Αλλάξτε πάροχο για φθηνό ρεύμα! (ανανέωση 10/2018)

86549

Σκέφτεστε να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος για να μειώσετε το λογαριασμό σας; Μπορεί οι ονομαστικές χρεώσεις των εναλλακτικών παρόχων να είναι χαμηλότερες της ΔΕΗ, αλλά πώς θα αποφασίσετε ποιος πάροχος και ποιο πρόγραμμα σας συμφέρει;

Ο οδηγός συγκρίνει τα κύρια χαρακτηριστικά των προγραμμάτων, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα και να ολοκληρώσετε την αλλαγή στο νέο πάροχο.

1. Τα βασικά – Χρεώσεις και τιμολόγια ρεύματος

Τιμολόγιο

Το τιμολόγιο που θα κληθείτε να πληρώσετε χωρίζεται στις «ανταγωνιστικές» και «ρυθμιζόμενες» χρεώσεις.

Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις περιλαμβάνουν το κόστος για την παραγωγή της ενέργειας. Συνήθως η χρέωση διαφέρει σε κάθε πάροχο και υπολογίζεται ανά κιλοβατώρα (kWh). Οι εκπτώσεις που παρέχονται από τον εκάστοτε πάροχο αναφέρονται στο ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου.

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες ανεξαρτήτως παρόχου. Περιλαμβάνουν το κόστος χρήσης του ηλεκτρικού δικτύου μεταφοράς και διανομής, δημοτικά και ειδικά τέλη, τέλη υπέρ τρίτων κτλ. Είτε υπολογίζονται ανά κιλοβατώρα ή είναι πάγιες.

Επίσης στις χρεώσεις που παρατίθενται από τις εταιρίες δε συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.

Νυχτερινό τιμολόγιο

Εάν διαθέτετε μετρητή με χρονοχρέωση, δηλαδή ο μετρητής μετρά χωριστά την ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση, θα πρέπει να επιλέξετε νυχτερινό πρόγραμμα. Μπορεί να αποδειχθεί φθηνότερο ανάλογα με την κατανάλωση. Το νυχτερινό ωράριο για τη χειμερινή και θερινή περίοδο είναι:

 • Χειμερινό (1 Νοεμβρίου – 30 Απριλίου): 02:00-08:00 και 15:00-17:00
 • Θερινό (1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου): 23:00-07:00

Για μετρητή με χρονοχρέωση, κάνετε αίτηση στο γραφείο εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ, με λογαριασμό ρεύματος, αστυνομική ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας. Η εγκατάσταση στοιχίζει 34€ συν ΦΠΑ.

Μονοφασική ή τριφασική ισχύ παροχής

Το τιμολόγιο διαμορφώνεται ανάλογα με την ισχύ παροχής στο σπίτι σας. Η ισχύς αναγράφεται στο λογαριασμό στο πεδίο “Συμφωνημένη Ισχύς Παροχής (kVA)”. Αν γράφει 8 τότε έχετε μονοφασική αλλιώς αν γράφει 25 έχετε τριφασική που είναι πιο ακριβή.

Ποσό εγγύησης/προκαταβολής

Συχνά κατά την αλλαγή παρόχου πρέπει να καταβάλετε εγγύηση στο νέο προμηθευτή για την εξασφάλιση τυχόν μελλοντικών οφειλών. Το ποσό διαφέρει μεταξύ των παρόχων και περιλαμβάνεται στον πρώτο λογαριασμό που θα λάβετε.

Επίσης θα πρέπει να σας επιστραφεί η εγγύηση που έχετε καταβάλει στον προηγούμενο προμηθευτή. Επιστρέφεται συνήθως με συμψηφισμό στον τελικό λογαριασμό.

2. Υπολογίστε την ετήσια κατανάλωσή σας

Πριν επιλέξετε νέο πάροχο και πρόγραμμα υπολογίστε πρώτα την ετήσια κατανάλωσή σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Υπολογίστε την ετήσια κατανάλωση: Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (παράδειγμα λογαριασμού) για να διαπιστώσετε το ποσό της ετήσιας κατανάλωσης (σε kWh). Ιδανικά, χρειάζεστε τους 3 τελευταίους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα = 12 μήνες), ώστε να λάβετε υπόψη την εποχική διακύμανση
 • Λάβετε υπόψιν τη νυχτερινή κατανάλωση αν έχετε μετρητή με χρονοχρέωση
 • Λάβετε υπόψιν πιθανές μελλοντικές αλλαγές στις συνήθειες σας, π.χ. μεγαλύτερη χρήση ρεύματος τη νύχτα ή πρόθεση για αύξηση/μείωση κατανάλωσης στο μέλλον.

Έχοντας υπολογίσει την ετήσια κατανάλωση μπορείτε να συγκρίνετε και να επιλέξετε τα πιο συμφέροντα προγράμματα για εσάς.

3. Προγράμματα παρόχων

Παρακάτω παραθέτουμε τα κύρια προγράμματα ανά πάροχο καθώς και το συγκριτικό πίνακα με τις αναλυτικές χρεώσεις για κάθε πρόγραμμα και παραδείγματα.

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προσφέρει δύο προγράμματα με την ακριβότερη χρέωση της αγοράς, οπότε αλλάζοντας πάροχο μειώνεται σίγουρα ο λογαριασμός σας:

Ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση, πάνω ή κάτω από 2.000 kWh ανά τετράμηνο, η διαφορά των τιμών είναι μεταξύ 10%-20% μεγαλύτερη σε σχέση με το φθηνότερο πάροχο. Δεν παρατηρείται διαφορά στη χρέωση για νυκτερινή κατανάλωση εκτός της ELPEDISON και του ΗΡΩΝ για συγκεκριμένα προγράμματα.

Το πάγιο που χρεώνει η ΔΕΗ είναι το ίδιο με τους περισσότερους παρόχους. Επιπλέον, η ΔΕΗ σας επιβραβεύει με 15% έκπτωση για συνέπεια πληρωμών.

ELPEDISON

Η ELPEDISON προσφέρει δύο σειρές προγραμμάτων:

 • ElectricityHome – χωρίς πάγιο. Το πρόγραμμα χωρίζεται: i) στο ημερήσιο (Day), αν δεν έχετε μετρητή με χρονοχρέωση ii) στο νυχτερινό (Night) και iii) στο απλό (Simple) με ενιαία χρέωση για ημέρα και νύχτα. Η χρέωση είναι φθηνότερη από τα αντίστοιχα προγράμματα της ΔΕΗ κατά 5%-16% ανάλογα με το πρόγραμμα.
 • Για νέους πελάτες: Αν είστε νέος πελάτης της ELPEDISON μπορείτε να εγγραφείτε στο 24 Ώρες Νυχτερινό πρόγραμμα που έχει τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς (ως 38% σε σύγκριση με τη ΔΕΗ) για όλη την ημέρα και νύχτα. Θα πρέπει να προσέξετε το υψηλότερο πάγιο όμως το οποίο συμφέρει για μεγάλες καταναλώσεις. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 24 μήνες.

Και οι δύο σειρές προγραμμάτων προσφέρονται με τη δυνατότητα κάλυψη εξόφλησης του λογαριασμού στις περιπτώσεις ανεργίας, ασθένειας ή ατυχήματος (ElectricityHome Protect και 24 Ώρες Νυχτερινό Protect). Για τα προγράμματα Protect πληρώνετε πάγιο 1 ευρώ/μήνα και λίγο υψηλότερη τιμή ανά kWh.

Για να απολαμβάνετε σταθερές χρεώσεις στη σειρά προϊόντων ElectricityHome, χωρίς αναπροσαρμογές, για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου σας, προσθέστε την Add-on Υπηρεσία «Fixed» με κόστος 1,5€/μήνα.

Επιπλέον, η ELPEDISON σας επιβραβεύει με 15% έκπτωση για συνέπεια πληρωμών στα προγράμματα ElectricityHome και μη καταβολής εγγύησης επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης.

ΗΡΩΝ

O ΗΡΩΝ προσφέρει δύο σειρές προγραμμάτων:

 • Home 1 και Home 1N χωρίς πάγιο και τιμή ημερήσιας κατανάλωσης 10% φθηνότερη από τη ΔΕΗ
 • Νυχτερινή Χρέωση 24/7 με πάγιο, ενιαία χαμηλή χρέωση και 24 μήνες ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου

Ανάλογα με την κατανάλωση, η τιμή ημερήσιας κατανάλωσης για τα προγράμματα Νυχτερινή Χρέωση 24/7 είναι 30% με 36% φθηνότερη από τα αντίστοιχα προγράμματα της ΔΕΗ. Προσέξτε όμως, το πάγιο είναι από τα υψηλότερα της αγοράς, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από της ΔΕΗ. Αυτό το πρόγραμμα ενδείκνυται για νοικοκυριά με μεγάλη κατανάλωση.

Αν εξοφλείτε το λογαριασμό μέσω πάγιας εντολής έχετε έκπτωση 1%.

GREEΝ

Η GREEΝ προσφέρει δύο προγράμματα:

 • GREEN Home – χωρίς πάγιο
 • GREEN Home Plus – με νυχτερινό τιμολόγιο ίδιο με της ΔΕΗ, χωρίς πάγιο

Η τιμή ημερήσιας κατανάλωσης είναι ενιαία ανεξαρτήτως κατανάλωσης ενέργειας αλλά διαφέρει μεταξύ των δύο πακέτων. Σε σύγκριση με τη ΔΕΗ οι τιμές κυμαίνονται 2-5% χαμηλότερα για κατανάλωση ως και 2.000 kWh ανά τετράμηνο και μπορεί να φτάσουν και 10%-12% φθηνότερα για πάνω από 2.000 kWh.

NRG

Η NRG προσφέρει δύο προγράμματα:

 • BASIC – χωρίς νυκτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ
 • BASIC N – με νυκτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με της ΔΕΗ
 • 4U (έως 31/12/2018) – Έκπτωση 30% για συμβόλαια διάρκειας 24 μηνών χωρίς εγγύηση. Το πάγιο εξαρτάται από την 4-μηνιαία κατανάλωση.

Η τιμή ημερήσιας κατανάλωσης είναι ενιαία ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προγράμματα της ΔΕΗ, η NRG είναι 5% φθηνότερη για κατανάλωση έως και 2.000 kWh ανά τετράμηνο και 13% φθηνότερη για πάνω από 2.000 kWh. το πρόγραμμα 4U είναι έως και 39% φθηνότερο από τη ΔΕΗ αλλά με πάγιο έως και 3 φορές υψηλότερο.

Επιπλέον η NRG σας επιβραβεύει με 15% έκπτωση αν είστε συνεπείς. Αν εξοφλήσετε τους 6 πρώτους λογαριασμούς σας εμπρόθεσμα κερδίζετε 20% επιστροφή στην εγγύησή σας. Εάν εξοφλήσετε τους πρώτους 12, θα κερδίζετε 30% επιστροφή.

PROTERGIA

Η PROTERGIA προσφέρει τέσσερα προγράμματα:

H χρέωση παγίου είναι ίδια με της ΔΕΗ για τα προγράμματα χωρίς έκπτωση. Σε σύγκριση με τη ΔΕΗ το τιμολόγιο είναι 5% φθηνότερο έως και 2.000 kWh ανά τετράμηνο και μπορεί να φτάσει και 8% φθηνότερα για πάνω από 2.000 kWh. Τα προγράμματα e-Protergia απευθύνονται στους χρήστες ηλεκτρικού οχήματος και προσφέρουν δωρεάν φόρτιση για 1 χρόνο (1168 kWh). Οι καλοπληρωτές λαμβάνουν 15% έκπτωση.

Συγκεκριμένα για τα προγράμματα με έκπτωση 20% ή 30% πρέπει να προσέξετε τα εξής:

 • Προϋποθέτουν τη σύμβαση για 24 μήνες
 • Τα πάγια τους είναι αρκετά υψηλά, οπότε ενδείκνυνται για μεγάλες καταναλώσεις
 • Αν επιλέξετε να λαμβάνετε το λογαριασμό σας ηλεκτρονικά μπορεί να μειώσετε το πάγιο
 • Η έκπτωση δεν είναι επιπλέον της έκπτωσης 15% που λαμβάνετε στα άλλα προγράμματα
 • Ιδιαίτερη προσοχή – Σε περίπτωση που καθυστερήσετε την πληρωμή τότε χάνετε την έκπτωση για το μήνα και πληρώνετε τις ονομαστικές τιμές καταλόγου

VOLTERRA

Η VOLTERRA προσφέρει δύο προγράμματα:

Η τιμή ημερήσιας κατανάλωσης είναι ενιαία ανεξαρτήτως κατανάλωσης ενέργειας. Σε σύγκριση με τη ΔΕΗ είναι 10-17% φθηνότερη ανάλογα με την κατανάλωση.

Παρέχεται 50% έκπτωση στην εγγύηση του προηγούμενου παρόχου σας (100% έκπτωση σε περίπτωση ενεργοποίησης πάγιας εντολής εξόφλησης λογαριασμών). Επιπλέον η VOLTERRA επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες με έκπτωση 10%.

WATT + VOLT

Η WATT + VOLT προσφέρει τρία βασικά προγράμματα:

 • Home Energy Plus – χωρίς νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ
 • Home Energy Night – με νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ
 • Home Energy Economy – με ενιαία ημερήσια χρέωση και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ

Σε σχέση με τη ΔΕΗ, τα Home Energy Plus και Night πακέτα είναι από 10% έως 15% φθηνότερα ανάλογα την κατανάλωση. Το Home Energy Economy είναι φθηνότερο 13-19%.

Επιπλέον η WATT + VOLT επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της μέσω χαμηλότερης σταθερής τιμής (έως και 17%) επί του ανταγωνιστικού τιμοκαταλόγου μέχρι 31/12/2018. Εάν προκαλέσετε φίλους σας στην WATT + VOLT κερδίζετε 20€ έκπτωση στο λογαριασμό σου για κάθε φίλο που αλλάζει πάροχο. Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης επωφελείστε με 30% έκπτωση εγγύησης.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΤΑ

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΤΑ προσφέρει δύο προγράμματα:

 • ΕΛΤΑ ΟΙΚΙΑ – χωρίς νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο χαμηλότερο της ΔΕΗ
 • ΕΛΤΑ ΟΙΚΙΑ-Ν – με νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο χαμηλότερο της ΔΕΗ

Σε σχέση με τη ΔΕΗ τα πακέτα είναι από 9% έως 18% φθηνότερα ανάλογα την κατανάλωση και το πακέτο.

Επιπλέον η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΤΑ επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με έκπτωση 10%. Για όλους τους καταναλωτές απαιτείται εγγύηση 50€ που χρεώνεται στον πρώτο λογαριασμό.

ΚΕΝ

Η ΚΕΝ προσφέρει δύο προγράμματα:

 • KEN for HOME– χωρίς νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ
 • ΚΕΝ for ΗΟΜΕ & NIGHT – με νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ

Σε σχέση με τη ΔΕΗ, τα πακέτα είναι από 5% έως 8% φθηνότερα ανάλογα την κατανάλωση.

Επιπλέον η ΚΕΝ επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με έκπτωση 15%. Επιλέγοντας την πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας δεν χρειάζεται να καταβάλετε εγγύηση σύνδεσης.

Volton

Η Volton προσφέρει δύο προγράμματα:

Σε σχέση με τη ΔΕΗ τα πακέτα είναι από 5% έως 12% φθηνότερα ανάλογα την κατανάλωση και προϋποθέτουν 12μηνη σύμβαση. Επιπλέον η Volton επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με έκπτωση 15%.

ZeniΘ

Η ZeniΘ προσφέρει δύο βασικά προγράμματα και μία σειρά πακέτων με προκαθορισμένη κατανάλωση:

 • Power HOME – χωρίς νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ
 • Power HOME Night – με νυχτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ
 • Power HOME MAX – με υψηλό πάγιο και σταθερή χρέωση
 • Πακέτα Power HOME pack με προκαθορισμένη κατανάλωση

Σε σχέση με τη ΔΕΗ, η ZeniΘ είναι από 5% έως 12% φθηνότερη ανάλογα την κατανάλωση. Αν έχετε μεγάλες καταναλώσεις το Power HOME MAX είναι φθηνότερο έως και 22% σε σχέση με τη ΔΕΗ. Επίσης, αξίζει να εξετάσετε τα πακέτα με προκαθορισμένη κατανάλωση αν μπορείτε να υπολογίσετε με σχετική ακρίβεια τη μελλοντική κατανάλωσή σας.

Επιπλέον η ZeniΘ επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με έκπτωση 15%. Σε περίπτωση που προμηθεύεστε και φυσικό αέριο από τη ZeniΘ έχετε επιπλέον έκπτωση 10% στο ρεύμα (5% για το Power HOME MAX). Θα πρέπει να καταβάλλετε εγγύηση 50€ με τον πρώτο λογαριασμό.

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Η εταιρεία Φυσικό αέριο προσφέρει δύο βασικά προγράμματα:

Σε σχέση με τη ΔΕΗ, η Φυσικό αέριο είναι από 2% έως 10% φθηνότερη ανάλογα την κατανάλωση. Αν έχετε μεγάλες καταναλώσεις το Οικιακό 24/7 Νυχτερινό είναι φθηνότερο έως και 36% σε σχέση με τη ΔΕΗ. Προσφέρεται επίσης ασφάλεια περιεχομένου για το σπίτι σας και δυνατότητα συλλογής Alpha Bonus.

Επιπλέον η Φυσικό αέριο επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της με έκπτωση 15%. Σε περίπτωση που προμηθεύεστε και φυσικό αέριο από τη Φυσικό αέριο έχετε επιπλέον έκπτωση 10% στο ρεύμα.

4. Συγκριτικοί πίνακες

Οι παρακάτω πίνακες συγκρίνουν το ανταγωνιστικό κομμάτι των χρεώσεων για τα βασικά προγράμματά τους (ημερήσια/νυχτερινά) και παραθέτουν ενδεικτικά ετήσια ποσά εξοικονόμησης σε σύγκριση με το αντίστοιχο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

 • Ο πίνακας δε λαμβάνει υπόψιν του τις κατά καιρούς προσφορές. Δείτε εδώ για τις πιο πρόσφατες.
 • Οι τιμές δεν περιέχουν χρέωση ΦΠΑ οπότε η εξοικονόμηση από την αλλαγή παρόχου μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερη.

Ημερήσια μόνο προγράμματα

 • Παράδειγμα Α: Πελάτης με τετραμηνιαία κατανάλωση 1250kWh με μονοφασική παροχή
 • Παράδειγμα Β: Πελάτης με τετραμηνιαία κατανάλωση 2600kWh με τριφασική παροχή

ΕταιρείαΠρόγραμμαΠάγιο 4-μηνο (μονοφασική)Πάγιο 4-μηνο (τριφασική)Ημερήσια χρέωση (€/KWh) εώς 2.000 kWhΗμερήσια χρέωση (€/KWh) πάνω από 2.000 kWhΕτήσια χρέωση ΑΕτήσια χρέωση B
ΔΕΗΟικιακό Γ11,524,80,09460,10252359767
ELPEDISONElectricityHome Day000,08950,0895336698
ELPEDISONElectricityHome Protect Day440,08960,0896348711
ELPEDISON24 Ώρες Νυχτερινό17,617,60,06390,0639292551
ELPEDISON24 Ώρες Νυχτερινό Protect21,621,60,063950,06395305564
GREEΝGREEN Home000,090,09338702
KENΚΕΝ for ΗΟΜΕ1,524,80,08950,094340721
NRGBASIC1,524,80,08950,0895340713
NRG4U19,219,20,062650,06265281546
Protergiae-Protergia οικιακό1,524,80,08980,0943341723
ProtergiaProtergia Οικιακό1,524,80,08980,0943341723
ProtergiaProtergia Οικιακό - 20% έκπτωση880,071840,07544293591
ProtergiaProtergia Οικιακό - 30% έκπτωση15,615,60,062860,06601283543
VOLTERRAΣπίτι Μου V1000,0850,085319663
VoltonVolton στο Σπίτι1,444,560,089870,08987341715
WATT + VOLTHome Energy Plus1,524,80,0850,087323681
WATT + VOLTHome Energy Economy1,524,80,082770,08277315660
ZeniΘPOWER HOME4120,08990,0899349737
ZeniΘPOWER HOME MAX18180,080,08354678
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΤΑΕΛΤΑ ΟΙΚΙΑ140,0860,084326679
ΗΡΩΝ Home 1000,0850,092319676
ΗΡΩΝ Νυχτερινή Χρέωση 24/718180,06590,0659301568
Φυσικό αέριοΟικιακό1,524,80,092270,09227351734
Φυσικό αέριοΟικιακό 24/7 Νυχτερινό18180,06590,0659301568

Προγράμματα με νυχτερινή κατανάλωση

 • Παράδειγμα Α(ν): Πελάτης με τετραμηνιαία κατανάλωση 1000kWh την ημέρα και 250kWh τη νύχτα με μονοφασική παροχή
 • Παράδειγμα Β(ν): Πελάτης με τετραμηνιαία κατανάλωση 2400kWh την ημέρα και 360kWh τη νύχτα με τριφασική παροχή

ΕταιρείαΠρόγραμμαΠάγιο ανά 4-μηνο (μονοφασική)Πάγιο ανά 4-μηνο (τριφασική)Ημερήσια χρέωση (€/KWh) εώς 2.000 kWhΗμερήσια χρέωση (€/KWh) πάνω από 2.000 kWhΝυχτερινή χρέωση (€/KWh)Ετήσια χρέωση Α(v)Ετήσια χρέωση B(v)
ΔΕΗΟικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο Γ1Ν3,526,80,09460,102520,0661344782
ELPEDISONElectricityHome Night000,08950,08950,0661318716
ELPEDISONElectricityHome Simple000,08590,08590,0859322711
ELPEDISONElectricityHome Protect Night440,08960,08960,0661330729
ELPEDISONElectricityHome Protect Simple440,0860,0860,086335724
ELPEDISON24 Ώρες Νυχτερινό17,617,60,06390,06390,0639292582
ELPEDISON24 Ώρες Νυχτερινό Protect21,621,60,063950,063950,06395305594
GREEΝGREEN Home Plus000,09250,09250,0661327737
KENΚΕΝ for ΗΟΜΕ & NIGHT3,526,80,08950,0940,0661329742
NRGBASIC N3,526,80,08950,08950,0661329736
NRG4U19,219,20,062650,062650,06265281576
Protergiae-Protergia οικιακό Ν3,526,80,08980,09430,0661330744
ProtergiaProtergia Οικιακό N3,526,80,08980,09430,0661330744
ProtergiaProtergia Οικιακό N - 20% έκπτωση880,071840,075440,0661289617
ProtergiaProtergia Οικιακό N - 30% έκπτωση15,615,60,062860,066010,05619278564
VOLTERRAΣπίτι Μου V1 Ν000,0850,0850,0661305683
VoltonVolton στο σπίτι νυχτερινό3,366,480,089870,089870,0661329738
WATT + VOLTHome Energy Night3,526,80,0850,0920,0661315712
WATT + VOLTHome Energy Economy3,526,80,082770,082770,0661308688
ZeniΘPOWER HOME Night4120,08990,08990,0661331755
ZeniΘPOWER HOME MAX18180,080,080,08354716
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΤΑΕΛΤΑ ΟΙΚΙΑ-Ν140,0840,0840,0661305688
ΗΡΩΝ Home 1N000,0850,0920,0661305692
ΗΡΩΝ Νυχτερινή Χρέωση 24/718180,06590,06590,0659301600
Φυσικό αέριοΟικιακό Νυχτερινό3,526,80,092270,092270,0661337756
Φυσικό αέριοΟικιακό 24/7 Νυχτερινό18180,06590,06590,0659301600

5. Αίτηση αλλαγής και έναρξη παροχής

Η διαδικασία αλλαγής παρόχου είναι απλή, χωρίς αλλαγή στο μετρητή σας ή διακοπής του ρεύματος.

Χρειάζεται να υπογράψετε τη σύμβαση προμήθειας με τον πάροχο της επιλογής σας και να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αστυνομική ταυτότητα, τελευταίο λογαριασμό ρεύματος με απόδειξη εξόφλησης). Μπορείτε να βρείτε τη σύμβαση προμήθειας στον ιστότοπο του εκάστοτε προμηθευτή ή να κάνετε την αίτηση διαδικτυακά. Ο προμηθευτής αναλαμβάνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι περισσότεροι πάροχοι δεσμεύονται να ολοκληρώσουν τη διαδικασίας εντός μιας εβδομάδας.

Προσοχή στους όρους ελάχιστης παραμονής που θέτει ο κάθε πάροχος. Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε πριν την συμπλήρωση της ελάχιστης παραμονής μπορεί να υπάρχει κάποιο κόστος αποδέσμευσης.

Μην ξεχάσετε να κοιτάξετε τις κατά καιρούς προσφορές των παρόχων.