θα πρέπει να πληρώσετε ετήσια συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες go4more. Η χρεωστικές δεν έχουν συνδρομή
 • Βεβαιωθείτε ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω των τερματικών (POS) της τράπεζας

Αξιολόγηση για καθημερινή χρήση (χωρίς αρχικά bonus)

Ευκολία συλλογής πόντων
90%
Επιλογές και ευκολία εξαργύρωσης
50%
Αξία επιβράβευσης - καθημερινή χρήση
55%

Τράπεζα Πειραιώς – yellow

Το πρόγραμμα yellow της τράπεζας Πειραιώς, όπως και το go4more είναι για όσους χρησιμοποιούν την ευρύτερη γκάμα των προϊόντων της τράπεζας πέρα των καρτών για τις καθημερινές αγορές τους.

Συλλογή πόντων

Συλλέγετε πόντους με τις αγορές σας με τις κάρτες της Πειραιώς αλλά και τις άλλες τραπεζικές σας συναλλαγές. Για παράδειγμα, συγκεντρώνετε πόντους εξοφλώντας λογαριασμούς κοινής ωφέλειας/ ασφαλίστρων μέσω πάγιας εντολής, τη χρήση του internet banking και την προθεσμιακή κατάθεση σας. Ενδεικτικά:

 • Συνεργάτες του προγράμματος και yellowday – 10 yellow πόντους για κάθε 1€ (πιστωτικές/προπληρωμένες κάρτες) και 5 yellow πόντους για κάθε 1€ (χρεωστικές). Μερικοί από τους κύριους συνεργάτες είναι: Shell, Σκλαβενίτης, Intersport, Hondos Center, IKEA, Wind, booking.com, Ήρων, MediaMarkt, Public
 • Λοιπές επιχειρήσεις – 1 yellow για κάθε 1€ για πιστωτικές & προπληρωμένες κάρτες – 1 yellow για κάθε 2€ για χρεωστικές κάρτες
 • 50 yellows για κάθε πληρωμή λογαριασμού κοινής ωφέλειας / ασφαλίστρων μέσω πάγιας εντολής
 • 25 yellows για κάθε πληρωμή λογαριασμού με χρέωση καταθετικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας μέσω winbank web banking

Υπολογίστε εδώ τους πόντους μπορείτε να συλλέξετε με το yellow. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για να διαχειριστείτε το πρόγραμμα.

Αξία επιβράβευσης και εξαργύρωση πόντων

To yellow είναι ένα από τα πιο ευέλικτα προγράμματα από πλευρά εξαργύρωσης. Μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους έναντι των αγορών σας στο δίκτυο των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, όπως και χρησιμοποιώντας δωεροεπιταγές. Σε αυτή την περίπτωση η αξία κάθε πόντου είναι σταθερή στα 0.002 ευρώ ή 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 500 πόντους.

Επίσης μπορείτε να αξιοποιήσετε τους πόντους στο κατάστημα yellowday της Πειραιώς που δίνει προσφορές σε μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και εταιρειών. Εδώ η αξία κάθε πόντου κυμαίνεται και είναι συνήθως ίση ή χαμηλότερη από 0.002 ευρώ.

Τι να προσέξετε:

 • Προσέξτε το μηνιαίο περιορισμό στα yellows που μπορείτε να συγκεντρώσετε ανά κατηγορία
 • Για την εξαργύρωση yellows πρέπει να μην έχετε καθυστέρηση πληρωμής στις δανειακές σας υποχρεώσεις μεγαλύτερη των 60 ημερών. Εφόσον τακτοποιηθούν μπορείτε να μπορείτε να συνεχίσετε να συλλέγετε
 • Οι πόντοι έχουν διάρκεια δύο χρόνια από την ημερομηνία συλλογής τους
 • Οι δωροεπιταγές yellowonly έχουν διάρκεια ισχύος 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης. Οι πόντοι χάνονται μετά την λήξη εκτός και αν ακυρώσετε την δωροεπιταγή πριν λήξει
 • Θα πρέπει να πληρώσετε ετήσια συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες yellows. Κάποιες από τις κάρτες δίνουν δωρεάν τη συνδρομή του πρώτου χρόνου
 • Βεβαιωθείτε ότι η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω των τερματικών (POS) της τράπεζας

Αξιολόγηση για καθημερινή χρήση (χωρίς αρχικά bonus)

Ευκολία συλλογής πόντων
90%
Επιλογές και ευκολία εξαργύρωσης
65%
Αξία επιβράβευσης - καθημερινή χρήση
74%

Πως να μεγιστοποιήσω τα οφέλη από τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών;

Υπάρχουν δύο στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Επιλογή τραπεζικής κάρτας με την καλύτερη επιβράβευση για την εκάστοτε συναλλαγή

Αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη στρατηγική για να μεγιστοποιήσετε την επιβράβευση που λαμβάνετε. Βέβαια το κόστος των συναλλαγών σας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκτυπο στα οικονομικά σας. Επίσης προϋποθέτει ότι έχετε λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες με ότι κόστος και πολυπλοκότητα συνεπάγεται. 

Ένα χρήσιμο εργαλείο για να αναπτύξετε αυτή τη στρατηγική είναι η κάρτα Curve που σας δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε όλες τις κάρτες σας σε μία, και να μη χρειάζεται να τις έχετε στο πορτοφόλι σας.

Μπορείτε να βγάλετε την Curve απολύτως δωρεάν με bonus 5€ μέσω αυτού του συνδέσμου. Διαβάστε περισσότερα για την κάρτα Curve και τα πλεονεκτήματά της εδώ

Επιλογή μιας μοναδικής τραπεζικής κάρτας για όλες τις συναλλαγές σας

Αν δεν έχετε τόσο μεγάλα έξοδα ή προτιμάτε την πιο απλή στρατηγική τότε απλά διαλέξτε μία κάρτα με το πρόγραμμα επιβράβευσης που σας ταιριάζει περισσότερο. Χρησιμοποιήστε αυτή την κάρτα για όλες τις συναλλαγές σας ώστε να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Κυνήγησε τις προσφορές

Πολλές φορές οι τράπεζες ή οι συνεργάτες τους βγάζουν ειδικές ή έκτακτες προσφορές. Αν παρακολουθείτε συχνά τις τελευταίες προσφορές και είναι για εσάς, τότε καλά θα κάνετε να τις εκμεταλλευτείτε για να μεγιστοποιήσετε το όφελος από την επιβράβευση. Επίσης υπάρχουν προσφορές “καλωσορίσματος” ή εφάπαξ προσφορές που μπορείτε να κερδίσετε μεγαλύτερη επιβράβευση.

Μπορείς να συνδυάσεις τις προσφορές επιβράβευσης των τραπεζών με τις προσφορές στο coupons.skiouraki.gr για μεγαλύτερη εξοικονόμηση

Επιτάχυνε τη συλλογή πόντων/επιβράβευσης

Ένας τρόπος για να επιταχύνετε την συλλογή πόντων ή μετρητών είναι να συνδυάσετε τα προγράμματα επιβράβευσης. Για παράδειγμα, πληρώνοντας καύσιμα με χρεωστική επιστροφή μετρητών και παράλληλα μαζεύοντας πόντους από το πρόγραμμα επιβράβευσης του συγκεκριμένου πρατηρίου.

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς θα χρησιμοποιήσουν ένα μείγμα των παραπάνω στρατηγικών προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Τελικά αξίζουν τον κόπο;

Όπως είδαμε η αξία διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα, τον τρόπο που αγοράζετε και το πόσο εύκολα μπορείτε να εξαργυρώσετε την επιβράβευση.

Να θυμάστε ότι τα προγράμματα επιβράβευσης δεν είναι δωρεάν. Έχουν ως σκοπό να σας κάνουν να ξοδεύετε περισσότερο στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που προσφέρει η εκάστοτε εταιρεία. Μην πέφτετε στην παγίδα του να ξοδεύετε περισσότερα μόνο και μόνο για να λάβετε μεγαλύτερη επιβράβευση. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε προγράμματα που σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρήματα μέσα από καθημερινές αγορές.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι και τι προσφέρουν τα προγράμματα επιβράβευσης της κάθε τράπεζας;

Οι τράπεζες σας επιβραβεύουν για τις συναλλαγές με τις κάρτες τους και άλλες υπηρεσίες τους είτε με μετρητά ή πόντους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μελλοντικές αγορές.
– Eurobank – €πιστροφή: Επιστροφή μετρητών
– Alpha Bank – Alpha Bank Bonus: Συλλογή πόντων
– Εθνική Τράπεζα – go4more: Συλλογή πόντων
– Τράπεζα Πειραιώς – yellow: Συλλογή πόντων

Ποιοί είναι οι 3 απαράβατοι κανόνες για την επιβράβευση;

– Μην ξοδεύεις μόνο και μόνο για μεγαλύτερη επιβράβευση
– Η ευκολία συλλογής πόντων/ευρώ μετράει όσο η αξία της επιβράβευσης
– Λάβε υπόψη το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα

Πως να μεγιστοποιήσω τα οφέλη από τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών;

Θα πρέπει να διαλέξεις την στρατηγική που σου ταιριάζει. Δηλαδή να χρησιμοποιείς το πρόγραμμα αποτελεσματικά, μέσα από την καθημερινή χρήση και χωρίς να αλλάξεις σημαντικά τις συνήθειές σου. Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες για συγκεκριμένες στρατηγικές στο άρθρο.

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!