10 τρόποι να σταματήσεις να σπαταλάς χρήματα το 2020!

4823

Εάν βρίσκεστε συχνά χωρίς μετρητά, οι πιθανότητες είναι ότι ξοδεύετε χρήματα σε πράγματα που μπορεί να μη χρειάζεστε. Εξοικονομήστε χρήματα με  τους παρακάτω 10 τρόπους.

10Τζόκερ/Λόττο

Στατιστικά, το πιο πιθανό αποτέλεσμα κάθε κλήρωσης είναι η απώλεια των χρημάτων σας. Για παράδειγμα, η πιθανότητα να πετύχετε τους 5+1 τυχερούς αριθμούς του τζόκερ είναι μία στα 24 εκατομμύρια, πολύ μικρότερη από το να σας χτυπήσει κεραυνός. Καλύτερα θα ήταν να μην παίξετε καθόλου. Σε κάθε περίπτωση μη ξεχνάτε τα τυχερά παιχνίδια υπάρχουν για να μας διασκεδάζουν και γι’ αυτό παίζουμε πάντα υπεύθυνα.

9Πεταμένο φαγητό

Το φαγητό που πετιέται κάθε χρόνο στην Ευρώπη θα μπορούσε να γεμίσει τα πιάτα 200 εκατομμυρίων ανθρώπων. Εκτός από την κοινωνική πλευρά του υπάρχει και η οικονομική. Σκεφτείτε πόσο φαγητό σπαταλάτε κάθε μήνα, ιδιαίτερα αν έχετε οικογένεια, και τη διαφορά που μπορεί να κάνει στο πορτοφόλι σας. Για να το αποφύγετε: α) προγραμματίστε τα γεύματα της εβδομάδας πριν πάτε για ψώνια. β) μην αγοράζετε τρόφιμα εκτός πρόκειται να τα καταναλώσετε. γ) δείτε τί είναι στο ψυγείο σας,  εάν δε σκοπεύετε να καταναλώσετε τα τρόφιμα, μπορείτε να τα παγώσετε.

Δείτε πώς να αποφύγετε τις παγίδες που τα σουπερμάρκετ σας βάζουν για να ξοδέψετε περισσότερα.

8Συνδρομητική τηλεόραση που δεν παρακολουθείτε

Οι προσφορές για νέους πελάτες, οι πειστικοί πωλητές και τα δελεαστικά πακέτα μπορούν να μας αφήσουν με κανάλια που πληρώνουμε αλλά δεν βλέπουμε ποτέ. Αξίζει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν αξίζουν τα χρήματα για συνδρομητική τηλεόραση. Αν παρακολουθείτε μόνο ταινίες ή αθλητικά μερικές φορές το μήνα, μπορεί να είναι πιο φθηνό να αγοράσετε ημερήσιο πάσο, να νοικιάσετε μια ταινία ή να αναπροσαρμόσετε το πακέτο σας.

7Επιλογή λάθος είδου ασφάλισης

Η ασφάλιση είναι ένα από τα κύρια κόστη για τους κατόχους αυτοκινήτου. Πολλοί αγοράζουν ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς να γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών ειδών ασφάλειας και κάλυψης.

Διαλέξτε το λάθος είδος ασφάλισης για τις ανάγκες σας και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον έξοδα κατά την αγορά ή και διάρκεια της ασφάλισης. Διαβάστε τον οδηγό μας για να καθορίσετε ποιο είδος ασφάλειας αυτοκινήτου είναι κατάλληλο για εσάς.

6Αγορά ρούχων στην πλήρη τιμή τους

Πριν αγοράσετε νέα ρούχα, θα πρέπει να κάνετε τρεις ερωτήσεις για να μη πληρώσετε την πλήρη τιμή:

5Τραπεζικές χρεώσεις για εμβάσματα και συνάλλαγμα

Ο αριθμός των συναλλαγών μέσω τραπεζών ολοένα μεγαλώνει και μπορεί να πληρώνετε άσκοπα χρεώσεις που μπορείτε εύκολα να αποφύγετε. Δείτε πώς και συγκρίνετε τις χρεώσεις των τραπεζών για βασικές συναλλαγές

Επίσης, όσοι επιλέγουν τις παραδοσιακές τράπεζες για να κάνουν συνάλλαγμα ή να στείλουν έμβασμα στο εξωτερικό έχουν υποστεί κρυφές και μη χρεώσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αποφύγουν με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας.

Δείτε πώς μπορείτε να στείλετε φθηνό έμβασμα και να κάνετε συνάλλαγμα με την καλύτερη ισοτιμία της αγοράς.

4Αεροπορικά ταξίδια

Τα όλο και φθηνότερα εισιτήρια έχουν κάνει τα αεροπορικά ταξίδια φθηνότερα. Αν δε προσέξετε όμως μπορεί να πληρώσετε πολλαπλάσια χρήματα από ένα ακριβότερο εισιτήριο. Δείτε εδώ πως να αποφύγετε τα κρυφά κόστη της πτήσης ή των διακοπών και τις χρεώσεις της Ryanair. Μπορείτε να συγκρίνετε πλήθος πτήσεων στο Skiouraki.gr Travel!

3Ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση 

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 30% στο λογαριασμό του ρεύματος σε σχέση με τη ΔΕΗ; Δείτε το συγκριτικό άρθρο παρόχων και τις προσφορές τους για το 2020!
Το φυσικό αέριο μπορεί να επίσης να σας γλιτώσει έως και 40% του κόστους για θέρμανση, ζεστό ρεύμα και μαγείρεμα. Μάθετε περισσότερα εδώ.

2Καφές και τσιγάρα

Αν πίνετε καφέ ή καπνίζετε μπορείτε πολύ εύκολα να υπολογίσετε πόσο σας κοστίζει αυτή η συνήθεια κάθε χρόνο. Μειώνοντας την κατανάλωση ή ψάχνοντας για εναλλακτικές όπως φτιάχνοντας καφέ στο σπίτι, χρησιμοποιώντας κάψουλες καφέ, ή αντικαθιστώντας τα τσιγάρα με τον καπνό μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο μας για να υπολογίσετε πόσο σας κοστίζουν οι κακές συνήθειες σε ώρες δουλειάς!

1Χάσιμο βάρους 

Αν σπαταλάτε τα χρήματά σας σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δίαιτες, συμπληρώματα διατροφής και αχρησιμοποίητες συνδρομές γυμναστηρίου, τότε πρέπει να επανεξετάσετε πώς προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, με μερικές απλές αλλαγές στο τρόπο ζωή σας και η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων θα έχουν καλύτερα και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα – και αυτό δε θα σας κοστίσει τίποτα.