Επένδυσε με τη DEGIRO για χαμηλές χρεώσεις!

H DEGIRO είναι μια online χρηματιστηριακή εταιρεία που προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 18 ευρωπαϊκές χώρες δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να επωφεληθούν από τις ανταγωνιστικές χρεώσεις. Ως αποτέλεσμα, η DEGIRO έχει γίνει σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές στην Ευρώπη με πλήθος βραβείων.

Εκτός από τις χαμηλές χρεώσεις, προσφέρει τη δυνατότητα να επενδύσεις σε πλήθος από χρηματοοικονομικά προϊόντα στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο αλλά και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Όλα αυτά μέσω του υπολογιστή ή μέσω της εφαρμογής της για smartphone και tablet.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τους λόγους να χρησιμοποιήσεις τη DEGIRO για τις συναλλαγές σου, τι να προσέξεις και πώς να εγγραφείς δωρεάν στην πλατφόρμα.

Μη ξεχνάς, οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους ζημιών.

Γιατί να χρησιμοποιήσω τη DEGIRO;

Χαμηλές χρεώσεις για αγοραπωλησίες μετοχών και όχι μόνο

Η DEGIRO έχει μία από τις χαμηλότερες χρεώσεις προμήθειας για τις συναλλαγές σε χρηματιστηριακά προϊόντα. Αυτό την κάνει ιδανική για άτομα που κάνουν συχνές αγοραπωλησίες (traders).

Για παράδειγμα η προμήθεια για αγοραπωλησία μετοχών στα χρηματιστήρια της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι:

 • Ελλάδα: € 0,50 + 0,11%
 • ΗΠΑ: € 0,50 + USD 0,004 ανά μετοχή

Παραθέτουμε τις χρεώσεις και για συναλλαγές σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFS):

 • Δωρεάν: κάθε ημερολογιακό μήνα μπορείτε να κάνετε μία δωρεάν συναλλαγή (αγορά/πώληση) ανά ETF μιας εκτενούς λίστας ETF που καθορίζει η DEGIRO (ισχύοντες όροι)
 • Παγκοσμίως: € 2,00 + 0,03%

Παρακάτω βρίσκεται ένας συγκριτικό πίνακας με τις χρεώσεις που μπορεί να έχετε με τη DEGIRO σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του χώρου (πηγή: ιστοσελίδα DEGIRO – ημερομηνία σύγκρισης: 31-1-2020).

DEGIRONBG SecuritiesALPHA FinanceSaxo bank
Μετοχές Alpha Bank – 1.000€1,60€5,00€ 8,00€ 12,20€ 
Μετοχές Google ($1450/share) – 10.000$0,53€38,00€10,05€9,09€
ETF iShares S&P 500 UCITS ETF – 10.000€5,00€34,58€15,00€10,00€

Δες τον πίνακα χρεώσεων της DEGIRO.

Η DEGIRO δεν χρεώνει τέλη ανοίγματος λογαριασμού, ακινησίας ή ανάληψης

H DEGIRO δε χρεώνει τέλη για να ανοίξεις το λογαριασμό σου, οπότε μπορείς ανέξοδα να έχεις πρόσβαση σε μια πλατφόρμα για τις συναλλαγές σου. 

Επίσης δεν χρεώνει για ακινησία του λογαριασμού, δηλαδή αν δεν κάνεις καμία αγοραπωλησία για συγκεκριμένη περίοδο. Τέλος δε θα πληρώσεις επιπλέον για να κάνεις ανάληψη των χρημάτων σου.

Χωρίς ελάχιστο όριο κατάθεσης

Δεν υπάρχει όριο ελάχιστης κατάθεσης κάνοντας πιο εύκολο να ανοίξεις λογαριασμό στη DEGIRO και να επενδύσεις μικρότερα ποσά. Σε συνδυασμό με το παραπάνω, κάνουν τη DEGIRO ιδανική πλατφόρμα για επενδυτές που έχουν μακροχρόνιο ορίζοντα.

Έχεις πρόσβαση σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και σε ποικιλία από προϊόντα

Με τη DEGIRO έχεις πρόσβαση στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και σε περισσότερα από 50 χρηματιστήρια σε 30 χώρες, (όπως NASDAQ,NYSE, London Stock Exchange, Xetra, σε Ασιατικά χρηματιστήρια κτλ.)

Τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που μπορείς να επενδύσεις καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα, από τα πιο απλά μέχρι τα αρκετά προχωρημένα:

 • Μετοχές
 • Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (Exchange Traded Funds – ETFs)
 • Αμοιβαία Κεφάλαια (Mutual Funds)
 • Ομόλογα (Bonds)
 • Δικαιώματα Αγοράς (Options)
 • Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures)

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις επενδύσεις σε μετοχές διάβασε τον οδηγό για αρχάριους.

Επίσης μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σε 9 διαφορετικά νομίσματα. Κατά γενικό κανόνα, το βασικό νόμισμα του λογαριασμού σου είναι το νόμισμα της χώρας καταγωγής σου. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι θα έχεις λογαριασμό EUR εάν εγγραφείς στη DEGIRO ως Έλληνας πολίτης. Δεν μπορείς να έχεις περισσότερα από ένα βασικά νομίσματα σε ένα λογαριασμό.

Ωστόσο, είναι δυνατό να ανοίξεις ένα άλλο λογαριασμό DEGIRO σε διαφορετικό νόμισμα εάν έχεις τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά σου στη χώρα αυτού του νομίσματος. Διάβασε παρακάτω για ένα τρόπο που μπορείς να το κάνεις.

Οι επενδύσεις είναι προστατευμένες

Σίγουρα όταν επενδύεις τα χρήματά σου η ασφάλεια τους είναι από τους κύριους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Η DEGIRO το διασφαλίζει αυτό με τους εξής τρόπους:

 • Χρησιμοποιεί διαφορετικούς λογαριασμούς για τα κεφάλαια των επενδυτών, δηλαδή διατηρεί ξεχωριστά τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της από τα δικά της
 • Λειτουργεί υπό την εποπτεία συμπεριφοράς της Ολλανδικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AFM) και την προληπτική εποπτεία της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας (DNB). επίσης είναι καταχωρημένη στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο
 • Τα κεφάλαια σου είναι προστατευμένα έως 20.000€ για επενδύσεις και αφού η DEGIRO αποτελεί μέρος του Ολλανδικού Σχεδίου Προστασίας Επενδυτών.
 • Προσφέρει ασφαλείς μεθόδους πρόσβασης στο λογαριασμό σου

Η πλατφόρμα της DEGIRO είναι εύχρηστη

Η DEGIRO διαθέτει την πλατφόρμα της στα ελληνικά μέσω υπολογιστή και φορητών συσκευών, έχοντας κερδίσει βραβεία καλύτερης mobile trading εφαρμογής για 2 χρόνια συνεχόμενα.

Είναι απλή και εύκολη στην εκμάθηση για το νέο χρήστη. Για τους πιο προχωρημένους, προσφέρει διάφορους τύπους παραγγελιών (order types).

Επίσης προσφέρει εξυπηρέτηση πελατών στα ελληνικά, που μπορεί να θεωρηθεί ως ένα πλεονέκτημα έναντι πολλών ανταγωνιστών της.

Πώς Ανοίγω Λογαριασμό στη DEGIRO;

Η δημιουργία λογαριασμού στη DEGIRO γίνεται μέσω του διαδικτύου και είναι πολύ απλή και γρήγορη. Θα χρειαστείς το διαβατήριο ή την ταυτότητά σου και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού από όπου θα στείλεις χρήματα στη DEGIRO.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να ανοίξεις δωρεάν λογαριασμό στη DEGIRO:

 1. Κάνε κλικ σε αυτό τον σύνδεσμο και δώσε τα βασικά στοιχεία και το email σου. Αφού συμπληρώσεις τα στοιχεία σου θα λάβεις ένα email. Κάνε κλικ στο σύνδεσμο που σου εστάλη για να επαληθεύσεις το email σου
 2. Αφού επαληθεύσεις το email, ξεκινάει η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού. Θα πρέπει να συμπληρώσεις κάποια προσωπικά στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες (όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο σου)
 3. Έπειτα θα πρέπει να επιβεβαιώσεις τον αριθμό κινητού σου και τη διεύθυνση κατοικίας σου. Τέλος την ημερομηνία και τον τόπου γέννησης σου. Θα πρέπει να διαλέξεις αν είσαι πολίτης ή κάτοικος ΗΠΑ, δηλαδή “όχι” για το πλειοψηφία των αναγνωστών μας
 4. Ήρθε η ώρα να συνδέσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό. O λογαριασμός θα πρέπει να είναι στο όνομα που δημιούργησες τον λογαριασμό (δηλαδή στο δικό σου). Αυτός είναι ο λογαριασμός που θα καταθέτεις χρήματα και θα κάνεις αναλήψεις στη DEGIRO
 5. Το τελευταίο βήμα είναι η επιβεβαίωση της ταυτότητας σου. Θα πρέπει να ανεβάσεις μια φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τέλος, θα εμφανιστεί με φόρμα με όλα τα στοιχεία σου. Αν όλα είναι σωστά πάτησε “Υποβολή”!

Αφού εγκριθεί ο λογαριασμός σου είσαι έτοιμος/η να χρησιμοποιήσεις το λογαριασμό σου αποστέλλοντας χρήματα και ξεκινώντας τις αγοραπωλησίες.

Ο μόνος τρόπος για να στείλεις χρήματα στον λογαριασμό σου στην DEGIRO είναι μέσω εμβάσματος από τον τραπεζικό λογαριασμό που δήλωσες κατά την εγγραφή σου. Θα χρειαστείς τα στοιχεία από το menu “Κατάθεση/Ανάληψη Χρημάτων” και να συνδεθείς στο e-banking της τράπεζας που συνεργάζεσαι στην Ελλάδα και να στείλεις έμβασμα στα παραπάνω στοιχεία.

Τί να προσέξεις;

 • Η DEGIRO δεν παρέχει εκτενή εργαλεία για έρευνα αγοράς και δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Είναι υπηρεσία εκτέλεσης (execution-only). Παρόλα αυτά τα δεδομένα που παρέχει για τα θεμελιώδη στοιχεία είναι ικανοποιητικά
 • Οι χρεώσεις προμήθειας για τα χρηματιστήρια της Ασίας είναι λίγο υψηλότερες από τα ευρωπαϊκά και τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ
 • Ανάλογα τα χρηματιστήρια που θέλεις να επενδύσεις μπορεί να χρεωθείς κάποιο μικρό ετήσιο τέλος για να αποκτήσεις πρόσβαση (δεν ισχύει για την εγχώρια αγορά, δηλαδή το ελληνικό χρηματιστήριο σε αυτή τη περίπτωση)
 • Δεν μπορείς να κάνεις απευθείας αγοραπωλησίες cryptocurrencies
 • Δεν μπορείς να κάνεις top up στο λογαριασμό σου μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας
 • Για τους πιο προχωρημένους και τους traders – για πρόσβαση σε τιμές σε πραγματικό χρόνο μπορεί να υπάρχει επιπλέον μηνιαία χρέωση ανάλογα με το χρηματιστήριο (δεν ισχύει για την εγχώρια αγορά, δηλαδή το ελληνικό χρηματιστήριο)
 • Μπορείς να δώσεις εντολή αγοράς ή πώλησης μέσω τηλεφώνου ή μέσω email αλλά με έξτρα χρέωση.
 • Αν θέλεις να αγοράσεις χρηματοοικονομικά προϊόντα σε άλλο νόμισμα θα χρεωθείς 0,1% επί της συναλλαγής για την αυτόματη μετατροπή στο άλλο νόμισμα

Να σταθούμε λίγο στο τελευταίο σημείο, αφού υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τη χρέωση μετατροπής σε άλλο νόμισμα. Αυτό γίνεται ανοίγοντας έναν τραπεζικό λογαριασμό πολλαπλών νομισμάτων σε μια ψηφιακή τράπεζα που σου προσφέρει τραπεζικό λογαριασμό σε άλλο νόμισμα εκτός του ευρώ. Ένα παράδειγμα είναι η Revolut. Θα πρέπει να υποβάλεις αίτηση για λογαριασμό συναλλαγών DEGIRO στον τοπικό ιστότοπο της DEGIRO. Δηλαδή αν θέλεις για βασικό νόμισμά σου το GBP θα πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό στο site της DEGIRO στο Ηνωμένο βασίλειο.

Ετυμηγορία

H DEGIRO είναι μια καλή επιλογή εάν θέλεις μια απλή πλατφόρμα για τις επενδύσεις σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Προσφέρει πλήθος προϊόντων με γενικά πολύ χαμηλό κόστος συναλλαγής. Επίσης ως μέρος του Γερμανικού Σχεδίου Προστασίας Επενδυτών τα επενδυμένα κεφάλαια σου είναι προστατευμένα έως 20.000€. Επίσης αν έχετε τα μετρητά σας κατατεθειμένα (με τη flatexDEGIRO Bank AG) τότε οι καταθέσεις προστατεύονται από το Γερμανικό Σύστημα Προστασίας Καταθέσεων έως 100.000€.

Για τους πιο προχωρημένους, δεν παρέχει εκτενείς πηγές για έρευνα και όπως αναφέραμε υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για κάποιες από τις μη βασικές λειτουργίες.

Γενικά, η DEGIRO είναι μια αξιόλογη πλατφόρμα όπως καταδεικνύει και το βραβείο που έλαβαν από τους  Financial Times (best stock broker in 2019). Η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού είναι γρήγορη και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ελάχιστη κατάθεση και καμία χρέωση ακινησίας του λογαριασμού, δεν υπάρχει κάτι να σε εμποδίζει να μην τη δοκιμάσεις.

Αν πιστεύετε θέλετε να δείτε εναλλακτικές πλατφόρμες της DEGIRO δείτε στον πίνακα παρακάτω.

Επενδυτική πλατφόρμαΓιατί να τη χρησιμοποιήσεις;
etorohttps://www.skiouraki.gr/wp-content/uploads/2021/02/etoro-e1613311860796.pngΠροσφέρει δωρεάν απεριόριστες αγορές ή πωλήσεις μετοχών σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια αν είσαι κάτοικος της ΕΕ, μηδενική χρέωση διατήρησης χαρτοφυλακίου (υπό προϋποθέσεις), βασική ανάλυση μετοχών και social trading (συζητήσεις με άλλους χρήστες της πλατφόρμας για μετοχές και δυνατότητα να αντιγράψεις τις στρατηγικές άλλων). Επίσης έχεις προσβαση σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και σε κρυπτονομίσματα.Άνοιξε δωρεάν λογαριασμό!Διάβασε το review!
DEGIROhttps://www.skiouraki.gr/wp-content/uploads/2021/02/Degiro.pngΠροσφέρει πολύ xαμηλές χρεώσεις για αγοραπωλησίες μετοχών στο ελληνικό και στα διεθνή χρηματιστήρια, δεν χρεώνει τέλη ανοίγματος λογαριασμού, ακινησίας ή ανάληψης και δεν έχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης. Προσφέρει βασική ανάλυση μετοχών και εκπαίδευση για επενδυτές.Άνοιξε δωρεάν λογαριασμό!Διάβασε το review!
Freedom24https://www.skiouraki.gr/wp-content/uploads/2021/06/f24logo.pngΠροσφέρει μια ποικιλία χρηματοοικονομικών προϊόντων προς επένδυση με χαμηλές χρεώσεις (χωρίς καμία χρέωση για 30 ημέρες), χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης. Έχει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: τη δυνατότητα να επενδύσετε σε IPO αλλά και να καταθέσετε τα χρήματά σας στο D account με ετήσιο επιτόκιο 3%. Επίσης σας δίνονται δωρεάν ιδέες για επένδυση από τους επαγγελματίες αναλυτές της πλατφόρμας. Τέλος σας προσφέρει υποστήριξη στην ελληνική γλώσσα.Προσφορά για νέους λογαριασμούς μέσα από το link μας: Δωρεάν μετοχή αξίας έως και $600!Άνοιξε δωρεάν λογαριασμό!Διάβασε το review!

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!
Μοιράσου με ένα φίλο/η!