10 τρόποι να σταματήσεις να σπαταλάς χρήματα το 2024!

Εάν βρίσκεστε συχνά χωρίς μετρητά, οι πιθανότητες είναι ότι ξοδεύετε χρήματα σε πράγματα που μπορεί να μη χρειάζεστε. Εξοικονομήστε χρήματα με  τους παρακάτω 10 τρόπους.

Ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση 

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 30% στο λογαριασμό του ρεύματος σε σχέση με τo παρόν σας πρόγραμμα; Δείτε το συγκριτικό άρθρο παρόχων και τις προσφορές τους για το 2023!

Το φυσικό αέριο μπορεί να επίσης να σας γλιτώσει έως και 40% του κόστους για θέρμανση, ζεστό ρεύμα και μαγείρεμα. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Επιλογή λάθος είδου ασφάλισης

Ασφάλεια αυτοκινήτου
Ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλιση είναι ένα από τα κύρια κόστη για τους κατόχους αυτοκινήτου. Πολλοί αγοράζουν ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς να γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών ειδών ασφάλειας και κάλυψης.

Διαλέξτε το λάθος είδος ασφάλισης για τις ανάγκες σας και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον έξοδα κατά την αγορά ή και διάρκεια της ασφάλισης. Διαβάστε τον οδηγό μας για να καθορίσετε ποιο είδος ασφάλειας αυτοκινήτου είναι κατάλληλο για εσάς.

Τραπεζικές χρεώσεις για εμβάσματα και συνάλλαγμα

Χρεώσεις τραπεζών
Χρεώσεις τραπεζών

Ο αριθμός των συναλλαγών μέσω τραπεζών ολοένα μεγαλώνει και μπορεί να πληρώνετε άσκοπα χρεώσεις που μπορείτε εύκολα να αποφύγετε. Δείτε πώς και συγκρίνετε τις χρεώσεις των τραπεζών για βασικές συναλλαγές

Επίσης, όσοι επιλέγουν τις παραδοσιακές τράπεζες για να κάνουν συνάλλαγμα ή να στείλουν έμβασμα στο εξωτερικό έχουν υποστεί κρυφές και μη χρεώσεις που θα μπορούσαν εύκολα να αποφύγουν με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας.

Δείτε πώς μπορείτε να στείλετε φθηνό έμβασμα και να κάνετε συνάλλαγμα με την καλύτερη ισοτιμία της αγοράς.

Τέλος, μάθε αν χρησιμοποιείς την κατάλληλη κάρτα με το σωστό τρόπο για τις συναλλαγές σου ώστε να αποφύγεις τα περιττά κόστη.

Τζόκερ/Λόττο

Στατιστικά, το πιο πιθανό αποτέλεσμα κάθε κλήρωσης είναι η απώλεια των χρημάτων σας. Για παράδειγμα, η πιθανότητα να πετύχετε τους 5+1 τυχερούς αριθμούς του τζόκερ είναι μία στα 24 εκατομμύρια, πολύ μικρότερη από το να σας χτυπήσει κεραυνός. Καλύτερα θα ήταν να μην παίξετε καθόλου. Σε κάθε περίπτωση μη ξεχνάτε τα τυχερά παιχνίδια υπάρχουν για να μας διασκεδάζουν και γι’ αυτό παίζουμε πάντα υπεύθυνα. Τί θα κάνετε σε περίπτωση που κερδίσετε;

Πεταμένο φαγητό

Το φαγητό που πετιέται κάθε χρόνο στην Ευρώπη θα μπορούσε να γεμίσει τα πιάτα 200 εκατομμυρίων ανθρώπων. Εκτός από την κοινωνική πλευρά του υπάρχει και η οικονομική. Σκεφτείτε πόσο φαγητό σπαταλάτε κάθε μήνα, ιδιαίτερα αν έχετε οικογένεια, και τη διαφορά που μπορεί να κάνει στο πορτοφόλι σας. Για να το αποφύγετε: α) προγραμματίστε τα γεύματα της εβδομάδας πριν πάτε για ψώνια. β) μην αγοράζετε τρόφιμα εκτός πρόκειται να τα καταναλώσετε. γ) δείτε τί είναι στο ψυγείο σας,  εάν δε σκοπεύετε να καταναλώσετε τα τρόφιμα, μπορείτε να τα παγώσετε.

Δείτε πώς να αποφύγετε τις παγίδες που τα σουπερμάρκετ σας βάζουν για να ξοδέψετε περισσότερα.

Συνδρομητική τηλεόραση που δεν παρακολουθείτε

Οι προσφορές για νέους πελάτες, οι πειστικοί πωλητές και τα δελεαστικά πακέτα μπορούν να μας αφήσουν με κανάλια που πληρώνουμε αλλά δεν βλέπουμε ποτέ. Αξίζει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν αξίζουν τα χρήματα για συνδρομητική τηλεόραση. Αν παρακολουθείτε μόνο ταινίες ή αθλητικά μερικές φορές το μήνα, μπορεί να είναι πιο φθηνό να αγοράσετε ημερήσιο πάσο, να νοικιάσετε μια ταινία ή να αναπροσαρμόσετε το πακέτο σας.

Επενδύστε με χαμηλό κόστος

Μετοχές και χρηματιστήριο - οδηγός για αρχάριους!

Οι επενδύσεις σας σε χρηματοοικονομικά προϊόντα δεν χρειάζεται να συνοδεύονται με μεγάλο κόστος συναλλαγών. Διάβασε πώς η DEGIRO σου προσφέρει μια από τις χαμηλότερες χρεώσεις για αγοραπωλησία μετοχών (ακόμα και στο ελληνικό χρηματιστήριο), ξεκίνα να επενδύεις σε γνωστές εταιρείες από 1 ευρώ με τη Revolut ή μπες στη eToro που δεν χρεώνει για αγοραπωλησίες μετοχών. Τέλος, διάβασε τον οδηγό για τη Freedom24 και πως να πάρεις μια δωρεάν μετοχή αξίας ως $600!

Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει. Ισχύουν άλλες χρεώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το etoro.com/trading/fees.

Αγορά ρούχων στην πλήρη τιμή τους

Πριν αγοράσετε νέα ρούχα, θα πρέπει να κάνετε τρεις ερωτήσεις για να μη πληρώσετε την πλήρη τιμή:

Καφές και τσιγάρα

Αν πίνετε καφέ ή καπνίζετε μπορείτε πολύ εύκολα να υπολογίσετε πόσο σας κοστίζει αυτή η συνήθεια κάθε χρόνο. Μειώνοντας την κατανάλωση ή ψάχνοντας για εναλλακτικές όπως φτιάχνοντας καφέ στο σπίτι, χρησιμοποιώντας κάψουλες καφέ, ή αντικαθιστώντας τα τσιγάρα με τον καπνό μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο μας για να υπολογίσετε πόσο σας κοστίζουν οι κακές συνήθειες σε ώρες δουλειάς!

Χάσιμο βάρους 

Αν σπαταλάτε τα χρήματά σας σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δίαιτες, συμπληρώματα διατροφής και αχρησιμοποίητες συνδρομές γυμναστηρίου, τότε πρέπει να επανεξετάσετε πώς προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, με μερικές απλές αλλαγές στο τρόπο ζωή σας και η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων θα έχουν καλύτερα και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα – και αυτό δε θα σας κοστίσει τίποτα.

Γιατί να μην κάνετε το βήμα παραπάνω και να εκγυμνάσετε τα οικονομικά σας;

Προσφατα αρθρα

Σύγκρινε ασφάλειες

Κουπόνια - προσφορές

Βρες φθηνό ρεύμα

Εγγραφή στο Newsletter

Τα τελευταία νέα και συμβουλές εξοικονόμησης κάθε μήνα στο email σας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

error: Μπορείτε να μοιραστείτε μέσω των social εικονιδίων!